Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Kirjoittaja

Aihe: Juonittelupelin ilmoittautumiset

(637 viestiä)
akkaridekkari
Vastaus kirjalle on hiukan myöhässä.
Mutta siis, ideani oli tehdä Kymmenen pientä neekeripoikaa -peli, jollainen oli kuitenkin nähtävästi jo tehty Kylään aikaisemmin. Okei, eihän se nyt ehkä mikään mahti-idea olisikaan ollut, mutta harmittaa kuitenkin...
Yritän keksiä jonkin uuden peli-idean.
Kreach
No mutta Dekkari, vaikka peli on nähty kylässä, ei se samanlainen täällä kuitenkaan ole. Tässä olisi esimerkiksi ehdotus, joka tekisi pelistä täysin uudenlaisen Ankkikseen:
-Peli, jonka päivä kestää niin kauan, kunnes joku on saanut puolet äänistä. (10 pelaajaa)
akkaridekkari
No, Kreach, aina minä jotain keksin. Kymmenet uudet juonari-ideat muhivat jo päässäni. :)
Kreach
Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariNo, Kreach, aina minä jotain keksin. Kymmenet uudet juonari-ideat muhivat jo päässäni. :)
Mukava kuulla. Itse ainakin ajattelin väsätä jonkin hieman erilaisen pelin, sitten kun oma vuoroni taas tulee. Mutta älä liian vaikeaa yritä, aika haastavaa tämä pj:n homma ihan peruspelissäkin.
jojo3
Mulla taitaapi jäädä tuo Kreachin Ankkis-peli viimeiseksi peliksi näissä juonareissa. Ei kerta kaikkiaan jaksa vain pelata, kiitos kyllä pelien luonteen. Porukoilla on niin jäätäviä perusteluja kyllä: jos olet aktiivinen -> yrität näyttää aktiiviselta eli pahis, jos on hiljaa -> pahis. Varsinkin tuo että jos on aktiivinen niin heti tullahan sanomaan että "joo yrität vain näyttää aktiiviselta" ottaa kyllä päähän. Oikeasti aktiiviset pelaajatkin äänestetään heti ulos kun jotkut jotka eivät vain osaa sanoa perusteluja tulevat sitten väläyttämään tämän "yrittää näyttää aktiiviselta"-perustelun.
Ja sitten joku yrittää kumota toisen epäilyjä niin sitten onkin kohta ite epäilyttävä, ja sitten kun joku avaa äänestyksen niin kaikki heti massassa.
Alkaa oikeasti tämä systeemi pikku hiljaa kyrsiä.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: jojo3Mulla taitaapi jäädä tuo Kreachin Ankkis-peli viimeiseksi peliksi näissä juonareissa. Ei kerta kaikkiaan jaksa vain pelata, kiitos kyllä pelien luonteen. Porukoilla on niin jäätäviä perusteluja kyllä: jos olet aktiivinen -> yrität näyttää aktiiviselta eli pahis, jos on hiljaa -> pahis. Varsinkin tuo että jos on aktiivinen niin heti tullahan sanomaan että "joo yrität vain näyttää aktiiviselta" ottaa kyllä päähän. Oikeasti aktiiviset pelaajatkin äänestetään heti ulos kun jotkut jotka eivät vain osaa sanoa perusteluja tulevat sitten väläyttämään tämän "yrittää näyttää aktiiviselta"-perustelun.
Ja sitten joku yrittää kumota toisen epäilyjä niin sitten onkin kohta ite epäilyttävä, ja sitten kun joku avaa äänestyksen niin kaikki heti massassa.

Tuo on totta, mutta kuuluu juonittelupelin luonteeseen. Mutta minua ärsyttää eniten:

-Epäaktiiviset. Miksi ilmoittautua peliin, jos ei kiinnosta. Se korostuu varsinkin näissä isoissa peleissä. Pieni ryhmä pitää peliä pystyssä, äänestellen vuorotellen pelaajia: koska on todella monta samanlaista epäaktiivikkoa, alkaa peli mennä tylsäksi ja pahisten on helppo lukeutua "massaan". Kohta pahikset voivat helposti hallita koko peliä: hyvikset ovat hiljaa ja pahisryhmä vie hyviksiä harhaan.

Voisiko olla mahdollisuus järjestää joskus "aktiivisten peli", johon pyydettäisiin vain Ankkiksen aktiiviset juonittelijat. Esim. kirja olisi pj, ja pelaajamäärä olisi kymmenen, kirja kysyisi y-viesteillä osallistujia, jotka mielestään ovat olleet aktiivisia muissa peleissä.

Kirja, voisi tosiaan olla vaihteeksi mukava pelata pieni peli. max 10 pelaajaa. =)

//Semmoinen peli olisi kyllä todella hauska, jossa kaikki pelaajat olisivat aktiivisia ja jokaisella olisi oma taktiikkansa, siinä saisi kyllä todella pähkäillä pahiksia. Ei voisi luottaa kehenkään, täytyisi itse päätellä eikä mitään kummempia erikoiskykyjä olisi.

Jojo, sinua ei kuitenkaan erikoisen paljon syytelty: itse esimerkiksi joka pelissä, aina syytät minua samoin perusteluin. Pitää olla epäluuloinen, en minä sitä. Mutta alkaahan se vähän rasittamaan minuakin. Mutta kaikkein huonoin ongelmapeleissä on se, että jos on tippumassa, ei edes jaksa yrittää selviytyä: "Ihan sama sitten, ette te mitään hyödy, vaikka mut tiputattekin".
kirja
Juonittelupeleihin ei kuulu (eikä tule koskaan kuulumaankaan, jos se on minusta kiinni), että valikoidaan osallistujat. Miten määrittelet aktiivisuuden? Kuka on aktiivinen? Miten eliminoidaan aktiivisuuteen vaikuttavat tekijät kuten poissaolot, rooli tai innostus? Miten saat mielipiteesi vaikuttamattomiksi? Miten saat noin kolmenkymmenen pelaajan joukosta tiivistettyä noin kolmasosan? Mitä teet pelaajien, joilta on vain vähän materiaalia, kohdalla?

Jojo: Nuo eivät ole perusteluja. Jos joku noin väittää perustelematta, se on selkä syy antaa ääni. Jos joku perustelee ne, yrität vain kumota perustelut.

~kirja
Aku Vankka
Ilmoitukseksi vaan, Vankkakin liittyy armaaseen pj-kerhoonne, luultavasti sitten joskus huhtikuussa. Peli on jo lähes kokonaan suunniteltu ja järjestän sen siis täällä Ankkiksessa sitten joskus kun vuoroni tulee (eli varmaankin huhtikuussa :D).
kirja
Lista:
(käynnissä + ilmossa olevat) kirja, kirja, kirja, akkaridekkari, Hirmu, Kreach, kirja, kirja, Aku Vankka, kirja, kirja, kirja, kirja, kirja, Kreach, kirja.

~kirja
Kreach
Kirja, lisää minut hännänhuipuksi. Kai minulta sinnekin jotain peliä löytynee =)

Joo, oli vähän ajattelematon tuo minun "valitaan pelaajat" -juttu. Sori.
Aku Vankka
Tjoo, huhtikuun alkuunhan se taitaa mennä :D Jos joku nyt ilmoittautuu pj:ksi, se menee jo melkeinpä elokuulle.
Bomber
Ja minä varaan vuoden 2020 olympialaiset..
kirja
Vuorolistan voisi ehkä rauhoittaa hetkeksi. :D

***

Seuraava pelini on ennennäkemätön. Sanon jo nyt, että se on täysin uusi, uskomaton, hankala, ennustamaton, ennalta-arvaamaton, mahdoton, monimutkainen ja omituinen. Siihen kuitenkin tarvitaan paljon pelaajia. Siispä pyydän jo nyt, että kaikki, jotka ovat pelanneet juonittelupelejä, tulisivat siihen. Sen jälkeen olisi tarkoitus tehdä hieman tavallisempi peli.

~kirja
Niketin
Mukana! Milloinkahan ilmo alkaa?
Anonymous
Mukana tietysti jos kerta nyt aletaan ilmottaatuu...
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43