Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Syvyyksissä

(7 viestiä)
samppali
1. Järvi

Aku ja hänen sisarenpoikansa Tupu, Lupu ja Hupu olivat tulleet viettämään päivää Hanhivaaran järvelle.
Ensin he tosin olivat menneet Ankkalinnan rannalle, mutta siellä oli ollut niin paljon porukkaa, että he olivat päätyneet Hanhivaaraan.

"Pojat hoi! Se, joka on viimeisenä järvessä on mätämuna?" Aku huusi pienen kallion huipulta.
"Luultavasti se olet sinä!" Tupu huudahti riehakkaasti, ja kun Aku vilkaisi alas, hän näki että Tupu, Hupu ja Lupu olivat jo polskineet pitkälle rannasta.
"Te ette uskaltaneet hypätä täältä!" Aku huusi ilkikurisesti ankanpojille, ja osoitti allaan olevaa pientä kalliota.
"Niin, muttet uskalla sinäkään!" huusi vuorostaan Tupu kallion alapuolella olevalta järveltä.
"Pah, sehän nähdään!" Aku huikkasi samalla kun kääntyi ympäri. Sitten hän meni kauemas, otti vaihtia muutamaa metriä ennen reunaa ja ponkaisi. Hyppy tuntui kestävän ikuisuuden. Viileä kesätuulen henkäys helli Akun kasvoja, kunnes hän molskahti lämpimään, vaaleansiniseen veteen.

"Hullu! Tuo mahtoi sattua. Setä tuli mahallaan alas!" Lupu sanoi silmät pyöreinä.
"Jep, mutta mitä meni uhoamaan!" Hupu sanoi naureskellen.
"Omituisen kauan hän kyllä veden alla viipyy..." Lupu sanoi jo hieman huolissaan.

Kun Aku oli vajonnut noin kaksi metriä, hän yritti pyristellä pintaan. Mutta hän ei pystynyt sillä jokin veti häntä alaspäin. Aku koitti potkia räpylöillään vauhtia, mutta silloin hän huomasi mikä oli vialla. Jokin vihreä ja sangen niljainen oli tarttunut häntä räpylästä. Se oli käsi.
_____________________________________________________________________________

Nyt tuli sangen lyhyt ensinmäinen luku, mutta arvostelkaa silti. Tämä oli nyt tällainen aloittelijan tekele.. ;D
samppali
2. Etsintöjä

Poliisipartion sukeltaja nousi veden pintaan niin, että vesi loiskui korkealle.
Anonymous
Jännä tarina! Ääähhh... En keksi muutakaan sanottavaa. Numeroksi voisin antaa ysin. Enpä osaa sanoa missä Aku on. Tai ehkäpä taidan arvata, mutta saattaa olla väärinkäsitys. Veikkaisin, että tämä on tavallaan jatkoa eräälle Carl Barksin tekemälle tarinalle.
samppali
Lainaus käyttäjältä: AnkkavankkaVeikkaisin, että tämä on tavallaan jatkoa eräälle Carl Barksin tekemälle tarinalle.
Ei kyllä ainakaan tarkoituksellisesti ole, mutta saattaahan se muistuttaa sellaista. :)
samppali
3. M.Ö.L.L.I.A.

Tupu mietti, kuinka pääsisi veden alle ollessaan jumissa verkossa, kunnes hän vilkaisi tielle päin, ja näki siellä auton, joka kaahasi kovaa vauhtia järvellepäin. "Mitä ih..?" Tupu kerkesi kuiskata kun auto jo pysähtyi järven rannalle.
Auto oli suuri, ruskea pakettiauto, jossa oli suuri vihreän olion kuva ja kyljessä luki: M.Ö.L.L.I.A.
Autosta nousi valkoiseen frakkiin pukeutunut silmälasipäinen, harohiuksinen mies, joka kantoi laatikkoa.
"Kas, täällä on muitakin!" Mies huudahti hieman säikähtäneenä, kun huomasi Tupun.
"Ja ilmeisesti Mörköverkko toimii...Ah, aivan. Olen tohtori Aulis Kvaakku, Hanhivaaran M.Ö.L.L.I.A. seurasta" Tphtori sanoi.
"Mikä se M.Ö.L.L.I.A. oikein on? Ja mikä mörköverkko? Ja ennen kaikkea voitteko auttaa? Veljeni joutuivat pinnan alle, ja heidän happisäiliöistään loppuu kohta happi, mutta he eivät tiedä sitä..." Tupu huusi tohtorille hätääntyneenä.
"Öh, onko joku joutunut pinnan alle? Voi voi, silloin apumme ei ylety hänen ulottuvillee. Hän on luultavasti jo, tiedäthän..." tohtori Kvaakku sanoi surullisesti.
"Miten niin?"
"No, katsos, selitän koko jutun, jos sinulla on aikaa?"
"Kyllähän aikaa on, jos kerran veljeni ovat..öh, tuota, pitäisikö meidän kumminkin auttaa heitä?" Tupu kummasteli, ja katseli vettä kohti.
"No, kuuntele asiani, mitään tuskin on tehtävissä. Veden alla näet asustaa olio, jota kutsumme Ölliksi. Olemme saaneet tiedon vasta äsken, kun eräs uimari näki sen veden pinnalla syömässä jotain, ja sitten minä menin tutkimaan tilannetta silloin kun Ölli nukkui" Tohtori selitti.
"Öh, tuota, niin toki, mutta katsokaas kun veteen on joutunut kolme henkilöä, äsken veljeni menivät sinne, ja aikaisemmin päivällä setäni, niin voisitko auttaa minut irti tästä verkosta?" Tupu sanoi hermostuneesti tohtorille.
"Kuuntele nyt. En minä sinua petkuta.."
"Hyvä on, selitä" Tupu sanoi tohtorille harmissaan.
"Olen siis M.Ö.L.L.I.A. nimisestä seurasta, ja me yritämme kaikin keinoin estää hirviön muuttamisen järvestä, ja myös kenenkään joutumisen järveen. Siksi mörköverkko. Se ei kuitenkaan näytä toimineen" Tohtori sanoi pettyneenä.
"Ei, se ei ole toiminut. Mistä säätiönne lyhenne muuten tulee?" Tupu kysyi ihmeissään tohtorilta, jonka naamalla karehti hymynkare, ilmeisesti kysymys oli miellyttänyt häntä.
"Aivan. Minä olen keksinyt sen" tohtori sanoi ja väläytti ylpeän katseen naamallaan "Se tulee sanoista Moninaisten Öllien Laillinen Lopettaminen Ilman Aseita" Tohtori sanoi.
"Ahaa. No, mitä Ölli tekee niille jotka joutuvat veteen?" Tupu kysyi hieman peloissaan.
"No, tuota" tohtori voihki "se tekee niistä aterian. Kenties iltapalan"
"MITÄ? Hävitä tämä typerä Mölliverkko, tai mikä se onkaan, heti, jotta pääsen pelastamaan veljeni" Tupu huusi ja riuhtoi verkkoa.
"Se on turhaa" tohtori Kvaakku sanoi auttaen Tupun pois verkosta. Samassa verkko palautui piiloon rannalla olevaan pensaikkoon, josta se oli aiemmin tullutkin. "Se toimii automaattisesti" Tohtori sanoi taas ylpeä ilme kasvoillaan, mutta muutti sen oitis surulliseksi, kun Tupu katsoi häntä.

"Me menemme nyt järveen auttamaan veljiäni!" Tupu sanoi ja lampsi kohti rantaa. Hän oli kiistellyt Kvaakun kanssa jo kymmenisen minuuttia. "Hyvä on, sinä voitit, minä menen laittamaan sukellusvarusteet" Kvaakku sanoi harmissaan.

"No, ei kun menoksi!" Tupu sanoi ja hän ja Kvaakku lähtivät astelemaan järveen. Kvaakku oli saanut sukellusvarusteet päälleen.
"Muista, että teen tämän vain, koska en halua että joudut taistelemaan Ölliä vastaan yksin" Tohtori mutisi Tupulle ja pulahti pinnan alle.

Hetken polskittuaan Tupu ja Kvaakku näkivät järven pohjassa reikiä. Suuria, mustia tunnelin aukkoja. He vilkaisivat toisiaan ja suunnistivat yhteen tunneleista. Tunnelissa oli hämärää ja vähän väliä siitä kääntyili useita sivutunneleita. Tunneli jatkui, jatkui ja jatkui. Sitten alkoi vedessä haista todella paha haju. Siinä samassa heidän räpylöihinsä tarttui käsiparit.
samppali
4. Pyörtyminen, tutustuminen ja muksahdus

"Ääk" Tupu huusi, mutta hänen suustaan tuli vain kuplia. Sitten hän vilkaisi taakseen, ja samassa hän pystyi hengittämään ummehtunutta ilmaa.
Sitten hän katsoi ympärilleen ja näki Hupun, sekä pökertyneen Aku -sedän.
"Mitä ihmettä?" Tupu kysyi iloinen virne naamallaan, ja juuri silloin tohtori Kvaakku tuli sisään sivutunneliin Lupun vetämänä.
"Me löysimme Aku-sedän, mutta jouduimme pakenemaan sitä, öh, oliota, ja löysimme tämän ilmataskun. Mutta meidän happilaitteista loppui happi. Ja Aku-setä pitää saada hoitoon, hän horisee vain luista ja suurista pääkalloista.
"Luu, kallo, suuri kasa...öööö..." Aku mutisi ja sitten hän pyörtyi.
"Anteeksi että hairitsen autuasta perhetapaamistanne, mutta oletteko paenneet Ölliä?" tohtori Kvaakku kysyi ihmeissään.
"Ö-mitä? Ja kuka olet?" Lupu kysyi ja katsoi tohtori Kvaakkua ihmeissään.
"Hän on tohtori Kvaakku M.Ö.L.L.I.A. seurasta Hanhivaarasta. Hän yrittää hankkiutua eroon hirviöstä, jonka nimi on Ölli. Se sai Aku-sedän kiinni.
"Öh, okei"
"Aivan, ja te olette päässeet Ölliä karkuun? Hienoa! Uutta! Tässä olisi toki ainesta lehtijuttuun, mutta he eivät aikaisemminkaan uskoneet minua, joten eivät kai nytkään. Toki voisin hakea kamerani pin..." tohtori Aulis Kvaakku mietti ääneen.
"Hiljaa!" Hupu keskeytti.
"Ei, en kerkeä, ei, kyllä, haen kameran, älkää liikkuko, otan kuvia...Minähän rikastun sillä!" tohtori jatkoi, mutta Aku, joka oli vironnut, muksautti häntä kalloon, ja tohtori hoippui hetken. Sitten kuului vain muksahdus ja tohtori makasi likaisella tunnelin lattialla. "En halua toista Roope-setää vaivakseni" Aku sanoi ja istahti luolan lattialle.
________________________________________________________________________________

Ja toivoisin kommenttia, koska en tiedä ollenkaan mitä mieltä muut ovat. :)
Anonymous
Ihan hyvä tarina, löytyi kyllä pari kirjoitusvirhettä, mutta niitähän voi muokata. Numeroksi voisin antaa , tuo tohtori Kvaakku on jotenkin kiva (voisi olla ihan virallinen hahmo). Ja jännähän tuo myös on. Ja enpä ole enää sitä Carl Barks-mieltä (tiedät kyllä mikä se on).
Sivuja: 1