Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Ank'zurukhin rauniot

(13 viestiä)
Taskari
Ensimmäinen tarinani täällä Ankkiksessa, ei kuitenkaan ensimmäinen kirjoittamani tarina. Olen siis ennenkin kirjoitellut ankkatarinoita, vaikken mikään mestari siinä olekaan. Tarina alkaa parilla, sanottaisiko hyvin lyhyellä luvulla, joissa ei vielä paljoa ihmeellistä tapahdu. Loppua kohti lupaan hieman pidentää lukuja, mutta tarkoituksena ei ole kirjoittaa mitään romaania, eli lukujen pituudet eivät tule missään vaiheessa olemaan mitään päätähuimaavia. Pidemmittä puheitta.. enjoy!

Ank'zurukhin rauniot

Ensimmäinen luku - Puulaatta

Aurinko helotti sinisellä taivaalla. Hiekka oli tulikuumaa ja sen päällä asteleminen oli hyvin tuskaista ilman kenkiä.
Egyptin pääkaupungin, Kairon porteista asteli sisään viisi ankkaa, joista kaksi olivat aikuisia ja loput lapsia. He olivat pukeutuneet arabialaisvaatteisiin, jotta sulautuisivat joukkoon, eivätkä näyttäisi (egyptiläisten mielestä) idiooteilta. Joukkoa johti aikuisista ankoista iäkkäämpi, Roope Ankka. Hänen vieressään käveli hänen sisarenpoikansa Aku ja heidän takanaan sievässä rivissä Akun sisarenpojat Tupu, Hupu ja Lupu. Akua oli kerrankin onnistanut ja hän oli voittanut lotossa sen verran rahaa, että hänellä oli varaa viedä ankanpojat sekä Roope lomamatkalle. Koska Roopella oli paljon töitä, hän suostui matkalle mukaan ainoastaan, jos he lähtisivät Egyptiin, joka oli Roopen mielestä erittäin kiehtova paikka.
"Puuh.. Roope-setä, antaisitko (puuh) vesileilin?" Aku huohotti janoisena. Auringonpaisteessa lämpötila oli jopa 37 astetta, joten ei ihme, että janotti.
"Aku, olet juonut jo kolme kertaa puolen tunnin sisässä, etkö ole ikinä kylläinen?" Roope ärähti, mutta antoi leilin silti Akulle. Aku sieppasi leilin käteensä ja joi sen silmänräpäyksessä tyhjäksi. Ennenkuin hän ehti kysellä Roopelta lisää juotavaa, Roope sanoi hänelle;
"Saat lisää sitten, kun olemme päässeet hotellille" Tämän kuuluaan, Aku kysyi pojilta juotavaa. Ikävä kyllä heilläkään ei enempää ollut. Ei auttanut, kuin odottaa pääsyä hotellille.

Hotelli oli kaupungin toisella laidalla ja kaupunkihan ei ollut mikään pieni kylä. Pitkän matkan uuvuttamina, ankat päättivät vihdoin pysähtyä ostamaan läheisestä puodista vesipullon. He asettuivat puiselle penkille istumaan ja levähtämään hiukan. Aku sai vettä viimeisenä, sillä hän joi ylivoimaisesti eniten. Kesken levähdystaukonsa, ankat kuulivat läheiseltä kujalta huutoa. He menivät katsomaan, mitä siellä tapahtui ja huomasivat parrakkaan arabimiehen puukko kädessään. Mies lähestyi puukko ojossa kohti seinää vasten painautunutta nuorukaista, jolla oli kädessään puinen laatta. Laatassa oli jotain kaiverrusta, mutta niin kaukaa ankat eivät tarkempaa kuvaa laatasta saaneet. Parrakas mies lähestyi entisestään nuorukaista ja kun hän saapui ihan tämän viereen, hän kohotti puukon valmiina iskuun.
"Viimeisen kerran, anna laatta minulle, niin säästän henkesi" mies ärisi. Kun laatta ei vaihtanut suosiolla omistajaansa, oli turvauduttava kovempiin keinoihin; mies iski puukkonsa, mutta vaaleatukkainen nuorukainen suojasi itseään puulaatalla, johon puukko iskeytyikin. Laatta hajosi neljään osaan ja parrakas mies raivostui.
"Nyt sinä viimeisen tempun teit, Al'rama!" hän huusi raivoissaan ja iski nyrkillään Al'ramaksi kutsutulta mieheltä tajun kankaalle. Hän keräsi laatanpalaset ja lähti juoksemaan kohti kamelivuokraamoa. Ankat puolestaan menivät kiireenvilkkaa auttamaan Al'ramaa.
Karhula
Ei ollenkaan huono, ei huono. ::)
Mielestäni osaat kirjoittaa hyvin aidosti tarinaa ainakin tämän perusteella, sillä kuvailu oli hyvin aidon tuntuista, enkä virheitäkään huomannut. Ei tämä osakaan hirvittävän lyhyt ollut ja tapahtuihan tässä nyt jotain, joka oli kiva. Tarina oli myös hyvin aloitettu, yllättävästä tilanteesta, eikä ollenkaan Ankkalinnasta vaan Egyptistä. Hyvältä tämä ainakin ensimmäisen luvun perusteella näyttää. :)
Taskari
Toinen luku, toivottavasti pidätte :) Alan nyt kirjoittamaan lukuja hieman useammin, seuraava saattaa ilmestyä jopa jo huomenna. Mielestäni nämä arabialaiset nimet, mitä yritän kaikessa tuskassa keksiä hahmoille, ovat aivan naurettavia, mutta toivottavasti se ei pilaa lukuintoanne :D

Toinen luku - Prinssi Al'rama

Ankat juoksivat kujalle. He koettelivat heti Al'ramaksi kutsutun nuorukaisen kuntoa ja totesivat pian sen olevan hyvä, vaikka tämän päähän olikin iskeytynyt nyrkki. He istuivat Al'raman vieressä ja odottivat, kunnes hän heräisi. Hetken kuluttua hän avasi silmänsä ja näki Roopen kasvot suoraan edessään. Hän säikähti aluksi niin, että perääntyi taaksepäin. Ankanpojat kuitenkin rauhoittelivat häntä ja kertoivat olevansa ystäviä, eivätkä vihollisia, niinkuin parrakas mies, joka oli häntä lyönyt. Ankat kehottivat Al'ramaa tulemaan heidän luokseen selvittelemään asioita. Hetken epäröityään, Al'rama päätti suostua ankkojen pyyntöön ja istui heidän viereensä. Hän henkäisi syvään ja aloitti;
"Olen Egyptin prinssi Abdugal Al'rama ja tuo äskeinen mies oli isäni entinen henkivartija. Isäni omisti kartan tarunomaisille Ank'zurukhin temppelin raunioille. Koska täällä on paljon varkaita liikkeellä kokoajan, hän poltti alkuperäisen paperikartan ja kaiversi reitin puiselle laatalle. Isäni kuitenkin katosi salaperäisesti kaksi viikkoa sitten ja minun oli määrä pitää huolta laatasta. Kuitenkin, tuo isäni entinen henkivartija, Mohlam Enduh kävi kimppuuni ja
vei laatan. Laatta meni palasiksi, mutta se ei estä häntä pääsemästä raunioille. Näin asiat ovat" hän huokaisi haikeasti ja lopetti tarinansa. Ankat olivat kuunnelleet kokoajan mielenkiinnolla Al'raman tarinaa. He ymmärsivät nyt, mistä oli kyse.
"Miksi Mohlam haluaa päästä raunioille? Onko siellä jotain?" Tupu kyseli hiljaisuuden keskeltä. Al'rama ei kauaa miettinyt, vaan vastasi pian lyhyesti ja ytimekkäästi;
"Siellä on aarre" Ankat hämmästyivät kuullessaan tuon. Pojat alkoivat selata Sudenpentujen käsikirjaa, Aku hörppäsi vettä pullosta ja Roope suunnitteli jo aarteenmetsästysreissua.
"Tässä! Sudenpentujen käsikirja, luku 34B: Ank'zurukhin aarre" Hupu huikkasi löydettyään kirjasta oikean kohdan.
"Ank'zurukhin temppeli oli tuhansia vuosia sitten Egyptin kukoistavin rakennus. Sitä asuttivat keisari Ankhustus monine orjineen. Ankhustus oli julma, armoton hallitsija, eikä hän koskaan ajatellut muita kuin itseään. Siksi orjat nousivat eräänä kuumana päivänä kapinaan ja kaatoivat keisarin. Tämän jälkeen he hankkivat kaupungeista apuvoimia ja tuhosivat temppelin löytääkseen keisarin satumaisen aarteen, jonka arvoksi on arvioitu 57 miljoonaa Egyptin taaleria. Tämä tekee euroissa 14 miljardia ja risat" Hupu lopetti lukemisen ja Roope oli silmät kultaisena hohtaen jo lähtenyt hoipertelemaan kohti kamelivuokraamoa. He olivat lähdössä Ank'zurukhin raunioille.

Kauempana, Egyptin polttavilla aavikoilla, kaksi miestä vaelsivat kamelin selässä. Heillä oli mukana useita vesileilejä, jotain purtavaa ja kiväärit. Toinen miehistä oli hieman pyöreähkö, mustahiuksinen ja hän oli pukeutunut perinteisiin arabivaatteisiin. Toinen miehistä, hän joka istui edessä, oli myös pukeutunut arabivaatteisiin. Hänellä oli musta parta ja erittäin julmanoloiset kasvot. Hän oli Mohlam Enduh, mies joka oli varastanut puulaatan prinssi Al'ramalta, ja lyönyt tältä tajun kankalle. Miehet olivat matkalla kohti Ank'zurukhin raunioita ja heillä oli puulaatta oppaanaan. Yhtäkkiä, he huomasivat noin kolmekymmentä metriä heistä itään, kolme kamelia, joiden selässä olivat Aku, Roope, ankanpojat, sekä prinssi Al'rama. He olivat kuin ihmeen kaupalla ehtineet Mohlamin ja hänen apurinsa edelle. Ankat eivät huomanneet Mohlamia ja tämän kumppania, vaan jatkoivat rauhassa matkantekoa.
"Kuinka he ehättivät edellemme?" Mohlam ärähti ja heilautti nyrkkiään ankoille. Hän otti takaansa kiväärin ja ojensi
sen takana istuvalle miehelle. Hän alkoi kaivella taskujaan ja otti sieltä pian kasallisen luoteja.
"Lataa kivääri näillä. Meidän on päästävä ankoista ensin eroon, prinssistä ei ole meille mitään vastusta" Mohlam sanoi ja ojensi luodit toiselle miehelle, joka latasi aseensa niillä. "Ja muistakin sitten osua"
Karhula
Tämähän menee mielenkiintoiseksi. Tarinasi maailmaan pääsee helposti ja voin kuvitella silmieni edessä tapahtumat. Ei suurempia kirjoitusvirheitä ja nimet oli aivan mahtavasti keksittyjä. Jännään kohtaan jäi ja nyt on sillä tavalla etten millään malta odottaa jatkoa. :) Jatkoa vain mitä pidimmiten, mutta ällä sentään liikaa kiirehdi. ;)
Taskari
Mitä nyt liikaa kiirehtiä, kun seuraava luku on jo kirjoitettu :D Julkaisen sen kuitenkin vasta huomenna, sillä menisi liian nopeaan tahtiin, jos ilmestyisi kaksi lukua samana päivänä.
Taskari
Kiireiden takia hieman myöhästyi tämäkin luku, mutta tuskin se ketään haittaa.
Tästä tuli ehkä hieman huonompi luku, kun tapahtumat kulkevat aika nopeaa, eikä mitään hirveää kuvailurysääkään ole, mutta toivottavasti pidätte, edes vähän :)

Kolmas luku - Aavikko

Takana istunut, hieman pyöreähkö mies tähtäsi kiväärillä kauempana oleviin ankkoihin. Hän näki selvästi, että Roope oli joukon johtaja ja päätti hankkiutua hänestä ensimmäiseksi eroon. Kiväärin tähtäin siirtyi Akusta Roopeen ja ase laukesi. Koska ankat olivat olleet harmillisen kaukana, tähtäys ei mennyt ihan nappiin ja luoti osui suoraan Roopen ja Akun kameliin, joka kaatui osuman jälkeen maahan liikkumattomana. Ankat ja prissi Al'rama katsoivat suuntaan, mistä luoti oli tullut ja huomasivat Mohlamin ja tämän apurin kamelin selässä vähän matkaa heistä länteen.
"Mitä ihmettä he yrittävät?" Roope kuiskasi Al'ramalle. "Entä kuka tuo toinen mies on?"
"Se on Mohlamin apuri, Anduh Canneh. Anduh on ammatiltaan arkeologi ja hän tuntee varmasti Ank'zurukhin salaisuudet. Hänen avullaan Mohlam pääsee helposti käsiksi aarteeseen" Al'rama selitti.
Roope ei suvainnut, että joku kävisi käsiksi aarteeseen, jota hän oli etsimässä. Siitä syystä Roope hyppäsi Akun kanssa Al'raman kamelin selkään ja he lähtivät nopeasti kohti temppelin raunioita.
"Sinä torvelo osuit kameliin!" Mohlam ärähti hieman kauempana Anduhille, joka oli ampunut ohi kohteestaan. Anduh pyyteli kovasti anteeksi ja lupasi osua seuraavalla kerralla.
"Minun tekisi mieli jättää sinut tähän kuolemaan, mutta koska tunnet temppelin salaisuudet, tarvitsen sinua edelleen. Mikäli haluat vielä auttaa minua ja samalla jäädä henkiin, sinun on... supisupi... ankat eivät voi matkata ikuisuutta, joten... supisup.. temppelille on useita kymmeniä kilometrejä.."
"Selvä pomo, hoidan homman!" Anduh sanoi päättäväisesti ja he jatkoivat kamelilla ankkojen perään.

Kun kuuma päivä kääntyi iltaan, lämpötila putosi huomattavasti. Kuu paistoi taivaalla ja ankat päättivät vihdoin pysähtyä ja leiriytyä. He katsoivat pysähdyttyään jokaiseen suuntaan, eivätkä nähneet Mohlamia ja Anduhia missään. Huomattuaan heidän jääneen jälkeen, he alkoivat pystyttää Akun Kairosta ostamaa laavun tapaista katosta, jonka alla he voisivat nukkua huoletta. He jakoivat vahtivuorot sen varalta, että Mohlam apurineen saattaisi hyökätä yllättäen yöllä. Aku ja Roope kamppailivat parhaillaan siitä, kumpi vahtisi ensimmäisen kaksituntisen.
"Ilman minun rahojani, emme olisi tänne päässeet, joten sinä saat aloittaa" Aku sanoi päättäväisesti Roopelle.
"Älähän yritä, minä olen pelastanut sinut aikaisemmilla matkoillamme niin monta kertaa pinteestä, että saat kiittää minua, että olet vielä edes hengissä. Siksi sinä saatkin vahtia ensin!" Roope sanoi ja oli jo kävelemässä katoksen luo. Aku nosti valtavan metelin, johon Roope yhtyi ja tuloksena oli nyrkkitappelu, jolle ei näkynyt loppua.
"Lopettakaa, hyvät miehet! Minä otan ensimmäisen vahtivuoron, jos se teille kerran on niin hankalaa" Al'rama kuulutti ja esti Akua ja Roope käymästä enää toisiinsa käsiksi.
"Sinäkö? Oletko ihan tosissasi?" Roope ihmetteli Al'raman päätöstä ryhtyä vahtimaan, mutta suostui lopulta, saihan hän ainakin nukkua ennen omaa vuoroaan. Aku ja Roope painoivat päänsä tyynyihin (jotka olivat heidän reppujaan) ja nukahtivat välittömästi, sillä tappelu oli väsyttänyt heidät uuvuksiin. Ankanpojatkin kävivät hetken kuluttua nukkumaan ja nukahtivat hekin aika pian pitkän päivän rasittamana.

Puolen tunnin kuluttua, Al'rama oli väsynyt seisomaan ja kävi istumaan katoksen viereen. Hän haukotteli ja katsoi kelloa, joka näytti puoli kahtatoista. Vielä yksi ja puoli tuntia vahtivuoroa jäljellä. Hän haukotteli uudestaan ja hänen silmänsä olivat lähellä sulkeutua ja hän teki kaikkensa pitääkseen ne auki. Siinä samassa korkean hiekkadyynin takaa hyppäsi arabivaatteisiin pukeutunut hahmo, joka lähestyi julmasti nauraen Al'ramaa.
Pojat nukkuivat hieman levottomasti teltassa ja heräsivät välittömästi, kun ulkoa kuului pamaus. He avasivat silmänsä ja näkivät ensimmäisenä edessään arkeologi Anduh Cannehin. Aku ja Roope nukkuivat niin syvää unta, etteivät ne heränneet ollenkaan.
"Nyt, poikakullat.. te saatte kömpiä mukisematta tähän pikku säkkiin.." Anduh kuiskasi ja sieppasi pojat säkkiin.
Karhula
Joo, ei mikään paras luku ollut. Ei paljoa tapahtunut ja luku oli hiukan lyhyt. Tämä luku vaikutti hiukan sellaiselta väliluvulta. Loppu oli taas ihan kiva.
Taskari
Ja sitähän tämä olikin, väliluku. Seuraavassa luvussa alkaakin sitten jo taas tapahtua..
Taskari
Sanon suoraan, että petin aika varmasti odotuksenne, sillä luvusta ei mitään kovin toiminnantäytteistä saanut. Vosin jopa sanoa, että luvusta tuli jälleen aika tylsä ja jopa aika huono. Pituutta lisäsin hieman edellisestä luvusta.
Toivon kuitenkin, että tämä luku on enemmän mieleenne, kuin edellinen, joka kyllä floppasi aika pahasti.

Neljäs luku - Ank'zurukhin rauniot

Roope avasi silmänsä haukotellen. Kello oli yksi yöllä ja oli hänen vahtivuoronsa aika. Roope hörppäsi pullosta vettä ja kömpi katoksen alta ulos. Al'rama makasi raajat levällään katoksen edessä ja Roope ajatteli heti ensimmäisenä, että hän olisi nukahtanut kesken vahtivuoron. Hän pukkasi prinssiä kylkeen herättääkseen tämän, mutta hän ei herännyt. Roope pukkasi uudelleen, mutta mitään heräämisen merkkejä ei näkynyt. Lopulta Roope huomasi Al'raman paidassa, rinnan kohdalla reiän, josta valui verta. Kun tarkemmin katsoi, saattoi Roope huomata, että prinssiä oli ammuttu rintaan.
"Ne kelvottomat ketaleet ovat käyneet täällä.. menen heti herättämään Akun ja pojat.." Roope mutisi ja syöksyi telttaan. Hän hyppäsi poikien eteen ja alkoi ravistella heitä yksitellen.
"Herätkää, pojat! Meidän on lähdettävä täältä heti!" Roope kuiskasi pojille. Hekään eivät herännet. Roope alkoi turhautua ja veti peiton pois heidän päältään. Kauhistukseksi, hän huomasi, että peiton alla maanneet eivät olleetkaan Tupu, Hupu ja Lupu, vaan kolme vesimelonia. Keskimmäisen melonin, jonka oli määrä esittää Hupua, päällä oli pieni paperilappunen. Roope otti lappusen käteensä ja alkoi lukea sitä mielessään:

Hyvä herra Ankka, tai kuka nyt olettekin.
Olemme siepanneet ankanpojat mukaamme. Mikäli haluatte vielä nähdä heidät, tuokaa meille yksi smaragdi, yksi rubiini, yksi safiiri ja yksi timantti Ank'zurukhin raunioille huomisiltaan mennessä. Jos jalokiviä ei auringonlaskuun mennessä näy, ankanpojat pääsevät höyhensaarille - ikiajoiksi!
- Mohlam Enduh & Anduh Canneh


"Yksi smaragdi, yksi rubiini, yksi safiiri ja yksi timantti?!" Roope huudahti järkyttyneenä luettuaan lapulla olevan tekstin. Aku heräsi pian Roopen metelöintiin ja kysyikin avattuaan silmänsä, miksi poikien pedissä kökötti kolme vesimelonia.
"Heidät on siepattu, kidnapattu - he vaativat lunnaita!" Roope huuteli hätäisesti ja käveli katoksen ovella ympyrää. "He vaativat yhden rubiinin, yhden safiirin yhden.."
"Älähän nyt hätäänny. Mistä sait tuollaista päähäsi?" Aku rauhoitteli Roopea.
"Tästä lapusta" Roope sanoi jo hieman rauhoittuneena ja ojensi keskimmäisen vesimelonin päällä olleen lapun Akulle. Aku luki hitaasti mielessään lappua, yhä uudelleen ja uudelleen, kunnes vihdoin ymmärsi, mistä oli kyse.
"Heidät on siis..." Aku aloitti. "...siepattu" Roope täydensi perään. "Meidän on lähdettävä heti Ank'zurukhin raunioille, tosin ilman opasta" Roope sanoi hieman haikeasti.
"Mi-miten niin, ilman opasta?" Aku kysyi, mutta sai vastauksen, kun Roope osoitti ovensuussa makaavaa Al'ramaa. He varustivat kamelit, ottivat vielä hädintuskin hengissä olevan Al'raman kyytiin ja lähtivät kohti raunioita.

**

Hiekka oli kylmää ja yö synkkääkin synkempi. Kameli, selässään kaksi miestä ja säkki, vaelsi aavikolla kohti määränpäätään, Ank'zurukhin raunioita. Mohlam istui edessä ja ohjasi kamelia kartan avulla. Hänen takanaan istui hänen apurinsa Anduh, joka oli ammatiltaan arkeologi ja tiesi paljon raunioista. Hän piti sylissään säkkiä, mihin he olivat ankanpojat sulloneet. Pojat olivat aluksi rimpuilleen taukoamatta päästäkseen ulos, mutta nyt he olivat rauhoittuneet. Anduh luki tietokirjaa Ank'zurukhista ja sai selville, miten aarrekammion saisi auki.
"Tarvitsemme yhden smaragdin, yhden safiirin, yhden rubiinin ja yhden timantin" Anduh selosti matkalla.
"Mihin me niitä?" Mohlam kysyi ihmeissään, irroittamatta katsettaan kartasta.
"Aarrekammion avaimena toimivat nämä neljä jalokiveä. Kun ne asettelee kammion oveen kaiverrettuihin koloihin, ovi aukeaa ja Ank'zurukhin aarre on meidän, yksin meidän" Anduh sanoi ja hieroi käsiään yhteen.
"Mutta mistä me saamme nämä jalokivet? Ei minulla ainakaan ole yhtään" Mohlam sanoi ja katsoi Anduhia, niinkuin luulisi hänellä olevan.
"Älä minua katso, me pyydämme jalokivet itse Roope Ankalta.." Anduh selitti ja otti taskustaan paperilapun, jossa oli tekstiä. Lappu oli lähes täydellinen kopio siitä, minkä hän oli jättänyt katokselle siepatessaan pojat.
"Lue tämä, niin asia selviää" Anduh sanoi. Mohlam alkoi lukea lappua ja oli luettuaan sanomassa jotain, mutta ei saanut sitä suustaan. Hän katsoi ihmeissään eteenpäin ja osoitti sormellaan samaan suuntaan.
"Siinä se nyt on.. entinen Ank'zurukhin temppeli"
Karhula
Tämä oli ehkä yksi sekavimmista luvuista, ei nyt millään pahalla. Kaikki siis alkaa siitä, kun on Roopen vahtivuoro ja siinä sitten makaa prinssi kuolleena luoti rinnassa. Luku oli myös aika lyhkänen ja muutenkin vähän liikaa tapahtui tässä luvussa. Voisin jopa sanoa, että luvun pelasti kuvailu, joka oli erinomaista. Toivottavasti saat tehtyä jatkoa. :)
Aku Vankka
Olen vasta hiljattain huomannut tämän tarinan (vaikka jatkotarinaosiota paljon selailenkin) ja olen nyt lukenut neljä ilmestynyttä lukua. Alku oli mahtava, erittäin hyvin kuvailtu ja alkoi mukavasta paikkaa, ei aina Ankkalinnasta (ja pahimmassa tapauksessa Roopen rahasäiliöltä) vaan tällä kertaa suoraan Kairosta. Kolmas luku oli jo vähän huonompaan suuntaa, siinä kun ei oikein mitään tapahtunut, loppua lukuunottamatta. Neljäs luku taasen oli, kuten Karhula jo aikaisemmin mainitsi, hyvin sekava ja siinä tapahtui hieman liikaa. Mielestäni tuon tähtien jälkisen kappaleen olisi voinut jättää seuraavaan osaan, niin neljäs osa olisi saanut ihan hyvänkin arvosanan, vaikkei se mikään ihmeellinen ollutkaan. Toivottavasti tarina jatkuu hyvällä mallilla, kuvailu ainakin on hyvää.
akkaridekkari
Jaa... Mielestäni kyseessä on kyllä mainio tarina. Ensimmäinen ja toinen luku antoivat ehkä odottaa vähän jännittävämpää jatkoa, mutta tähän mennessä tarina on kuitenkin vielä pysynyt suhteellisen hyvänä. Tilanteita on kuvailtu hyvin, siitä paljon plussaa, eikä kirjoitusvirheitä taida juuri yhtään. Tätä tarinaa voi alkaa seuratakin! Arvosana: 9+
Nuno
Nyt vasta luin tämän tarinan kaikki osat. Ensimmäinen osa oli tosi hyvä, hyvä alku tarinalle. Eikä ollut niin kuin yleensä tuollaset seikkailutarinat, eli ei alkanut mistään Ankkalinnasta, että nyt lähdemme Kairoon ja lentokoneeseen. Sitten toinen osa, oli sekin tosi hyvä. Kolmas ja neljäs osa ei kumpikaan ollut niin hyvä kuin ensimmäinen ja toinen. Mutta oli nekin hyviä. Osaat hyvin kuvailla ja muutenkin kirjoittaa tarinoita. Alan seurata tätä tarinaa, niin erinomainen on. :D
Sivuja: 1