Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kirjoittaja

Aihe: Ankkaselviytyjät

(131 viestiä)
T@IK@VIITTA
Tämä on aivan mahtava idea! Tuo ensimmäinen luku oli todella hyvä! Odotan jo seuraavaa osaa todella paljon.
Pullasorsa
Vaikken tarinaa vielä ole kommentoinut, olen kyllä osallistunut juonenkehittelyyn. Milloinkas seuraava osa valmistuu, ihan vain uteliaisuudesta?
wierii2
Niin. Eikös äänestys ole jo päättynyt? Ei siis millään painostuksella, milloin osa tulee, vaan ihan uteliaisuudesta.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: wierii2Niin. Eikös äänestys ole jo päättynyt? Ei siis millään painostuksella, milloin osa tulee, vaan ihan uteliaisuudesta.
Äänestys on siis päättynyt.

Uusin osa ilmestyy Lähipäivinä. Ehkä tänään, huomenna... Viimeistään ylihuomenna pitäisi olla valmis. Mutta tosiaan voilla olla että jo tänään. Katsoo miten jaksan/ehdin.
akuankka1313
Öh... siis milloin se toinen osa ilmestyy?
Kreach
Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Öh... siis milloin se toinen osa ilmestyy?
ärh. Arvasin että joku kysyy ajanmittaan. Mulla on jotenkin nyt tämän foorumisoftan myötä hidastunut nyt vähän kaikki jutut täällä, muutenkin foorumi on ollut paljon hiljaisempi. Katsotaan nyt, milloin ilmestyy. 1/5 kirjoitettu. Jos foorumi taas vähän vilkastuisi, niin sitten...
wierii2
No, eiköhän se ensi viikolla ilmesty, ainakin toivossa on hyvä elää.
Ankka313
Luin tuon ensimmäisen luvun vasta äsken, nyt kun minulla oli siihen aikaa, ja kannatti lukea! (Seuraan töllöstäkin Selviytyjiä joka viikko innolla). Ja ei voi muuta kuin kehua! Aivan loistavaa kerrontaa ja kuvailua Kreach!! Aivan kuin itse olisi ollut paikan päällä seuraamassa tapahtumia, tapahtumat pystyi selvästi näkemään mielessä. Tällaista lisää! Tulisipa tuollainen sarjakuvanakin joskus! Odotan innolla jatkoa, ja taidanpa itsekin seuraaviin äänestyksiin vaikuttaa...
Kreach
Lainaus käyttäjältä: wierii2No, eiköhän se ensi viikolla ilmesty, ainakin toivossa on hyvä elää.
Kiitos kommenteista myös ankka313. Joo, ja eiköhän se ensiviikolla putkahda:)
Kreach
Uusi menetelmä: Kertojan puhe/kirjeet, Normaali puhe, Kameralle puhuminen.

Toinen osa - Osat vaihtuvat

Viime kerralla Tigers-heimo joutui heimokäräjille... Kuka äänestetään ensimmäisenä pois ankkaselviytyjistä?

1. päivä, 1. heimokäräjät

Tigerseiden iloton heimo asteli heimokäräjille. Siellä odotti Sulo istuen kivestä muotoillun laatan päällä ja käski kilpailijoiden istuutua pitkälle puupölkylle. Tila oli autio ja soihdut lepattivat joka nurkassa ja osittain senkin takia tunnelma oli hyvin aavemainen. Roope tuli hetkeä myöhemmin Yksinäiseltä saarelta.

”Tigers”, Sulo sanoi hiljaa. ”Tervetuloa heimokäräjille.” Koko Tigersin tiimi istui hiljaa ja kuunteli Suloa.
”No niin. Ensimmäinen päivä on nyt pulkassa. Miten heimossa sujuu, Mummo?”
”Ei kovin kaksisesti”, Mummo sanoi. ”Kaksi nimeltä mainitsematonta herraa taistelevat ja ovat toistensa kimpussa kokoajan.” Roope ja Kroisos katsahtivat toisiinsa ja molemmat ymmärsivät, että jompikumpi tippuu.
”Selvä. Minni, voit aloittaa”, Sulo sanoi ja Minni nousi ylös ja marssi kohti äänestyspistettä. Se, kenet haluaa tiputtaa, laitetaan nimi paperille.

Minni saapui nyt äänestyspisteeseen ja kirjoitti lapulle nimen.
”Valitan”, Minni sanoi edessään olevalle kameralle, joka kuvasi äänestystä, ettei vilppejä tapahdu. Kameralle sai myös sanoa miksi äänestää ketä nyt äänestääkään. Minni työnsi lappunsa äänestyslaatikkoon.

Minnin jälkeen äänestysvuorossa oli Mummo. Mummo asteli reippaasti, mutta surullisen näköisesti äänestyspisteelle.
”Teitä kahta ei olisi pitänyt laittaa samaan heimoon”, Mummo sanoi kameralle ja heilautti lappunsa äänestyslaatikkoon.

Roope asteli vuorostaan äänestämään. ”Olisi ollut erittäin hauskaa kilpailla vastakkain”, Roope sanoi ja taitteli ja laittoi lappunsa äänestyslaatikkoon.

Seuraavana vuorossa olikin Mikki.
”Jouduit vain väärään heimoon”, Mikki sanoi ja heitti lapun laatikkoon.

Itse Kroisos Pennonen asteli seuraavana äänestysvuoroon.
”Palaa sinä vain miljardöörejäsi hoivaamaan”, Kroisos sanoi kameralle ja näytti kameralle selvän hymyn ja sujautti lappunsa äänestysboksiin.

Taavi Ankka tuli äänestysvuoroon, mutta ei sanonut kameralle mitään vaan heitti lappunsa suoraa äänestyslaatikkoon.

Hansu tuli ja sanoi unisesti ”Syöt liikaa”. Hansu laittoi myöskin – kuten muutkin – lappunsa äänestyslaatikkoon.

Nyt kaikki olivat äänestäneet, ja Sulo ilmoitti laskevansa ja hakevansa äänet. Pian Sulo tulikin äänestyslaatikon kanssa ja avasi sen ja alkoi kaivaa lappuja esiin.

”Ensimmäinen ääni: ”Mikki””, Mikin kasvot kalpenivat.
”Toinen ääni: ”KP” eli Kroisos. Yksi ääni Mikillä, yksi Kroisoksella”, Sulo sanoi ja katsahti molempiin.
”Kolmas ääni: ”Pennonen”, eli Kroisos. Kroisoksella kaksi, Mikillä yksi.”
”Neljäs ääni: ”Roope Ankka”. Hajoavaisuutta”, mutisi Sulo ja kertasi jälleen tilanteen: ”Kroisoksella kaksi, Roopella ja Mikillä yksi.”
”Viides ääni: ”Kroisos”. Kolme Kroisoksella, yksi Mikillä ja Roopella. Kaksi ääntä jäljellä.
Sulo nosti lapun ja luki sen. Sen jälkeen hän nosti katseensa näytti mitäänsanomattomalta. Hetken hiljaisuus ja -
”Ensimmäinen ankkaselviytyjistä tippunut on Kroisos Pennonen. Valitettavasti joudut lähtemään”, Sulo sanoi ja näytti Pennoselle kädellään tien ulos heimokäräjiltä.
Pennonen lähti, eikä vilkaissut taakse.

Pennonen: Arvasin, että lähden. Oli tyhmää, kun en yrittänyt saada ketään puolelleni. Noo, pääsen hoitamaan miljardöörejäni.

Siinä olivat ankkaselviytyjien ensimmäiset heimokäräjät. Kroisos Pennonen tippui siis ensimmäisenä. Miten sujuu aamu Lionseilla?

Kokoonpanot: Tigers: Minni Hiiri, Roope Ankka, Kaino-Vieno Ankka, Taavi Ankka, Hansu Hanhi.
Lions: Pelle Peloton, Aku Ankka, Iines Ankka, Musta-Pekka, Una, Hannu Hanhi, Touho Ankka.


Lions 2. päivä

Aamu sarasti. Koko Lions-heimo nukkui majassa, jonka olivat rakentaneet. Muutama heräili.
”Ohoumenoutaa”, Aku sanoi haukotellen.
”Ohou me noutaa?” Iines sanoi kysyvästi.
”Huomenta, tarkoitin”, Aku sanoi ja käänsi kylkeä.

Pelle nousi ensimmäisenä ylös ja lähti hakemaan vettä ja postin. Postilaatikko ja vesipiste sijaitsivat lähes vierekkäin. Pelle meni ensin hakemaan vettä ja saapui sitten postilaatikolle. Ja siellähän oli postia. Pelle ei jaksanut odottaa, vaan avasi kirjeen.

”Riipuksen jos haluaa, vain tasapaino siihen auttaa. Taistelua myös tarvitaan, yhteistyö tälläkertaa harmitonta, tai ei sitä tiedä, vaan kannustus, se voi heimon voittoon viedä.
Tulkaa itärannalle klo 14.00. Terv. Sulo.”


”Hanhi”, Musta-Pekka sanoi Hannulle. He kävelivät vähän kauemmaksi leiristä. ”Miten on, mikä suunnitelmasi taas olikaan?”
”Otamme Touhon mukaan liittoon ja aiheutamme riitaa Unalle ja Iinekselle. Otamme toisen mukaan ryhmäämme ja yritämme äänestää toisen pois. Sen jälkeen tilanne olisi 3-3”, Hannu selvensi.
”Ja onko se edennyt?” Musta-Pekka kysyi närkästyneesti.
”Ei, mutta-”
”No kannattaisi varmaan kysyä sitä Touhoa mukaan. Hop, hop Hanhi!” Musta-Pekka huudahti ja käski Hannun mennä oikopäätä Touhon luo.

Hannu: Äänestän heti, kun mahdollista, Mustan-Pekan pois. Ärsyttävä ja määräilevä tyyppi, mutta jos haluan voittaa kultapystin, on pakko liittoutua hetkeksi hänen kanssaan.

Musta-Pekka: Asemani on uhattu. Jos häviämme, niin lähden sata varmasti ennemmin pois kuin Hannu.


Hannu meni kuitenkin Touhon luo ja veti tämän sivummalle.
”Tulisitko liittoon minun kanssa?” Hannu sanoi. Touho näytti yllättyneeltä.
”Miksi? Hydyttäisikö se minua?” Touho kyseli.
”Joo”, Hannu sanoi, muttei oikein tajunnut miksi: eihän koko liittoo pahemmin Touhoa hyödyttänyt: hän pysyisi kuitenkin ainakin muutaman äänestyksen ajan mukana kilpailussa.
”Katselen tilannetta”, Touho sanoi ja marssi takaisin majaan. Samaan aikaan Pelle tuli kirje ja vesiämpäri mukanaan ja huuteli Akun ja Iineksen ylös kuuntelemaan kirjettä.

Tigers 2. päivä

Tunnelma Tigersin heimossa oli vapautunut. Roope tanssahteli hiekkarannalla polkkaa Mummon kanssa ja Taavi luki majassa 'salakuljettamaansa' romaania pingviinikuninkaasta. Kirjaa oli kuulemma mukava lukea, koska se kertoi kylmyydestä, jäätiköistä, pingviineistä. Leirissä oli näet polttavan kuuma näin keskellä päivää. Mikki ja Minni keittelivät vettä. Ja lukivat kirjettä, joka oli täysin sama kuin Lionseillekin oli tullut.

Mikki: Nyt heimomme on loistava! Rentoa, mukavaa ja hauskaa. Mutta pelkään, että häviämme haasteen. Meillä on enemmän älykköjä heimossamme, kuin kovia taistelijoita tai hyvää tasapainoa omaavia.

Tiputuskilpailu, 2. päivä, 2. kilpailu.

”Tääänneepäääääääiiiinnnnnn!” kuului Sulon korvia hivelevä huuto.
Heimot asettuivat riviin.
”Tuossa on siis Tigerseiden uusi kokoonpano. Kroisos äänestettiin pois heimokäräjillä.”
Lionsit kurkkivat Tigerseitä, mutta kukaan ei ihmetellyt pois äänestettyä.
”Tänään on siis vuorossa toinen tiputuskilpailu. Tälläkertaa on vuorossa tasapainoilupaini. Olette kapeahkolla laudanpätkällä, ja yritätte saada vastapelaajanne veteen. Voittaja saa pisteen. Kolmesta pisteestä poikki. Ensin on mies vastaan mies, sitten nainen vastaan nainen ja niin edelleen. Kenet haluatte jättää pois kisasta, Lions? Teillä on yksi ylimääräinen”, Sulo sanoi ja odotteli Lionseiden vastausta. He kuiskuttelivat pitkään, kunnes Aku nyökkäsi: ”Pellen”, sanoi Aku ja Pelle astui sivuun.

Sulo jätti heimot siihen ja kävi jossain noin viiden minuutin ajaksi. Sitten hän palasi.
”Parit on arvottu. Ne ovat: Mikki – Musta-Pekka, Minni – Una, Taavi – Aku, Kaino-Vieno – Iines, Roope – Hannu. Ja Pelle jää siis Lionseilta pois tästä kisasta, ja voittaja on selvillä vähintää viidennessä erässä, joten myös Hansu ja Touho eivät taistele.”

”NO NIIN, ERÄ I: Mikki vastaan Musta-Pekka!” Huudahti Sulo ja ottelu lähti käyntiin.
Mikki liukui tasaisesti kohti Mustaa-Pekkaa, joka horjui hieman. Mikki näytti erittäin päättäväiseltä, ja Mustan-Pekan silmissä oli epävarmuus. Nyt ottelijat olivat laudalla vastakkain ja Musta-Pekka tarrasi Mikistä kiinni, mutta ote lipesi ja Mikki työnsi Mustan-Pekan veteen.
”TIGERSEILLE PISTE!” huudahti Sulo. ”1-0!”

Seuraavana olivat vuorossa Minni ja Una. Tämä erä päättyi nopeasti: Unan jalka lipsahti lankulta jo heti erän alussa: Minni ei ollut edes liikkunut.
”2-0!” Sulo sanoi jälleen.

Sitten Taavi ja Aku. Taistelu oli melko tiukka, mutta Taavi joutui veteen ja tilanne oli nyt 2-1.

Mummo ja Iines eivät osanneet tehdä aloitetta. Molemmat seisoivat ja odottelivat, mitä toinen tekisi. Lopulta Mummo yritti tönäistä Iinestä, mutta Iines väisti ja Mummo lätsähti suoraa veteen. 2-2.

”No niin, viimeinen erä: Roope vastaan Hannu.”
Hannu ja Roope aloittivat taiston: molemmat lähestyivät toisiaan ja alkoivat yrittää saada tiputettua toisen veteen. Roope oli vahvempi ja tiputti Hannun.
”TIGERS, VOITTAA RIIPUKSEN!” huudahti Sulo ja Tigersit hyppäsivät toistensa kaulaan. ”Lions – näemme illan heimokäräjillä – mutta sitä ennen”, Sulo sanoi ja Lionseiden ilmeet tyypertyivät entisestään.
”Tigers, kenet haluatte lähettää Yksinäiselle saarelle Lions-heimosta?” Sulo kysyi. Tigersit laittoivat päänsä yhteen ja alkoivat supista ja miettiä.
”Hannun” huudahti Mikki – ja Hannun ilme synkkeni. Tämä loi katseensa Mustaan-Pekkaan: menikö heidän suunnitelmansa nyt myttyyn?

Yksinäinen saari, 2. päivä

Saari vaikutti autiolta, mutta yksi pieni hahmo mykkyrällä se siellä kyyhötti: Hannu. Tuuli tuiversi kuivan hiekan Hannun päälle ja ilma oli hyvin kuiva.

Hannu: Tilanteeni on huono. Täytyy vain luottaa Mustaan-Pekkaan, että tämä tekee nyt jotain. Jos Musta-Pekka vain junailee minun lähtöäni, niin siinä vasta hyvä liittolainen.


Hannu sai myös toisen vihjeen smaragdeista:

”Hei. Olet ensimmäinen Yksinäiselle saarelle joutuneista. Saat vihjeen smaragdista, jonka avulla voi välttää tiputuksen. Vihje 1. ”Niitä on kolme erilaista, kolmessa paikassa”.

Hei, olet toinen Yksinäisellä saarella. Vihje 2. ”Ne ovat täällä, siellä missä haluaisit olla ja vihollisen luona”.”


Hannu: No jes! Ne ovat siis Yksinäiselle saarella, hampurilaisbaarissa ja Ankkalinnalaisen ”Onnen onkijat” -lehden toimittajan luona.

Hannu katseli paperia tarkasti ja tähyili johonkin päin saarta. Sitten tämä muisti jälleen heimokäräjät: Hannu: Tulen täältä suoraa heimokäräjille, en tiedä ketä äänestää... Heitän siis vain jonkun nimen, joka ei ole vahvoilla...

Lions 2. päivä

Lions-heimo oli nuutunut ja vain Musta-Pekka ja Touho marssivat rannalla.
”Äänestetään Aku pois”, Musta-Pekka ehdotti Touholle.
”Miksi?” Touho kyseli jälleen.
”En minä tiedä”, Musta-Pekka sanoi: tilanne oli jotenkin toivoton.
”Jos saamme Pellen vielä mukaan tähän, niin voimme ehkä saada Akun tiputettua”, Musta-Pekka lopulta sanoi.
”Pah, Pelle pysyy Akun, Iineksen ja Unan puolella. Minäkään en tiedä olenko heidän vai teidän puolella”, Touho sanoi ja marssi pois Mustan-Pekan luota.

”Aku...” Touho herätteli tyypertynyttä Akua.
”Ääh... Ai niin, minun piti keittää ruokaa ja vettä”, Aku sanoi ja nousi ylös.
”Ei, vaan kerron, että Musta-Pekka haluaa äänestää sinut pois”, Touho puhui ylinopeasti.
”Vai niin, hän saa itse lähteä, vai mitä Iines?” Aku kysyi Iinekseltä, joka nukkui makeasti.
”Joohh”, kuului jonkinmoinen ääni Iineksen suusta.
_______________

Tälläkertaa saat äänestää:

- Kuka tippuu Lions-heimosta?
- Kumpi joukkue voittaa seuraavan tiputuskisan?
- Kuka passitetaan Yksinäiselle saarelle?
(- kenties kuka löytää smaragdin [äänestys aina käynnissä])
Pullasorsa
Todella mahtava osa, kuten ensimmäinenkin. Tuskin maltan odottaa seuraavaa, mutta ei mitään turhaa kiirettä. Kuvailusi on ilmiömäistä, onnittelen. :)
Bomber
Hienoa hienoa. Varsinkin idea noista kamerahaastatteluista on hyvä. Voin kuvitella Hannun kyykkimässä ja selittämässä tilannettaan kameralle.
Olisit voinut myös enemmän käyttää kilpailussa enemmän Suloa hyväksesi, niin kuin ensimmäisessä osassa. "Kumpikaan ei osaa tehdä aloitetta! Mummo seisoo kylmänrauhallisena!" Ja yritä seuraavaan lukuun lisätä vielä hieman enemmän Selviytyjille ominaista juonittelua.
Olisi myös jännittävä nähdä jonkun kaksikon arvaamaton sanallinen nokkapokka, vinkkinä vaan. Mutta muuten siis loistava osa.

Tigers, wins community!
T@IK@VIITTA
Taas todella mahtava luku! Seuraavaa osaa tulen odottamaan (taas kerran) innolla!
Ankka313
Ja aina vain paranee! Mahtavaa! Jännitys sen kuin tiivistyy, ei taas millään malttaisi odottaa jatkoa. Itsekin osallistuin äsken äänestykseen.
Nuno
Todella hyvä luku taas. Kuvailu on edelleen hienoa. Nuo kamerahaastattelut ovat hyvä idea. ;) En jaksa odottaa seuraavaa lukua. Nyt vain äänestämään. :D
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9