Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Kirjoittaja

Aihe: Juonittelupelin ilmoittautumiset

(637 viestiä)
Padi
Lainaus käyttäjältä: kirjaHieman pohdittavaa:

* Epäaktiivisuus. Jos ei äänestä tiettyyn päivään mennessä (vaihtelee peleissä), korvataan varapelaajalla. Pitäisikö siitä antaa myös joku muu rangaistus? Ilmokielto seuraavaan peliin? Ei mitään?

* Teemat. Aku Ankka-foorumi. Pelkkiä ankka-aiheisia pelejä vai ei? Muista saisi paljon eri sovelluksia, mutta foorumin aihe on Aku Ankka.

~kirja

Epäaktiivisuudesta pitäisi vain paikata yhdellä varapelaajalla, paitsi jos pelaaja on ilmoittautunut peliin mutta ei lähetä mitään ensimmäisenä päivänä mitään ilmoittamatta niin silloin ehkä kuukauden porttari pelistä.

Teema saisi ehkä joissain määrissä vaihdella, mutta mieluiten teema pysyisi samana Ankka-aiheisena.
Ankkaristi
Ei mielellään jotain rangaistusta, jos joku saa tietää jostain menosta yllättäen, eikä ehdi ilmoittaa sitä täälläkään. No on se aika epätodennäköistä, mutta kumminkin mahdollista. Varapelaaja vain koetettaisiin hankkia.

Minulle kelpaa mikä tahansa aihe, koska olen itsekin sitä mieltä, että ne ovat paljon parempia, kun itse keksii. Onhan ankka-aiheiset todella kivoja, mutta tuokin kuulosti niin erikoiselta, että Mummo Ankka on kuollut ja mitä lääkettäkö sillä oli ja joku kilpi. Tosiaan tämä on kyllä Ankkis ja puhutaan Aku Ankasta, mutta, mutta...
Pullasorsa
Teeman ei mielestäni tarvitsisi välttämättä olla ankka-aiheinen. Jos kisasta saa jotenkin mielenkiintoisemman vaihtamalla teemaa, niin ilman muuta.

Frodo alias Mummo Ankka siis tapettiin. Sääli, kukaan ei voi enää suojella jotain tiettyä henkilöä öisin...
Mac Ducky
Noh, eihän niiden kaikkien välttämättä tarvitsisi olla ankka-aiheisia, vaikka tämä nyt Aku Ankka foorumi onkin. Riippuu vähän siitä mikä pelin kaava oikeen on. Saako hahmot soviteltua hyvin juoneen jne.

Ja, Mummo Ankka sitten tippui... Minähän sanoin, että Frodo on hyvis. :)
kirja
Ei keskustelua käynnissä olevista peleistä, kiitos.

Teen vielä kaksi ankka-aiheista peliä ja sitten jotain aivan muuta. (:
~kirja
Padi
Ovatko nuo pahikset jo äänestäneet niin päästääis taas aloittamaan?
kirja
Mikä on juonittelupeli?

Juonittelupeli jakautuu päivään ja yöhön, joilla ei ole mitään tekemistä vuorokaudenaikojen kanssa. Päivä kestää yleensä 3 vrk ja yö 2 vrk.

Pelaajat jakautuvat pahiksiin (yleensä 2 tai 3) ja hyviksiin. Pahisten tavoite on tappaa hyvikset, hyvisten pahikset.
Joka pelin päivä (ei siis vrk) kaikki pelaajat (myös pahikset!) saavat keskustella pelin topicissa. he saavat myös äänestää. Eniten ääniä saanut "tapetaan" eli poistetaan pelistä.

Yöllä pahikset tappavat yhden ja erikoishahmot (jotka ovat hyviksiä) käyttävät kykyään.

Hyvisten tavoite on siis tappaa pahikset päivisin ja erikoishyvikset voivat käyttää kykyään apuna. Pahikset yrittävät "olla viattomia" eli säilyä hengissä.
Jotta oma osapuoli voittaisi, kannattaa olla aktiivinen!

Säännöt
Viestejä ei missään tapauksessa saa muokata! Silloin olisi mahdotonta pysyä selvillä siitä, kuka olisi sanonut mitäkin ja voisi helposti muokata sanomiaan.
Rooliviestejä, pj:n (pelinjohtaja) viestejä yms. ei saa kopioida/lainata.
Yöllä ei saa puhua.
Muiden pelaajien kanssa saa keskustella vain topicissa. Ei yksäreillä yms., ellei rooliviestissä toisin mainita.
Käynnissä olevasta pelistä ei saa puhua muualla kuin sen topicissa, sen pelaajat ja sen päivisin.

Aluksi pelissä on ilmoittautumisvaihe. Kun vaadittu pelaajamäärä on täynnä, pj arpoo roolit ja lähettää yksäreillä ne pelaajille. Sitten perustetaan pelitopic, jossa saa puhua vain päivisin ja vain pj ja elossa olevat pelaajat saavat keskustella. Pelin jälkeen sana on vapaa kaikille.

Tämä peli:
Talvi keskellä kesää

Oli kesäkuu. Rahasäiliössä oli yksi ankka. Roope Ankka. Hän ei halunnut viettää lomaa, kuten useat muut ankkalinnalaiset tekivät.
Yhtäkkiä Roope katsahti ikkunasta ulos ja huomasi jonkin lentävän. Hän pelästyi, koska luuli tietävänsä, mikä lentävä asia on. Hän kiirehti laittamaan säiliön suojaukset päälle.
"Anna Ensilantti tänne!" Milla Magia huudahti, mutta kun Roope ei liikahtanutkaan, hän luovutti.
"Hyvä on! Taion Ankkalinnaan talven! Saatte sen pois vasta kun Ensilantti on minulla. Jotta se toimisi, saatte myös muurit rajaamaan kaupunkia. Ankkalinnaan ei pääse eikä sieltä pääse pois."


Peli jakautuu päiviin ja öihin. Yksi pelipäivä kestää 3 vrk ja yö 2 vrk. (Ajassa saattaa olla pientä heittoa.) Öisin kukaan ei puhu, päivisin vain elossa olevat pelaajat. Pj on poikkeus.

Aina aamulla pj kirjoittaa aamuviestin, jossa on tietoa kuolleista, yön tapahtumista, päivän päättymisestä yms.. Vastaavasti illalla pj kirjoittaa iltaviestin, jossa on tietoa kuolleista, päivän tapahtumista, yön päättymisestä yms.. (Aamu ja ilta eivät ole vuorokaudenaikoja!)

Huom! Tässä pelissä kuolleiden roolit paljastetaan vasta Mummo Ankan käytettyä voimansa!

Yöllä topiciin ei kirjoiteta. Pahikset ja erikoishahmot lähettävät kohteensa nimen pj:lle (yksärit!).

Äänestäminen
Päivisin kaikilla on äänioikeus. Ääni annetaan ++kohde korvaamalla kohde kohteen nimimerkillä. Muistakaa boldaus ja merkit ++! Äänen saa poistettua laittamalla --kohde. Jos annat uuden äänen, vanha täytyy ensin poistaa. Vain oman ja ko päivänä annetun äänen saa perua. Ääniä voi antaa vain yhden, mutta voit poistaa äänen ja antaa uuden (kohde voi vaihtua) niin monta kertaa kuin haluat. Mikäli ääntä ei peru, vanha säilyy.
Itseään ei saa äänestää.
Mikäli illalla kahdella on sama äänimäärä, ensin äänensä saanut tippuu.
Mikäli ääniä ei ole, tapettava arvotaan.

Kuolleet eivät puhu!

Epäaktiivisuus
Mikäli joku ei äänestä kolmeen pelipäivään niin, että ääni pysyy illallakin (eli vaikka äänestää ja sen poistaa ei hyväksytä), hänelle etsitään varapelaaja ja pelaaja tiputetaan pelistä. Mikäli varapelaajaa ei löydy yhteen pelipäivään mennessä, pelaaja tapetaan normaalisti tapettavan mukana.

Mikäli olet poissa netin ulottuvilta, lähetä yksityisviesti minulle. Jos pelaajalla on poissaolo kun hänen täytyisi äänestää, hän säilyy mukana. Poissaolevaa saa silti äänestää.

Pelin loppuminen
Hyvikset voittavat, jos kaikki pahikset kuolevat.
Pahikset voittavat, jos heitä on elossa yhtä paljon tai enemmän kuin hyviksiä (eli 50% pelaajista).

Roolit
Hyvikset
Roope Ankka
tappaja, saa tappaa yhden pelaajan

Pelle Peloton ja Pikku Apulainen
pari, kaksi ei hahmoa joilla eri pelaaja, tuntevat toisensa ja saaat keskutella yksäreillä

Mummo Ankka
pelastaja, saa herättää yhden kuolleen eloon milloin vain lähettämällä nimen yksärillä pj:lle, ko. pelaaja herää eloon seuraavana aamuna

3 tavallista roolinimellä varusteltuna

Pahikset
Milla Magia
pahis, ei tunne muita pahiksia, saa joka toinen yö (parittomat, 1., 3., 5.,...) lähettää tapettavan henkilön nimen

Mustakaapu
pahis, ei tunne Milla Magiaa, mutta tuntee 176-761:n ja he saavat keskustella, saa joka toinen yö (parilliset, 2., 4., 6., ...) lähettää tapettavan henkilön nimen, mikäli kuolee, 176-761 ei voi lähettää nimiä hänen puolestaan vaan Mustakaavoun täytyy se aina hoitaa

176-761
pahis, tuntee Mustakaavun ja saa keskustella, jos Mustakaapu kuolee, ei saa lähettää hänen puolestaan tapettavan nimeä vaan Mustakaavun täytyy se aina hoitaa

Mikäli erikoishahmo/pahis ei lähetä nimeä, kohde arvotaan. Jos poissaolo on tulossa, nimen voi lähettää etukäteen mainitsemalla yksärissä siitä.

Ilmoittautumisvaihe
Ilmoittaudu mukaan kirjoittamalla viesti. Kymmenen saa paikan. Peli ei ala ennen kuin Ankkalampi loppuu.

~kirja
Salwer1st/
Mukaan ja voittoon tällä kertaa. Tai ei sitä tiedä jos nytkin tulee voitto.
Padi
Mukana olen minäkin.
Pullasorsa
Mukana ollaan, vaikuttaa jälleen mielenkiintoiselta.
Mac Ducky
Minäkin osallistun tähän peliin.
Ankkaristi
Mukana ollaan siis jälleen.
Frodo
Mukana myös, jos nyt ei suotta tapettaisi ;)
wierii2
Jos mahtuu, niin I'm in.

E: Hyvä!
Pullasorsa
Mahtuu toki. Olet vasta seitsemäs ilmoittautuja. Kymmenen sakkiin mahtuu.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43