Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Aku-ankan seikkailu osa 1

(16 viestiä)
markus97
Oli hiljaista kaikki nukkuvat. Paitsi Aku-ankka hän katsoi ikkunasta ulos hänen käsi alkoi vapista pelosta. Aku näki , että gorilla ajaisi hänen autoaan mutta se olikin vain pelkkää harhailua. Aamulla , kun hän heräsi Akun auto oli poissa Aku soitti äkkiä poliisille kukaan ei vastannut sitten se soitti palol laitokselle sielläkään ei vastattu. Aku kävi kaikki naapuri talot läpi eikä missään talossa ollut elämää Aku mietti nyt on kyllä joku vialla. Aku otti polkupyörän ja meni vuorelle siellä oli luola Aku meni luolan sisään yhtäkkiä gorilla hyppäsi Akun eteen ja säikäytti Akun niin , että se lensi luolan kattoon ja jäi siihen roikkumaan. Gorilla nosti Akun pois ja gorilla antoi auton takaisin Akulle mutta ankkoja ei. Aku yritti lahjoa gorillaa banaaneilla mutta gorilla ei suostunut. Oli mennyt yksi päivä. Aku kysyi gorillalta:mitä sinä sitten haluat gorilla vastasi:uh uh aga. Haluat siis timantin okei voin hakea sen sinulle gorilla vastasi:oig oih. 2 tuntia myöhemmin. Aku toi timantin gorillalle ja gorilla antoi ankat takaisin ja kaikki menivät takaisin kotiin ja olivat niin kuin ennenkin sen pituinen se. Jatkuu seuraaavassa osassa.
Aku Vankka
Oliko tämä jokin vitsi olevinaan?
En usko, että kirjoitit tätä edes tosissasi, sillä tarina on suoraan sanuttuna erittäin kehno. Ei minkäänlaista kuvailua, ei mitään lainausmerkkejä eikä tietoakaan kuka puhuu. Olemattoman lyhyt ja loppui samantien, juonesta ei saa kunnolla kiinni, jos tarinassa edes sellaista on. Lisäksi Aku Ankkaan ei tule väliviivaa. Tuossa tarinan huonot puolet. Voikohan olla mahdollista, että markus ja aku ovat sama hahmo, ainakin lähes yhtä huonosti he molemmat kirjoittavat.
5,00 arvosanaksi.
Karhula
Tuota...
Ei millään pahalla, mutta tämä näyttää melko samalta kuin akun tarinat täällä. Niissä sentään pysytään paremmin juonessa kun taas tässä mentiin aivan karseaa vauhtia eteenpäin. Oikeinkirjoituskin on hajanaista ja pisteitä puuttuu paljon. En kyllä ymmärrä miksi kirjoitit tuohon LOPPU kun kerran kerroit minulle, että se on vielä kesken?
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaVoikohan olla mahdollista, että markus ja aku ovat sama hahmo, ainakin lähes yhtä huonosti he molemmat kirjoittavat.
Eivät ole sillä markus ei tänne ole ennen kirjoitellut eikä edes tiennyt minne tarinoita voi kirjoittaa ennen kuin sitä hänelle selitin (ollaan nimittäin samalla luokalla).
Akuhullu97
Lainaus käyttäjältä: markus97Oli hiljaista kaikki nukkuvat. Paitsi Aku-ankka hän katsoi ikkunasta ulos hänen käsi alkoi vapista pelosta. Aku näki , että gorilla ajaisi hänen autoaan mutta se olikin vain pelkkää harhailua. Aamulla , kun hän heräsi Akun auto oli poissa Aku soitti äkkiä poliisille kukaan ei vastannut sitten se soitti palol laitokselle sielläkään ei vastattu. Aku kävi kaikki naapuri talot läpi eikä missään talossa ollut elämää Aku mietti nyt on kyllä joku vialla. Aku otti polkupyörän ja meni vuorelle siellä oli luola Aku meni luolan sisään yhtäkkiä gorilla hyppäsi Akun eteen ja säikäytti Akun niin , että se lensi luolan kattoon ja jäi siihen roikkumaan. Gorilla nosti Akun pois ja gorilla antoi auton takaisin Akulle mutta ankkoja ei. Aku yritti lahjoa gorillaa banaaneilla mutta gorilla ei suostunut. Oli mennyt yksi päivä. Aku kysyi gorillalta:mitä sinä sitten haluat gorilla vastasi:uh uh aga. Haluat siis timantin okei voin hakea sen sinulle gorilla vastasi:oig oih. 2 tuntia myöhemmin. Aku toi timantin gorillalle ja gorilla antoi ankat takaisin ja kaikki menivät takaisin kotiin ja olivat niin kuin ennenkin sen pituinen se. Loppu.Tarinassa ei ollut kovinkaan hyvää juonta. Ihan liian lyhyt luku, vai oliko tämä kenties ainoa luku? Tarinassa oli kamalasti kirjoitusvirheitä, vaikkakin joillain on vielä enemmän. Mutta kuitenkin monesta paikasta puuttuu pisteet, pikut ja muut, yhdyssanatkin on kirjoitettu erikseen. Muuten, jos tarinaa olisi jatkettu pitemmäksi, ja kirjoitusvirheet poistettu, siitä olisi voinut saada jotain aikaankin. Mutta ei tällä tavalla.

Tällainen oli kirjoituksesi. Ensiksi sinun, ja alapuolella niin, miten se pitäisi kirjoittaa:

Oli hiljaista kaikki nukkuvat. Paitsi Aku-ankka hän katsoi ikkunasta ulos hänen käsi alkoi vapista pelosta.

Oli hiljaista, kaikki nukkuivat, paitsi Aku Ankka. Hän katsoi ikkunasta ulos. Hänen kätensä alkoi vapista pelosta.

Niin, tuossa oli esimerkki. Eli, vähän voisi kiinnittää huomiota kirjoitusvirheisiin ja muihin, jos aikoo saada tarinaan vähän enemmän ytyä. Mielestäni tuollaiset noin 10 riviä pitkät tarinat ovat tosi huonohkoja, oli sitten juoni miten hyvä tahansa. Suoraan sanoen, arvosana 5.
Aku Vankka
Karhula, taidat olla luokkanne ainoa joka tosissaan yrittää panostaa tarinoihin (ja saa niistä järkeviä)?
Kukaan luokallanne oleva, joka on tänne kirjoittanut, ei ole sinua lukuunottamatta onnistunut tekemään tarinasta tarinaa, ei ainakaan tämä.
Karhula
Jep. Yritän aina kirjoittaa niin hyvin kuin osaan ja toivon, että se riittää. Muille meidän luokkalaisille olen tuota yrittänyt selittää, mutta eivät taida oppia. :-
Aku Vankka
Taitaa markus olla aikamoinen wannabekovis? Lähetti äsken yksärin 'auoksä apina päätäs?' ja yrittää sillä olla jotenkin kova? ;D
Akuhullu97
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaTaitaa markus olla aikamoinen wannabekovis? Lähetti äsken yksärin 'auoksä apina päätäs?' ja yrittää sillä olla jotenkin kova? ;D
Vai niin. Mielestäni Aku Vankka ei aukonut päätään yhtään enemmän kiuin minäkään, ja minulle yksäriä ei ole tullut. Lähetä vain turha yksäri minullekin, tai ole järkevä, äläkä syytä toisia asiallisesta arvostelusta. Arvostelu on täällä ihan sallittua, kun vain pysytään järjen rajoissa, eikä tämä kyllä rajaa ollut lähelläkään.
('auoksä apina päätäs?') <---- ;D
hjhh
Olishan se nyt pitänyt arvata kenen kavereita tämäkin jätkä on. :P

No joo luinpas nyt tämän "tarinan", ja olen sitä mieltä ettei kukaan voi kirjottaa kuin läpällä noin huonosti. Jos on viidennellä(?) luokalla niin ei sillon voi kirjottaa kun tarkotuksella noin huonosti.
Varmaan tosi kivaa iltapuuhaa tämmösen kirjottaminen?

Tässä tuiskin ollaan yritetty saada tarinasta vähääkään hyvää, joten eiköhän tämä mene arvosteluasteikon alapuolelle. Ensi kerralla voisit koittaa tehdä ihan kunnon tarinan.
jojo3
Lainaus käyttäjältä: hjhhOlishan se nyt pitänyt arvata kenen kavereita tämäkin jätkä on. :P
Nimenomaan. Voiko asiaa paremmin ilmaista.

Mikä järki ruveta läpällä kirjoittamaan tälläisiä tarinoita? On sitä parempaakin mihin aikaansa käyttää. Turhaa tämmöinen pelleily. Ja todellakin oikeasti hyvää tarinaa tällä ei olla edes yritetty, viitosluokkalainen ei voi kirjoittaa näin huonosti.

Lainaus käyttäjältä: hjhhVarmaan tosi kivaa iltapuuhaa tämmösen kirjottaminen?
Varmasti.
Akuhullu97
Lainaus käyttäjältä: jojo3Ja todellakin oikeasti hyvää tarinaa tällä ei olla edes yritetty, viitosluokkalainen ei voi kirjoittaa näin huonosti.
Olen samaa mieltä. Jos on noin hauskaa kirjoittaa tuollainen jaaritus, niin enpä sitten tiedä kuka sitä jaksaisi...:P Ja vielä on näköjään lisää osia tulossa... Voi hyvä...!
Olen juuri viidennellä, ja mielestäni kirjoitan ainakin vähän paremmin. Korjaa, jos olen väärässä... <--- ;) Toki kirjoittaessa taito parantuu, eivätkä kaikki tämän ikäiset voi olla mitään mestareita, mutta tuo on kuitenkin pohjanoteeraus.
Kurmeloinen
Nauroin ääneen, onhan tämän pakko olla silloin hyvä. :o

Joo, en kommentoi enempää. ...tai kommentoimpas. Antaako opettajanne ihan oikeasti kirjoittaa tuollaista kieltä koulussa? Yrittäkää edes pilkkua käyttää, muuten silmät vuotaa verta.
Tarinassa oli ehkä muutenkin hieman, öh, ristiriitaisuuksia. Mistä Aku tajusi lähteä vuorelle pyöräilemään. Miten Aku ymmärsi gorillan puheesta, että tämä kaipaa timantteja? .....mistä Aku timantin sai? Ei kai vain pöllinyt sitä Roope-sedältä, sehän olisi hirveää!?

Eli hieman taustoja ja pidemmälle mietitty juonikokonaisuus tarinalle. Tässä ei ollut päätä eikä häntää.

Innolla jatkoa odottaen.
Karhula
Lainaus käyttäjältä: jojo3Lainaus käyttäjältä: hjhhOlishan se nyt pitänyt arvata kenen kavereita tämäkin jätkä on. :P
Nimenomaan. Voiko asiaa paremmin ilmaista.

Tarkoitatte kai minua. :P
Joo, ja tuosta opettaja jutusta, että ei se nyt mitään kommentoi, että tämä on täyttä p***aa yms. Jokaista tarinaa vain sanoo hyväksi ja sanoo, että hiukan selvemmän voisit tehdä. Jokainen kirjoittaa miten osaa ja alitettavasti markus ei osaa paremmin. Sille ei yksinkertaisesti voi muuta kuin sanoa, että panostaa enemmän tarinaansa ja lukee jokaisen osan ennen sen julkaisemista läpi (ainakin) kerran.
markus97
Suoraan sanottuna pystyn kyllä vielä parempaan.
samppali
Lainaus käyttäjältä: markus97Suoraan sanottuna pystyn kyllä vielä parempaan.
Näytä se seuraavassa osassa. Yritä kunnolla äläkä lyö lekkeriksi. Kyllä siitä hyvä tulee, jos on tullakseen.
Sivuja: 1 2