Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Khorodien pauloissa

(75 viestiä)
Aku Vankka
Jeaah, en tiiä kuinka monta viikkoa tää sivusto on ollut jo toiminnassa mutta itse pääsin tänne ensimmäistä kertaa vasta nyt. Ja tarinaani en ole todellakaan unohtanut. Seuraava luku on jo kirjoitteilla, mutta odotan silti kommentteja tästä uusimmasta puolitoista kuukautta sitten ilmestyneestä luvusta.

Hitto, jos olisin päässyt tänne aiemmin, olisi trilogian päätösosa jo käynnissä.
Karhula
Hyvin kulkee tarina EDELLEEN. Ei mitään järin ihmeellistä sanottavaa. Jatkoa vaan ja nopeesti, että päästään pian trilogian päättävän osan kimppuun.
Aku Vankka
Karhikselta tuli juuri maailmanhistorian rakentavin kommentti.

Vuorossa on seitsemästoista luku, joka on oikeasti hiukan sekava ja kaikkea, mutta tämä johtuu ainoastaan siitä että en ole puoleentoista kuukauteen tätä kirjoitellut. Ei mikään erikoinen luku, mutta toivon nyt todellakin niitä kunnon kommentteja, joita ennen täällä näkyi paljonkin ja vieläpä useilta eri henkilöiltä. Eritoten sen takia toivon niitä kommentteja, että tarina on todellakin jo melko pitkällä ja olisi hyvä että se kommenttirytmi palautuisi normaaliksi jo tässä vaiheessa ettei sitten käy niin että kun tarinan viimeinen luku ilmestyy, tänne tulee neljä kommenttia jossa kaikissa pahoitellaan sitä ettei ole jaksettu kommentoida ja annetaan vain suora kommentti lopetuksesta eikä huomioida aikaisempia lukuja lainkaan :D

Seitsemästoista luku - Kristallipallon puolesta

Kuinka nopeasti onni saattoikaan muuttua painajaiseksi: he olivat vasta hetki sitten riemuinneet löydettyään todennäköisesti aidon kristallipallon, mutta olivat nyt joutuneet lähes satojen Boulderin kätyteiden saartamiksi, eikä pakotietä ollut. Jokaisella näistä sadasta miehestä oli ase, joilla he osoittivat Akun etuoven edessä seisovia kaartilaisia. Aku kauhisteli tilanteessa eniten Boulderin kätyreiden määrää: vasta pari viikkoa hän oli saanut tietää kaikkien jäljellä olevien Boulderin kätyreiden kuolleen sairaalan räjähdyksessä, mutta nyt heitä oli yhtäkkiä satoja ja taas satoja. Kuinka Boulder oli saanut parissa viikossa hankittua puolelleen sellaisen määrän miehiä? Entä miten ihmeessä he pärjäisivät tuollaiselle joukolle? Kristallipallosta ei juurikaan apua ollut, eikä sekään paljoa auttanut että Aku sattui olemaan jaderannekorun ansiosta näkymätön. Hän saattaisi osua muutamaan miehistä kun he eivät nähneet häntä, mutta se ei tällaisessa tilanteessa paljoa lohduttanut. He olivat pulassa ja pahassa sellaisessa. Pahemmassa kuin koskaan aikaisemmin.

Vaistomaisesti jokainen kaartilaisista - myös Aku jonka kukaan ei tosin nähnyt tekevän sitä - veti aseensa esille ja osoitti sillä jotakuta sadoista Boulderin kätyreistä. Paljoa apua sekään ei antanut kun jokainen sadasta osoitti Akun etuovelle ryhmittäytynyttä tiivistä joukkoa kaikista mahdollisista suunnista. Yhden kerran heidän kaikkien täytyisi laukaista aseensa ja tapahtumaa voitaisiin kutsua 'Paratiisitien verilöylyksi'. Heillä oli kristallipallo, heillä oli jaderannekoru, heillä oli onyksikivi - vain yksi khorodi puuttui ja he kaiken lisäksi tiesivät mikä se oli ja missä se oli. Mutta siltikään heillä ei ollut sitä ja se todennäköisesti ratkaisi tilanteen Boulderin eduksi: heillä ei ollut kaikkia khorodeja, he eivät voisi kukistaa medaljonkia.

Ja sitten yhtäkkiä kuului kovaääninen pamaus ja kaikki havahtuivat kauhuskenaarioistaan. Stanley Boulder kiiltävä kultainen medaljonki kaulassaan oli ilmaantunut portin eteen. Yhä edelleen hänen vaatteensa olivat samat kokomustat ja kasvoillaan hänellä oli se sama tuttu julma hymy, joka enteili jotain kamalaa. Portin edessä seisseet miehet väistyivät sivummalle kun Boulder avasi puisen portin ja asteli pihapolulle. Kaartilaisten aseet kääntyivät kohti Boulderia, mutta tämä ei välittänyt. Hänellä olisi medaljonki suojanaan, eivätkä he pystyisi vahingoittamaan häntä.

"Ah, olette näemmä löytäneet kristallipallon" Boulder totesi tyynen rauhallisesti. "Mainiota, mainiota!"
"Me olemme ehkä löytäneet kristallipallon, mutta sinä et sitä saa." Kuhopro sanoi kylmästi.
"Taistelusta ei ole mitään hyötyä ukkoseni, huomaatte varmaankin kuinka suuri ylivoima meillä on?"
Ja todellakin, se oli totta. Boulderilla oli valtava ylivoima, eikä heidän kannattanut edes harkita taistelemista. Olisiko antautuminen ainoa keino?
"Jos nyt rehellisiä ollaan" Boulder sanoi, "niin olen vetänyt teitä nenästä. Nämä miehet eivät nimittäin kaikki ole aitoja."
Hän napsautti sormiaan ja yhdeksän kymmenesosaa joukoista katosi kuin savuna ilmaan. Ainoastaan kymmenen miestä portin edustalla jäivät siihen.
"Rehellisesti sanottuna halusin ainoastaan pelotella teitä ja saada teidät kauhistumaan, mutta näyttävästi se ei laskenut taistelutahtoanne joka oli tarkoituksena, joten minun on tehtävä teistä selvää."

"Ihan ensimmäiseksi pieni varmistus, ettei kukaan ulkopuolinen joudu kärsimään tempuistani" Boulder sanoi, napsautti jälleen sormiaan ja Akun tontin ympärille ilmestyi violetinvärinen kupu, joka eristi heidät muulta maailmalta. Tämän jälkeen Boulder puristi oikean kätensä tiukasti nyrkkiin ja kohotti nyrkkinsä ylös.
"Toiseksi meidän on tehtävä hiukan muutoksia taisteluvarustuksiin." hän sanoi. Siinä samassa hänen nyrkkinsä sisältä purkautui pieni violetti valo ja jokaisen kaartilaisen ase muuttui keskiaikaiseksi miekaksi. Samoin kävi jokaisen Boulderin kätyrin aseelle.

"Mitä ihmeen pelleilyä tämä on olevinaan?" Ronald karjaisi.
"Tulitaistelussa ei ole mitään jännittävää, joten päätin hiukan käyttää uusia voimiani ja tehdä tästä jännittävää." Boulder vastasi. "Joten, luovutatteko kristallipallon minulle suosiolla vai joudunko ottamaan sen väkisin?"

Vastausta ei tarvinut kauaa miettiä. Vaikka heidän tuliaseensa olivatkin muuttuneet keskiaikaisiksi miekoiksi, he olivat edelleen halukkaita taistelemaan, taistelemaan kristallipallon puolesta. Oliver oli aina kehuskellut olevansa taitava miekkataistelija, kun taas puolestaan Ronald ei ollut koskaan käsitellyt mitään miekan kaltaistakaan. Pelle mietiskeli millä tavalla miekalla kannattaisi iskeä jotta se tuottaisi kaikista varmimmin vastustajalle vahinkoa ja Roope puolestaan oli enemmän kuin innoissaan päästessään miekkataisteluun - edellisestä olikin jo aikaa.

Ja niin hiljaisuuden keskeltä Kuhopro komensi joukkonsa raivokkaaseen hyökkäykseen ja Boulderin miehet rupesivat heti puolustusasemiin miekat ojossa. Pian kymmenet teräksiset miekat kalahtivat yhteen ja alkoi Kuhopron kaartin ja Stanley Boulderin joukkojen välinen taistelu, joka oli kuin suoraan fantasiaelokuvasta. Boulder vetäytyi takavasemmalle jottei saisi vahingossakaan osumaa ja lähti kävelemään kohti talon etuovea, jonka kynnyksellä Aku edelleen seisoi näkymättömänä ja katseli kauhuissaan taistelua, jossa kuka tahansa voisi menettää henkensä millä hetkellä tahansa. Boulder lähestyi häntä, kunnes lopulta seisoi vain metrin päässä hänestä.

Nyt olisi mahdollisuus, Aku ajatteli. Mahdollisuus iskeä miekka Boulderin lävitse ja kukistaa hänet ilman mitään turhia taikatemppuja. Hän voisi tehdä siitä kaikesta lopun hetkessä, lopettaa koko jutun niin ettei enempää viattomia ihmishenkiä jouduttaisi hukkaamaan. Mutta kuolisiko Boulder siihen? Hänellähän on medaljonki ja se saattaisi jollain tavalla suojata häntä iskuilta. Ehkä olisi vain fiksumpaa pysyä näkymättömissä niin kuin Kuhopro ja muut kaartilaiset olivat halunneet hänen tekevän. Sillä jos Boulder saisi tietää että Aku olisi paikalla, olisi se kaiken loppu.

Taistelu jatkui yhä raivokkaampana. Kuhopron kaartin joukot olivat päässeet niskan päälle ja olivat jo hyvässä vauhdissa ajamassa Boulderin kätyreitä kohti violetin kuvun reunaa. Pian he olisivat saartaneet Boulderin joukot umpikujaan ja voisivat tehdä heistä lopullisesti selvää. Boulder katseli taistelua vierestä ensin huvittuneena nähdessään kuinka hyvin hänen miehensä taistelivat, mutta pian hänen täytyi jo itse puuttua tapahtumien kulkuun estääkseen totaalisen katastrofin tapahtumisen. Hän kohotti medaljongin ilmaan kohti häntä lähimpänä olevaa Ronaldia (joka oli jo alkanut oppimaan miekkailun jaloa taitoa) ja pian kultainen valopallo osui tätä oikeaan käsivarteen ja kaatoi tämän maahan. Häntä vastaan taistellut mies käytti tilaisuutensa hyväksi ja yritti iskeä maassa makaavaa Ronaldia suoraan vatsaan, mutta Ronald ehti juuri ja juuri kierähtää pois alta. Siitä huolimatta miekan terä viilsi häneltä käsivarren auki. Samalla hetkellä Boulderin muut kätyrit olivat jo täysin umpikujassa ja kaartilaiset valmistautuivat tekemään heistä selvää ja Aku hiippaili Boulderin taakse saatuaan nerokkaan idean yrittää varastaa medaljonki. Idea kuitenkin ajautui karille kun...

"RIITTÄÄ!" Boulder karjaisi. Medaljonki leimahti liekkeihin ja syöksi leimuavia tulivanoja ympäriinsä. Pian joka paikka oli liekkien saartama. Talo oli valtavien lieskojen armoilla ja kaikki pihan puut ja pensaat olivat myös tulessa. Medaljonki lakkasi liekehtimästä ja räjäytti nyt valtaisan paineaallon joka paiskasi jokaisen useita metrejä taaksepäin. Myös Aku joutui paineaallon uhriksi ja kun hän iskeytyi maahan, jaderannekoru luiskahti pois hänen ranteestaan ja hänestä tuli jälleen näkyvä. Kaikki muut kaartilaiset olivat tajuttomina paineaallon voimasta, joten he eivät tätä nähneet. Sen sijaan Boulder ja tämän kätyrit kyllä huomasivat. He käänsivät katseensa maassa makaavaan heikkokuntoiseen Akuun ja Boulderin kasvoille levisi jälleen julma hymy.

"Tapaamme jälleen, Aku."
Dents
Kutkuttavan jännittävä tarina! En löytänyt oikein mitään huomautettavaa, paitsi aluksi kummastelin, miksi Boulder halusi luoda sen suojakuvun ettei ulkopuoliset vahingoittuisi - mutta sitten hokasin, että luultavasti jos Ankkalinnan kaikki poliisit ja armeija iskisivät Boulderia vastaan, ei medaljonkikaan pärjäisi.
Aku Vankka
Kiitos kommentista :) Ihmettelen ettet huomauttanut siitä kuinka yli tuo edellinen luku meni - miekkataistelua Akun pihalla ja kaikkea : D

Mutta jos pidit tästä luvusta, tulet pitämään erittäin paljon seuraavasta luvusta, sillä siinä olen mielestäni onnistunut erinomaisesti ja pidän sitä itse yhtenä koko trilogian parhaimmista luvuista tähän mennessä. Olen luvun siis jo kirjoittanut, mutta odotan vielä että joku muukin heittää kommenttia kehään ennen kuin julkaisen sen :)
Ankkaristi
Tätä ihmettelen aina, että vaikka Boulderilla pitäisi olla mahtavat voimat, joille ei pärjää melkein mikään maailman voima, niin silti Boulder aina joutuu hankalaan tilanteeseen, jolloin hän ei pysty paljon mitään tekemään... En toki haluaisi mitenkään haukkua, mutta tuntuu silti oudolta, että khorodeillakaan ei pysty taistelemaan Boulderia vastaan, jos kerran tämä Hectorko nimeltään oli, niin käytti siellä aavikolla yhtä khorodia ja valtava valo sysäsi Boulderin pois, mutta nyt niin ei voikaan tehdä...

No, kirjoitusasultaan ihan hyvä luku ja Boulderista tehty taas mukavan "pahismainen" henkilö... Toisaalta hänestä alkaa tulla hieman käytetty hahmo, kun hän on hyökännyt sankareittemme kimppuun jo aikas monta kertaa, mutta kyllä sitä nyt jaksaa silti, kun ihan hyvä hahmo on... Hieman outoa tämä, että henkilö joka ei ikinä ole käyttänyt miekkaa, pystyykin sillä taistelemaan jotain kokenutta vastaan kunnolla. Koska luulisi Boulderin kätyreiden olevan kokeneita, jos Boulder uskalsi laittaa kaikille miekat...

Minulla olisi paljon enemmänkin valittamista tarinan logiikasta, mutta koska en halua olla turhan ilkeä jätän ne vain omaan päähäni kehittymään. Kirjoitin tämän viestin aikas uneliaana, enkä välttämättä täysin muista kaikkia yksityiskohtia, joten minulla voi olla paljon virheitäkin kommenteissani...
Aku Vankka
Haluan ehdottomasti kuulla kaikki mahdolliset valitukset tarinan logiikasta, koska tiedän varsin hyvin että tarina on epäloogisempi kuin epäloogisin mahdollinen.

Kuten sanoin, luku meni ihan yli, palasin juuri puolentoista kuukauden kirjoituslomalta joten tiedän että tämä uusin luku on kökkö. Epäkohtia, kliseisyyksiä, sekavuuksia ja kaikkea. Mutta jotenkin piti päästä eteenpäin ja olen edelleen sitä mieltä että seuraava luku on reilusti parempi.

Mutta hei, haluuttekos te lukijat jo tässä vaiheessa kuulla yhden jutun liittyen tuohon seuraavaan lukuun? Vai paljastanko sen vasta kun luku julkaistaan? :) Nimittäin ajattelin vielä yhtä kohtaa siitä luvusta muokata, joten se ilmaantuu tänne huomenna. Mut tää paljastus on sitten aika kiintoisa, joten nyt vai julkaisun yhteydessä? ;)
Aku Vankka
Okei, annetaan sitten mennä. Vaikka tarinan kovimmat kommentoijat Kreach ja Karhula eivät olekaan tätä uusinta lukua vielä kommentoineet (Kreatsista en sitten tiedä että mihin on koko tyyppi kadonnut :D) niin minulle riittää tuon edellisen luvun kohdalta se että Dents ja Ankkaristi kommentoivat sitä. Nyt on kuitenkin tullut aika seuraavalle luvulle ja ikävä kyllä tarinaa en tämän jälkeen voi jatkaa ennen kuin joku muukin on kommentoinut sillä tarvitsen tästä luvusta mahdollisimman monelta kommentit, jotta tiedän oliko luku onnistunut vai ei, ja jotta tiedän että teenkö tämänkaltaisia lukuja jatkossakin.

Ai niin ja unohdin mainita vielä tärkeimmän syyn miksi haluan kaikkien kommentoivan - Tämä on trilogian toisen osan VIIMEINEN luku!!! Tämä trilogian kakkososa siis päättyy tähän lukuun ja seuraavaksi on siis vuorossa kolmas osa. Ennen kuin aloitan sen, haluan kunnon kommentit loppuhuipennuksesta ja ylipäänsä koko tarinasta - oliko tämä kakkososa parempi vai huonompi kuin ykkönen?

Joten pitemmittä puheitta, the end of the beginning.

Kahdeksastoista luku - Lopun alku

Aku makasi selällään ruohikossa, kykenemättä liikkua lainkaan. Ainoa asia jonka hän näki, olivat kasvot. Hän tuijotti karskeja ja julmannäköisiä miehen kasvoja, jotka loimusivat liekkien valossa. Hän näki kasvojen jokaisen uurteen, jokaisen pienenkin yksityiskohdan. Hän käänsi katseensa miehen tummiin silmiin, näki innostuksen ja onnellisuuden palavan niissä voimakkaasti. Mies oli juuri nyt erittäin onnellinen. Hän oli saavuttanut vihdoin tavoitteensa, eikä tällä kertaa voisi epäonnistua. Tämän illan jälkeen kaikki hänen toiveensa toteutuisivat ja hän saisi kaiken mitä tahtoisikin. Tämän illan jälkeen hän olisi maailman ylin hallitsija. Kaikki häntä vastustavat karkotettaisiin hänen maailmastaan ja lähetettäisiin kuoleman synkkiin syövereihin. Kaikki jotka suostuivat hänen alamaisiksiin saisivat elää hyvän elämän uudessa uljaassa maailmassa. Tämä oli Stanley Boulderin suurin toive.

Kaikki oli juuri niin kuin pitikin, täydellistä: kaartilaiset makaisivat kaikki tajuttomina maassa, liekit ympäröivät aluetta niin ettei pakotietä ollut ja Aku Ankka makasi maassa muutaman metrin päässä hänestä ja saattoi vain odottaa, odottaa kunnes tuleva maailmanhallitsija tekisi tehtävänsä. Sillä Aku todellakin tietämättään tiesi jotain, mitä Boulder ei tiennyt. Jotain mikä olisi Boulderin suunnitelman onnistumisen kannalta elintärkeää. Se liittyisi medaljonkiin, se olisi tieto siitä kuinka käyttää sitä niin että se tekisi kantajastaan voittamattoman. Sillä voittamatonhan Boulder ei vielä ollut, voimakas kylläkin, mutta ei voittamaton. Mutta vaikka hän olisikin pian lähes voittamaton, olisi edelleen yksi asia, josta oli hänelle uhkaa: khorodit, nuo voimakkaat taikaesineet, jotka voisivat kaikki neljä yhdessä lyödä medaljongin. Ne oli suunniteltu juuri siihen käyttöön, mutta siihen tarvittaisiin kaikki neljä, kolme tai vähemmän ei riittäisi medajongin lopulliseen kukistamiseen. Joten jos hän hoitaisi yhdenkin khorodin pois tieltä, ei hänellä olisi enää mitään hätää. Täydellistä.

Boulder astui pienen askeleen kohti Akua. Hän pyysi kätyreitään siirtymään kauemmaksi, menemään portille vahtimaan ettei suunnitelman tärkein osa pääsisi pakenemaan. Sitten hän siveli kylmää medaljonkia pitkillä mutta ohuilla sormillaan ja sanoi:
"Minä teen sen nyt." Aku ei voinut vastata mitään. Hän oli täysin lamautunut eikä saanut sanaa suustaan, vaikka häneltä kyllä löytyi paljon asioita joita hän olisi halunnut Boulderille sanoa päin naamaa.
"Minä teen sen nyt." Boulder toisti, "Minä kaivan esiin ne tiedot joita piilottelet pääkopassasi. Ne tiedot, jotka antavat minulle avaimet maailmanherruuteen. Olet yksin, kukaan ei sinua voi auttaa. Pakotietä ei ole ja talosi ympärille asetettu maaginen kupla estää ulkopuolisia näkemästä mitä täällä tapahtuu. He eivät edes pääse kuplan sisälle."
Boulder kumartui ja poimi maasta kiiltelevän vihreän rannekorun ja laittoi sen taskuunsa.
"Tällä tavoin varmistan, ettei typerä kaartisi enää sotke suunnitelmiani" hän sanoi. "Ei enää ikinä."

"En tiedä miten sinun käy" hän jatkoi. "En tiedä mitä tapahtuu kun revin tiedot sinusta. Enkä välitäkään. Saatat menettää kaikki muistosi, saatat kuolla tai jotain muuta. Minua ei kiinnosta oletko sinä hengissä, ei enää sen jälkeen kun olen tehtäväni tehnyt. Mutta kuitenkin... jos satut jäämään henkiin, olet aina tervetullut minun joukkoihini."

Viha ja raivo ryöppysivät valtavina aaltoina Akuun. Kaiken sen jälkeen Boulder luuli että hän vielä haluaisi liittyä hänen maailmanvalloitusjoukkoihinsa? Ja kehtasi vielä mainitakin siitä ääneen! Voi kunpa voisin puhua, Aku ajatteli, kunpa voisinkin vain nousta tästä ylös, sanoa sanottavani Boulderille ja taistella hamaan loppuun saakka. Mutta ei, jokin pitää minua paikoillaan. En voi tehdä mitään. Voin vain odottaa, odottaa, odottaa...

Odotus päättyi. Boulder lakkasi sivelemästä medaljonkiaan ja vangitsi sen nyrkkiinsä. Hän puristi medaljonkia kaikin voimin, niin lujaa että käden verisuonet tulivat selkeästi näkyville ja hänen rystysensä muuttuivat valkeiksi. Samassa maa alkoi hiljalleen järistä, kuin pieni maanjäristys olisi iskenyt. Kuplan läpi näki sen verran, että Aku tiesi ettei järinä yltäisi sen ulkopuolelle. Järinä voimistui ja keskelle Akun pihamaata repesi syvä kuilu, joka haarautui jokaiseen mahdolliseen suuntaan jakaen pihan kahdeksaan osaan. Talon ympärille asetettu maaginen kupla rikkoutui ja repeämät levisivät lähialueille ja pian kaduilla alkoi juoksennella hätääntyneitä ihmisiä, jotka suuntasivat kohti kaupungin keskustaa. Synkät myrskypilvet mustenivat entisestään ja tihkusade muuttui rajuksi salamoinniksi ja ukkosen voimakkaaksi jyrinäksi. Punaiset salamat halkoivat ilmaa ja löivät satunnaisiin puihin ympäri Paratiisitietä sytyttäen niistä jokaisen palamaan. Tässä olivat todelliset katastrofin ainekset kasassa.

Nurmikolla lojuva kristallipallo, Kuhopron kädestä kirvonnut onyksikivi ja Boulderin taskussa oleva jaderannekoru alkoivat hohtaa kirkkaasti ja yrittivät taistella medaljonkia vastaan. Mutta tällä kertaa ne eivät saisi sitä perääntymään. Medaljonki oli latautunut täyteen voimaansa ja yhdessä kirkkaassa väläyksessä kaikki kolme khorodia lakkasivat hohtamasta ja jäivät siihen missä olivat olleetkin. Ne eivät kolmestaan pystyneet päihittämään medaljonkia, eivät ilman neljättä ja viimeistä khorodia. Nyt Boulder oli tyytyväinen. Nyt kaikki oli täydellistä.

Ja niin Stanley Boulder keskitti kaikki ajatuksensa maassa kauhun vallassa makaavaan lamaantuneeseen merimiesasuiseen ankkaan ja murtautui hänen mieleensä.

Se ei ollut vaikeaa. Hetkessä Boulder oli jättänyt katastrofin vallassa olevan Paratiisitien taakseen ja siirtynyt synkkään pimeyteen. Hän oli nyt Akun tajunnassa. Hän tiesi että myös Aku itse tiedosti sen, sillä hän tunsi koko ajan kuinka jokin mystinen voima yritti työntää häntä pois. Aku yritti vastustaa hänen etenemistään, mutta vastustus ei ollut kovin kovaa ja Boulder pystyi siitä huolimatta etenemään. Se oli samanlaista kuin olisi kävellyt päin myrskytuulta - vaivalloista ja hidasta, mutta silti mahdollista.

Ajatuksen voimalla Boulder pystyi liikkumaan eteenpäin. Oli kuin hän olisi kokonaan toisessa maailmassa, aivan kuin hän olisi irtautunut maallisesta ruumiistaan ja sukeltanut tuon avuttoman ankan tajuntaan. Hän tiesi että hänen ruumiinsa seisoi edelleen pihamaalla katastrofin keskellä ja puristi tiukasti medaljonkia, mutta silti hän ei itse sitä tuntenut, sillä hän ei ollut enää siellä henkisesti. Matka jatkui pitkään, tai ainakin aika tuntui pitkältä. Todennäköisesti todellisuudessa sitä ei ollut kulunut paria sekuntia kauempaa, mutta tässä tilanteessa sekin aika tuntui useilta tunneilta. Koko ajan hän tunsi pientä vastustusta, kun Aku yritti työntää hänet pois mielestään, mutta vastustus pieneni jatkuvasti Akun voimien heiketessä ja lopulta katosi kokonaan antaen Boulderille täyden vapauden liikkua. Ja sitten, pitkältä tuntuneen matkanteon jälkeen kuin ovi olisi avautunut, Boulder löysi etsimänsä: Akun ajatukset.

Myös Aku tunsi tämän. Hän tiedosti koko ajan mitä tapahtui, yritti pinnistellä estääkseen Boulderia tekemästä sitä mitä tämä oli parhaillaan tekemässä, mutta hänen voimansa eivät riittäneet. Se olisi hänen loppunsa. Koko muulle maailmalle se olisi vasta lopun alku. Pian muistot vilisivät Akun silmissä. Hän näki tapahtumia, jotka muisti elävästi: matkan Grönlantiin, taistelun Kuolemanlaaksossa, Paholaisen tornin, saapumisen kaartin Piilopaikkaan... ja hän näki myös tapahtumia, joiden ei muistanut koskaan tapahtuneen. Hän näki raunioituneen Paratiisitien, Stanley Boulderin surmaamassa hänelle uskottomia kansalaisia, neljän khorodin tuhotuvan medaljongin voiman kohdatessaan... oliko se tulevaisuus? Näkikö hän juuri asioita, jotka tulisivat tapahtumaan tulevaisuudessa? Mitä ne siinä tapauksessa tekivät hänen ajatuksissaan?

Mutta sitten hän kuuli päänsä sisällä Boulderin riemunkiljaisun ja tiesi että tämä oli löytänyt etsimänsä. Ja samassa Aku itse kuin irtautui ruumiistaan ja tiedosti kaiken: hän tiedosti sen kaiken saman minkä Stanley Boulderkin, hän tiesi miten medaljonkia tulisi käyttää jotta se olisi voimakkaimmillaan, tiesi kaikki sen syvimmätkin salaisuudet. Hän kuuli karhean miehen äänen päänsä sisällä. Ääni sanoi:

''Khorodien violetti valo tulee niiden sisään piilotetuista ametisteista. Laittamalla medaljonkiin ametistin, siitä tulee khorodien vertainen, eivätkä khorodit täten pysty päihittämään sitä.''

Siinä se oli. Medaljongin syvin salaisuus. Mutta kun Aku palaisi takaisin todellisuuteen, muistaisiko hän sitä kaikkea? Sillä silloin kun hän palaisi, hän saattaisi hyvinkin olla kuollut tai menettänyt kaikki muistonsa. Mikään ei ollut varmaa tällaisessa tilanteessa.

Ja yhtä nopeasti kuin se oli alkanutkin, täysin huomaamatta yhdessä silmänräpäyksessä Aku tunsi olevansa liekeissä. Hänen ulkoista ruumistaan korvensi joka puolelta, kuin tuhannenkuumat liekit olisivat nuolleet häntä päästä varpaisiin. Hänen päätään oli särkenyt valtavasti koko tapahtuman ajan mutta nyt kipu sai ylivallan ja Aku oli varma että hänen päänsä räjähtäisi minä hetkenä hyvänsä. Hän roikkui jossain todellisuuden ja mielikuvituksen rajamailla, tuntien samaan aikaan suurta tuskaa Boulderin tehdessä vahinkoa hänen ulkoiselle ruumiilleen, mutta tuntien samaan aikaan myös olevansa jossain muualla kuin hänen ulkoinen ruumiinsa. Hän oli edelleen henkisesti poissa, eikä tiennyt, voisiko milloinkaan palata takaisin. Ja jos voisikin, niin kuinka kauaksi aikaa.

Pian Aku alkoi tuntea voimakasta vetoa, aivan kuin jokin olisi vetänyt häntä kädestä. Hän kiiti halki ajatuksiensa ja tömähti pian kontalleen kuivaan ruohikkoon. Hän ei nähnyt mitään, ei kuullut mitään, ainoastaan tunsi ruohon käsiensä ja polviensa alla ja polttavan kivun sekä päässään että koko muussa ruumiissaan ja hengitti raskaasti tietämättä lainkaan oliko hän elossa vai kuollut. Hän tiesi vain, että kaikki oli ohitse ja hän oli epäonnistunut tehtävässään. Boulder tiesi nyt kuinka tehdä medaljongista voittamaton ja hän käyttäisi tätä tietoa maailmanvalloitukseen. Akun tuntema maailma oli loppunut ja pian saapuisi ensimmäinen aamunkoitto Stanley Boulderin uudessa maailmassa.
Karhula
Että tällainen lopetus toiselle osalla. Kutkuttavan jännittävää oli loppuun asti. Medaljongin salaisuus ei ollut ihan niin ihmeellinen kuin kuvittelin, mutta ihan hyvä näinkin.

Mielenkiintoisat lähtöasetelmat viimeiseen tarinaan. Todellakin mielenkiinnolla odotan.
Aku Vankka
Medaljongista paljastui paljon muutakin, mutta tuo oli vain se tärkein asia. Tästä lisää kolmannen osan alussa.

En ole vielä päättänyt milloin kolmas osa alkaa. Joudun ehkä pitämään noin viikon verran suunnittelulomaa, koska vaikka tarina olikin tauolla puolitoista kuukautta, en sinä aikana ehtinyt tätä juurikaan miettiä. Kolmannesta osasta tiedän vain sen juonen pääpiirteittäin, mutta en esimerkiksi edelleenkään ole täysin varma siitä, miten tämän trilogia tulee päättymään :D

Voin sanoa, että yritän tästä kolmannesta osasta tehdä hiukan hillitymmän kuin tästä kakkosesta. Tämä toinen osa meni hiukan överiksi ja voin sanoa henkilökohtaisesti pitäväni ykkösosaa parempana kuin kakkosta - se ei sentään ollut täynnä jumalatonta tuliaseräiskintää ja valopallojen pamauttelua kuten tämä kakkonen. Koko tarina alkoi vähitellen toistaa itseään kun kerta toisensa jälkeen Boulder saapui kaartilaisen luo ja taistelu meni aina saman kaavan mukaan, eikä mitään yllättävää tullut. Pidän tässä kakkososassa eniten noista rauhallisemmista luvuista, koska ne onnistuivat mielestäni suhteellisen hyvin koska niissä ei nimenomaan ollut tätä armotonta yli mennyttä räiskintää. Lisäksi pidän myös tästä viimeisestä luvusta ja olen mielestäni kuvailun suhteen onnistunut siinä. Se että oliko se juoneltaan tai muuten hyvä, on eri asia, mutta kirjoitusasultaan se on mielestäni yksi trilogian parhaimmista.

Myös tuo Stanley Boulderin hahmo alkoi jossain vaiheessa tätä kakkososaa hiukan tympimään. Tajusin kuinka epäonnistunutu hahmosta oli tullut. Ykkösosassa Boulder oli juuri sellainen kuin millaiseksi hänet tarkoitinkin - julma mies joka ei kaihda keinoja päästäkseen maailman valtiaaksi. Esimerkkinä tuo ykkösosan viimeinen luku, jossa kaartilaiset tapasivat Boulderin ensimmäisen kerran, mies ihan tuosta vain ampui yhden kaartilaisen muiden silmien edessä. Kakkosessa hän ei ole sellainen. En osaa selittää miksi, mutta hahmo on mennyt huonompaan suuntaan ja yritän tätäkin juttua paikkailla kolmososassa.

Kolmannesta osasta on muutenkin tulossa huomattavasti erilainen jos verrataan kahteen aikaisempaan. Se tulee ensinnäkin olemaan selkeästi pitempi. Lisäksi siinä tulee olemaan melko paljon toimintaa, mutta erilaista toimintaa kuin tässä kakkosessa. Yritän vähentää tuota medaljongilla pelleilemistä ja käyttää sitä jatkossa lähinnä Boulderin voimanantajana, en niinkään taisteluvälineenä. Lisäksi yritän myös vähentää kaartilaisen ja Boulderin välisiä kamppailuita, sillä tässä kakkosessa he tuntuivat kohtaavan suunnilleen joka toisessa luvussa - ja aina sama kaava. Kolmannessa osassa on myös paljon näitä rauhallisempia, ns. selityslukuja ja siinä saadaan vastauksia moniin kahdessa ensimmäisessä osassa heränneisiin kysymyksiin ja tullaan myös syventymään muutamiin tärkeisiin hahmoihin tarkemmin.

Loppujen lopuksi voi olla vaikeaa tunnistaa tämän kolmososan kuuluvan trilogiaan muuten kuin siten että se selkeästi jatkaa tarinaa. Se tulee kuitenkin olemaan huomattavan paljon erilaisempi kuin ykkönen ja kakkonen, joten varautukaa muutokseen. Mielenkiintoinen se joka tapauksessa tulee edelleen olemaan, joten älkää siitä sitten turhaa huolehtiko.

Ja jos nyt kolmosen juonesta voin jotain paljastaa, niin viimeinen khorodihan on edelleen hakematta ja se Akun tajunnasta löytynyt tieto siitä miten medaljongista tulee voittamaton, ei todellakaan jää huomioitta...

Mutta muitakin sitten kommentoimaan, tämä tarina todellakin oli tässä ja kolmatta on tulossa sitten kun olen sitä tarpeeksi saanut suunniteltua :)
Dents
Kutkuttavan jännittävä päätös kakkososalle. Mua vähän ärsyttää kun en pääse tarinaa aina heti lukemaan (omalta koneeltani en pääse Ankkikseen), mutta mun mielestäni tää kakkososa oli onnistunut.

Boulderin hahmo epäonnistunut? Jaa-a, mun mielestä kyseessä on hieno pahis, ja pelottava hahmo. Eli onnistunut tyyppi todellakin.
Aku Vankka
Kyllä minäkin Boulderista hahmona pidän, mutta tässä kakkososassa hahmoon tuli jotain sellaisia ominaisuuksia, joista en kovinkaan pidä. Ehkä tuo liiallinen medaljongilla leikkiminen on yksi niistä.

Mutta Dentsille myöskin kiitokset kommentista.
Aku Vankka
Huomasin tuota potutustopicista vasta äsken lukea, että jos tällä palvelimella on joku vuosimaksu, jota näyttävästi kukaan ei ole maksamassa, tämä foorumi tuhoutuu lopullisesti vuoden vaihtuessa kahden ja puolen kuukauden päästä. Jos näin käy, se on erittäin huono asia tarinani kannalta, sillä trilogian kolmannesta osasta on tulossa sen verran pitkä, että tuskin saan sitä tämän vuoden aikana valmiiksi. Kolmas osa alkaa ensi viikolla, vaikka lukijakunta onkin näyttävästi hiukan vähentynyt. Siitä huolimatta niin kauan kuin yksikin henkilö tätä lukee, jatkan kirjoittamista. Jos Ankkis kuolee, pitää miettiä missä julkaisen sen loppuun.
Dents
Sinä et varmaan osaa foorumeita tehdä? Minä osaisin, jos tarvis on voin pyöräyttää tarinallesi vaikka kunnon foorumin. Haluan nimittäin todellakin lukea tarinasi loppuun.
July
Kuten tuolla Potutus-topicissa on jo kerrottu, Ankkiksen pyöriminen tulevaisuudessa ei ole uhattuna. Jatkakaa siis tarinoiden kirjoittamista, niitä on kiva lukea. :)
Sivuja: 1 2 3 4 5