Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7
Kirjoittaja

Aihe: Joulutarina (24-osainen joulukalenteritarina)

(99 viestiä)
EmRA
Lainaus käyttäjältä: Aku Vankka"Hypätään vaikka kaivoon"
"Vai että oikein kaivoon?"
"Oltaisiin vain hypätty kaivoon"
<3
Kuten sanoit, olihan se vähän tympeä.. Mutta pitää myös muistaa kuinka vaikeaa on pitkittää muutaman luvun juttua kahteenkymmeneenneljään!
Korvatunturin lähietäisyydellä käyneenä voisin myös mankua pienistä epärealistisista seikoista, mutta tarinahan tämä vain on!
Noh, ainakaan kirjoitusvirheitä yms. ei ollut.
Aku Vankka
Epärealistisuutta tulee koko tarina pursuamaan. Voisin melkein jopa sanoa, että tarinasta tuli loppujen lopuksi aika huono. En vain yksinkertaisesti osaa tehdä mitään kovin hauskaa tai joulumieltä nostattavaa tarinaa, tämä tarina on siitä hyvänä todisteena. Fantasia ja seikkailu ovat tämän pojan alaa, sellaisia tarinoita osaan tehdä. Mutta toivon, ettei tarinasta kuitenkaan ihan ala-arvoista tule..
Ja tuosra yhdestä epärealistisuudesta... tein ihan tarkoituksella sen, että rajavartiosto ei Venäjän käskystä päästä vierailijoita kahdelle heidän alueellaan kulkevalle huipulle. Miksi? Noh, sen saatte tietää tulevissa luvuissa.
EmRA
Lainaus käyttäjältä: Aku Vankkatein ihan tarkoituksella sen, että rajavartiosto ei Venäjän käskystä päästä vierailijoita kahdelle heidän alueellaan kulkevalle huipulle. Miksi? Noh, sen saatte tietää tulevissa luvuissa.
Eihän se ollut niinkään epärealistista.. Voin kyllä halutessasi tähän postiin muokata huomaamiani hassunhauskoja seikkoja =D
Kreach
No jaa, eipä tuo nyt hirveän huono ollut, muttei toisaalta parhainta alaasikaan. Jotenkin joulu(kalenteri)tarina on parempi tehdä niin, että henkilöt olisivat kokoajan samassa paikassa, ja että siellä sattuisi joka päivä jotain erikoista ym. (noh, en nyt tarkoittanut sitä minun ja osittain fauntlen krhmm.. typerää tarinaa), lisäksi melkeimpä tuo "joka päivä ilmestyy luku" on sinänsä huono, itse ehdin lukea vasta tänään tuon eilisen. Vitsejä tosiaan kaipaisi. Noi kaivovitsit ei enää pitkään pötki.

Mielestäni tämä luku oli hieman edellistä parempi, mutta lukujen pitäisi olla RÄVÄKÄMPIÄ ja LYHYEMPIÄ. Tosiaan, mielestäni lukujen pitäisi olla selvä sanaisia, kuvailua kuitenkin sekä lyhyitä (siis ei väkisin pidennettyjä) ja vitsejä paljon. Seikkailu ei ehkä sovi. Mutta toisaalta, kyllä tästä vielä ihan hyvä tulee :)
Aku Vankka
Odotas kun arvaan... joo tiedän, Korvatunturilla ei voí vuokrata mitään mökkejä :D Ja sitten.. en ole tällaisiin luonnontieteellisiin sunmuihin asioihin hirveästi perehtynyt, mutta uskoisin myös ettei Korvatunturilla ole karhuja.. vai onko?
Ja sitten... luettele sinä loput?

Ja Kreachille tiedoksi, ettei tästä mikään seikkailu ole tulossa :D Olen todellakin huono tekemään tällaisia, ja vitsejä on hankala keksiä, vaikka huumorintajua rutkasti löytyykin. Itse pidän tätä edelleenkin täytenä pohjanoteerauksena, enkä hirveästi pidä tästä.
Ja tuo kommenttisi 'kyllä tästä vielä ihan hyvä tulee' - en ole samaa mieltä, ei tästä hyvä voi tulla :(
Aku Vankka
Neljäs luukku. Olen edelleen sitä mieltä, että tarina on täysi pohjanoteeraus. Yritin tehdä tästä luvusta hauskan, mutta se ei onnistunut. Valitan, tämä tarina ei tule jatkossakaan olemaan yhtään tämän hauskempi :(

Neljäs luukku - Rikollista touhua

Neljäs aamu valkeni. Roope ja pojat olivat nukkuneet yönsä hyvin ja olivat tyytyväisinä heräämässä uuteen aamuun. Akun tilanne taas ei ollut
niin hyvä; hän oli edellisenä iltana onnistunut kompastumaan tuolinjalkaan ja simahtanut suoraan pyykkikoriin. Aamulla päässä näkyi mojova kuhmu,
sillä Aku oli kaatuessaan pyykkikoriin lyönyt samalla päänsä. Roope oli valmistanut aamiaiseksi puuroa ja korppua. Istuessaan keittiön muhkuraisille tuoleille,
pojat alkoivat välittömästi valittaa;
"Ei näin kovilla tuoleilla voi istua, tarvitsemme pehmusteita!" Roope näytti ensin turhautuneelta, mutta meni lopulta makuuhuoneeseen, penkoi komeroa hetken
ja löysi sieltä kolme vanhaa tohvelia jotka vei ankanpojille pehmusteiksi.
"Yhh.. eikö mielummin heitettäisi nämä kaivoon?" Tupu sanoi pidellen nenäänsä, tohvelit nimittäin haisivat aika hirveältä.
"Kaivot sikseen ja syökää, meitä odottaa kohta kultasuoni" Roope sanoi käsiään hieroen.
"Mutta suonihan on keskimmäisellä huipulla, eivätkä Venäläiset anna rajavartioston päästä sinne" Hupu muistutti Roopea asiasta.
"Hah, kyllä venäläisetkin nöyrtyvät nähdessään minut" Roope ylpeili. "Ja vaikka eivät nöyrtyisi, minulla on silti suunnitelma B" hän jatkoi.
"Mikä ihmeen suunnitelma?" Aku huikkasi pyykkikorista tokkuraisena. Hän oli juuri herännyt.
"Näette sitten. Nyt Aku ylös pyykkikorista ja kamppeet päälle - lähdemme vähän ulkoilemaan"

Kahden tunnin jälkeen ankat olivat vihdoin päässeet ulos. He suunnistivat kohti ylintä huippua, tietä minne rajavartiosto ei nähnyt.
Hetken kiipeämisen jälkeen, he saapuivat tunturin huipulle. Roope näki kaksi venäläistä vartijaa vähän matkan päässä ja veti muut alas piiloon.
"Toisella niistä on haulikko, ehkei sinun kannata mennä ylpeilemään sinne" Hupu sanoi ja osoitti asetta toisen vartijan kädessä.
"Siinä tapauksessa siirrymme suoraan suunnitelmaan B" Roope sanoi, ja alkoi selittää:
"Aluksi hiivimme heidän taakseen, kolkkaamme heidät, varastamme avaimet mökkiin, heitämme heidät kaivoon ja lähdemme vaivihkaa kultasuonelle"
"Roope-setä, tuohan on rikollisten hommaa. Ei yhden kultasuonen takia kannata lakia mennä rikkomaan, varsinkaan vieraassa maassa" Lupu torui Roopea.
"Minulla välähti!" Aku huudahti yhtäkkiä ja lähti juoksemaan hiljaa kohti vartijoita.
"Aku-setä, tule takaisin, heillä on ase!" ankanpojat huusivat kuorossa, mutta Aku ei kuunnellut. Hän hiipi loppumatkan, kunnes oli vartijoiden selän takana. Molemmat
vartijoista seisoivat selät Akuun päin ja heillä oli kädet selän takana. Aku otti pesäpallomailan esiin, mätkäisi sillä toista vartijaa, pani mailan toisen vartijan käteen ja hyppäsi
piiloon lumikasan taakse.
"Rudolf, kuinka kehtaat häpäistä virkaveljeäsi tuolla tavalla?" vartija jota Aku oli lyönyt, huusi vihaisena toiselle vartijalle.
"En minä mitään ole tehnyt, se oli tuuli!" Rudolfiksi kutsuttu vartija huudahti ymmällään.
"Tuuli ja tuuli. Tuuli varmaankin löi minua pesismailalla ja sitten heitti sen sinun käteesi?" toinen vartija sanoi ja nousi ylös puistellen vaatteitaan lumesta, jolla
hän oli sotkenut vaatteensa kaatuessaan iskun voimasta.
"Aina pitää minua syyttää, eroan tästä virasta oitis, mikäli jatkat vielä tuota!" Rudolf huusi raivostuneena toiselle vartijalle.
"Siitä vain, lopeta jos tahdot - sillä niin teen minäkin. En kestä tuota sinun pilkullistä homehtuneen väristä naamaasi enää, otan lopputilin!"
Silloin Roope käveli heidän luokseen.
"Hyvät herrat, olisitteko halukkaita antamaan pestinne minulle?" Roope sanoi puhuen sujuvasti venäjää, mitä oli oppinut nuoruusvuosinaan.
"Että antaisimmeko?" vartijat hihkuivat yhteen ääneen. "Tottakai, saat paikan heti välittömäst, me lähdemme kuuseen, näkemiin" vartijat sanoivat nopeasti
ja katosivat pian mäkeä alas.
"Vai semmoista peliä" Tupu huokaisi. Tuuli voimistui entisestään ja lunta alkoi sataa.

Ankat saivat vihdoin mökkinsä, mutta lumimyrsky on nousemassa. Löytävätkö ankat mökilleen ajoissa? Entä miten kullankaivuu sujuu?
- Joulukalenterin viides luukku avataan huomenna!
EmRA
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaOdotas kun arvaan... joo tiedän, Korvatunturilla ei voí vuokrata mitään mökkejä :D Ja sitten.. en ole tällaisiin luonnontieteellisiin sunmuihin asioihin hirveästi perehtynyt, mutta uskoisin myös ettei Korvatunturilla ole karhuja.. vai onko?
Ja sitten... luettele sinä loput?

No ehkei, jos et sinne tunturillekkaan oikein pääse :D
Karhuista en tiedä, miksikäs ei? (itse en nähnyt, mutta en ole karhua koskaan livenä muutenkaan nähnyt)
Noh, korvatunturi facts for teh lulz:
Korvatunturin juurella/lähellä ei ole lentokenttiä. Ankkojen olisi siis pitänyt ajaa kyseisen luonnonsuojelualueen tienoille autolla.
Kansallispuistossa ei saa ajaa autolla. Muistaakseni joku henkilökunta sai mennä mönkijällä, mutta jokatapauksessa Ankkojen olisi pitänyt patikoida parikymmentä kilometriä rajavyöhykkeelle päästäkseen. (ja rajavyöhykkeeltä muutama kilometri lisää huipulle)
Neljännestä luvusta vielä sen verran, miksi kahdella rajavartialla vain toisella on ase?

Muttajuu, ei se nyt niin vakavaa ole.
Olisit kyllä saanut helposti venytettyä pari lukua lisää :)
Aku Vankka
Haha, mikä pohjanoteeraus edelleenkin. Nauroin ääneen kun luin seuraavan luvun, enkä siksi että se olisi hauska, vaan siksi että se oli niin huono :D Eli valmistautukaa järkytykseen.

Viides luukku - Etelästä länteen, lännestä kaivoon

Koko eilisen illan ankat olivat yrittäneet löytää tietä mökille. Valitettavasti lumimyrsky pääsi yllättämään, ja homma
muuttui hieman hankalammaksi;
"Mihin suuntaan seuraavaksi, Roope-setä?" Tupu kysyi pidelleen lakkiaan ettei se lähtisi tuulen mukana.
"Länteen.. eikun etelään.. vai oliko se koilliseen?" Roope vastasi tietämättömänä koko ilmansuunnasta.
"Entä mistä tuulee?" Hupu kysyi. Roope kokeili sormellaan ilmansuuntaa.
"Epäilemättä lännestä.. eikun siis lounaasta.."
"Lounasta, onkohan kohta ruoka-aika?" Aku maiskutteli autuaan näköisenä haaveillen.
"Ei nyt, Aku. On löydettävä meidän mökki" Roope sanoi. Samassä hänen silinterinsä lähti lentoon, alas tunturia.
"Silinteri, tule takaisin!" Roope huuteli päähineensä perään ja lähti juoksemaan sitä kohti.
"Roope-setä, takaisin, on liiavn vaarallista mennä alas"
Roope ei kuitenkaan kuunnellut, hän juoksi yhä alemmas ja alemmas silinterinsä perässä, kunnes häntä ei enää näkynyt.
"Minä haen hänet, on päästävä nopeasti mökille syömään" Aku sanoi ja lähti salamana alas mäkeä Roopen perään.
"Aku-setä ajattelee vain ruokaa.."

Roope oli jo puolivälissä mäkeä, kun Aku sai jo häntä kiinni. Aku yritti puhua Roopelle järkeä, ei silinteri niin tärkeä olisi, sehän maksoi aikoinaan vain kymmenen penniä.
Juuri kun Aku oli saamassa Roopea kiinni, hän kompastui pieneen lumipaakkiin, joka lojui rinteellä. Hän lensi suoraan Roopen niskaan ja Roope puolestaan lensi suoraan
päin puunoksaa. Hän otti käsillään kiinni oksasta ja heitti taitavan akrobaattivoltin ja hyppäsi takaisin rinteelle jatkaen juoksua.
"Aku, pois päältäni, painat ihan liikaa" Roope ärähti niskassaan keikkuvalle Akulle.
"Tulin pelastamaan sinut, Roope-setä" Aku sanoi ja katsoi suoraan eteenpäin, muttei nähnyt muuta kuin tupruavaa lunta.
"Ei minua tarvitse pelastaa, vaan silinterini" Roope sanoi. Hän avasi suunsa sanoakseen jotain muuta, mutta se loppui lyhyeen heidän humpsahtaeensa
johonkin ammottavaa aukkoon.

Ylempänä ankanpojat alkoivat jo huolestua, kun setiä ei näkynyt mailla halmeilla. He päättivät yksissätuumin lähteä etsimään heitä ja lähtivät
juoksemaan alas tunturia.
"Pysykää tasapainossa, älkääkä kaatuko, niin matka sujuu sukkelasti" Hupu huikkasi takanaan tuleville veljilleen.
He juoksivat, ja juoksivat, kunnes tulivat saman oksan luo, mistä Aku ja Roope olivat selvinneet Roopen akrobatiataitojen avulla.
Pian sen jälkeen alkoi puuton suora ja lopulta hekin humpsahtivat ammottavaan aukkoon kesken matkan.
"Auts, oliko pakko laskeutua suoraan pääni päälle?!" Aku voihkaisi. He olivat kaikki samassa kolossa.
"Minusta tuntuu, että olemme päätyneet kaivoon, ihan kirjaimmellisesti" Lupu sanoi.
"Kaivoon... ja pyh"

Ankat päätyivät siis loppujenlopuksi kaivoon odottelemaan myrskyn laantumista. Huomenna on itsenäisyyspäivä - miten ankat siihen reagoivat?
- Joulukalenterin kuudes luukku avataan huomenna!
Aku Vankka
Johan, eilinen luku taisi olla niin huono, ettei kukaan kehdannut edes kommentoida :o
Noh, tähän lukuun haluaisin sentään muutaman kommentin, jotta tiedän kuina huono tämä oli.
Hyvää itsenäisyyspäivää muuten, onnea 91-vuotiaalle Suomelle :)

Kuudes luukku - Itsepäistä liputusta

Kun myrsky oli laantunut, ankat olivat kivunneet ylös kaivosta, mihin olivat edellisenä iltana joutuneet. He olivat löytäneet mökkinsä ja olivat valmiita etsimään
kultasuonen ja kaivamaan kultaa, mutta;
"Ne taisivat jäädä jonnekkin jorpakkoon eilen" Aku sanoi nolona. Hän oli edellisillan myrskyssä hukannut kaikki mukana olleet kaivuuväliseet jonnekin matkan varrelle,
"Jonnekkin jorpakkoon, ettei vain kaivoon?" Roope tiuski Akulta. "Nyt meidän on lähdettävä lähimpään kylään ostamaan uudet välineet"
"Eihän se haittaa, kunhan menemme autolla" Aku sanoi. Hän haki autonavaimet ja oli jo poikien kanssa lähdössä, kun Roope huomautti;
"Sinä maksat"

Lähin kylä ei ollut järin iso, mutta silti sieltä löytyi useita kauppoja ja liikkeitä. Hetken katseltuaan ympärilleen, ankat huomasivat mainarikaupan, missä myytiin heidän
etsimiään välineitä. He kiiruhtivat Roopen johdolla kaupan ovelle, kunnes huomasivat ovessa kyltin, ''Suljettu''.
"Suljettu?! Nythän on lauantai, ei silloin ole tapana pitää kauppoja kiinni" Roope turhautui ja potkaisi ovea napakasti.
"Yritetään sekatavarakaupasta, Roope-setä" Hupu ehdotti osoittaen seuraavaa liikettä. He kipittivät ovelle, jossa oli samanlainen lappu missä luki ''Suljettu''.
"Suljettu taas?! Mikä näitä suo-suo... suomalaisia vaivaa, kun eivät kauppoja kiireisimpänä viikonpäivänä pidä auki!"
"Tuota, Roope-setä.. jokaisen kaupan ovessa on lappu missä lukee ''Suljettu''" Tupu huomautti osoittaen kauppojen ovia. Jokainen kauppa oli kiinni.
He kävelivät turhautuneena kylää ympäri, kunnes Hupu hoksasi huoltoaseman, mikä oli auki. Silmänräpäyksessä ankat olivat huoltoaseman tiskillä, kun isokokoinen
mies tupakka suussa astui tiskin toisella puolella ankkojen eteen.
"Mitä saisi olla?" mies murahti ja sytytti tupakkansa.
"Tuota.. ei teillä mainarinvehkeitä sattuisi olemaan?" Roope kysyi varovaisesti.
"Mainarinvälineitä.. no ei ole, alkakaa laputtaa jos ei muuta asiaa ollut, minua ei huvita tippaakaan istua tässä turhan panttina kun on vielä..."
"Mennään, tuo mies on pimahtanut"

Ankat astuivat ulos kaupasta.
"Miten ihmiset ovat niin itsepäisiä tänään?" Roope ihmetteli.
"Kaikkiko, Roope-setä?" Hupu kysyi, mutta Roope ei kuunnellut sanaakan Hupun puheesta.
"Tuolla on jokin lippu tangossa.. ilmeisesti Suomen lippu?" Roope ihmetteli katsoessaan korkeaa lipputankoa jonka kärjessä liehui Suomen lippu.
"Ahaa, nyt tiedän! Tänään on se Suomen juhlapäivä, se.." Syntyi syvä hiljaisuus, kun Roope mietti kyseisen juhlapäivän nimeä kuumeissaan.
"..ahaa, nyt muistan - Itsepäisyyspäivä, sen takia kaikki ovat niin itsepäisiä"
"Itsepäi..mikä?"
"Itsepäisyyspäivä, Suomen itsepäisyyden kansallispäivä, jonka takia kaupat ovat kiinni. Tullaan huomenna uudestaan, jos huomenna tärppäisi"
"Nyt jokin pala ei loksahtanut paikalleen.." Tupu huokaisi. Ankat lähtivät kohti mökkiään.

Ankkojen yritys ostaa uusia mainarivehkeitä jäi lyhyeksi itsepäis.. itsenäisyyspäivän takia, jolloin kaupat ovat kiinni. Tärppääkö seuraavana päivänä?
- Joulukalenterin seitsemäs luukku avataan huomenna!
Karhula
Melko tavallinen tämä oikeastaan on, odotin kuitenkin parempaa sinulta, mutta ei käy kuin tyytyminen tähän. Hiukan tökkii välillä ja luvuissa ei oikeastaan tapahdu lähes mitään. Kaiken tapahtuneen olisi saanut kahteen, kolmeen lukuun tiivistettyä. Ihan kiva tämä kutienkin on. 7+/10 annan tämän hetkiseksi numeroksi.
Aku Vankka
Älä kiusaa, kahdeksanmiinus on aivan liian hyvä numero. Tiesin ettei koko tarinasta tulisi mitään, ja nyt ei olle vielä edes puolivälissä.. huoh, tämän olisin voinut todellakin tiivistää vaikka kahdeksi luvuksi jotka ilmestyisivät jouluaattona ja -päivänä. Itse pidän tarinaa ala-arvoisena roskana ja ärsyttää, kun kaikki vain kaunistelevat arvosteluja eivätkä sano todellista mielipidettään. Haluan tietää, mitä mieltä oikeasti olette, enkä vain nähdä joka luvun kohdalla ''ihan hyvä, ei ole parhaimpiasi, mutta ihan hyvä silti 9-'' yms. kommentteja. Huoh, jokaista lukua täytyy silti vielä muokata, sillä ne ovat vasta suunnitteluvaiheessa, joten tiedän ainoastaan lukujen tapahtumat, en vielä ole niitä täydellisiksi kirjnoittanut. Ja jos koko joulukuun ajan värkkään tätä, en osaa sen jälkeen varmaan enää kirjoittaa.
Siksipä aloitankin pian uuden tarinan (valitan, ei ole jouluaiheinen :(). Älkää kuitenkaan luulko, että lopettaisin tätä - ehei, vaikka tarina onkin surkea, se viedään loppuun asti vaikka nelosia tulisi!
Karhula
Itse kyllä olin tuota mieltä, mutta muokkasin nyt tuota 8- 7+. Kelpaako nyt?
Aku Vankka
No nyt istuu vähän paremmin, kiitoksia vaan... :D
Bomber
Lainaus käyttäjältä: KarhulaItse kyllä olin tuota mieltä, mutta muokkasin nyt tuota 8- 7+. Kelpaako nyt?
On kyllä äärimmäisen tiukkaa kriitikointia.
EmRA
Olisin kommentoinut viidettä lukua, mutta en päässyt koneelle :I
Viides luku saa ysin, kokonainen luku kaivolle! (minua ajatellen(ko?))
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7