Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7
Kirjoittaja

Aihe: Joulutarina (24-osainen joulukalenteritarina)

(99 viestiä)
Aku Vankka
Viides saa ysin? :o Oliko tuo nyt ihan sen takia, että omistin luvun kaivolle, vai miksi? :D
EmRA
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaViides saa ysin? :o Oliko tuo nyt ihan sen takia, että omistin luvun kaivolle, vai miksi? :D
Osittain kaivon takia, osittain tarinan.
Aku Vankka
Noh, jos kerran olet sitä mieltä, että tuo luku oli hyvä, niin lukaisepas uusimman tarinani ''Aarre maailman rajalla'' -prologi.
Aku Vankka
Lyhyt ja jälleen surkea osa tuli. Ei mitään uutta, yhtä huonona (ja ehkä vähän huonompanakin) pysyy.

Seitsemäs luukku - Paljon melua tulitikusta

Edellisenä iltana, ankat olivat poikenneet kuitenkin toisella huoltoasemalla, ja löytäneet sieltä mainarivälineet, jotka odottivat terassilla, He voisivat tänään aloittaa
kaivaustyöt;
Aamu Korvatunturilla oli sujunut tähän mennessä mallikkaasti; Roope oli jälleen keittämässä puuroa, Aku nukkui, tällä kertaa lavuaarissa (mysteerinä onkin,
miten hän on sinne joutunut) ja pojat lukevat sarjakuvia. Kun Roope kutsuu syömään, pojat kiiruhtavat vauhdilla keittiöön. Kuitenkin he sattuvat kulkemaan
kalenterin ohi ja huomaavat, että tänään on toinen adventtisunnuntai.
"Roope-setä, tänään on toinen adventtisunnuntai, meidän täytyy sytyttää toinen kynttilä" Tupu hihkui pöydässä.
"Jaa mutta niimpä taitaa ollakin, eikun sytytetään kynttilä" Roope sanoi hakiessaan tulitikkuaskia.
"Minä haluan sytyttää" Tupu huudahti samassa.
"Eikun minä" Hupu sanoi.
"Minäpäs" Lupu intti päälle. Kuitenkin Roope otti askista tulitikun ja sanoi itse sytyttävänsä sen.
"Tämä ei ole lasten hommaa, voitte polttaa sormenne" Roope ohjeisti ankanpoikia.
"Ei ole reilua, me olemme jo isoja, olemme sytyttäneet Sudenpentuleirillä jo nuotioitakin" Tupu marisi.
"Siellä olikin aikuinen valvomassa hommaa" Roope sanoi irrottamatta katsettaan tulitikusta, jota oli tuijottanut jo puoli minuuttia.
"Olethan sinä aikuinen, ja olet vieressä valvomassa" Hupu sanoi ja yritti siepata Roopelta tulitikkuja.
"Äläs poika viisastele. Tämä on aikuisten hommaa ja sillä sipuli"

Samoihin aikoihin Aku heräili lavuaarista. Hän nousi ylös, valitteli itsekseen selkäkipuja ja käveli keittiöön.
Keittiössä Roope marinan saattelemana raapaisi tulitikun ja ojentui eteenpäin sytyttääkseen kynttilän. Aku käveli Roopen taakse.
"Huomenta, armahin setäni" hän sanoi ja läimäytti kätensä Roopen selkään, jolloin Roope tuikkasi tulitikun pöytäliinaan, joka syttyi palamaan.
"Peijakas, Aku - nyt pöytäliinamme on tulessa" Roope ärähti Akulle. Hän otti pöytäliinan vielä palamattomasta kohdasta kiinni ja heitti pöytäliinan Akulle.
"Kääk, mitä minä tällä teen?" Aku kauhistui palavasta pöytäliinasta, jota piteli kädessään.
"Sammuta se" Roope tokaisi ja katseli huvittuneena Akun puuhia.
Aku juoksi poikien kanssa ulko-ovesta pihalle.
"Heitä se kaivoon, Aku-setä" Tupu ehdotti, mutta ei saanut Akun kannatusta.
"Ei täällä ole kaivoa" Aku totesi. Siinä samassa hän kuitenkin kompastui, jolloin palava pöytäliina putosi suoraan terassilla olevien mainarinvälineiden päälle.
Ja heti perään, Roope juoksi ovesta ulos vesiämpäri kädessä ja sammutti sillä palavat mainarivehkeet. Jäljellä oli kuitenkin pelkkä kasa tuhkaa.
"Eh... hiiltä?" Aku sanoi nolosti. Roope potkaisi Akua napakasti pyrstöön.

Ankat menettivät jälleen välineensä, eivätkä tämän takia pääse vieläkään kaivuuhommiin. Uudet välineet on jälleen hommattava ja huomenna on jo kahdeksas päivä.
- Joulukalenterin kahdeksas luukku avataan huomenna!
Karhula
Tämä luukku oli mielestäni edellistä parempi.
Kaivo-jutut alkaa kylläkin hiljalleen jo ärsyttää sillä niitä on näkynyt viime luukkujen aikana kuin sieniä sateella. Joo, mutta ihan hyvin tätä kuvailet, toivottavasti kuitenkin tarina parantuisi loppua kohden. Tämä luukku saa numeroksi 8/10.
EmRA
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaAku nukkui, tällä kertaa lavuaarissa (mysteerinä onkin,
miten hän on sinne joutunut)

Aku oli Itsenäisyyspäivää juhlimassa?
Mjuu, kuren karhula sanoi, noita kaivovitsejä alkaa olla ehkä vähän liian tiheään..
Joka toinen luku/vähemmän?
Aku Vankka
Juu, kaivovitsejä onkin tulossa vähemmän, seuraavaksi muistaakseni luvussa... no en taidakaan kertoa, mutta ei ainakaan kahdessa seuraavassa luvussa. Todellakin, yritän parantaa tarinaa loppua kohden ja nyt silmiini on muodostunut tarinalle selvä juonentynkä. Sen verran voin paljastaa, että loput luvut tapahtuvat lähestulkoon kokonaan ankkojen mökissä ja sen viereisessä metsässä ja siellähän sitten sattuu ja tapahtuu :)
Mutta en kyllä millään uskoisi, että tästä tarinasta on tulossa Ankkiksen kaikkien aikojen vastausten perusteella suosituin tarina. Nyt ollaan vasta seitsemän luukkua avattu ja melkein 50 vastausta... suosituin tarina tähän mennessä on MYVYAV, jolla taitaa olla 72 vastausta.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: Aku Vankkasuosituin tarina tähän mennessä on MYVYAV, jolla taitaa olla 72 vastausta.
Itseasiassa eipäs ole. Top 5 tarinat, joihin on vastattu eniten:

Kadonnut veli (Karhula) - 75
MYVYAV (Kreach) - 67
Taikaviitta, yön sankari (Aksu ankka) - 64
Perintö (Kreach) - 53
Joulutarina (Aku Vankka) - 51

Ja sitten lukukerrat:

MYVYAV (Kreach) - 3413
Karhukoplan hyökkäys (KoDo) - 2041
Kolme tarunhohtoista aarretta (Aku Vankka) - 1919
Tohtori Xuirin paluu (Karhula) - 1716
Kadonnut veli (Karhula) - 1702
Bomber
Lainaus käyttäjältä: KreachItseasiassa eipäs ole. Top 5 tarinat, joihin on vastattu eniten:
Miten voi olla mahdollista, että MYVYAVia on luettu reilusti enemmän kuin Kadonnutta Veljeä, mutta Kadonneessa veljessä on enemmän vastauksia?
Kreach
Lainaus käyttäjältä: BomberLainaus käyttäjältä: KreachItseasiassa eipäs ole. Top 5 tarinat, joihin on vastattu eniten:
Miten voi olla mahdollista, että MYVYAVia on luettu reilusti enemmän kuin Kadonnutta Veljeä, mutta Kadonneessa veljessä on enemmän vastauksia?

No helposti. Kadonnutta veljeä on kommentoitu paljon ahkerammin kuin MYVYAV:ia, mutta MYVYAV:ia on luettu enemmän, esim. vieraat ja jotkut käyttäjät useasti. Lisäksi MYVYAV on ollut foorumilla pitempään (tosin tämä nyt ei ihan hirveästi vaikuta) kuin Kadonnut veli. Mutta eihän sitä vastauksien tai lukukertojen määriä katsomalla voi sanoa, kumpi "on parempi" tarina. Toisten mielestä MYVYAV, toisen Kadonnut veli. Itsen pidän Kadonnutta veljeä sinänsä parempana, MYVYAVin alku oli hatara ja alkukantainen. Ja eihän joulutarinaakaan luettujen listalla näy, vaikka viestien top 5 on. Itseasiassa joulutarina on melko kaukana kärjestä lukukerroissa, koska on niin uusi tarina (itseasiassa sitä on luettu (vasta) 600 kertaa.
(Offtopic, i now)

PS: Perinnönhän tämä jo on ohittanut näiden viestien takia. -.-
Aku Vankka
Jaa että Kadonnut veli kipusi ohi? Noh, joka tapauksessa, uskon (en todellakaan tahdo leuhkia) että tämä menee aika varmasti ykköseksi, hyvällä tuurilla voi tulla yli sata vastausta täyteen, ottaen huomioon, että seitsemän luukkua saa aikaiseksi yli 50 vastausta ja vielä on 17 luukkua jäljellä.. ::)
Karhula
Täh? Siis Kadonnut vali juttuni on eniten vastattu. Syynä varmaan se, että tuli hiukan muustakin puhuttua kuin tarinasta. Tästä tarinasta tuleekin eniten vastattu kunhan jouluaatto koittaa. Tarina vain ei kokonaisuutena mitenkään ihmeellinen juttu ole. Kokonaisuutena 7+/10 arvoinen.

Ja hiukan vielä offia.
Tuossa listassa taitaa kuudentena (lukukertojen listassa) taitaa tulla Salaperäinen tohtori ja siinä lähellä Ankkalinnan kamalin yö. ::)
samppali
Noilla lukukerroillahan ei ole mitään väliä. Jos vilkaisee tarinaa, tulee taas yksi lukukerta enemmän, vaikkei lukisi riviäkään. Tuskimpa niitä tarinoita noin monesti on luettu.

Itsekin olisin veikannut että "Maailman ympäri..." tarinaa olisi kommentoitu eniten. No, silläkään ei liene tekemistä tarinan hyvyyden kanssa. Näyttää nimittäin Aksunkin tarina olevan sillä listalla.
Karhula
Lainaus käyttäjältä: samppaliJos vilkaisee tarinaa, tulee taas yksi lukukerta enemmän, vaikkei lukisi riviäkään.
Näin asia ei ole. Jos vähän väliä vilkuilee samaa tarinaa ei lukukertoja tule yhtään lisää. Joo, mutta tosiaan, harvoin noita lukukertoja tulee sen enempää katsottua.
samppali
Tarkoitin sitä, että jos käyn vaikka kerran päivässä ihan huvikseni vilkaisemassa jotain aihetta, niin siitä tulee yksi "lukukerta".
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7