Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Taskukirjatietovisa

(79 viestiä)
Akuhullu97
Mukaan tulen minäkin,mikäli vain paikkoja riittää... :D
Aku Vankka
Kaksi ilmoittautujaa tarvisi vielä, ilmoittautumisaikaa vielä yli 24 tuntia..
Toivon että paikat täyttyvät pian, sillä en ole iltapäivän jälkeen paikalla seuraavan kerran kuin
vasta sunnuntai-iltana, joten olisi kiva ehtiä lähettää kysymykset jo tänään, niin vastausaikaa olisi
jopa 50 tuntia.. ::)
Aku Vankka
Noh, lisätään osallistumisaikaa...
tarvitaan kilpailijoita, ei ole niin pelottavaa :)
Aku Vankka
Vankka-sedän Taskukirjatietovisa tekee comebackin!

Syksyllä 2008 tutuksi tullut Vankka-sedän järjestämä Taskukirjatietovisa tekee nyt comebackin uudella uljaalla visailulla. Ankkiksessa ei ole todella pitkään aikaan järjestetty minkäänlaista perustietovisaa, vaan kaikki toiminta Tapahtumat ja kisat -osiossa on ollut Viestimaraton ja juonittelupelit + tietenkin piirrustuskisat. Taskukirjatietovisa on järjestetty tähän mennessä yhden kerran ja ensimmäisen visailun voittajaksi julistettiin akuankka1313. Toinen visailu pääsi ilmoittautumisvaiheeseen saakka, mutta siihen se sitten jostain kumman syystä jäi. Nyt kuitenkin aloitetaan uusi visa täysin puhtaalta pöydältä!

Kuten ensimmäisessä visassa, tässäkin mukaan otetaan kahdeksan ensiksi ilmoittautunutta kilpailijaa. Kilpailijat jaetaan arpomalla A- ja B-ryhmään, joissa molemmissa on siis neljä kilpailijaa. Molemmat ryhmät saavat eri kysymykset; A-ryhmälle omat kysymykset ja B-ryhmälle omat. Yritän valita kysymykset niin, että ne olisivat yhtä helpot/vaikeat molemmilla ryhmillä. Jokainen kilpailija saa kysymykset yksityisviestillä ja niihin myös vastataan yksityisviestillä. Vastausaikaa on tuttuun tapaan 24 tuntia viestien lähettämisestä. Alkueristä jatkoon pääsee yhteensä kuusi henkilöä, kolme molemmista ryhmistä, eli molempien ryhmien heikoin putoaa. Semifinalistit siirtyvät kaikki C-ryhmään, jossa heille kaikille lähetetään samat semifinaalikysymykset. Ensimmäisestä visasta poiketen, tässä visassa jokainen sijoitus ykkösestä kahdeksanteen sijaan setvitään kunnolla, eli kaksi pudonnutta kilpailijaa kamppailevat kahdesta viimeisestä sijasta, sillä heille tullaan lähettämään kolme lisäkysymystä ja paremmin niihin vastannut saa seitsemännen sijan. Semifinaaleista finaaliin pääsee neljä parasta ja kaksi pudonnutta kamppailevat jälleen toisiaan vastaan, tällä kertaa sijoista 5 ja 6. Lopulta finalistit saavat kysymyksensä ja näin selviää Taskukirjatietovisa vol. kakkosen voittaja.

Sekä alkuerissä, semifinaaleissa että finaaleissa, kuten myös noissa kahden henkilön putoamisosioissa - vastausaikaa on 24 tuntia kilpailukysymysten lähettämisestä! Kaikenlainen lunttaaminen yms. on luonnollisesti kiellettyä, joten toivon, ettei kukaan sitä tee :) Tällä hetkellä visaa ei ole kehitelty vielä niin pitkälle, että poissaoloille keksittäisiin jokin reilu ratkaisu, joten jos joltakulta ei vastauksia jostain syystä tule määräaikaan mennessä, hän putoaa automaattisesti pelistä.

A-Ryhmä (alkuerät)
1.
2.
3.
4.

B-Ryhmä (alkuerät)
1.
2.
3.
4.

C-Ryhmä (semifinaali)
1
2.
3.
4.
5.
6.

D-Ryhmä (finaali)
1.
2.
3.
4.

E-Ryhmä (alkueristä pudonneet)
1.
2.

F-Ryhmä (semifinaalista pudonneet)
1.
2.

Tässä visailussa aihealueena ovat vuosien 2008 ja 2009 taskarit, eli kaikki taskarit 337-358. Kysymykset voivat olla joko aika helppoja tai sitten aika vaikeita, riippuu ihan, kuinka hyvin osaan enää vuoden tauon jälkeen tehdä kysymyksiä. Ilmoittautumiset tähän topiciin. En laita mitään aikarajaa ilmoittautumiselle, mutta olisi ihan kiva, jos niitä tulisi pian :)
Kreach
Mukana =)
kirja
Minäkin liityn mukaan :)

Ohjeista puuttuu ainakin:
- Tiedonhaku
- Kestot eri osioiden välillä
- Poissaolot

~kirja
akkaridekkari
Mukana, mikäli kilpailu alkaa aikaisintaan 28.10.! Mikäli alkaa aikaisemmin, jään tällä kertaa pois Espanjan-matkani vuoksi.

Vankka, luit ajatukseni. Juuri aikaisemmin tänään ajattelin, että Ankkis kaipaisi taas pitkästä aikaa tietovisaa. =^)
Akuhullu97
Juu, mukaan tulen minäkin.. Kiinnostavalta vaikuttaa. =)
Eltharion
Mukana :)
Aku Vankka
Dekkarille joudun ikävikseni sanomaan, että visailu todennäköisesti alkaa ennen ensi keskiviikkoa (onhan siihen melkein viikko aikaa). Olen jo aloittanut kysymysten keksimisen, joten pyrin aloittamaan visailun heti kun vaadittu osallistujamäärä on täynnä. Toki on mahdollista, että siihen menee se viikkokin, joten lisään sinut ''varalle'' listaan. Jos kilpailu näyttäisi alkavan ennen keskiviikkoa, otan tilallesi jonkun muun, mutta jos keskiviikkoon mennessä paikat eivät ole täyttyneet, saat pitää sen, koska voit silloin osallistuakin tähän :) Mutta jos käy huonosti, ettet pääse osallistumaan, voit aina osallistua seuraavaan, koska lupaan, ettei tämä jää ainoaksi.

Kirjan pyytämät tiedot lisätty sääntöihin. Sen sanon, että eri osioiden välillä tuskin tulee mitään hirveän pitkää taukoa. Jos oletetaan, että lähettäisin alkuerien kysymykset perjantaina klo 15, alkuerät päättyisivät silloin lauantaina klo 15. Yritän parhaani mukaan tarkistaa vastaukset heti ajan loputtua ja laitan tulokset tänne heti tarkistettuani vastaukset. Pyrin myös keksimään kysymyksiä mahdollisimman ripeästi, joten seuraava osio todennäköisesti alkaa jo seuraavana päivänä. Kuitenkin, jos minulla tulee poissaoloja (viikonloppuisin en muutenkaan hirveästi ehdi koneella olla), saattaa seuraava osio viivästyä. Alkueristä pudonneiden välinen kamppailu viimeisistä sijoista järjestetään samaan aikaan semifinaalin kanssa ja semifinaalista pudonneiden kamppailu viidennestä ja kuudennesta sijasta samaan aikaan finaalin kanssa. Edellinen visailukaan ei kestänyt kuin kuusi päivää ja samanlaisella systeemillä silloin mentiin. Eli mikään hirveän pitkäkestoinen visailu ei ole kyseessä :)

Mukaan ilmoittautuneet (8/8) ilmoittautumisjärjestyksessä:
- Kreach
- kirja
- Akuhullu97
- Eltharion
- akuankka1313
- Ankka313
- Mac Ducky
- wierii2

Varalla:
- Akkaridekkari
akuankka1313
Minä olen tietysti mukana :D
Ankka313
Mukana olen jos mahtuu:)
Mac Ducky
Mukana ollaan, jos mahtuu. Vaikuttaa jännältä visalta. :)
wierii2
Mahtuuko vielä? Jos ei, niin varalle. ;)
Aku Vankka
Kaikki kilpailupaikat täynnä! Kisa alkaa heti kun kaikki kysymykset on keksitty. Ehkä vielä tänä iltana mutta viimeistään huomisiltapäivänä (ehkä joskus neljän tai viiden aikoihin, pääsen koulusta kolmelta).
Sivuja: 1 2 3 4 5 6