Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Formula ykköset: Lees-tallin tarina

(67 viestiä)
Salwer1st/
Lainaus käyttäjältä: wierii2Salwerin tarina on laadukas
Ei muuten ole laadukas. Jos aloittaisin tämän alusta uudestaan, tulisi parempi.
wierii2
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Lainaus käyttäjältä: wierii2Salwerin tarina on laadukas
Ei muuten ole laadukas. Jos aloittaisin tämän alusta uudestaan, tulisi parempi.

Äläs nyt tule pilaamaan iloani! ;)
Salwer1st/
It's finally here!! Luku VI ilmestyy nyt!

Luku VI: Espanjan GP 2000

4. toukokuuta 2000 kaikki tallit saapuivat Barcelonaan, tarkemmin sanottuna Catalonian moottoriradalle ajamaan kauden viides kilpailu. Puitteet olivat mitä mainiommat ja rata kaikille tuttu – ajettiinhan juuri Barcelonassa suurin osa kauden testeistä. Vaikkei MM-pistetilanteesta aivan heti uskoisikaan, oli Lees ajautunut pahoihin talousvaikeuksiin Arabialaisten öljy-yhtiöiden pikku hiljaa vetäytymisen johdosta. Aku Ankka-lehti sentään jaksoi vielä sponssata, muttei mitenkään erityisen runsaasti, vaikka Suomen suurin (ja paras) sarjakuvalehti onkin.

Leesin auton kehitystyö oli rahavaikeuksista huolimatta kuitenkin mennyt Britannian GP:hin jälkeen huimasti eteenpäin. Vapaat harjoitukset olivat lievä pettymys, Watt saavutti sijat 10., 8. ja 3. ja Saelens taas sijat 12., 13. ja 6.

Aika-ajossa vauhti oli taas huomattavasti parempi. Watt ja Saelens olivat toiseksi ja kolmanneksi parhaat Michael Schumacherin kaahatessa paalulle. Mikä Häkkinen taisteli neljänneksi.

Paalulta lähtenyt Schumi pitää johtonsa ensimmäisestä kurvista, vaikka Watt haastoi hyvin. Silti Mikä Häkkinen pystyi pujahtamaan molempien Leesien ohi. Schumacher, Häkkinen ja Watt lähtivät huristamaan muita karkuun. Kierroksella 5 viidennestä ruudusta lähtenyt Rubens Barrichello onnistui ohittaamaan Saelensin. Kierrosta myöhemmin myös David Coulthart ohitti hänet. Kierroksella 25 Schumi ja Häkä huristivat yhtä aikaa varikolle. Ferrarin tikkariemies kuitenkin päästi Schumin pois varikolta aivan liian aikaisin. Bensaletku jäi kiinni hänen autoonsa. Ferrarin mekaanikoilla oli pahoja vaikeuksia irrottaa letku ja siinä kestikin peräti 40 sekuntia. Schumin peli oli pelattu. Häkkisen pysähdys sujui kohtalaisesti. Watt sai eteensä tyhjän radan ja painoikin muutaman erittäin nopean kierroksen ennen stoppiaan. Niin nopeita, että pysähdyksen jälkeen kärkimies oli Jason Watt. Saelens tuli varikolle kolme kierrosta ennen Barrichelloa ja neljä ennen Coulthartia. Silti Saelens pysyi pysähdysten jälkeen Davidin ja Rubensin kannasta. Geoff iloitsi kuljettajiensa vireestä. Häkkinen hiillosti Wattia. Molemmat herrat kurvasivat varikolle kierroksella 50. Leesin ripeät varikkomiehet onnistuivat pitää Wattin yhä johdossa ja Häkkinen alkoi painostaa yhä ankarammin. Barrichello ja Coulthart tulivat varikolle peräti 5 kierrosta ennen Saelensiä ja hänellä oli loistava tilaisuus näyttää mistä hänet oli tehty – ja hän olikin nopea. Hän nousi Rubinhon ja Coulthartin ohi kolmanneksi. Leesit sijoilla 1. ja 3., ei paha, ei paha… Häkkinen hiillosti Wattia yhä ankarammin. Kolme kierrosta ennen maalia se sitten tapahtui. Häkkinen pääsi sisäpuolelle La Caixa-mutkassa ja se oli siinä. Watt putosi toiseksi. 65:n hikisen kierroksen jälkeen Mika Häkkinen saapuu ensimmäisenä maaliin, yleisö hurrasi. Watt saapuu maalin reilu sekunnin Häkkisen jälkeen. Saelens tekee loistavaa työtä ja pitää David Coulthartin McLarenin ja Rubens Barrichellon Ferrarin takanaan! Hän on kolmas!

Kilpailun jälkeen Geoff Lees ilmoitti, että hänen tallinsa vetäytyy F1-sarjasta talousvaikeuksien vuoksi. Kaikesta huolimatta kaudesta jäi käteen hyvä maku, kuka tietää olisiko kilpailukykyisellä Leesin autolla voitettu jopa osakilpailuja, tai jopa maailmanmestaruus. ”Mikäli haluat voittaa, sinun pitää ensin saapua maaliin.”

Tulokset pisteille päässeiden osalta:

1. Mika Häkkinen, McLaren
2. Jason Watt, Lees
3. David Saelens, Lees
4. David Colthart, McLaren
5. Rubens Barrichello, Ferrari
6. Ralf Schumacher, Williams

Kuljettajien MM-sarja top-10

1. Michael Schumacher 34
2. Mika Häkkinen 22
3. David Coulthard 17
4. Jason Watt 12
5. Rubens Barrichello 11
6. Giancarlo Fisichella 8
7. Ralf Schumacher 8
8. Jacques Villeneuve 5
9. Heinz-Harald Frentzen 4
10. David Saelens 4

Valmistajien MM-sarja:

1. Ferrari, 45
3. McLaren, 39
4. Lees, 16
5. Williams, 9
6. Benetton, 8
7. Jordan, 6
=. BAR, 6
9. Sauber, 1

Kiitos!
Aku Vankka
Tuota.. tähänkö tämä koko tarina nyt loppui (tuo 'kiitos!' lopussa vaikutti vähän kuin lopetukselta)? Kieltämättä tuli kyllä huonoon paikkaan lopetus, olisin ehdottomasti halunnut nähdä miten kausi olisi edennyt ja kuinka pitkälle Lees -talli kilpailijoineen olisi päässyt.

//jaaettäpalaavielä? No mä jo ajattelinkin, että yhtäkkiäkös tämän tähän lopetat :D
Salwer1st/
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaTuota.. tähänkö tämä koko tarina nyt loppui? Kieltämättä tuli kyllä huonoon paikkaan lopetus, olisin ehdottomasti halunnut nähdä miten kausi olisi edennyt ja kuinka pitkälle Lees -talli kilpailijoineen olisi päässyt..
On mahdollista, että Lees palaa kesken kauden... :)
wierii2
Oikein kiva osa. Tämä siis jää tauolle, eikö? No, kieliopillisesti osissa ei ole paljoa parannettavaa, mutta tahtoisin, että kertoisit enemmän esimerkiksi aika-ajoista. No, jatkoa odotellessa.
qwerq
Toivoisin jatkoa. Hyvä tarina, mutta juonenkäänteesi menevät vähän liian nopeasti. Toivoisin myös kattavampaa selostusta aika-ajoista, että tallin ulkopuolisista asioista.
Sivuja: 1 2 3 4 5