Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Kirjoittaja

Aihe: Juonittelupelin ilmoittautumiset

(637 viestiä)
Kreach
Emme kai odota, että yksi pelaaja valtaa kaikki alueet?

Sitäpaitsi Ankkaristi on ainoa ET:n jäljellä olevista pelaajista, joka on osallistunut myös TT:hen. Siihen katsoen TT:n voisi jo aloittaa.

//Sori, katsoin lievästi sanottuna huonosti. Näköjään myös Toke ja Pullis TT:ssä. :D

//Anyway, kai he pystyvät pelaamaan kahta peliä samaan aikaan =)

//Hirmu voisi aloittaa jo IV:n ilmoittautumisen :P
Aku Vankka
Ai eikö siis Toke, Pullis, MaD, Bomber, kukaan noista ole osallistunut TT'hen? No siinä tapauksessa heti kun kirjan kone on kuosissa niin TT alkuun.
Toke
Minun puolestani saa aloittaa TT:n vaikka heti, nimittäin tuolla Eurooppataistossa tulee nykyään vain muutamia viestejä päivässä, niin siinä ei ole isoa hommaa enää.
Aku Vankka
Niinh.. nyt kun on pelaajien määrä vähentynyt, on myös viestien määrä vähentynyt. Sinne tulee enää arviolta yksi viesti per pelaaja per päivä. Jos tätä menoa jatkuu, peli on käynnissä vielä ensi jouluna.. No, ehkei nyt sentään, mutta jos kerran ne kaikki ihmisettömät alueetkin on vallattava, tämä ei lopu vielä.. ei todellakana. Muttasiis heti kun kirja tulloo takaisin niin TT alkuun vain.
kirja
Kysäisen kahdesta yhtäaikaisesta juonittelupelistä päättäjiltä. Ilmoittelen kun saan uutisia.

~kirja

// Huomasitte varmaankin.
Kreach
Kohtahan jo ET ollut käynnissä toista kuukautta.

Perjaatteessa tämä ET:n paisuminen on ollut ihan hyvä juttu, sillä pelaajat ovat varmaan taas vähän aktiivisempia, kun eivät ole päässeet pitkään aikaan pelaamaan.

Tjoo. Kirjalla pitäisi olla melko helppo homma noin muuten saada TT nopeasti alkuun (taviksia, ei siis rooliviestiselittelyjä sen kummoisesti tarvita). Toivottavasti nyt vain voisi sen hetken olla kaksi peliä samaan aikaan käynnissä. Ovat kuitenkin täysin erilaisia juonittelupelejä ja tämä olisi sitten ainoa kerta, kun näin kävisi =D
Kreach
Noh, Hirmun superpeli sitten vain ilmo -vaiheeseen.
Hirmu
Tässä tulisi sitten minun juonittelupelini. Sen suunnittelussa ovat auttaneet kirja ja Kreach, ja kirjalta olen (luvan kanssa) kopioinut nämä ”perusalkulöpinät”.

HUOM! Peli ei tule alkamaan, ennen kuin Tavistapaaminen on päättynyt.

Mikä on juonittelupeli?

Juonittelupeli jakautuu päivään ja yöhön, joilla ei ole mitään tekemistä vuorokaudenaikojen kanssa. Päivä kestää yleensä 3 vrk ja yö 2 vrk.

Pelaajat jakautuvat pahiksiin (yleensä 2 tai 3) ja hyviksiin. Pahisten tavoite on tappaa hyvikset, hyvisten pahikset.
Joka pelin päivä (ei siis vrk) kaikki pelaajat (myös pahikset!) saavat keskustella pelin topicissa. he saavat myös äänestää. Eniten ääniä saanut "tapetaan" eli poistetaan pelistä.

Yöllä pahikset tappavat yhden ja erikoishahmot (jotka ovat hyviksiä) käyttävät kykyään.

Hyvisten tavoite on siis tappaa pahikset päivisin ja erikoishyvikset voivat käyttää kykyään apuna. Pahikset yrittävät "olla viattomia" eli säilyä hengissä.
Jotta oma osapuoli voittaisi, kannattaa olla aktiivinen!

Säännöt
Viestejä ei missään tapauksessa saa muokata! Silloin olisi mahdotonta pysyä selvillä siitä, kuka olisi sanonut mitäkin ja voisi helposti muokata sanomiaan.
Rooliviestejä, pj:n (pelinjohtaja) viestejä yms. ei saa kopioida/lainata.
Yöllä ei saa puhua.
Muiden pelaajien kanssa saa keskustella vain topicissa. Ei yksäreillä yms., ellei rooliviestissä toisin mainita.

Aluksi pelissä on ilmoittautumisvaihe. Kun vaadittu pelaajamäärä on täynnä, pj arpoo roolit ja lähettää yksäreillä ne pelaajille. Sitten perustetaan pelitopic, jossa saa puhua vain päivisin ja vain pj ja elossa olevat pelaajat saavat keskustella. Pelin jälkeen sana on vapaa kaikille.

Peli jakautuu päiviin ja öihin. Yksi pelipäivä kestää 3 vrk ja yö 2 vrk. (Ajassa saattaa olla pientä heittoa.) Öisin kukaan ei puhu, päivisin vain elossa olevat pelaajat. Pj on poikkeus.

Aina aamulla pj kirjoittaa aamuviestin, jossa on tietoa kuolleista, yön tapahtumista, päivän päättymisestä yms.. Vastaavasti illalla pj kirjoittaa iltaviestin, jossa on tietoa kuolleista, päivän tapahtumista, yön päättymisestä yms.. (Aamu ja ilta eivät ole vuorokaudenaikoja!)

Yöllä topiciin ei kirjoiteta. Pahikset ja erikoishahmot lähettävät kohteensa nimen pj:lle (yksärit!).

Äänestäminen
Päivisin kaikilla on äänioikeus. Ääni annetaan ++kohde korvaamalla kohde kohteen nimimerkillä. Muistakaa boldaus ja merkit ++! Äänen saa poistettua laittamalla --kohde. Jos annat uuden äänen, vanha täytyy ensin poistaa. Vain oman ja ko päivänä annetun äänen saa perua. Ääniä voi antaa vain yhden, mutta voit poistaa äänen ja antaa uuden (kohde voi vaihtua) niin monta kertaa kuin haluat. Mikäli ääntä ei peru, vanha säilyy.
Itseään ei saa äänestää.
Mikäli illalla kahdella on sama äänimäärä, ensin äänensä saanut tippuu.

Kuolleet eivät puhu!

Epäaktiivisuus
Mikäli joku ei äänestä kolmeen pelipäivään niin, että ääni pysyy illallakin (eli vaikka äänestää ja sen poistaa ei hyväksytä), hänelle etsitään varapelaaja ja pelaaja tiputetaan pelistä. Mikäli varapelaajaa ei löydy yhteen pelipäivään mennessä, pelaaja tapetaan normaalisti tapettavan mukana.

Mikäli olet poissa netin ulottuvilta, lähetä yksityisviesti minulle. Jos pelaajalla on poissaolo kun hänen täytyisi äänestää, hän säilyy mukana. Poissaolevaa saa silti äänestää.

Pelin loppuminen
Hyvikset voittavat, jos kaikki pahikset kuolevat.
Pahikset voittavat, jos heitä on elossa yhtä paljon tai enemmän kuin hyviksiä (eli 50% pelaajista).

Tämä peli:
Ilmalaivan vangit

Tarina:
Ankkalinnassa vietettiin ihanaa, aurinkoista päivää. Linnut lauloivat, ihmiset nauroivat ja kaikki oli hienosti. Mutta se siitä! Yhtäkkiä hirvittävä, jättiläismäinen musta varjo peitti auringon! Oliko kyseessä Pelle Pelottoman uusi keksintö vai Milla Magian ilkeä taika? Kukaan ei ehtinyt edes kysyä sitä ääneen, kun kammottavan varjon sisuksiin jo imaistiin 15 Ankkalinnan kaduilla kulkevaa kansalaista.

”Tervetuloa ilmalaivaani, oi satunnaiset Valitut!” kuului mekaaninen ääni mustan varjon uhreille. ”Pääsette ilmaiselle matkalle maailman ympäri ja perillä teitä odottaa suunnaton aarre! Tai ainakin niitä, jotka kestävät sinne asti! Hahahahaa!”

Maanista naurua seurasi hiljaisuus. Korkealla Ankkalinnan yllä lipuvat henkilöt katsoivat toisiaan hämmentyneinä. Kukaan ei huomannut, että ilmalaivan nurkassa osalla porukasta oli jo suunnitelmia aarteen saamiseksi vain itselleen… ennen kuin sieltä kuului vertahyytävä kiljaisu.

Kaikki säntäsivät äänen suuntaan. ”Mitä tapahtui?” kysyi joku huohottaen.
”Katsokaa!” sanoi joku toinen osoittaen nurkkaan. Siellä retkotti naisen ruumis, kalmankalpeat kasvot yhä huudosta vääristyneinä. Joku ihmetteli mihin hän oli kuollut, toinen arveli kuolinsyyksi naisen rinnassa törröttävää tikaria.

”Täällä on selvästi joku tai joitakuita, jotka haluavat eliminoida kaikki muut saadakseen itse aarteen!” päätteli joku terävästi.
”Hah, minä en salli moista!” tokaisi joku toinen. ”Ryhdytään lynkkaamaan porukkaa, yksi per päivä. Ehkä siten saamme karsittua nuo kieroilijat joukostamme.”

Kaikkialla näkyi nyt nyökytteleviä päitä, ja pikkuhiljaa hämmentyneet katseet alkoivat muuttua epäluuloisiksi. 14 henkeä valmistautui hurjaan eloonjäämiskamppailuun.


Roolit ja roolinimet

Ensiksikin on syytä muistaa, että tässä pelissä roolinimi ja rooli ovat eri asioita.

Nimet:

Ilmoittautuessaan peliin pelaaja valitsee itselleen roolinimen. Nimi saa olla kuka tahansa ankkamaailmassa seikkaileva henkilö, esimerkiksi Hannu Hanhi, Kroisos Pennonen, Kultu Kimallus… (Hahmon ei ole pakko asua Ankkalinnassa.) Roolinimi ei tule vaikuttamaan siihen, tuleeko sinusta tavis, pahis vai erikoinen, vaan ne arvotaan. Roolinimet on tehty elävöittämään peliä. On varsin suotavaa eläytyä hahmoonsa ja käyttäytyä/puhua sen tavoin (tämä tuo ylimääräistä mielenkiintoa peliin), muttei pakollista. Pelinjohtaja puhuu aamu- ja iltaviestiensä ingamessa pelaajista roolinimillä. (Näistä pelaajien iloksi kirjoitetuista pätkistä ei voi päätellä pelaajien hyvikseyttä, pahikseutta tms.)
Jos valinnanvaikeus iskee tai et muuten vain halua keksiä itsellesi roolinimeä, voi pelinjohtaja keksiä sinulle sellaisen.

Roolit:

Pahikset:
- 2 tavallista pahista. Tuntevat toisensa ja saavat puhua keskenään yksityisviestein. Tappavat joka yö jonkun; kumpi tahansa voi lähettää yönimen pelinjohtajalle.
- Petturi. Ei tunne muita pahiksia, mutta etsii näitä lähettämällä joka yö pelinjohtajalle yksityisviestillä sen henkilön nimen, jota epäilee pahikseksi. Jos petturi löytää pahiksen, hän liittyy näihin (voi keskustella näiden kanssa) ja hänet lasketaan sen jälkeen pahikseksi. Tällöin hän myös voittaa pahisten mukana. Hyvisten ei tarvitse saada petturia hengiltä voittaakseen, ellei tämä ole liittynyt pahiksiin. Ennen pahiksiin liittymistään petturi voittaa hyvisten mukana ja kuolee, jos pahikset osuvat häneen yöllä tai jos hänet äänestetään ulos päivällä.

Hyvikset:

Erikoiset:
- Ennustaja. Lähettää joka yö pelinjohtajalle sen henkilön nimen, jonka roolin haluaa tietää. Ei saa selville tarkkaa roolia, vain sen, onko tämä hyvis vai pahis.
- Kohtalonvaihtaja. Voi joka yö vaihtaa kahdelle henkilölle tapahtuvat asiat lähettämällä näiden nimet pelinjohtajalle. Esimerkiksi jos ennustaja tarkistaa toisen vaihdetuista, hän saakin toisen henkilön tiedot. Ei voi vaihtaa samaa henkilöä kahtena yönä peräkkäin.
- Roolinlukitsija. Voi joka yö lukita haluamansa henkilön voimat. Jos lukitsija esimerkiksi lukitsee pahiksen, joka lähettää yönimen, ei tappo onnistu. Ei saa lukita samaa henkilöä kahtena peräkkäisenä yönä.
- Rakastavaiset (2 kpl). Tuntevat toisensa ja voivat keskustella yksityisviestein. Jos toinen kuolee, pari kuolee suruun.

Lisäksi 6 tavista.

Esineet:

- Suojelutalismaani (Kreachin idea ;)). Pelin alussa pelinjohtaja arpoo henkilön, joka saa suojelutalismaanin. Talismaani suojelee omistajaansa yötapolta sen yön ajan, kun se on hänen hallussaan. Seuraavana päivänä talismaanin haltija ilmoittaa pelinjohtajalle sen henkilön nimen, jolle hän haluaa seuraavaksi yöksi luovuttaa talismaanin. Talismaania ei saa antaa samalle henkilölle, jolta sen on saanut.

Jos joltakulta erikoiselta/pahikselta/talismaanin haltijalta ei tule nimeä kuhunkin määräaikaan mennessä, arvotaan nimi (ennustajalle niistä, joista hän ei ole vielä kysynyt ja pahiksille niistä, jotka eivät kuulu heidän joukkoonsa).

(HUOM!) Vielä aktiivisuudesta

Epäaktiivisuutta koskevat säännöt ovat tässä samat kuin useimmissa muissakin peleissä. Ei ole kuitenkaan suotavaa ilmoittautua peliin ja sitten seurata sitä tuppisuuna. Jos et keksi sanottavaa, mieti, mitä roolinimesi haltija sanoisi kyseisessä tilanteessa. Roolinimet ovat pelissä osaksi helpottamaan keskustelua. Toivon aktiivisuutta ja puheliaisuutta kaikilta! Tehkää tästä oikea juonittelupeli!

(HUOM!) Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu normaaliin tapaan tähän topiciin, mutta ilmoittautuessasi kerrot myös roolinimesi (tai ilmoitat pelinjohtajalle, että hän saa keksiä sinulle nimen). Tästä tarkemmin ylempänä.

Ilmoittautuminen käynnissä, ilmoittautumisohjeet yllä. ;)

Mukana 5/14 (suluissa roolinimi):
Kreach (Aku Ankka)
kirja (PJ keksii nimen)
Padi (Roope MacAnkka)
Akuhullu97 (Mikki Hiiri)
Toke (Teppo Tulppu)

PS. Annoin kirjan ja Kreachin ilmoittautua ennakkoon, koska he auttoivat suunnittelussa.
PPS. Tämä on ensimmäinen vetämäni juonittelupeli, joten älkää ihmetelkö, jos munaan jotakin. :D
Padi
Ilmoittaudun mukaan nimellä Roope MacAnkka, eihän siinä muuta tarvitse kirjoittaa?
// vaihdoin mie kanss nimeä.
Kreach
Hmm.. Hirmu, voinko vielä vaihtaa olevani Aku?
Akuhullu97
Ilmoittaudun mukaan, kaikkien rakastamana Mikki Hiirenä.. :)
Toke
Teppo Tulppu saapastelee minun muodossani ilmalaivalle. Toivottavasti ei tule liikaa kärhämää Kreach-Akun kanssa. ;D Mikäli Kreatsi siis on Aku.

//Niin no, Aku is yours.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: TokeTeppo Tulppu saapastelee minun muodossani ilmalaivalle. Toivottavasti ei tule liikaa kärhämää Kreach-Akun kanssa. Mikäli Kreatsi siis on Aku.
Hah :D Miksi Hirmu ei antaisi minun vaihtaa roolia, kun Akua nyt ei oltu varattukaan?

Erityisen hauskana tässä pelissä pidän juuri tuota ingame-Hirmun tarinaa :D Ja tosiaan, jos juttu ei luista, voisi itsekin kirjoitella jotain "ingamea". (Tuskin jaksan, mutta mistäs tietää).
akuankka1313
Olen Kuuno Kaakkuri.
Anonymous
Ja minä ilmoittaudun Kulta-Into Piinä. ;D

//No voisin vaihtaa Taikaviittaan mutta jos hänet lasketaan Akuksi niin olen Pii.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43