Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8
Kirjoittaja

Aihe: Spitaalin kourissa

(116 viestiä)
akkaridekkari
No niin. En ole jaksanut arvostella lukua, vaikka sen eilen luinkin. Karhula, olet minua vuoden nuorempi, mutta kirjoitat paljon omaani parempaa tekstiä. Ei kirjailijan ammatti aikuisena olisi ehkä sinulle mahdoton. Mutta siitä ei kuitenkaan kannata tässä alkaa keskustelemaan.
Hiukan alkoi jo tapahtumaan, mutta luku jäi aavistuksen verran "selittelyksi" ja vuoropuheluksi.
Eli seuraavaa odotellen.
Karhula
Kiitoksia kaikista kommenteistanne. Tiedän itsekin, että tämä osa oli sellaista "seli, seli", mutta, mutta... Kiva, kun jaksatte seurata tätä tarinaa, ja jopa hieman yllätyin taas kommenttien määrästä.

Sitten ilmoitusasiaa (joillekin tämä asia on surullinen, leikisti), nimittäin neljännen osan jälkeen tarina jää pienelle kesätauolle ja jatkuu taas 10.7. :)
Karhula
4.osa: Yllättävä vieras

Viikon päästä Ankat olivat ehtineet unohtaa Xuirin jo melkein. Tai niin oli ainakin Akun kohdalla, kun taas ankanpojat miettivät Raulia.

”Mitä luulette, miksiköhän he sieppasivat hänet?” Tupu kysyi samalla, kun istuutui hänen, ja hänen veljiensä huoneen sängylle. Kun hän istuutui sänky natisi, sillä Hupu ja Lupukin päättivät istahtaa sille.
”Enpä tiedä”, Hupu huokaisi.
”Minusta tuntuu, että he tarvitsevat Raulia johonkin uuteen suunnitelmaan”, Lupu tokaisi.
”Ehkäpä”, Tupu sanoi.
”Mutta ihmettelen kyllä, miten he voivat luottaa häneen sen jälkeen, kun hän petti heidät?” hän jatkoi hieman epävarmanoloisesti.
”Niinpä. Enkä ole kyllä tiennyt, että Xuir tekee nykyisin sieppauksiakin. Olen nimittäin kuullut etteivät ne ole ollut hänen alaansa, ainakaan ennen.”, Hupu totesi tietäväisen oloiseni.
”Väitätkö nyt, että Xuirilla olisi uusi…”, Tupu sanoi ihmetellen.
”…uusi rikoskumppani!?” Tupu ja Lupu huudahtivat yhtä aikaa hieman pöllämystyneen oloisina.
”En minä nyt ihan niinkään sanonut, mutta onhan se mahdollista”, Hupu jatkoi.
Tupu ja Lupu menivät hetkeksi hiljaisiksi ja katsahtivat toisiinsa.
Sitten Tupu sanoi: ”Miten minusta jotenkin tuntuu, että sinä tiedät jotain me emme tiedä?”
”Minustakin vähän tuntuu siltä”, Lupu sanoi lopulta.
”No, minä-” Lupu aloitti, mutta hänet keskeytti heidän Aku-setänsä ääni alakerrasta.
”Syömään!” alakerrasta kuului ja niinpä ankanpojat keskeyttivät keskustelunsa ja lähtivät portaita pitkin kohti keittiötä.

Keittiössä heitä odotti taivaallinen tuoksu. Heidän Aku-setänsä oli nimittäin loihtinut pöytään spagettia ja tomaattikastiketta Ankan tapaan. Heti, kun he olivat istuutuneet pöydän ääreen, he kutienkin huomasivat jotain perin outoa. Vaikka heitä oli vain neljä, pöytään oli aseteltu viisi lautasta.
”Miksi pöydässä on viisi lautasta? Odotammeko jotain?” Tupu kysyi.
Aku näytti miettivän vastausta yllättävän kauan, kunnes hän sanoi: ”Kyllä odotamme. Saamme nimittäin vieraan.”
”Tarkoitatko Roope-setää?” Hupu kysyi.
”No en ihan”, Aku totesi. ”Sillä kitupiikillä on ollut jo parin viikon aikana niin käsittämättömän paljon liikeneuvotteluita, etten enää oikein ymmärrä, miten hän pystyy siihen”, Aku vastasi päätään pudistellen.
”Minusta se on kylläkin täysin ymmärrettävää”, Lupu totesi.
”Hänhän on liikenero”, Tupu tokaisi.
”Kyllähän se sinun pitäisi tietää”, sanoi puolestaan Hupu.
”No jaa”, Aku mutisi. ”Onhan tuokin kyllä totta.”
”Minä en vain voi siltikään ymmärtää, miten se vanha ukko pystyy siihen”, hän jatkoi huokaisten hiljaa.
”Sinä et sitten ymmärrä”, Tupu mutisi hiljakseen.
”Mitä sanoi?” Aku ärähti.
”En mitään.”, Tupu vastasi.

Syntyi hetken hiljaisuus, jonka Aku kuitenkin päätti kysymyksellään: ”Oliko vielä muuta?”
”Oli”, Lupu vastasi.
”Ketä me odotamme?” Hupu kysyi ja alkoi syödä.
”Näette kyllä kohta”, Aku mutisi. ”Hänen pitäisi saapua näillä hetkillä”
Silloin ovikello jo soikin ja ankanpojat ryntäsivät avaamaan ovea, Aku perässään. Heidän suureksi hämmästyksekseen oven takana seisoi…
”Ridolf?”
Pullasorsa
Tässä luvussa oli muutamia kirjoitusvirheitä, mutta ne eivät paljoa haitanneet. Vähän tällainen "väliliku" oli. Tapahtuuko seuraavassa osassa kenties enemmän?
Karhula
En vastaa. Se jää nähtäväksi, kun se tänne ilmestyy vasta 10.7, sillä nyt Viestimaratonin takia on vähän vaikea kirjoittaa tätä, mutta odotellessa voitte käydä lukemassa Potter-tarinaani. Se on melko laadukas: http://www.vuotis.net/index.php?topic=27244.0
T@IK@VIITTA
Hyvä luku ja niinkuin jo Pullasorsa jo sanoikin, tämä tuntui vähän "väliluvulta". Jatka samaa rataa!
Padi
Juu, hyvä luku tosiaan tosin vähän väliluvulta näytti, muuten vain samoja kommentteja kuin muutkin ovat antaneet. Ei muuta.
Karhula
Joo, väliluku oli kyseessä, tämä tarinakin on vähän niinkuin välitarina tähän sarjaan. Lupaan kuitenkin, että Päiväkirja, osa 2/2:desta eteenpäin ei tapahtumista pitäisi olla puutetta.
Tarina on nyt suunniteltu viimeistä osaa/lukua myöten wordiin, vain kirjoittaminen puuttuu enää. Viideskin osa vähän "väliluvun" tapainen, kuudennessakaan ei suuria tapahdu, seitsemänneskin vähän samantapainen, kahdeksas jo parempi ja yhdeksännestä eteenpäin tarina onkin "vauhdikas", ainakin omasta mielestäni.

Viides osa ilmestyy 7.-10.7, ja tämä tarina päättyy viimeistään elokuussa. Suunnilleen siinä loman lopussa.

Nyt alkaa näyttää siltä, että tämä jo yli vuoden kestänyt Xuir-sarja olisi päättymässä kahdeksanteen osaansa. Sen verran on jo suunniteltu eteenpäin tätä sarjaa.

Kuudennen tarinan nimi ei ole vielä varma, mutta tällä hetkellä sen nimeksi on tulossa Matkaa maailmojen halki. Tämä tarina on mitä todennäköisimmin suunnilleen 10-20 osainen/lukuinen ja uskon, että siitä tulee siihen mennessä pisin Tohtori Xuir-tarina.

Seitsemännen tarinan nimi on sitten Kuolleen miehen kirous. Nimi toki saattaa muuttua, mutta tällä hetkellä tuo näyttää aika varmalta. Luulen, että siinä nähdään suunnilleen 8-15 osaa/lukua, mutta tarkemmin on vielä mahdoton sanoa.

Viimeinen tarina taas on saamassa mitä todennäköisimmin nimen Viimeinen suunnitelma, jonka jälkeen tämä sarja mitä todennäköisimmin loppuu. Sen uskon olevan kaikista tapahtumarikkain tarina koko Xuir-sarjan historiassa, joten varautukaa jo nyt tukaliin tilanteisiin ja hirvittäviin suunnitelmiin. Luulen, että tarina saattaa saavuttaa jopa kahdenkymmenenviiden osan/luvun rajan!

Siinä vähän tietoa tulevasta, toivottavasti jaksatte odottaa jatkoa, vaikka sen tekemisessä voikin kulua viestimaratonin ja Potter-tarinani kirjoittamisen vuoksi hieman. :) Kiitokset jo nyt niille, jotka ovat tätä tarinaa seuranneet. Kukaan tämän tarinan kommentoijista ei ainakaan tietääkseni ole kuitenkaan seurannut tapahtumia aivan alusta asti, mutta silti kaikille suuri kiitos!
Padi
Oho :-O Jaksaakohan enää lukea tätä tarinaa? Vastaan heti että jaksan. Vaikka koko ikäni menisi siihen.
T@IK@VIITTA
Kuulostaa hyviltä nuo tarinoitten nimet. Tuo Kuolleen miehen kirous-tarinan nimi muistuttaa aika paljonkin Pirates of the Carribean toisen elokuvan nimeä, eli Kuolleen miehen kirstua.

Odotan yhä seuraavaa lukua ja myös muita tarinoita!
Karhula
Heh... Joo, huomasin itsekin yhteyden. ;D Tuskimpa kuitenkaan läheskään samanlainen tarina... O:-)
akkaridekkari
Taidankin pistää kerralla vähän laajemman kommentin.

Laiskana en tietenkään ole jaksanut kommentoida neloslukua.
Se oli kuitenkin mainio, taas kerran.

Tarinassasi merkittävässä roolissa on vuoropuhelu, sillä tarina liikkuu sen voimin. Se tekee sen, että kertomus etenee hitaasti. Et käytä kerronnallista vuoropuhelua, eli kirjoita: "Aku kutsui pojat syömään.", joka nopeuttaisi tarinaa. Minua tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä on vain hyvä, kun selität kaiken huolellisesti.
Kuvailu on mainiota. Kun spagetti ja tomaattikastike Ankan tapaan saapui pöytään, lukijankin teki mieli sitä. Lurps! Oli hyvää.
Lienee turhaa myöskään toistella, että kielioppisi on kunnossa.

Parannettavaa luvussa ja koko kertomuksessa toki on. Mutta nämä ovat vain pieniä muotoseikkoja, ja olisi tyhmää alkaa luettelemaan sellaisia. Kun luet paljon, ja käyt koulua, nämäkin muotoseikat korjaantuvat.
Olen edelleenkin sitä mieltä, että ssinusta voisi tulla kirjailija. Se kuitenkin vaatii vielä harjoittelua.

Olet kieltämättä luonut hienon saagan. Olen varma, että luen Xuirin seikkailuja vielä ensikin vuoden puolella aina viimeiseen kirjaan asti!

Kiitos mukavista lukuhetkistä.
Karhula
Kiitos sinunkin kommentistasi, akkaridekkari! Uskon itsekin, että tämä tarina menee ensi vuodelle sillä minulla on Potter-tarinanikin (linkki: http://www.vuotis.net/index.php?topic=27244.0 Kaikki lukemaan!) kesken ja viestimaratonin kanssa pitää kiirettä.

Tämän vuoden puolella saatan saada julkaistua vielä seuraavan Xuir-tarinan, joten tämä sarja loppuu suunnilleen 2010-2011 vuosien välillä. Tarkempi ajankohta varmasti selviää tuosta "vähän" myöhemmin, varmaan tämän vuoden lopulla voin jo vähän tarkemmin sanoa.

Ehkä sitten tämän sarjan jälkeen voisi jotain toista juttua alkaa kynäilemään, vaikka Suuren suunnitelman (ekan tarinani) jatko-osaa. ;D Tai sitten jotain kokonaan uutta juttua.

Tuosta seuraavasta tarinastani, Matka maailmojen halki, tulee tulemaan ainakin omasta mielestäni mielenkiintoinen. Ymmärtääköhän kukaan vielä, että nimestä voi jo aika paljon päätellä sitä, mitä tarinassa tulee tapahtumaan..? :) Varmaan...

Joo, mutta kiitos vielä kerran pitkästä ja rakentavastakin kommentistasi, akkaridekkari. Tykkään tarinoissa tarkasta selittämisestä, joten siinä syy. Pyrin siihen, ettei tarinan mistään osasta/luvusta tulisi mitenkään epäselvää. Siinä ehkä syy, mutta paremmin en itsekään ymmärrä tätä juttua kirjoittaessani.
Aku Vankka
Alkaa kyllä epäilyttävästi viittaamaan tuo seuraavan tarinan nimi fantasiaan.. :)
Karhula
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaAlkaa kyllä epäilyttävästi viittaamaan tuo seuraavan tarinan nimi fantasiaan.. :)
Eh... Loistava arvaus! ;D

Tyhjänpäiväinen viesti, mutta antaa olla...
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8