Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Marco Rota tulee Suomeen 27.10.-29.10.!

(24 viestiä)
Leo
Tämä on sitten aivan tarkoituksella "Piirtäjissä ja käsikirjoittajissa", jotta tännekkin saataisiin vähän eloa.

Lainaus käyttäjältä: AkuAnkka.fiItalialaisen ankan mestaritekijä, suomalaistenkin suosima Marco Rota saapuu Suomeen Helsingin kirjamessujen aikana 27-30.10.2005. Aikataulut Rotan vierailulle ovat alla. Tervetuloa tapaamaan! (HUOM! Aikataulut saattavat muuttua - muista siis katsoa tätä sivua toistamiseenkin.)

Torstai 27.10.2005

13.00-14.00 - Marco Rotan Painajainen Paratiisitiellä -kirjan julkistamistilaisuus Helsingin Kirjamessujen auditoriossa.

14.30-15.30 - Marco Rota nimmaroi kirjaansa Helsingin Kirjamessuilla, Sanoma Magazines Finlandin osastolla 6K40

18.00-19.00 - Marco Rota vierailee Kauppakeskus Jumbon Suomalaisessa Kirjakaupassa

Perjantai 28.10.2005

7.50 - Marco Rota YLEn Aamu-TV:ssä - muista katsoa! :-)

15.00-16.30 - Marco Rota Helsingin Sanomatalon Mediakulmassa

18.00-20.00 - Marco Rota vierailee Helsingin Aleksanterinkadun Suomalaisessa Kirjakaupassa

Lauantai 29.10.2005

13.30-14.00 - Marco Rotan yleisötilaisuus Helsingin Kirjamessujen Kullervo-salissa

14.00-15.00 - Marco Rota nimmaroi Helsingin Kirjamessuilla, Sanoma Magazines Finlandin osastolla 6K40

18.00-19.00 - Rota vierailee Helsingin Keskuskadun Akateemisessa Kirjakaupassa

Minua saatatte nähdä huomenna julkistamistilaisuudessa ja sen jälkeisessä nimmarisessiossa. Kertoilkaapa siis suunnitelmistanne Rotan yhyttämiseksi ja myös myöhemmin tapaamisestanne.
Barksi
Itse ajattelin mennä perjantaina Sanomataloon ja lauantaina itse messuille.
Heka
Itse saavun lauantaina kotosuomeen ja menen Akateemiseen klo. 18, jos aikataulu pitaa.
Barksi
No niin. Marco Rota on tullut Suomeen ja itse kävin pyytämässä nimmarin tänään Sanomatalon Mediasalilta. Marco ei piirtänyt mitään eikä kuulemma piirrä muillekkaan ikinä. Saattaa olla että menen myös tuohon Akateemisen vierailulle, mutta Kirjamessut ovat varma asia.
Leo
Hmm, haluaisin piirroksen, nimikirjoitus jo löytyy. Mun on oikeasti aivan pakko saada se. Kuitenkin, jos menen puoli tuntia ennen tapahtumaa jonottamaan ja minulla on jo nimikirjoitus kirjassani se vaikuttaa tyhmältä, jos hän ei piirräkkään. Ehdotuksia?
Anonymous
Olishan se hienoa saada nimmari ja muutenkin nähdä hänet, mutta kun asuan niin kaukana Helsingistä, etten nyt pääse sinne.
Barksi
Ei suostunut piirtämään. Jonotin Sanomatalossa perjantaina n.45 min enkä saanut kuvaa ja tänään kirjamessuilla lähes tunnin enkä saanut sitä piirrustusta. Ja minulla sentään oli jo nimmari kirjassa. Tosin, on se nimmarikin hieno... Ja sainhan minä niitä sentään viisi. :D Täytyy olla tyytyväinen.
Leo
Damn. Minäkin jonotin puoli tuntia ja tulokseksi sain vain toisen nimmarin. No ainakaan ei voi sanoa etten olisi yrittänyt :P
Barksi
Omistuksenkin jouduin jonottamaan eri kerralla. Ihan ihme juttu, että ei Marco saisi/haluaisi piirtää.
Anonymous
Mutta toisaalta jos hän piirtäisi jokaiselle,niin siinä menis puolet enemmän aikaa,että jos nyt jouduitte odottaan vaikka puolituntia ja se tuntu pitkältä,niin miettikääpä sitten tuntia. Hesarissa oli tänään muuten juttua Rotasta.

// Destiny poisti kahteen kertaan tulleen viestin, sekä turhan quoten.
Leo
Jonotin itseasiassa vain siksi, että olisin jonon ensimmäinen, muuten olisin selvinnyt 5 minuutilla. Ja viime vuonna Vicarilta sai jonon ensimmäisenä piirroksen, muut eivät.
Anonymous
Kuviahan ei saanut ilmeisesti siksi, koska kuvallinen versio (eli nahkakantinen kuvalla) maksoi 350 euroa. Olishan tuo ollut näitä 350 euron kirjan ostaneita kohtaan vähän väärin, kun toiset saisi 30 euron kirjaan kuvan myös. Aika oli myös rajallinen, se oli toinen syy. Rotahan ei piirtänyt edes Sanoman henkilökunnalle, hän oli sanonut ettei piirrä kenellekään.

Tyhmänä menin ostamaan nahkakantisen ja tajusin, että eihän tälläseen viitsi omistusta pyytää, joten pyysin vain nimmarin. Jouduin sitten ostamaan erikseen vielä normaalin ja siihen omistuksen. En toki kuvallista nahkakantista, tuolle rahalle löytynee muutakin käyttöä.
Leo
TikkaToukka: Onko mielestäsi myös väärin, että muutkin kuin 65 euron nahkakantisen version ostaneet saavat nimikirjoituksen? Veikkaanpa, että Rota tekee tarinoita (ja piirroksia) hitaasti eikä siksi halunnut piirtää tai sitten joku muu henkilökohtainen syy.
Anonymous
Rotahan tuodaan Suomeen edistämään kirjan myyntiä. Nimikirjoituksia kirjoittamalla saadaan ihmiset ostamaan kirja, koska siihen saa päälle jotain ekstraa.

Nahkakantinen versio on myös numeroitu painos eli keräilykappale. 65 euron hintalisä tulee juuri noista ominaisuuksista (nahkakantisuus, erikoispainos, rajallinen määrä), ei siitä nimikirjoituksesta. Jos taas erikoispainos sisältää kuvan ja tämä kuva tuo vielä tuohon nimmariliseen (nahkakantisuus, erikoispainos, erittäin rajallinen määrä) 285 euroa lisää, niin onhan se oikein, että tämän hinnan maksavat saavat jotain mitä toiset eivät saa.

Ajattele omalle kohdallesi. Maksat 350 euroa kirjasta, että saat siihen jotain erikoista. Sitten kakarat saavat samat piirrokset 320 euroa halvempaan kirjaan, eihän se kovin reilua ole.

Aika nopeasti Rota noita kuvia piirsi, jos satuit olemaan siellä haastattelutilaisuudessa, tämä siis syy tuskin on. Hän oli päättänyt, ettei piirrä muille kuin näille jotka siitä ovat kovan hinnan maksaneet.
Leo
Eihän kukaan pakota sitä kirjaa ostamaan ja siinä on varmasti laadukkaampi kuva kuin se, jonka Rota piirtää muutamaan minuuttiin. Ja keräilyarvohan on huima kirjalla, joka on nahkakantinen ja sisältää piirroksen. Varmasti useampi ostaa ne nahkakannet (=keräilyarvon) kuin sen piirroksen. Voin olla väärässäkin, mutta kalliiksi tulee.
Sivuja: 1 2