Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8
Kirjoittaja

Aihe: Spitaalin kourissa

(116 viestiä)
Karhula
Vaikka tarinan ensimmäinen osa ilmestyykin vasta huomenna ajattelin julkaista tämän pienen muistelupätkän jo nyt. Pätkä on hieman hätäisesti tehty ja sisältää joitakin aukkoja, mutta paremmaksi en sitä ole saanut tässä tohinassa hiottua.

Xuirin-sarjan historiaa ja aiemmin tapahtunutta…
Tohtori Xuir saaga alkaa suurella ryöstöllä, jossa Roope menettää rahansa ja hänen päässään alkaa pyöriä kokoajan sama uni. Xuir on tarinan pääpahis, joka ensimmäisessä tarinassaan Salaperäinen tohtori vaikutti erittäin väkivaltaiselta. Tarinassahan hän tappaa kylmäverisesti Mikin, Hessun ja poliisimestari Simo Sisun. Myöhemmin selvisi, että Xuirin tarkoituksena oli tuhota Ankkalinna eriskummallisella räjähteellä. Suunnitelma kuitenkin meni loppujen lopuksi myttyyn, ja hän joutui vankilaan. Siellä hän ei kuitenkaan kauan viihtynyt eikä mennyt aikaakaan, kun hän karkasi rakentamansa teleportin avulla, ja alkoi hautoa suunnitelmaa, jolla voisi tuhota ankat.

Hän hyökkääkin Paratiisitielle melkein heti, mutta ankkojen uusien turvamiesten Rudolfin ja Ridolfin urheuden ansiosta he selviytyivät ja lopulta Xuirin oli vain kadottava paikalta. Vaikka kaikki luulevat turvamiesten kuolleen, Pelle saa lopulta tietää, että nämä saattavatkin vain olla toisessa ulottuvuussa. Xuir ei ei kuitenkaan häviön jälkeen luovuttanut, sillä uusi poliisimestari Lähteenmäki oli hänen liittolaisensa, ja tämän avulla hän sai tietää kaiken tarvittavan. Tarinan puolivälissä selviää, että Xuirin oikea nimensä on Rodolf. Lopussa Xuir katoaa vesipyörteeseen ja lähes kaikki luulevat hänen kuolleen. Xuirin aikomuksena oli kuitenkin päästäkin pyörteeseen, sillä silloin hän pääsisi timanttikruunuun käsiksi.

Vankilaan joutunut Lähteenmäki karkaa suorastaan salaperäisesti yöllä vankilasta, ja lopulta hän ilmestyy ankkojen taloon. Lopulta tämä kuitenkin katoaa paikalta. Myöhemmin uusi poliisimestari Kaasi ja muut poliisit löytävät Lähteenmäen kuolleena samasta talosta ja niinpä ankat joutuvat pääepäilyiksi. Loppujen lopuksi Xuirin suunnitelma menee kuitenkin jälleen myttyyn, sillä hänen uusi liittolaisensa Aleksi Lintunen kertookin haluavansa itselleen kruunun ja lopulta hän kuolee myrkytykseen.

Vaikka seuraavan Xuir-sarjan osan nimi olikin Vaatekaapin salaisuus jo tarina Kadonnut veli hieman viittasi tulevaan. Kyseisessä tarinassa Raul nimittäin saapuu vankilaan, jossa Xuir keplottelee hänet puolelleen, sillä oli kuullut, että myös Raulin olivat saaneet vankilaan ankat.

Kaksikko karkasikin seuraavan tarinan alussa vankilasta melko helpon oloisesti ja kohta he olivatkin jo ankkojen kimpussa. Sitä ennen he kuitenkin lähtivät etsimään Ankkalinnan lähistöllä seisovasta metsästä asetta, jolla Xuir voisi hallita koko maailmaa. Tästä hän ei kuitenkaan vielä oikeastaan tiedä, vaan hän etsii pelkkää vaatekaappia. Vaikka kaappi löytyykin hän huomaa, ettei sen hakeminen olekaan niin helposti tehty. Ankat nimittäin ovat juuri silloin jostain ihmeen syystä saapuneet kyseiseen metsään piknikille ja vievät tietysti kaapin mukanaan. Nämä eivät kuitenkaan tiedä, että heidän turvamiehensäkin ovat liittoutuneet Xuirin kanssa ja yrittävät saada ankat ansaan. Tarinan loppua kohdin asiat mutkistuvat, eikä oikein keneenkään voi enää luottaa.

Tässä seuraavaksi nähtävässä tarinassa, te arvoisat lukijat, saatte tietää lisää Ankkojen ja Kennethien välisestä sodasta ja tohtori Spitaalista. Toivon, että pidätte lukemastanne, sillä Xuir-sarjalle ei vielä varmaa loppua näy!
----------------------

Tarinan osat:
1.osa: Salainen piilopaikka
2.osa: Vankilareissun jälkeen
3.osa: Suunnitelma
4.osa: Yllättävä vieras
5.osa: Uutislähetys
6.osa: Aikaraja
7.osa: Paluu metsään
8.osa: Päiväkirja, 1/2
9.osa: Päiväkirja, 2/2
10.osa: Tohtori Spitaali
11.osa: Eroamisia
wierii2
Kiitos, että tuon viitsit tehdä. Palautteli mukavia muistoja mieleen! Innolla odottamaan seuraavaa tarinaa... ;)
T@IK@VIITTA
Nyt se siis alkaa! Hyvin esittelit saagan muut vaiheet. Odotan innolla ensimmäistä lukua/prologia!
akkaridekkari
Oikein loistavaa, sitten vain odottelemaan varsinaista tekstiä.
Hieno saaga tämä kyllä tosiaan on.
Pullasorsa
No niin, en ole aiemmin tiennyt taustoja, mutta nyt uuden tarinan seuraaminen on huomattavasti helpompaa. Kiitos siitä. :)
Karhula
Kiitos kaikille, jotka jaksoivat kommentoida pientä "historia"pläjäystä. Tästä se nyt sitten lähtee.

1.osa: Salainen piilopaikka

Talvi teki tuloaan, ja tuuli teki ilman vielä kylmemmäksi kuin se oikeasti edes oli. Erään kaupungin laitamilla saattoi nähdä metsän, joka oli niin tiheä, ettei kylmä tuuli päässyt kunnolla tuivertamaan sinne. Lähellä metsän keskikohtaa heijastui outoa valoa. Oudoksi sen teki se, ettei metsässä ollut käynyt kukaan sen jälkeen, kun poliisit olivat lähteneet sieltä. Vähän yli kuukausi aiemmin siinä metsässä oltiin lehtien mukaan taisteltu. Viranomaiset olivat kuulemma saaneet kuitenkin vain yhden henkilön kiinni koko rosvojoukosta, joka oli yrittänyt tappaa eräät ankat. Henkilön nimeä ei oltu kerrottu, mutta tämä työskenteli kuulemma Ankkalinnaa uhkaavalle tohtori Xuirille.

Kukaan ei kuitenkaan tiennyt vielä toisesta. Toisesta pahemmasta rikollisesta kuin Xuir. Tämä henkilö istui juuri silläkin hetkellä istui omassa piilopaikassaan, joka sijaitsi maan alla. Ainoa keino, jolla paikasta pääsisi, oli nousta kivistä tehdyt portaat ylös ja nousta kannosta maan pinnalle. Moni olisi luullut tämän henkilön olevan tohtori Xuir, mutta ei. Xuirkin kyllä seisoi kyseisessä huoneessa, jonka hän oli rakentanut veljiensä kanssa, mutta tuo henkilö, joka istui pöytänsä ääressä oli tohtori Spitaali, jonka he olivat tavanneet noin kuukausi aiemmin. Tämän oikea nimi oli kuitenkin Diaflo Kenneth, joka oli jo pari sataa vuotta vanha. Iän selitti se, että hän oli osittain henki.

Huoneessa sattui olemaan näiden kahden lisäksi myös Xuirin kummatkin veljet, Rudolf ja Ridolf.
”Olemme nyt noin kuukauden rakentaneet piilopaikkaamme, kuten varmasti hyvin tiedätte”, tohtori Spitaali totesi. Muut nyökkäilivät, Xuir hieman ärtyneenä, kun taas hänen veljensä miettelijäinä. Xuir oli väittänyt Spitaalille, että hän oli ärtynyt, koska hän oli aina ollut sellainen. Todellinen syy ärtymykseen oli kuitenkin se, että Spitaali oli Xuirin mielestä vienyt hän paikkansa. Hän tunnusti jopa olevansa tälle hieman kateellinen.

Pienen hiljaisuuden jälkeen Spitaali jatkoi puhumistaan.
”No, asiasta toiseen. Olen kuullut teiltä eräästä Raulista, jota me ainakin teidän mielestänne tarvittaisiin. Olen nyt päättänyt, että otamme hänet mukaamme, kunhan hän pääsee vankilasta. Olen kuitenkin myös kuullut, että hän olisi epäluotettava, joten olen päättänyt, että Rudolf ja Ridolf kidnappaavat hänet heti, kun hän on kävellyt vähän matkaa vankilasta.” Lopetettuaan pienoisen puheensa Spitaali lähti kävelemään kohti maan pintaa, jättäen ärtyneen Xuirin, ja hölmistyneen Rudolfin sekä hieman yllättyneen Ridolfin taakseen.

Yllättäen hän kääntyi vielä heihin päin, suunnilleen portaiden puolivälissä.
”Ja muistakaa, että tämä on meidän salainen piilopaikkamme, eikä tästä kerrota yhdellekään ulkopuolisista. Ei kenellekään!” Spitaali totesi päättäväisesti, kunnes jatkoi matkaan. Käsky oli ymmärretty, mutta siitä huolimatta Xuir kiristeli niin paljon hampaitaan, että niistä lähti kirskuva ääni. Se oli niin kimeä, että oli lähes ihme, ettei tohtori Spitaali kuullut sitä. Ehkä syy olikin se, että juuri silloin tämä katosi portaikosta, ja Xuir veljineen tiesi tämän astuneen ulos kannosta.

Silloin Xuir löi nyrkkinsä pöytään. Hänen kasvoilleen nousi suuri raivo, mutta hän ei sanonut sanaakaan. Rudolf ja Ridolf tajusivat, että olisi parasta kadota paikalta, ja niinpä he katosivat siinä samassa portaikkoon vilkaisten sitä ennen vielä, että heidän tykkinsä, jolla he tulisivat pian hallitsemaan maailmaa oli yhä kunnossa. Sillä ei kuitenkaan ollut mitään väliä Xuirille, joka oli juuri päättänyt suuren asian. Hän ei aikoisi kauaa aikaa tallustaa tohtori Spitaalin helmoilla. Hän oli ollut ennen joukon johtaja, ja se hän aikoi olla tulevaisuudessakin. Sen hän lupasi, sillä hänelle ei ollut enää väliä, vaikka se olisi ollut hänen viimeinen tekonsa. Silloin hän sen tajusi. Ennen hänellä oli ollut suuri sota ankkojen kanssa, mutta vaikka hän aikoi jatkaa vielä sitäkin, hän oli varma, että uusi sota oli alkanut. Siitä hän pitäisi huolen.
Pullasorsa
Ihme, ettei kukaan ole vielä kommentoinut loistavaa aloitusta. Tarina vaikuttaa mielenkiintoiselta, kuvailet hyvin, ja olet tekemässä loistotarinaa. Hienoa työtä jälleen kerran. :)
T@IK@VIITTA
Hyvä luku! Hienosti kerrot ja kuvailet paikkoja. Taitaa tästä kehkeytyä vielä loistotarina.
Akuhullu97
Täytyykin hiukan terästää muistia noiden Vaatekaapin Salaisuus, ja sen ensimmäisen luvun osalta. Mutta, tämä on kerrassaan hyvin toteutettu tarinasaaga, ainakin niin nuo kolme ensimmöistä tarinaa ovat antaneet olettaa. Varsin hyvä tämä ensimmäinen luku, odotankin innolla seuraavaa! :)
akkaridekkari
Todella hieno luku, aavistuksen ehkä prologimainen. Jos tarina kuitenkin jatkuu vastaavana, voi tämä lyödä aiemmat kertomuksesi hyvin.
Henkilöitten olotilat ovat hyvin kuviteltavissa, näen tilanteen mukavasti silmissäni. Odottelen jatkoa, kommetoin sitten enemmän.
Karhula
Kiitokset kaikille kommenteistanne! Kiva, jos piditte, sillä omasta mielestäni siitä tuli vähän "jäykähkö", vai miten nyt sanoisi. No, ehkä olen itselleni vähän liian kriittinen. Ymmärrän myös, että juttu vaikutti prologimaiselta. Itselläni kävikin mielessäni laittaa juttu prologiksi (no niinhän ne kaikki aina sanoo...), mutta päädyin sitten ihan tavalliseen osaan/lukuun.

Seuraava osa ilmestyy 4.6 ja kolmas osa ilmestyy mitä todennäköisimmin 12.6.
Padi
No niin nyt olen viimeinkin lukenut historian ja uuden osan ja tämä oli kyllä paras osasi ikinä. Eli sinä olet -97 ja kirjoitat näin hyvin puhummattakaan sinun laajasta sanavarasta! Joidenkin mielestä tämä palaute on ehkä turhan positiivinen mutta ilmaisen vain mielipiteeni.
Karhula
Kiitos kommentistasi, Padi! Kiva, kun olet tänne Ankkikseenkin rekisteröitynyt.
Lainaus käyttäjältä: PadiVoi ei, olen vain lukenut tätä Aku Ankan sivuilla eli nyt on paljon luettavaa. Muuten Karhula (tai Karhukelmi) miksi et enää käy AA:n virallisilla sivuilla (voinko kutsua niitä sillä nimellä?) ?
Ja kyllä minä aa.fissä vielä lähes päivittäin käyn, mutta itse asiassa en enää jaksa jatkaa siellä menossa olevaa tarinaani, kun muutenkin taso siellä mennyt taas vähän alaspäin. Saattaa olla, että joskus kesän jälkeen hiljenen siellä vielä enemmän, kun viestimaraton sen puolella tiettävästi loppuu...
wierii2
Loistava osa! Luot heti jännitystä peliin, eikä stoorin pahiksillakaan kaikki ole hyvin. Eli tarinasta tulee tuon perusteella aivan mahtava!
Ankkaristi
En ole ennen tätä sarjaa lukenut, mutta tuo historia vaikutti jännittävältä ja odotan tältäkin paljon. Hieno ensimmäinen luku ja aloitti hienosti koko tarinan. Prologimainen saattoi olla, mutta silti tarinan kannalta melko tärkeä luku enkä itsekään laittaisi sitä prologiksi. Ja pahiksilla ei tosiaan olla uskollisia toisiaan kohtaan. Jään odottamaan innolla seuraavaa lukua.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8