Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Kirjoittaja

Aihe: Vankka-sedän joulukalenteri

(298 viestiä)
Aku Vankka
No ei hitto. Unohtui kysymykset. Taisi mennä viimeinen kisa pilalle, mutta tässä nyt:

1. Mikä on Barksin joulutarinan ''Three Good Little Ducks'' suomennettu nimi?
2. Minä vuonna Barks maalasi öljyvärityönsä nimeltä ''Season to be Jolly''?
3. Minkä nimisessä tarinassa Hannu Hanhi esiintyi ensimmäisen kerran ja minä vuonna se on tehty?
4. Mikä oli ankanpoikien ainoa joululahjatoive tarinassa ''Kirje joulupukille''?
5. Kuinka monta tarinaa julkaistiin ''Carl Barksin joulu 1'' -kirjassa?
6. Mikä on Barksin joulutarinan ''Kuka, ken, mikä, kumpi...?'' englanninkielinen nimi?
7. Mitä erikoista on tarinassa ''Roope-sedän jouluaatto''?
8. Kuinka pitkän joulukuusen Roope ilmoitti pystyttävänsä Ankkalinnaan tarinassa ''Ankkalinnan joulu''?
9. Mitä pojat saivat Hannulta helpottamaan mäenlaskua eräässä Barksin joulutarinassa?
10. Keneltä Aku sai kamelin joululahjaksi tarinassa ''Kameli joululahjaksi''?
Aku Vankka
Kahdeskymmenestoinen luukku

Joulukuun kahdeskymmenestoinen päivä valkeni Korvatunturilla - tai ei oikeastaan valjennut, mutta alkoi kuitenkin. Ankanpojat olivat jälleen kerran ensimmäisinä ylhäällä ja he avasivat heti suklaajoulukalenterinsa seuraavan luukun.
"Enää kaksi luukkua jäljellä!" Tupu hihkaisi avattuaan luukun.
"Se tarkoittaa, että enää on kolme yötä jouluun!" Hupu ja Lupu sanoivat.
Pian ankanpoikien jälkeen myös aikuiset heräsivät ja jälleen he suuntasivat ruokailusaliin aamupuurolle. Salia koristi edelleen valtava joulukuusi, johon oli lisätty yön aikana uusia kynttilöitä ja se loisti nyt entistä kirkkaammin. Pöydässä Kalervo kertoi heille heidän matkansa päättymisestä;
"Viivymme täällä vielä tämän ja huomisen päivän. Jouluaattoaamuna vien teidät autolla Rovaniemen lentoasemalle ja sieltä pääsette sitten lentokoneella takaisin Ankkalinnaan joulun viettoon."

Sitten Joulupukki saapui ja pyysi ankkoja ja Kalervoa tulemaan mukaansa. Hän vei heidät suurelle ovelle, jonka ankanpojat tiesivät johtavan leluosastolle. He olivat innoissaan päästessään vihdoinkin kurkistamaan sinne. Pukki avasi oven valtavalla kultaisella avaimella ja he astuivat sisään uskomattoman suureen huoneeseen, joka oli tuhansittain täynnä leluja ja tonttuja jotka valmistivat koko ajan uusia. Leluosastolla oli valtava kiire, sillä menossa oli viimeinen päivä, kun leluja valmistettiin.
"Kaikki lelut tulee olla valmiina huomisaamuun mennessä, sillä huomenna sitten pakataan lahjat säkkiin ja valmistaudutaan lahjojenjakoreissuun." Joulupukki sanoi. "Täällä on valtava tohina meneillään ja todella kova kiire, sillä läheskään kaikki lelut eivät ole vielä valmiina. Siksi toivoisinkin, että te voisitte tänään auttaa tonttujani lelujen valmistuksessa. Te pojat saatte hoitaa sen homman ja te hieman isommat pääsette sitten paketoimaan valmiita leluja."

Pojat olivat innoissaan ja lähtivät heti etsimään vapaita paikkoja ja materiaalia, joista he voisivat leluja valmistaa. He katsoivat ''tarvittavien lelujen listaa'' ja valmistivat useita listalta löytyviä leluja. Roope, Aku ja Kalervokin saivat hommia paketoidessaan lahjoja. Kalervolta homma sujui suhteellisen hyvin, samoiten Akulta, vaikka hän kerran onnistuikin paketoimaan nuken lisäksi oman kätensä. Roope ei juurikaan kenellekään joululahjoja ostellut, joten hän ei ikinä ollut lahjapakettia paketoinut. Akun täytyi aluksi hieman neuvoa häntä, mutta lopulte hänkin oppi paketoimisen. Päivän päätteeksi Pukki antoi ankanpojille luvan valmistaa yhden ihan itse keksimänsä lelun ja mielenkiintoinen siitä tulikin.
"Hienoa pojat, hienoa!" Joulupukki kehui heitä illalla. "Olette suoriutuneet tehtävästänne mallikkaasti. Suurin osa leluista on nyt valmiina. Enää muutamia tarvitsee tehdä ja yövuorossa olevat tontut ehtivät helposti ne tehdä ennen huomista. Nähdään sitten taas huomenna!" Sitten ankat ja Kalervo siirtyivät jälleen omaan tuttuun huoneeseensa.

Aikaa osallistua arvoituksen ratkaisemiseen ja jouluiseen Barks-tietovisaan on huomiseen, klo 23:00 saakka!
Aku Vankka
Kahdeskymmeneskolmas luukku

Joulukuun kahdeskymmeneskolmas päivä alkoi Korvatunturilla tutuissa merkeissä: ankanpojat riensivät tuttuun tapaan avaamaan suklaajoulukalenteriaan, tällä kertaa jo toiseksi viimeistä luukkua.
"Ajatelkaa, huomenna on jouluaatto. Enää kaksi yötä jouluun!" Lupu sanoi.
Ankanpojat herättivät aikuiset ja he lähtivät jälleen kerran pajan suureen ruokailusaliin aamupuurolle. Salissa oli edelleen se sama jättimäinen joulukuusi, mutta nyt sen alle oli ilmestinyt kymmenittäin lahjapaketteja. Ankat miettivät, mitä varten paketit olivat. Todennäköisesti koristeeksi, tai sitten tontut jakoivat niitä toisilleen.

Syötyään ankat ja Kalervo menivät katselemaan aulaan, mitä siellä tapahtui. Aulaan oli ilmestynyt valtava punainen reki, jonka perään tontut lastasivat lahjasäkkejä Joulupukin valvoessa. Pukki pyysi ankkoja ja Kalervoa hiukan auttamaan ja yhteisvoimin työ alkoikin sujua nopeammin. Ankanpojat kantoivat useita säkkejä kolmestaan, Roope ja Kalervo pärjäsivät helposti yksinkin, mutta Akulla tuntui välillä olevan jotain pienehköjä ongelmia säkkiensä kanssa, sillä hän tuntui saavan kannettavakseen aina ne painavimmat säkit jotka sisälsivät kaikista isoimmat lahjat. Kun reki tuli täyteen, loput säkit täytyi raahata pajan katolla olevalle ''parvekkeelle'', josta Joulupukki voisi sitten säkkien loputtua tulla hakemaan lisää. Kahden tunnin kuluttua valtava urakka oli saatu päätökseensä, reki oli täynnä ja ''parveke'' sitäkin enemmän.

Illalla Joulupukki ilmoitti ankoille ja Kalervolle että he saisivat nyt maistaa suomalaista jouluruokaa. He siirtyivät saliin, jonka valaistus oli muutettu tunnelmalliseksi ja valtava pöytä katettu täyteen suomalaisia jouluherkkuja. Oli perunalaatikkoa, lanttulaatikkoa, porkkanalaatikkoa, maksalaatikkoa, graavilohta, lipeäkalaa, salaatteja ja tietenkin joulukinkku. Vaikka kinkku ja kalkkuna maistuivatkin erilaisilta, ankat ilmoittivat kaikki pitävänsä erittäin paljon myös kinkusta. Aku harkitsikin että voisi joskus hommata heille kalkkunan sijasta kinkun joulupöytään. He pitivät myös muista jouluruuista kovasti, osat olivat myös heille jo ennestään tuttuja. Jouluaterian jälkeen ankat ja Kalervo siirtyivät omaan huoneeseensa ja pian myös nukkumaan.

Kun ankat jo nukkuivat (mutta Kalervo ei), Kalervon kännykkä soi. Hän vastasi siihen ja kuunteli hetken. Sitten hän sanoi;
"Kyllä, ymmärrän - tulen heti." Sitten hän otti laukkunsa ja lähti hiljaa huoneesta sulkien oven perässään.

Aikaa osallistua arvoituksen ratkaisemiseen ja jouluiseen Barks-tietovisaan on vielä noin puoli tuntia, klo 23:00 saakka! Molempien kisojen tulokset ja joulukalenterin voittaja julkaistaan huomenna viimeisen luukun yhteydessä!
Aku Vankka
Kahdeskymmenesneljäs luukku

Ah, jouluaatto! Meillä Suomessa se tarkoittaa vuoden odotetuinta päivää - päivää jolloin me syömme jouluaterian, käymme joulusaunassa, saamme joululahjamme... ankoille se oli kuitenkin vielä päivä muiden joukossa, sillä Ankkalinnassa (kuten muuallakin Amerikassa) joulua juhlittiin vasta joulupäivänä. Aatto kulutettiin Ankkalinnassa usein jouluvalmisteluissa: valmistettiin jouluateria valmiiksi, siivottiin talo, koristeltiin kuusi.. ja yöllä joulupukki saapuisi savupiipusta ja jättäisi kilttien lasten lahjat kuusen alle. Meidän matkalaisillemme jouluaatto tarkoittaisi kotiinpaluuta ja valmistautumista jouluun.

"Viimeinen luukku!" Tupu hihkaisi aattoaamuna. "Mutta kuka sen saa avata?"
Ankanpojat päättivät ratkaista asian kivi, paperi ja sakset -menetelmällä ja kolmen tasatilanteeseen päättyneen kierroksen jälkeen Hupu voitti ja sai avata suklaajoulukalenterin viimeisen luukun. Kun luukku oli avattu, ankanpojat herättivät aikuiset, mutta huomasivat, ettei Kalervo ollut paikalla.
"Tiedätkö sinä, missä Kalervo on, Aku-setä? Entä sinä, Roope-setä?" Tupu kyseli sediltään, mutta kumpikaan ei tiennyt Kalervon olinpaikasta. He epäilivät Kalervom kuitenkin olevan jo ruokailusalissa nauttimassa aamiaista. Niinpä myös he lähtivät sinne. Ankat saapuivat ruokailusaliin, joka oli viimeisen päälle jouluisesti koristeltu ja tavallisen kaurapuuron sijasta aamupalaksi tarjoiltiinkin riisipuuroa, joka oli ankoille mieluisaa vaihtelua. Pian Joulupukki saapui ankkojen luokse.
"Missä Kalervo on?" ankat tiedustelivat Joulupukilta.
"Minä en tiedä. Hän juoksi eilen illalla todella kovalla kiireella ovesta ulos. En tiedä, mihin meni."
"Mutta hänen piti viedä meidät tänä aamuna Rovaniemen lentoasemalle, jonka kautta pääsemme takaisin kotiin viettämään joulua!"
"Minä tiedän, minä tiedän.." Pukki sanoi. "Mutta ei hätää - minä voin viedä teidät kotiinne!"
"Sinäkö? Ihan oikeastiko?"
"Ihan oikeasti ja vieläpä reellä samalla kun lähden lahjojenjakoreissuun."
Ankanpojat olivat innoissaan - he pääsisivät ajoissa kotiin ja vieläpä Joulupukin reellä. Tästä tulisi heille vielä paras joulu koskaan.

Kahdeltatoista ankat olivat pakanneet tavaransa ja sulloivat ne vielä reen kyytiin. Sitten he istahtivat viidestään reen takapenkille yhden tontun (joka auttoi Pukkia lahjojenjaossa) kanssa ja Joulupukki komensi porot matkaan ja niin sitä mentiin. Maisemat vilisivät silmissä. Vaikka ulkona oli kylmä, ankat eivät tunteneet sitä. Se oli taikuutta, silkkaa taikuutta. Ja ennen kuin he huomasivatkaan, reki oli pysähtynyt Roopen rahasäiliön katolle. Roope nousi kyydistä, Joulupukki antoi tälle joulukuusen, jonka alle lahjat tulisivat ja sitten reki nousi taas.
"Hyvää joulua sinullekin, Roope!" Joulupukki huudahti iloisena ja reki lensi salamannopeasti Paratiisitielle Akun ja poikien talon kohdalle. Aku ja pojat nousivat kyydistä, kävelivät ovelle, kun Joulupukki yllättäen sanoi:
"Ohhoh, melkein pääsi unohtumaan!" Hän otti reen takaa toisen joulukuusen ja pudotti sen savupiipun kautta sisälle.
"Hyvää joulua teillekin!" hän toivotti ja reki katosi taivaalle.

Ankat siirtyivät sisälle ja alkoivat heti tekemään viime hetken jouluvalmisteluja. Koska he eivät olleet koko joulukuussa olleet kotona, ei mikään ollut vielä valmista. Sillä välin kun ankanpojat koristelivat taloa ja savupiipusta pois saatua joulukuusta, Aku kävi kaupungilla ostamassa jouluruuat. Hän sai käsiinsa viimeisen kalkkunan ja vähän muutakin. Hänen palatessaan talo oli viimeisen päälle jouluinen ja radiosta kuului joululauluja. Illalla satoi hiljalleen lunta. Ankanpojat menivät sänkyyn, mutta yrittivät pysyä valveilla jotta näkisivät kuinka Joulupukki tuo heille lahjoja. He kuitenkin nukahtivat varsin nopeasti, eivätkä heränneet, vaikka Pukki yöllä vähän kolistelikin...

**

Nyt se oli koittanut ankoillekin - joulu. Ankanpojat pomppasivat riemuissaan sängystä joulupäivän aamuna ja riensivät katsomaan olohuoneeseen, oliko kuusen alle ilmestynyt lahjoja. Ja vielä mitä! Lahjoja oli kasoittain niin että hyvä kun kuusi näkyi. Pojat eivät eläissään olleet saaneet niin paljoa lahjoja. Akukin heräsi pian ja huomasi että hänellekin oli paketteja. Kaikki neljä avasivat paketteja ja saivat paljon toivomaansa tavaraa, Akukin uuden virvelin - jälleen kerran. Pian he huomasivat, että kuusen alla oli heille kaikille osoitettu paketti. He avasivat sen ja sisältä paljastui pieni lumisadepallo, jonka sisällä oli Korvatunturi ja Joulupukin paja sen huipulla. Paketista löytyi myös pieni kirje, jonka Aku luki ääneen:

''Sain aattoa edeltävänä iltana yllättävän puhelun ja minun oli pakko lähteä välittömästi kohti kotikaupunkiani Helsinkiä. En ehtinyt sanoa teille mitään asiasta
enkä päässyt saattelemaan teitä kotimatkalle, mutta onneksi Joulupukki hoiti sen homman. Matkamme oli joka tapauksessa ikimuistoinen kokemus minullekin
ja te olitte mahtavia matkakavereita. Tämä pallo olkoon teille muistona matkastanne Suomessa. Ehkäpä ensi jouluna minä tulisin puolestani sinne Ankkalinnaan..?

Hyvää joulua Akulle, Roopelle, Tupulle, Hupulle ja Lupulle, t. Kalervo

ps. katsokaa koko laatikko kunnolla, siellä on Akulle vielä pieni yllätys...''


"Vasemman jalan rikkinäinen kumisaapas!" Aku huudahti katsottuaan laatikon muuta sisältöä. "Pah"
"Noh, ainakin sait kalasaaliisi mukaasi, Aku-setä" pojat naureskelivat.
Ankat jatkoivat joulunviettoa avaamalla loputkin lahjat, syömällä jouluruokaa ja kuuntelemalla joululauluja. Tätä joulua he eivät unohtaisi koskaan

Arvoituksen ratkaiseminen -kilpailun tulokset:

Oikein vastanneet nopeusjärjestyksessä:

1. Mac Ducky: 15p
2. Toke: 12p
3. Niketin: 10p
4. akuankka1313: 8p
5. Peetukka: 6p
6. Ankka313: 5p

Väärin vastanneet (saivat yhden pisteen):

Akuhullu97: 1p
Pullasorsa: 1p
wierii2: 1p
Salwer1st/: 1p

Oikea vastaus: Kultakellon varasti hotellin vastaanottovirkailija. Perustelu: Aku jätti kellon limupullonsa viereen. Kun he tulivat hotellin aulaan, siellä oli nurkkapöydän porukan lisäksi limsaa juova vastaanottovirkailija jolla tietenkin oli yleisavain hotellin kaikkiin tiloihin. Koska myös Akun limsa oli kadonnut, saattoi siitä päätellä, että vastaanottovirkailija oli vienyt kellon ja myös limsan.

Jouluisen Barks-tietovisan tulokset:

1. Salwer1st/: 10/10p
2. akuankka1313: 8/10p
3. Peetukka: 6/10p
=. wierii2: 6/10p
5. Mac Ducky: 5/10p
6. Toke: 4/10p
7. Ankka313: 3½/10p
8. Eltharion: 2½/10p
9. Akuhullu97: 2/10p
=. Niketin: 2/10p

Oikeat vastaukset:

1. Mikä on Barksin joulutarinan ''Three Good Little Ducks'' suomennettu nimi?
- Kolme kullannuppua
2. Minä vuonna Barks maalasi öljyvärityönsä nimeltä ''Season to be Jolly''?
- 1974
3. Minkä nimisessä tarinassa Hannu Hanhi esiintyi ensimmäisen kerran ja minä vuonna se on tehty?
- Se parhaiten nauraa..., 1948
4. Mikä oli ankanpoikien ainoa joululahjatoive tarinassa ''Kirje joulupukille''?
- Höyrykaivuri (pelkät kaivuritkin yms. hyväksyttiin)
5. Kuinka monta tarinaa julkaistiin ''Carl Barksin joulu 1'' -kirjassa?
- 15
6. Mikä on Barksin joulutarinan ''Kuka, ken, mikä, kumpi...?'' englanninkielinen nimi?
- Double Masquerade
7. Mitä erikoista on tarinassa ''Roope-sedän jouluaatto''?
- Se on kuvakertomus, ei sarjakuva
8. Kuinka pitkän joulukuusen Roope ilmoitti pystyttävänsä Ankkalinnaan tarinassa ''Ankkalinnan joulu''?
- 30-metrisen
9. Mitä pojat saivat Hannulta helpottamaan mäenlaskua eräässä Barksin joulutarinassa?
- Poron
10. Keneltä Aku sai kamelin joululahjaksi tarinassa ''Kameli joululahjaksi''?
- Ankanpojilta

Lopullinen pistetaulukko:

1. akuankka1313: 107p
2. Mac Ducky: 98p
3. Toke: 78p
4. Akuhullu97: 75p
5. Kreach: 62p
6. Ankka313: 56½p
7. Peetukka: 56p
8. Salwer1st/: 49p
9. akkaridekkari: 48p
10. Mattiii: 45p
11. Niketin: 44p
12. Pullasorsa: 39p
13. Bomber: 30p
14. Frodo: 27p
15. Eltharion: 26½p
16. T@IK@VIITTA: 23p
=. wierii2: 23p
18. kirja: 20p
19. Ankkaristi: 11p
20. Hiidenkirnu: 9p
21. Karhula: 8p

Joulukalenterin voittaja ja Ankkiksen joulupukki 2009 on siis akuankka1313, suuret onnittelut! :) Haluan myös onnitella Mac Duckya ja Tokea jotka selvisivät myös palkintokorokkeelle ja ansaitsevat mahtitonttu -arvonimet.

Kiitos kaikille osallistujille, tämä joulukalenteri toimi mahtavasti! Melkein kolmesataa vastaustakin ja 21 osallistujaa! Tämä tarkoittaa sitä, että Vankka-sedän joulukalenteri palaa myös ensi jouluna! :)

Joulukalenteri on päättynyt. Hyvää joulua kaikille ankkislaisille ja onnea voittajille!
Salwer1st/
Hyvä, aa1313!! Onnea ansaitusta voitosta! Onnea myös mahtitontuille! Paljon kiitoksia Vankalle järjestämisestä!

Jee, Salwukan loppukiri riitti kahdeksanneksi.
akuankka1313
Wow, kerrankin voitto jostain! Kannatti osallistua kaikkiin kilpailuihin. :D
Lähden tästä sitten joulunviettoon...
Mac Ducky
Jouluiset onnittelut aa1313'lle voitosta! Voitto meni oikeaan osoitteeseen, ja olit ehdottomasti tasaisin ja paras kaikissa kilpailuissa. Meikäläisen kiri ei riittänyt voittoon, mutta onhan se hyvä olla mahtitonttu. Jos olisin osallistunut pariin kilpailuun mitkä jätin väliin ja panostanut esimerkiksi tarinan tekemiseen niin voittokin olisi voinut olla ihan mahdollinen.

Vankka hoiti loistavasti tarinat ja joulukalenterin ylläpitämisen. Pointsit sinnekkin suuntaan.
Ankka313
Onnittelut voittajalle, Ankkiksen Joulupukille aa1313:lle!!! Onnittelut myös mahtaville mahtitontuille, sekä kaikille, ketkä kisaan osallistuivat!

Ja iso kiitos ennen kaikkea Vankka-sedälle! Kalenterin tarina oli hieno, sitä oli jännä seurata, ja loppu oli mainio!! Kilpailut olivat kivoja, ja hyvin keksittyjä. Ensi vuotta innolla odotellessa :)

JA HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!!!!!!!
Aku Vankka
Ensi vuoden kalenterista tulee sitten vielä monta kertaa monipuolisempi ja parempi ensi vuonna :) Aloitan silloin kalenterin valmistelemisen jo marraskuun alussa, jolloin kirjoitan valmiiksi kaikki tarinat, keksin kisat valmiiksi jnejne. Mutta erittäin hienosti meni tämäkin :) Eilisen luukun kanssa meinasi tulla ongelmia, kun netti ei toiminut kymmenen aikoihin illalla, kun olin luukun valmiiksi saanut, niin piti sitten odotella että se alkaisi taas toimimaan.
Eltharion
Juu, paljon kiitoksia Vankalle tästä mahtavasta joulukalenterista :). Ja paljon onnea mahtitontuille ja joulupukille sekä paljon jouluntoivotuksia kaikille! :)
Toke
Mahtitonttu. :)

Kiitokset Vankalle hienosta joulukalenterista, kiitokset häntä avustaneille henkilöille, onnea aa1313:lle voitosta ja kiitos kaikille kilpailijoille. :)

Itse taisin osallistua kaikkiin kilpailuihin lukuunottamatta joulujulkaisun arvostelua sekä tarinakisaa. Kilpailut olivat vaihtelevia, eli hyviä. Ja voitinkin yhden, nimittäin jouluavatarkisan, johon en alun perin edes aikonut osallistua. ;D

Hyvää joulua kaikille!
Frodo
Onnea Ankkiksen Joulupukille, ja kiitokset Vankalle hyvin toteutetusta kalenterista:D

Hyvää joulua! :)
Niketin
Onnea vain akuankka1313! Itsekin olen tyytyväinen sijoitukseeni.

Hauskaa joulua kaikille! :D
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20