Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Henkilökuva - Daan Jippes - Hollannin ankkakuningas

(34 viestiä)
Crosby
Jes! Hyvältä siis näyttää. Eiköhän se kutsu tule ja toivottavasti Daan pääsee. Ainakin näyttäisi tulevan ihan mielellään. Täytyy olla itsekin skarppina, kun vierailu lähestyy etten sitä onnistu möhlimään.
jho
Tätä olen odottanut. Syksyn puolella sitten varmaan Helsinkiin (valitettavasti, mielummin Turkuun=), koska Murryn kirja tulee ulos keväällä. Toivotaan, että pääsen paikalle.

Btw oli mahtava artikkeli :)
Crosby
Laitoin muuten tuonne COA:n hakuun tekijöiksi Jippes ja Milton. Tuloksia tuli 18 yhteensä joista tarinoita oli 15. Tarinoiden sivumääräksi sain yhteensä 148 eli siitähän se kirja muotoutuu kun laittaa esipuheet ja mahdolliset kommentit mukaan. Ilmeisesti nämä 15 tarinaa kirjassa nähdään?
HN Erkka
Daan Jippes on hämännyt minuakin.
Mutta onko hänellä omaa tyyliä? - Ainakin minä tunnistin akkarista.
Piirtotaito: 51% minun mielestäni eli keskiverto piirtäjä.
Oikeastaan itse en kauheammin välitä koska hänen piirroksensa ovat (joskus) aika sekavia.
Plussaa siitä että osaa matkia piirtäjiä uskottavasti. :)
akuankka1313
Jippesin piirtotyyli on mielestäni vaihdellut useammin kuin kenenkään muun tyyli. Joskus oli kumimaista 40-luvun Barksia, joskus Miquel Pujolia ja taas 60-luvun Barksia.
Crosby
Niin no tuohan johtuu siitä, että Jippes matkii muita piirtäjiä upeasti ja sitten hän on varmasti kokeillut eri tyylejä tarinoissaankin. Jippeesillä ei siis ole mitenkään ''omaa tyyliä'' kuten vaikka Rosalla, vaan hän kokeilee monenlaisia. Kuten varmasti kaikki tietävätkin jo. No minua se ei haittaa sillä kaikkiin näkemiini olen ollut tyytyväinen tähän mennessä, mutta ehkä joitakin tämä sitten häiritseekin. Toivottavasti Jippes olisi taas tehnyt kannen vuoden ekaan numeroon, jossa on tulossa Barksia. Aikaisemmat ovat olleet loistavia itsestäni.
Karhula
Daan Jippes on keskiverto piirtäjä, koska hän piirtää....jotenkin eläväisiä ankkoja. :-X Hän osaa myös matkia muiden piirrostyylejä hyvin. Piirrostyyli on semmone 58%-61%. Riippuu vähän tarinasta. Laitan vielä Jippesin kuvan:
HN Erkka
Hyvä piirtäjä, plussaa siitä että osaa hienosti matkia muita piirtäjiä.
Ja tuo Karhulan näyttämä kuva oli tosi upea!
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: CrosbyJippeesillä ei siis ole mitenkään ''omaa tyyliä'' kuten vaikka Rosalla, vaan hän kokeilee monenlaisia.
Aikas omituista... Eikö piirtäjillä pitäisi yleensä olla vakio tyyli piirtää? Vaikuttaa jännältä.
Etsivä Kaasi
Daanin piirrostyyli on minusta ihan hyvää. Parempaa, kuin monen muun. Yleensä tarinat kertovat suurimmaksi osaksi Sudenpennuista, mikä on ihan hyvä. Tarinoissa Roope on yleensä Sudenpentujen vihollinen. Barks halusi näin, että Roope on Sudenpentujen vihollinen.
squid
Ei kai nyt kuitenkaan vihollinen? Vaikka Sudenpentujen ja Roopen mielipiteet eivät aina ihan kohtaakkaan, on mielestäni väärin sanoa Roopea Sudenpentujen viholliseksi, vai miten on?
hjhh
Aikalailla samaa mieltä, että Roope ei aivan vihollinen Sudenpennuille ole.
Kummallakin on vain eri ajatukset. Roopella rahanteko ja Sudenpennuilla luonto ja sen suojelu.
Tokihan Roope on näissä julmempi, kuin muissa Barksin tarinoissa.
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: hjhhTokihan Roope on näissä julmempi, kuin muissa Barksin tarinoissa.
Barks on kuulemma sen tarkoituksella tehnyt.
Koska Roope oli alkuaikoina niin ärtyisä ja tästä luonteenpiirteestä hänessä juuri pidettiin, niin Barks toi Roopen alkuperäistä luonetta taas loppuajallaan esiin.
Ja lukijathan tykkäsivät.
Näin kerrotaan Roopen juhlanumeron kakkossivun artikkelissa.
jho
Kun Barks käsikirjoitti niitä sen viimeisimpiä Sudenpentu -tarinoita, niin hän asetti Roopen tavallaan Sudenpentuja vastaan. Eli Barks laati juonet siten, että Roope vastustaa Sudenpentuja ja Sudenpennut Roopen hankkeita. Fanit ja lukijat kuulemma halusi näin. Ja Barksi myös itse piti ajatuksesta.
squid
Mutta silti vihollinen on mielestäni hiukan liian voimakas sana tuohon kohtaan.
Sivuja: 1 2 3