Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7
Kirjoittaja

Aihe: Joulutarina (24-osainen joulukalenteritarina)

(99 viestiä)
Aku Vankka
Nyt tai ei koskaan. Päätin tehdä tällaisen joulukalenteritarinan, mistä ilmestyisi lyhyehkö osa jokaisena joulukuun päivänä aina jouluaattoon asti. Tarina alkaa nyt ilmestyvällä prologilla ja jatkoa saatte odottaa joulukuun ensimmäiseen päivään saakka. Juoni on aika tavanomainen ja siihen on lisätty ripaus taikuutta, mutta tästä ei ole tulossa mitään fantasiajoulusekoilua. Prologi on ainoastaan johdatus itse tarinaan, jotta kaikki ymmärtäisivät tarinasta jotain. Prologissa emme tapaa vielä ankkoja. Ja älkää luulko että olisin jättänyt Hopeakynttilän kesken, ehei, minullahan on tässä vielä kaksi viikkoa aikaa saattaa se loppuun.
Huom - yksi osa on aika lyhyt, eli noin 15-25 riviä pitkä. Viimeinen osa on poikkeuksellisen pitkä.

Joulutarina (Joulukalenteri)

Prologi

Kauan sitten, kun maailma oli vielä nuori...
Joulu oli vuoden suurin juhla, jonka eteen tehtiin paljon töitä. Ennen joulua suoritettiin toinen vuoden kahdesta suursiivouksesta, jolloin koko
huusholli pistettiin nurinniskoin ja tehtiin totaalinen puhdistus. Joulua vietettiin keskitalven juhlana, jolloin poltettiin paljon kynttilöitä ja syötiin erilaisia herkkuja, muunmuassa kalkkunaa, kalaa ja erilaisia salaatteja
ja muuta sellaista. Jo siihen aikaan, oli tapana tuoda pirttiin kuusi, joka koristeltiin erilaisilla leivonnaisilla, kuten pipareilla, sekä puisilla koristeilla.
Eräänä synkkänä marraskuun iltana, taikuutta opiskellut nuorukainen halusi tehdä joulusta iloisemman juhlan lapsille. Hän keksi idean jakaa kilteille lapsille lahjoja aina jouluisin. Hän ompeli itselleen punaisen kaavun ja punaisen myssyn ja alkoi valmistaa puisia leluja lapsille.
Ja kun seuraava jouluaatto koitti, alkoi joulupukin tarina. Joulupukki
alkoi kierrellä ympäri maailmaa jakaen lahjoja. Hän käytti taikavoimiaan ja sai jopa porovaljakon lentämään, joka teki lahjojenjaosta helpompaa.

Kuitenkin eräänä päivänä, vuosien päästä, joulupukki tunsi itsensä vanhaksi ja hauraaksi ja epäili ettei pystyisi välttämättä jakamaan lahjoja seuraavana jouluna. Lapset olivat kuitenkin jo tottuneet hänen jokavuotisiin käynteihinsä, eikä hän siksi voinut jättäytyä pois kuvioista. Siksi hän otti jälleen taikavoimansa käyttöön ja valmisti kolme voimaa antavaa amulettia, jotka antoivat hänelle elinvoimaa, niin kauan kun ne hohtaisivat. Mikäli amuletit lakkaisivat hohtamasta, pukin tila palautuisi
siihen pisteeseen, milloin hän aloitti amulettien teon. Jotta amuletit eivät lakkaisi hohtamasta, ne tarvitsisivat punaseerumia, jota saa ainoastaan
joulupukin pajan läheisestä metsästä. Seerumi oli kaadettava amulettien päälle aina ensimmäinen päivä joulukuuta, jotteivat ne lakkaisi loistamasta. Amulettien avulla joulupukki pysyi terveenä ja jakoi lahjoja vielä monta sataa vuotta, kunnes...
Vuonna 2008, marraskuun viimeisenä päivänä, joulupukki joutui pahaan rekikolariin ja taittoi jalkansa. Hän joutui vuodelepoon majaansa eikä hänellä ollut mahdollisuuksia mennä hakemaan punaseerumia. Nyt kaikkien joulu uhkaa peruuntua..
markus97
Ihan hyvä 9 arvoinen. :)
Karhula
Ihan kivahan se oikeastaan oli, että laitoit tämän jo tänään. :)
Vaikuttaa mahtavalta juonelta vaikka se onkin hiukan tavallinen. Taitavasti kirjoitit joulupukin syntymisen ja en millään malttaisi odottaa siihen kun ensimmäinen luukku (luku) aukeaa (ilmestyy).
Kreach
Saat aina niin hyviä ideoita! Ja minä kun en keksi mitään : D
Eli erittäin hauskan tuntuinen joulukertomus. Toivoisin tästä enemmän sellaista hyvälle mielelle tulevaa hauskaa tarinaa, eikä mitään dramaattista, missä joku delaa tai jotain muuta vastaavaa.

Toivottavasti jaksat ja ehdit tehdä loppuun jouluaattoon mennessä!

-Ja asiaan kuulumattomasti itse voisin pitkän tauon jälkeen tehdä erityisen joulukertomuksen. Juoni oli suunnilleen, että Ankat (Aku, pojat, Roope, Hannu, Iines, Mummo, Hansu) viettävät joulua Mummon luona ja tilalla sattuu kaikenlaista hassua ja hauskaa. Kertomuksessa on kaksi lukua "Joulupäivä" ja "HAUSKAA JOULUA!" Julkaisemisajankohdat ovat 10-20 joulukuuta ensimmäinen luku ja toinen luku 23-25 päivä.
Yritän tehdä tarinasta hassunhauskan :) (Tarkoittaa: Se on aivan typerä, ei erityisemmin kunnioita ankkaversumia)
[lainaus, luku Joulupäivä]"Tupu oli jäänyt iltapäivään mennessä jo niin koukkuun Pörssiwarssit peliin, että Roope-setäkin oli häipynyt tanssahtelemaan polkkaa olohuoneeseen yhdessä Mummon kanssa."[/lainaus, luku Joulupäivä]

Hölpötin enemmän omasta tarinastasi kuin sinun : D Mutta - tästä sinun piiitkästä stoorista tulee varmasti parempi kuin minun. Kunhan muistat - että älä ihan hirveästi sekoita sitä fantasiaa tähän tarinaan ;)
Aku Vankka
Niin, tarkoitushan on tehdä tavallinen seikkailutarina, johon yritän laittaa mukaan myös joulumieltä ja huumoria. Minkäänlaisia taisteluita tässä ei tulla käymään, eikä kukaan kuole tarinassa, mutta jännittäväksi se silti menee loppua kohden.
Peetukka
Mukavantuntuinen tarina, odotukseni ovat suuret. Mutta eikös Joulupukki kirjoiteta isolla alkukirjaimella?
Aku Vankka
Ehkä Amerikassa (Santa Claus) mutta minun tietääkseni Suomessa pienellä? Ainakin äidinkielenopettaja on aina kirjoittanut sen pienellä, ja muistuttanut siitä moneen otteeseen, että sekä joulu että joulupukki kirjoitetaan pienellä, elleivät ne ole lauseen alussa. Korjatkaa toki jos olen väärässä :D
Peetukka
Täältä saa sellaisen käsityksen, ettei ole väliä kirjoitetaanko Joulupukki pienellä vai isolla, se on tavallaan mielipideasia. Mutta joulu kirjoitetaan pienellä, ellei se ole jonkun etunimi.
Aku Vankka
Juu, sehän on makuasia, kirjoittaako joulupukin isolla vai pienellä. Mutta sitä ajattelin, että tuskin joulu nyt kenenkään nimi olisi? :D
Peetukka
Väestörekisterikeskuksen mukaan muutamilla on etunimenä Joulu.
Aku Vankka
Kaikkea sitä kuuleekin.. en kyllä ikinä laittaisi omalle lapselleni nimeksi Joulu :D
Tribe
Väestörekisterikeskuksen mukaan yhdellä suomessa on etunimenä Muumi. Eikö olisi hauskaa olla vaikka "Muumi Laakso". No joo, taas poikkesin aiheesta... Hyvä idea sinulla on Vankka. Toivon, että tästä tarinasta tulisi hyvä.
Aku Vankka
Lainaus:Toivon, että tästä tarinasta tulisi hyvä.
Niin minäkin toivon..
Aku Vankka
Rättätätätätätäää. On joulukuun ensimmäinen päivä ja aika avata joulukalenterin ensimmäinen luukku!
Ensimmäinen luukku meni hieman liikaa vuoropuheluksi, mutta itse olen suhteellusen tyytyväinen. Muistakaa edelleen, että pituutta ei ole tarkoituskaan olla kovin paljoa!

Ensimmäinen luukku: Kultasuoni Korvatunturilla

"Aku - heti tänne, minulla on tärkeää asiaa!"
Aku oli ollut - velkojensa ansiosta - jälleen Roopella kiillottamassa tämän kolikoita. Hänen työaikansa oli aamukuudesta
iltakahdeksaan ja palkka kaksikymmentä senttiä tunnilta. Juuri kun Aku oli päässyt kiillotuksessa vauhtiin, Roope keskeytti
hänen hommansa kutsumalla tämän toimistoonsa juttusille.
"Asiaa, Roope-setä?" Aku kysyi Roopelta saapuessaan toimistoon. Roope oli noussut pöydälleen ja tutki isoa karttaa, missä näkyivät Suomi, Ruotsi, Norja
ja pieni osa Venäjää. Hän katseli välillä koko karttaa, mutta enimmäkseen kuitenkin Suomen yläosaa, eli Lappia. Hetken etsiskelyn jälkeen, hänen sormi
osui Korvatunturin kohdalle. Hän kääntyi Akuun päin ja sanoi;
"Tiedätkö, mikä paikka tämä on?" Aku katseli hetken Roopen osoittamaa paikkaa ja totesi pian sen jälkeen sen olevan Korvatunturi.
"Joulupukkihan asuu siellä, aion viedä pojat jouluviikolla käymään siellä tapaamassa pukkia"
"Joulupukkiko? Se höpsö vanha ukko, joka kiertää maailman yhdessä päivässä lentävillä poroilla ja jakaa savupiippujen kautta kilteille lapsille lahjoja?" Roope sanoi
äänensävyllä, josta huomasi että hän piti Joulupukkia pelkkänä mielikuvituksen tuotteena.
"No, ainakin pojat uskovat häneen, sinä voitkin olla sitten eri asia" Aku sanoi. Hän otti taskustaan valokuvan, jossa Tupu, Hupu ja Lupu olivat Joulupukin sylissä.
"Jaarittelut sikseen. Olen tutkinut tätä Korvatunturia ja tullut siihen tulokseen, että siellä sijaitsee runsas kultasuoni. Aion lähteä sinne kaivamaan kultaa ja sinä
ja pojat luonnollisesti tulette mukaani"
"Mutta.. me olemme menossa vasta jouluviikolla" Aku sai suustaan, ennen Roopen keskeytystä;
"Mutta nyt saatte hieman aikaistaa reissuanne, lähdemme nimittäin huomisaamuna"
"Mutta entäs poikien koulu..."
"Ei mitään muttia, anot vain pojille parin viikon lomaa, ei se sen hankalempaa ole" Roope sanoi ja ojensi Akulle Ankkairin lentolipun.
"Ankkair, kone 13, lähtö huomenna aamukuudelta"

Myöhemmin illalla Paratiisitie 13'sta ovi avautui ja sisään astui rättiväsynyt Aku.
"Pojat hoi, tulkaa tänne niin kerron erään asian" Aku huokasi helpotuksesta päästessään istumaan omaan laiskanlinnaansa.
"Mitä nyt, Aku-setä, ovatko velkojat jälleen kannoillasi? Muutammeko Mummolle asumaan? Karkaammeko maasta? Hyppäämmekö kaivoon?"
"Ei, ei, ymmärsitte nyt aivan väärin. Tarkoituksena on nyt heti pakata tavaranne, sillä olemme huomenna aamulla lähdössä Roope-sedän kanssa.."
"Kiinaan? Afrikkaan? Antarktikselle? Ruotsiin? Mummolaan? Kaivoon?"
"Ei, ei ei, vaan Korvatunturille, Joulupukin maahan!" Aku sai lopulta sanottua.
"Korvatunturille - tapaamaan Joulupukkia!" pojat huusivat riemuissaan.
"Kyllä me pukkiakin menemme tapaamaan, mutta vasta jouluviikolla, kuten sovimme. Muun ajan käytämme kullankaivuuseen Roope-sedän apuna"
"Kullankaivuuta - kivaa!"
"Katso, Aku-setä, mitä sain joulukalenterin ekasta luukusta?" Tupu sanoi ja esitteli Akulle kullanväristä joulupiparia.
"Hienohan se on, mutta alkakaas nyt pakata, aamulla on aikainen herätys" Aku patisteli poikia.
"Entä joulukalenterit?"
"Mukaan vaan, kyllä mahtuu!"

Ankat ovat siis lähdössä Korvatunturille kaivamaan kultaa. Matka alkaa seuraavana päivänä. Sujuuko matka ongelmitta?
- Joulukalenterin toinen luukku avataan huomenna!
Kreach
Ihan ok. Vuoropuhelua ja johdantoa, joten sinänsä tätä ei erityisen loistokkaaksi voi sanoa. Mutta aloituksena kerrasaan hyvä. Numerona semmoinen 8, siitä on hyvä lähteä nostamaan numeroa.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7