Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Maailman ympäri vain yhden aarteen vuoksi

(72 viestiä)
Kreach
Maailman ympäri vain yhden aarteen vuoksi

*Tarinaa ei saa kopioda!*

1-luku - Kalhaman aarre

Varsin myöhään työpöytänsä äärestä vanha ankka herra nousi, ja lähti kohti lähintä ovea. Oli pilkkopimeää, koska ankka ei suvainnut valoja edes yöllä. Ankka oli nimeltään Roope. Hän oli vainunnut todella fantastisen aarteen. Kalhaman rubiini, timantti ja smaragdi kaivokset odottivat tuolla jossain.
Roope meni kirjastoon hakemaan tietoa kyseisestä aarteesta. Hän luki:

Kalhaman aarre on todellinen myytti, mutta jotkut uskovat sen olevan todella olemassa. Mutta mistä on nimi Kalhama? Tiedemies Krinofudgus Xorlionio on päätellyt, että nimi tulee kahdesta kaupungista, jossa aarre olisi. Eli Kalkutta ja Jokohama. Ilmeisesti aarteen piilottajat ovat päätelleet, että jos aarre olisi kahdessa eri paikassa, ei voitaisi arvoitusta ikinä kokonaan ratkaista. Kalkutta nimestä on siis peräisin Kal -alkuosa ja Jokohamasta - hama, eli Kalhama.
Tiedemies professori Xorlionio on kuitenkin tutkinut molemmat paikat läpikotaisin; Kalkuttahan sijaitsee Intiassa, Jokohama Japanissa, mutta mitään löytämättä.


Roope hieroi käsiään yhteen. "Lähdemme heti huomenna Kalkuttaan. Se on päätetty", hän sanoi ja suutasi katseensa läheiseen taloon, jossa pahaa arvaamattomat ankat nukkuivat sikeässä unessa.

____________________________________________

KOMMENTTEJA! ! ! ! !

Tuo oli lyhyt luku, en jaksanut näin illalla kirjoittaa enempää. :)
Bomber
Todella jännittävä, ehkä hieman liian tavanomainen, mutta silti erinomainen aloitus. Timantista kerrottiin hyvin ja tarinankerronta sujui jouhevasti. Olis ollu kymppimiikka, mutta kirjotusvirheet vähän laskivat numeroa.
9-/10
Kreach
2. luku - Muukalainen ja sanaharkka

Roope, Aku ja pojat olivat siis matkalla kohti Kalkuttaa ja toivottavasti Kalhaman aarretta. Roope oli suunnitellut, että hän keräisi paikallisilta tietoa, ovatko he kuulleet jotain Kalhaman aarteesta, mutta joutui pettymään.

Lentokone laskeutui kovalla tömähdyksellä lentokentälle. Partio nousi koneesta kolmet matkakassit mukanaan (Akulle yksi, pojille kaksi, Roope ei kuulemmat tarvinnut omaa) ja lähtivät kohti Kalkutan pääkylää, johon olisi parin tunnin matka. He kävelivät erittäin monttuisella ja kiemuraisella tiellä jo toista tuntia, kun ensimmäinen paikallinen tuli vastaan punainen sulka vinosti päässään ja mustavihreä t-paita ja shortsit yllään. Roope kysyi tältä:
"Et sattuisi tietämään mitään Kalhaman aarteesta?"
"En tiedä siitä mitään muuta, kuin että eräs professori on jo monesti täällä käynyt sitä etsimässä", vastasi Kalkuttalainen, "mutta kyläläiset uskovat sen olevan tarua. Niin minäkin."
"Tiedätkö missä professori asuu?" Roope kysyi miettelijäänä.
"Kyllä, hän puhui viimeksi täällä ollessaan Shanghaista, joten olen melko varma että hän on siellä."
"Kiitos!" Roope sanoi "mennään takaisin lentokentälle!"
"Kaksi tuntia takaisin päin, kun juuri olimme pääsemässä kylään! No hyvä on", Aku lopulta myöntyi.

Partio kävely jatkui tunnin kunnes sanaharkka alkoi:
"Ei tässä ole päätä eikä häntää", Aku vinkui jo neljännen kerran sillä matkalla.
"Miten jaksat aina nurista?" sanoi Roope ja heilutteli keppiään. "Mennäänkö hölkällä loppumatka?"
"Siis mitä..."

(Loppu keskustelu on valitettavasti sensuroitu, matkalaisten matka jatkuu seuraavassa luvussa.)
Kreach
Kiitos muuten kaikille kommentoijille! Jos joku haluaa lukea vähän parempaa, mutta ei ankka -tarinaa, voit lukea tästä toista kirjoittamaani tarinaa. =)
Bomber
Tulee mieleen se Rosan tarina Kadonneen kirjaston vartijat! Siinäkin just tälläi matkustetaan paikasta toiseen. Ja "-merkkejäkin osaat käyttää, kuulut siihen hyvin vähäiseen prosenttiin joka niitä laittelee.
Edelleen hyvä tarina, ehkä toi loppu olis voinut olla parempikin.. 9/10
Kreach
Noh, isku inspiraatio ja päätinkin tehdä sen jo näin pian - Luku on todella sekava...

3. luku - Emme tienneet vielä kaikkea

Valitettavasti Shangaihin ei kulkenut enää viikkoon lentokoneita, joten pieni ryhmämme suuntasi erään hevoskärryjä myyvän miehen luo.
samppali
Minusta tämä tarina on täällä olevista parhaimpia. Juoni on sujuvaa, aivan niin kuin tekstikin. Milloin jatkat tätä? :)
Kreach
4. luku - Ihmissusi
Alaskan hirveissä olosuhteissa, keskellä jääkylmää luolaa kokoontuu viisikko. Kaikilla on huppu päässään, kenenkään silmiä tai edes suuta ole näkyvillä. He tuntuvat odottavan jotain, jotain melko pelottavaa, sillä suurin osa tärisi pelosta – tai sitten kylmästä. Jääpuikkoja oli kiinni luolan katossa ja jäätyneessä maassa. Viiden hengen edessa oli lamppu, jonka liekki valaisi vain vähän. Luola ei ollut suunnattoman suuri, mutta se oli pelottava, vähän niinkuin vanhan linnan tyrmä.

Yhtäkkiä pari henkilöä säpsähti ja sen jälkeen muutkin. Jokin oli ilmestynyt luolan suulle. Se oli valtavan kokoinen, mutta se ei näyttänyt ihmiseltä. Tai ehkä puoliksi. Kun otus astui valoon, kaikki näkivät, että se oli ihmissusi. Puoliksi ihminen – puoliksi susi. Täysikuun aikaan jotkut todella hirveitä tehneet ihmiset voivvat muuttua tälläiseksi olennoksi. Ihmissusi ei osannut puhua, vaan se irvisteli kaikille ihmisille luolassa. He kaikki pelkäsivät ihmissutta, mutta kukaan ei oikein osannut tehdä muuta, kuin laittaa huppunsa vain tiukempaan. Yksi kuitenkin astui varovasti eteenpäin, kohti sutta.
samppali
Aivan mahtavaa! Oikeasti, tässä on tarina, johon on selvästi panostettu. Pidän myös kerronnan sujuvuudesta, ja siitä, että teksti ei ole vaikeaa, vaan sen ymmärtää ilman erikoisempaa pohdiskelua. Sanoisin, että tämä ja tuo ensinmäinen luku ovat parhaita, tämä ehkä hiukan jännempi. Arvosanaksi voisi antaa 9½. Vielä kun luvut olisivat hiukan pidempiä (toki ymmärrän, että ei niitä voi väkisinkään venyttää, ja toki tarina pitää jättää jännittävään kohtaan, jotta mielenkiinto säilyisi)
Btw, tulee mieleen hieman Potterien Lupin tuosta ihmissusityypistä...Mutta ei sillä, että se häiritsisi, tuli vain mieleen. :)
Kuitenkin, jatkoa odotellessa -->
Kreach
Lainaus käyttäjältä: samppaliAivan mahtavaa! Oikeasti, tässä on tarina, johon on selvästi panostettu. Pidän myös kerronnan sujuvuudesta, ja siitä, että teksti ei ole vaikeaa, vaan sen ymmärtää ilman erikoisempaa pohdiskelua. Sanoisin, että tämä ja tuo ensinmäinen luku ovat parhaita, tämä ehkä hiukan jännempi. Arvosanaksi voisi antaa 9½. Vielä kun luvut olisivat hiukan pidempiä (toki ymmärrän, että ei niitä voi väkisinkään venyttää, ja toki tarina pitää jättää jännittävään kohtaan, jotta mielenkiinto säilyisi)
Btw, tulee mieleen hieman Potterien Lupin tuosta ihmissusityypistä...Mutta ei sillä, että se häiritsisi, tuli vain mieleen. :)
Kuitenkin, jatkoa odotellessa -->

Kiitos jälleen samppali! Kiva, että edes joku jaksaa kommentoida! Mukavaa, että pidät tarinasta. Tästä ei kyllä ole tulossa ihan tavallinen Roope-seikkailu. Lukujen lyhyys johtuu siitä, että niitä jaksaa vähän ei niin innostuneetkin lukijat lukea. Jos haluat tietää, olen myös aloittanut (huom. Aloittanut :D) Yhden Potter jutun, ja se löytyy http://www.vuotis.net/index.php?topic=25918.0.
Eli tuon pituisia lukuja saan kyllä tehtyä.
samppali
Heheh, täytyy sanoa että tuo Potterkin on vallan mainio. Olen kyllä tainnut lukea sen jo aikaisemminkin (välillä kun noita Ficcejä tuli luettua paljonkin).

Mutta jotta ei eksy ihan ohi aiheen, niin ymmärrän hyvin pointtisi. En kyllä monesti jaksa itsekään lukea mitään eepoksia, (poikkeuksen Potter -aiheiset jutut, koska ne vaatii yleensä pitempää tarinaa) joten ymmärrän kyllä että teet lyhyempiä lukuja. Ja muutenkin, saat kuitenkin käsiteltyä asiat hyvin noissa lyhyissäkin luvuissa, ja tarina ei etene siltikään liian nopeasti.
Ja kerrankin aarteenetsintä tarina, joka ei mene samalla kaavalla: "Kas, löysin aarteen, mennään etsimään"-->vaikea matka, muutama konna kintereillä-->aarre löytyy, konnat joutuu vankilaan.
Pidän myös tuosta tavasta kertoa, että välillä kerrotaan pahiksien kuvakulmasta.
Kreach
Kiitos kaikille lukijoille ja Karhulan ja samppalin kommenteille! Luvassa on "tylsä" luku, jossa pääsemme hieman enemmän Kalhaman aarteesta selville. Seuraavassa luvussa palaamme kuitenkin Kiinan vuoristoihin, missä Aku, Roope ja pojat yrittävät päästä Shanghaihin. Luvun nimi tulee olemaan Vastustajan tietämä.

5. luku – Viisi vartijaa
Kaikki alkoi vuonna 1512, kun muuan maatalosta kotoisin ollut poika, nimeltään Calbatro, löysi vanhan kirstun talonsa liepeiltä haudattuna. Kirstussa oli kolme eri pulloa. Calbatro katseli juomia, joista kaksi oli punaisen värisiä, mutta yksi harmaa. Poika ei tiennyt, että pullot olivat 1000 vuotta vanhoja. Calbatron perhe oli köyhä, eikä hän tiennyt pullojen arvokkuutta. Yksi niistä sisälsi juomaa, joka muuttaisi ihmisen sudeksi joka täysikuu. Yksi puolestaan piti sisällään punaista litkua, joka saisi suden muuttumaan takaisin ihmiseksi. Mutta sitten arvokkain juoma. Juoma joka pitää hengissä, juoma, jonka juoja elää yhdellä tipalla 400 vuotta. Poika katseli pulloja, ja joi yhdestä ihan vähän – pullo oli sudeksi muuttavaa juomaa, mutta kun nyt ei ollut täysikuu, poika muuttuisi vasta seuraavana täysikuuna sudeksi. Calbtro, poika, ei pystynyt juomaan karvaan makuista juomaa sen enempää. Hän maistoi varovasti toista, otti siitä tipan ja tietämättään eläisi seuraavat 400 vuotta.
Seuraavan täysikuun aikaan poika ihmetteli, miksi oli yhtäkkiä muuttunut sudeksi ja surmannut ystävänsä suden vaistolla. Hän ymmärsi helposti juomat ja teki niistä kokeita. Hän tajusi niiden salaisuuden ja nautti aina tipan lientä, joka muuttaisi hänet takaisin ihmiseksi, kun täysikuu ilmestyisi. Kylässä kahden pojan yllättävästä kuolemasta ei kukaan tiennyt mitään, kaikki luulivat vain tavallisen suden tulleen ja Calbatron päässen ainoana sitä karkuun.
Calbatro tajusi, mitä valtaa hän juomilla saisi. Vuonna 1530 hän pääsi kylän johtajaksi ja rakensi vahvan linnoituksen sen ympärille, ettei viereiset heimot kävisi ryöstöretkillä. Kaikki ihmettelivät, miten Calbatro oli säilynyt monta vuotta niin vetreänä ja nuorena. Calbatro sai kuitenkin selville juomista yllättävän paljon. Esimerkiksi sen, että jos juomaa, jota elättää 400 vuotta, joisi kaksi tippaa, ennen kuin ensimmäisestä on kulunut 400 vuotta, kuolisi siinä silmänräpäyksessä. Calbatro oli onnellinen, ettei ottanut silloin nuorena kuin yhden tipan.

Calbatro jäi 100 vuoden päästä yksin linnoitukseensa, jonka oli nimennyt Kalman hamaksi, eli Kuoleman linnoitukseksi. Calbatron oli ollut liian kauan yksin. Hänestä tuli pelottavan ja nuhjuisen näköinen ja ilkeä. Hänen päässään eivät liikkuneet muut ajatukset kuin maailman valloitus. Hän oli edennyt siinä ja hallitsi vuonna 1800 koko Alaskaa. Alaska oli ennen ollut vehreä ja hieno maa, mutta nyt Calbatron takia siitä oli tullut kylmä ja hirveä. Kukaan ei muuttanut sinne. Vuonna 1900 Calbatro hallitsi koko Amerikkaa. Hänestä tuli sen kuningas.

Palataanpa nykyaikaan, eli tässä kertomuksessa 1911 vuodelle. Calbatro siis elää yhä ja näimme hänet edellisessä luvussa ihmissutena. Ankat olivat todellakin sotkeutuneet tietämättään maailman vanhimpaan arvoitukseen. Mutta he olivat aivan väärässä suunnassa, heidän pitäisi estää Calbatroa, ettei hän saisi vajaan kuukauden kuluttua elämän juomaa, jotta hän ei pystyisi elämään seuraavaa 400 vuotta ja näin ei valloittaisi koko maailmaa ja kuolisi heti, koska olisi oikeasti ollut jo 400 vuotta vanha. Mutta Roope kumppaneineen oli Kiinan vuoristoissa, kun hänen pitäisi kiiruhtaa Alaskaan, kohti Kalman hamaa. Calbatrolla oli myös kätyreitä, viisi vartijaa, jotka tekisivät mitä vain, jos valtiaan salaisuus ei paljastuisi.
Miten Ankkojen käy, selviävätkö he edes Shanghaihin asti, professorin talolle?
samppali
Hyvä luku jälleen. Ainoa asia, mikä ihmetyttää, on tarinan sijoitus vuodelle 1911.
Ihan mielenkiintoinen luku. Kerrankin joku laittanut vuosiluvut järkevästi, eikä niin kuin monesti: "Poika syntyi vuonna 2000 ja vuonna 2001 hän oli kolmekymppinen" jne. Tämä luku selvensi aika paljon noita edellisen luvun asioita.
Sopivan pitkäkin oli tämä luku. Samaan malliin kun jatkat niin hyvä tulee! 8)
Kreach
Lainaus käyttäjältä: samppaliHyvä luku jälleen. Ainoa asia, mikä ihmetyttää, on tarinan sijoitus vuodelle 1911.
Ihan mielenkiintoinen luku. Kerrankin joku laittanut vuosiluvut järkevästi, eikä niin kuin monesti: "Poika syntyi vuonna 2000 ja vuonna 2001 hän oli kolmekymppinen" jne. Tämä luku selvensi aika paljon noita edellisen luvun asioita.
Sopivan pitkäkin oli tämä luku. Samaan malliin kun jatkat niin hyvä tulee! 8)

Kiitos jälleen kerran kommenteista. Tämä luku oli kyllä harvinaisen monimutkainen ja muutenkin vaikea tehdä, kun piti selittää ja selittää... Tarinan sijoitus vuodelle 1911 on sen takia, että koska Calbatro hallitsi tällöin Amerikkaan, jos tarina sijoittuisi vuodelle 2008, niin miten joku nyt noin voi hallita yhtäkkiä' jotain Amerikkaa, mutta sitä ei Euroopassa tiedetty vuonna 1911. (En osaa selittää, mutta se nyt vain sijoittuu vuoteen 1911 - 1912.) Mutta nyt saan huoahtaa! Tämä haastellisin luku on takana.
Kreach
Hieman lyhyehkö luku. Toivoisin paljon kommentteja!

6. luku – Vastustajan tietämä

Ankat matkasivat kärryillä Kiinan sumuisissa ja koleissa vuoristoissa. Heidän päämääränään oli professori Xorlionionin talo, joka sijaitsi hieman ennen Shanghaita, yhden melko korkean vuoren rinteellä. Hevoset vetivät vaunuja hiljakseen eteenpäin, Tupu, Hupu ja Lupu nukkuivat, Aku ohjasti hevosia ja Roope-setä katseli taivaaseen ja mietti, mitä rikkauksia hän tälläkertaa saisi. Ilma oli todellakin purevan kylmä, ankoilla oli kaulahuivit ja Aku oli yhden ylimääräisen antanut hevosille vuoroteltavaksi.

Yhtäkkiä vaunun vasen pyörä alkoi hirveästi rämisemään. Sen jälkeen alkoi suunnaton tärinä ja vaunut luiskahtivat pieneen rotkoon. Rotko ei ollut hirveän syvä, mutta toiselta hevoseltä vääntyi jalka hieman. Ankat selvisivät kaikki hyvin, paitsi poikia ärsytti äänekäs herätys. Roope havahtui katsomaan irronnutta vasenta pyörää.
Sivuja: 1 2 3 4 5