Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Kirjoittaja

Aihe: Vankka-sedän joulukalenteri

(298 viestiä)
Kreach
Ihan hyvä tarinanpätkä ja mukava tietovisa (olen itse niin huono niissä, etten pane helppoja kysymyksiä pahitteeksi [eivät ne nyt mitään kovin helppoja ollutkaan]).

Toivoisin seuraavaan visaan vähemmän vuosiluku -kysymyksiä.
akkaridekkari
Minustakin visailun helppous oli ihan hyvä asia, sillä en ole mikään huipputietäjä. Menin muutaman kohdan veikkauksella.

Kirjan ehdotus oli muuten hyvä, mutta sellaisia kysymyksiä, joihin netistä on vaikea etsiä vastausta, on varmaankin vaikea keksiä...
kirja
Mitä tarinan (tarina) hahmo, joka esiintyi ensimmäisen kerran ko. tarinassa (järjestysluku) ruudussa, sanoi tarinan (tarina) viimeisiksi vuorosanoikseen?

Mikä on Taskarin (Taskari) sekä (Taskari) tarinoiden sivumäärien keskiarvon summa?

Kuinka monta ruutua on tarinassa, jossa juhlittiin jalkapallon Saksan MM-kisoja?

Kyllä niitä löytyy.

~kirja
Pullasorsa
Tämä koko hommahan menee aivan naurettavaksi, jos aletaan kysyä jonkin tarinan ruutumääriä. Jos joku haluaa viedä ilon itseltään ja muilta lunttaamalla, niin mikäs siinä sitten.
kirja
Lainaus käyttäjältä: PullasorsaJos joku haluaa viedä ilon itseltään ja muilta lunttaamalla, niin mikäs siinä sitten.
Tälle voi tehdäkin jotain. :) Aina kielletään lunttaaminen, melkein aina sääntöä rikotaan ja lunttaamattomat kärsivät. Asialle voi tehdäkin jotain. Kaikilla on hauskaa, vaikka kysymykset olisivatkin hieman haastavampia. Tuskin kukaan niin paljoa tavoittelee menestymistä.

~kirja
Aku Vankka
Minulla on seuraavaa visaa varten keino, jolla selvitän kuka lunttaa ja kuka ei. En tietenkään kenellekään tätä keinoa kerro, sillä silloinhan se ei toimisi.

//Loistavaa jo kymmeneltä henkilöltä tullut vastaukset. Torstaihin asti on kumminkin aikaa vastata, joten ei kiirettä.
Toke
Lainaus käyttäjältä: kirjaMikä on Taskarin (Taskari) sekä (Taskari) tarinoiden sivumäärien keskiarvon summa? Niin tai millä kohdalla sijaitsee desimaaliluvun 32245 ja heksadesimaaliluvun 7DF5 leikkauspiste Dreisteinin neliuloitteisessa koordinaatistossa? Ja vastaus tuohon löytyy eräästä Aku Ankasta...

Niin ja osallistuin juuri (pääosin veikkaamalla) Vankan ankkatietovisaan. :)
kirja
Juuri noin, Toke! Tietokilpailun idea säilyy, vastauksia saa etsiä ja oikeasti on haastetta. Vaikkakin tuo oli heitetty vitsillä. Haastavaa, hauskaa ja huijaamatonta.

~kirja
Aku Vankka
Jos tuollainen olisi oikean tietokilpailun idea, Ankkiksessä ei olisi ikinä nähtykään mitään tietovisan tapaistakaan..
Niketin
No pistinpä minäkin vastauksia tulemaan. Suurin osa meni veikkauksella 8-) Aika mielenkiintoiselta vaikuttaa, mutta luku oli aika lyhyt. Melko sujuvaa kirjoitusta.

Yksi kysymys. Miten tarkasti arvioit kysymykset? Jos vastaus on Aku Ankka, ja joku kirjoittaakin Aku Vankka(:D), niin otatko siitä kirjoitusvirhettä?
Aku Vankka
No ei pienet kirjoitusvirheet nyt haittaa, kunhan vastauksesta ymmärtää, mitä sillä tarkoitetaan.
Mattiii
Missäs viipyy tämän päivän luku?
Aku Vankka
Toinen luukku

Aku ja pojat heräsivät aamulla aikaisin, pakkasivat tavaransa autoon (ja pitkän matkan takia niitä oli niin paljon, että Akulla meinasi mennä hermot yrittäessään tunkea niitä peräkonttiin) ja ajoivat aamusella Ankkalinnan lentokentälle. Lentokenttä on tyhjillään, sillä seuraava lähtevä lento olisi vasta viiden tunnin kuluttua, joten kukaan ei ollut viitsinyt tulla vielä jonottamaan. Lentokentällä oli kuitenkin yksi henkilö, Roope Ankka, joka odotti sukulaispoikiaan. Kun Aku ja pojat tapasivat Roopen, tämä johdatti heidät pieneen, mutta silti tehokkaaseen yksityiskoneeseensa ja antoi lentäjälle lähtömerkin kaikkien istuuduttua alas. Kone nousi ilmaan ja lähti kohti Suomea. Välittömästi kun kone oli noussut ilmaan, Aku avasi suunsa;
"Mitä kaikkea me tarkkaan ottaen teemme Suomessa?"
"Noh.." Roope aloitti. "Tutustumme suomalaisiin jouluperinteisiin, kiertelemme eri puolella Suomea oppaan johdolla ja ostamme luonnollisesti matkamuistoja"
"Vau, Roope-setä!" pojat hihkaisivat yhteen ääneen. "Olet järjestänyt meille oikein kiertomatkan! Ja opaskin vielä!"
"Missä me sitten yövymme siellä?" Aku kysyi.
"Ensimmäisenä yönä Helsingissä hotellissa, sen jälkeen sen mukaan, missä satumme silloin olemaan."
"No entä milloin sitten olemme perillä?" Aku kysyi.
"Vasta huomenna iltapäivällä. Sain juuri tietää, että karkkipaperitehtaani Ruotsissa on palanut, joten minun täytyy mennä käymään siellä ensin."
Tämän sanottuaan kaikki hiljenivät. Matka kohti Ruotsin karkkipaperitehdasta (ja sen kautta Suomea) jatkui rauhaisasti ilman ongelmia; pojat testasivat eläintietouttaan Sudenpentujen käsikirjan avulla, Aku mitäs muutakaan kuin nukkui ja Roope hoiteli liikeasioitaan puhelimitse. Huomenissa ankat olisivat perillä Suomessa.

Tietokilpailuun on aikaa vastata huomiseen, klo 16:30 saakka!
Kreach
Niinsiis juu, missä päivän luukku & tulokset & uusi kisa?

Eilisen tarinanpätkästä ei ole oikeastaan mitään kommentoitavaa. Kelvollinen jatko.
Bomber
Ei ole totta jos tämä tässä vaiheessa tyssää :D
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20