Kai tämä on sitten tässä.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)Ankkain/Hiirten harrastukset
Ankkalinnassa harrastetaan päivittäin jotain postimerkkien keräilystä jääkiekkoon. Ankkalinnassa harrastetaan lähes kaikkea ja kaikilla niillä onkin ainakin yksi harrastaja. Nukkuminen ja television tuijottaminen ovat ehkä kaksi Ankkalinnan suurinta harrastusta. Toki myös jalkapallo on todella suosittu lasi, mutta niiden katsojia on enemmän, kuin pelaajia.
Aku Ankan harrastuksiin kuuluu ainakin sohvalla löhöily, postimerkkien keräily, jalkapallon katsominen/pelaaminen ja muita sen semmoisia harrastuksia. Aku on harrastanut myös mitä eriskummallisia harrastuksia, esimerkiksi limutölkkien keräilyä.
Urheilu on kuitenkin suurin osa Akun harrastuksista. Aku pelaa joskus jalkapalloa, jääkiekkoa, keilaamista tai vaikka niiden katsomista. Joskus Aku on kuulunut esimerkiksi Ankkalinnan jalkapallojoukkueeseen. Yleisemmin hän kuitenkin tyytyy katsojan penkkiin sihipullo kädessä, eikä jaksa raahautua kentälle.
Aku nukkuu yleensä päivät pitkät, eikä suostu nousemaankaan siitä hevillä. Riippumatto on ehdottomasti hänelle yksi tärkeimmistä esineistä maailmassa, koska kesäisenä päivänä siinä on todella mukava harrastaa löhöilyä. Onhan hänen laiskanlinnansakin erittäin mukava, mutta se jää yleensä toiseksi riippumattoon verrattuna.
Nukkuminen on joskus vienyt häneltä työpaikankin. Kerran hän onkin nukahtanut työpaikallaan, joka oli sattumoisin satelliitin paikka. Aku nukahti joka yö mikrofonin ääreen ja niinpä hänen kaamea kuorsauksensa sai koko Ankkalinnan kauhun valtaan, eikä kukaan nukkunut öisin. Yleensä Aku nukkuu pommiin työaamuina, ja saa potkut. Herätyskello ei siinä auta, vaan poikien on heräteltävä Akua kaikilla mahdollisilla keinoilla. Se ei kuitenkaan yleensä auta, vaan Aku joutuu etsimään uuden työpaikan lähes päivittäin.
Postimerkit ovat aina joskus Akun lempipuuhaa. Joissain tarinoissa hän etsiikin puuttuvaa merkkiä hullun lailla. Monissa kansikuvissa Tupu, Hupu ja Lupu pilaavat Akun postimerkkikansion vahingossa, kun he esimerkiksi leikkivät jotain ulkona. Postimerkki aiheita onkin sarjakuvissa jo jonkun verran, saahan niistä aina jonkin hyvän idean juoneen.
Aku on todella kova juoksemaan, kun sitä tarvitaan. Esimerkiksi Aku juoksee hullun lailla, jos vaikka Roope jahtaa häntä velkalistan kanssa tai jotkut kauppiaat ovat hänelle vihaisia maksamattomien laskujen takia. Muuten Aku ei oikein juokse ja joskus saattaakin ihmetyttää, miten Aku voi jaksaa juosta niin paljon. Yksi syy siihen voi olla, että Aku on Taikaviitta. Sen takia hänellä pitää olla hyvä kunto, joka tietenkin auttaa juoksemisessa. Ehkä Aku saakin voimia siitä, että hän on kuntoillut paljon Taikaviittana.
Taikaviitan työn voi myös laskea harrastukseksi, eihän Aku saa siitä mitään rahaa, eikä hän tee sitä pakosta, vaan ihan oman mielen tahdosta. Lähes joka yö Aku pukeutuu Taikaviitan asuun ja lähtee metsästämään kaupungista kaikenlaisia roistoja, jotka ovat juuri ryöstämässä esimerkiksi pankkia tai rahasäiliötä. Akun “harrastus” Taikaviittana onkin todella tärkeä, sillä muuten Ankkalinna olisi täynnä roistoja ja Aku Ankoissa tai taskukirjoissa olisi vähemmän jännittäviä tarinoita.
Akulla harrastuksia on siis ennätyksellisen paljon, vaikken kaikkia niitä kertonutkaan. Aku onkin ehdottomasti yksi Ankkalinnan parhaita eri lajien harrastaja. Hänen yksi erikoistaito on esimerkiksi syöminen ja Aku onkin lähes yhtä hyvä suursyömäri, kuin Kaino-Vienon renki, Hansu Hanhi. Joka päivä Aku saa uusia harrastuksia, kun eri piirtäjät keksivät hänelle mitä kummalisempia harrastuksia.
Tupun, Hupun ja Lupun harrastuksiin kuuluu ainakin urheilu ja keräilykorttien keräily. Jalkapalloa pelaavat myös nämä ankanpojat omassa joukkueessaan.
Ankanpoikien tunnetuin harrastus on kuitenkin partio. He kuuluvat Sudenpennut nimiseen partioryhmään, ja he ovatkin jo kymmenen tähden kenraaleja. Heillä on todella paljon mitaleja, joita he ovat saaneet voittamalla erilaisia selviytymiskoetuksia. Sudenpennuilla on myös oma kirjansa, josta löytää joka niksiin vastuaksen. Kyseisen kirjan nimi on Sudenpentujenkäsikirja ja sillä Tupu, Hupu ja Lupu etsivät harrastuksessaan vaikeisiin kysymyksiin vastauksia. Joskus myös Roopelle on kyseisestä kirjasta paljon käyttöä aarteenmetsästysmatkoillaan. Myös Kulta-Into Pii on salaa kurkistanut Sudenpentujenkäsikirjaan tarinassa Auringon poika. Pojat ovat harrastaneet kyseisiä Sudenpentuja jo pitkän tovin ja sen takia on Aku Ankka-sarjakuvissa paljon kaikenlaisia seikkailutarinoita enemmän, kuin jos Sudenpentuja ei olisikaan.
Keräilykortit ovat melkein aina kaikille mieleen. Niihin kuitenkin saattaa jäädä koukkuun, niin kuin Tupulle, Hupulle ja Lupulle joskus käy. He ovat esimerkiksi keränneet jalkapallokortteja.
Myös figuurit ovat olleet pojille mieleen. Taskukirjassa 343, Pintaa syvemmälle Tupu, Hupu ja Lupu ovat hulluina Taistomaan herruus-nimisestä pelistä, jossa tarvitaan oma armeija. Jokaisella pojalla oli tietysti oma armeijansa, ja lopulta myös Aku hullaantuu niistä ja kokoaa oman armeijansa.
Myös Höpömonit ovat olleet ankanpoikien mieleen. Siihen sarjaan kuului keräilykortteja, pehmoleluja, videoita, julisteita, lamppuja ja kaikenlaista sisustamiseen ja pelaamiseen liittyvää tavaraa.
Tupun, Hupun ja Lupun harrastukset ovat kaikilla tietenkin samat, koska he oikeastaan miettivätkin aina samalla tavalla ja ovathan he myös täysin identtiset kolmoset.
Roope Ankallakin on todella suuri keräilyn kohde. Nimittäin kulta ja raha. Roope on jo pienestä pitäen kerännyt rahansa säästöön. Nyt hänellä onkin jo melkoinen omaisuus kasassa, nimittäin kolme kuutioeekkeriä kylmää käteistä. Roopella on myös oma silmäteränsä hänen kokoelmissaan, nimittäin hänen ensilantti. Roope pitää ensilanttiaan visusti lasikuvussa, jossa kolikko lepää samettityynyllä. Yhteensä Roope on kerännyt rahasäiliöönsä noin 315 576 000 000 000 000 $ (315,57 kvadriljoonaa).
Myös rahoissa uiminen on yksi Roopen lempipuuhista. Kukaan muu ei osaa uida rahoissa, Akukin on sitä kokeillut mutta ikävin seurauksin. Rahoissa uiminen on todellakin oma lajinsa, jossa monikaan ei varmasti pärjäisi. Roopen on aivan pakko uida rahoissaan, sillä muuten hänen hermonsa olisivat aivan riekaleina.
Roope on myös seilaillut laivalla rahameressään. Aku Ankan ekstran teemanumerossa oli sarja nimeltään Rauhaton rahameri. Siinä Roope oliu rakentanut rahoillensa jättisäiliön ja oli tehnyt sinne myös hiekkarannan ja aidon näköiset kalliot ja auringon. Roopella oli siellä kaksimastoinen purjelaiva, jolla hän seilaili omassa rahameressään. Kyseinen harrastus on myös todella kummallinen, eikä kaikilla riittäisi oikein rahat edes siihen, että saisi oikein rahameren. Roopella riittääkin siis paljon eriskummallisia harrastuksia.
Seikkailutkin ovat Roopelle harrastus. Seikkailuihin liittyy kuitenkin aina raha, jota Roope lähtee mielellään metsästämään. Aku ja pojat joutuvatkin usein hänen mukaansa, vaikka he eivät haluaisikaan. Yleensä Roope pakottaa heidät mukaansa Akun pitkän velkalistan avulla. Aarrejahtiin liittyy joskus myös joku Roopen vihollisista. Esimerkiksi Kulta-Into Pii haluaa olla rikkaampi kuin Roope, joten joskus hän lähtee Roopen perään etsimään samaa aarretta. Yleensä kuitenkin Roope saa itselleen aarteen, ja Kulta-Into Pii jää nuolemaan näppejään.
Roopella ei olekaan oikein muuta harrastusta, kuin rahan kerääminen. Tietysti hän kerää erilaisia timantteja ja öljylähteitä, mutta niistäkin hän saa rahaa ja hän kerääkin niitä vain rahan takia. Hän ei millään haluaisi erota rahoistaan edes pienen hetken ajaksi, vaan vartioi niitä yöt pitkät. Niinpä myös Roopen harrastukseksi voi laskea myös hänen rahojensa varjelemisen. Aina yöllä Roope ei tahdo pysyä sängyssään, kun hän pelkää rahojensa puolesta todella paljon. Joskus hän kuitenkin jättää Akun ja Juuson vahtimaan säiliötä, että hän voisi nukkua kunnolla yönsä. Joskus Taikaviittakin tulee suojelemaan yöksi säilötä.
Laskujen kinuaminen Akulta on käynyt jo jonkinlaiseksi harrastukseksi. Onhan Roope aina iloisella päällä saadessaan Akulta rahansa takaisin, vaikkei hän yleensäkään niitä saakaan takaisin. Akun löytäminen käy Roopelta helpoksi, eikä Aku pääse helposti Roopelta pakoon.
Hiirimaailmassa harrastuksia on myös jonkin verran. Mikki Hiiren harrastuksiin kuuluu ainakin salapoliisina oleiluun ja rosvojen kiinniottaminen. Hän tekee niitä mielellään, ja joskus keskellä kirkasta päivää hän lähtee jahtaamaan roistoja. Hessun ja Poliisimestari Sisun avustuksella Mikki saa aina rosvot kiikkiin, vaikka joskus se saattaakin käydä todella monimutkaiseksi.
Mikki kalastelee Hessun kanssa silloin tällöin. Sitä voi siis sanoa heidän väliaikaiseksi harrastuksekseen. Monta kertaa tarinoissa en ole ainakaan minä nähnyt Mikin ja Hessun kalastelevan, mutta ainakin parissa se on ollut mukana juonessa.
Hessu Hopolla on paljon harrastuksia. Yksi niistä on ainakin Mikin auttaminen salapoliisin hommissa ja keskiviikkoisin hän esittelee Mikille omaa kirjoittamaansa kirjaa. Yleensä Mikki auttaa korjaamaan tyhmiä kohtia ja Hessun tarinoissa Mikki on yleensä hänen tyhmä apulainen. Tarinat ovat aivan erilaisia, eikä yksikään Hessun tarinoista ainakaan vielä ole muistuttanut jotain toista hänen tarinaansa.
Mikin sisarenpojat, Mortti ja Vertti harrastavat jalkapalloa. Heidän joukkueensa nimi on Ylävirran Yritys. Tarinoissa kerrotaan yleensä heidän peleistään ja kaikesta ennen treenejä ta jotain muuta sellaista. Mortti ja Vertti ovatkin oikein urheilullisia.
Hiirimaailmassa on tietenkin myös oma keksijänsä. Hänen nimensä on Tohtori Staattinen ja hän onkin lähes Pelle Pelottoman veroinen keksijä. Staattinen harrastaa siis kanssa keksimistä Pellen tavoin ja ehkä hänen tärkein keksintönsä on ollut Myyttien Saari-nimisessä sarjassa. Siinä Pelle ja Staattinen tekivät kojeen, jolla lähettää kaikki myytti olennot näytille esimerkiksi Ranskaan, että ihmiset uskoisivat niiden olemassaolon.
Hannu Hanhen harrastuksia ovat tietenkin lompakoiden, neliapiloiden ja kaikkien onnea tuovien esineiden keräily. Myös Iineksen saaminen illalliselle on vähän niin kuin “harrastus” aina Aku hätyyttelystä muualle. Hannun harrastuksiin kuuluu myös tietysti löhöily ja arpajaisvoittojen vastaanottaminen on alkanut käydä jo kunnon harrastukseksi.
Myös akun nolaaminen ja Iineksen vieminen Akun nokan edestä on käynyt jo varsinaiseksi harrastukseksi. Hannu nauttii täysin siemauksin, kun Aku jää esimerkiksi tappelun jälkeen kadulle ypöyksin, kun Hannu vie Iinestä viiden tähden ravintolaan. Joskus Hannu on niin törkeä, että vie Iineksen kesken Akun ja Iineksen treffien.
Mummo Ankan harrastus on työn teko. Hän tekee päivittäin todella paljon työtä, eikä valita siitä yhtään. Hän vain haluaisi koko ajan tehdä töitä. Hansu taas ei jaksaisi tehdä yhtään työtä ja joskus Kaino-Vienoa alkaakin säälittää Hansu, joka ei haluaisi tehdä töitä. Niinpä Mummo Ankka tekee myös Hansun puolesta työt. Mummo Ankka hoitaa maatilallaan viljelmiä ja kaikkia eläimiään. Mummo tekee myös joskus kipeänäkin töitä salaa, koska hän on niin rakastunut työntekoon.
Myös Leipominen on Kaino-Vienon suuri harrastus. Hän tekee päivittäin kaikenlaisia torttuja ja keksejä, joita Hansu lappaa kitaansa hullun lailla. Joskus Mummo on myös pystyttänyt oman kahvilansa, jossa hän myy omia leivoksiaan. Kaikki pitävät niistä, ja yleensä muut jäävätkin toiseksi leipomisessa Kaino-Vienolle. Roopekin on aivan hulluna hänen leivoksistaan ja hän tuleekin yleensä mummolle syömään pikkuisen välipalan.
Hansu Hanhi, mummon renki on kova ahmatti ja laiskuri. Hän on ehkä Ankkalinnan yksi laiskimmista hahmoista, ja laiskotteleminen onkin Hansulle yksi hänen lempiharrastuksista. Hän ei jaksa melkein ikinään tehdä töitään loppuun, vaan nukahtaa kesken kaiken.
Syöminen on Hansulle elintärkeä harrastus. Mummo tekee joka päivä ruhtinaalliset ateriat Hansulle. Hansu syö päivässä todella paljon ruokaa ja on päässyt ahmattitaidoillaan myös ahmattien olympialaisiin. Siellä hän auttoi Ankkalinnan voittoon ja paljasti vielä vastustajien huijaavan.
Iines Ankan harrastuksia on myös aika paljon. Ensimmäiseksi mieleen tulee tietenkin Ankkalinna Naisyhdistys, jossa Iines käy aina silloin tällöin. Joskus Akukin pääsee mukaan, mutta se on tosin jokin juhla tai avunpyyntö. Naisyhdistys auttaa yleensä köyhiä keräämällä rahaa myymällä leivonnaisia tai pitämällä arpajaisia.
Myös shoppailu on Iineksen lempipuuhia. Kun alennusmyynnit alkavat, ryntää Iines heti kauppoihin ostamaan kaikenlaisia tavaroita vaatteista kalusteisiin. Melkein aina Aku joutuu menemään Iineksen avuksi kantamaan tämän valtavia ostosvuoria.
Touho Ankan harrastuslista onkin jo melkoinen. Hän on harrastanut musiikkia, urheilua ja vaikka mitä muuta. Hänellä on paljon läpäistyjä kirjekursseja, mutta eihän Touho ole niissä melkein mitään oppinut. Hän saa aina vain kaiken pilalle ja akun suuttumaan. Joskus hän onkin lähtenyt Akun kanssa pyörittelemään bisnestä, huonoin tuloksin.
Pelle Peloton, ehdottomasti Ankkalinnan paras keksijä harrastaa tietenkin keksimistä. Päivät pitkät hän työskentelee pajassaan, tekemällä mitä kummallisempia keksintöjä. Joskus hän ei itsekkään tiedä, mitä on keksinyt.
Pellen tärkeimmät keksinnöt ovat ehdottomasti Pikku apulainen ja mietintämyssy. Pikku Apulainen avittaa Pelleä hänen harrastuksessaan, ja mietintämyssynsä avulla hän keksii erilaisia kojeita helpommin. Pelle auttaa Roopea paljon keksimään hänelle kaikenlaisia kojeita ja yleensä hänellä onkin jo kyseinen kone ollut valmiina jo kauan.
Pelle on keksinyt myös varsin tuhoisia laitteita. Yksi niistä on ainakin Kertalaaki, joka läpäisee kaiken, muttei timanttia. Roope kippasi kyseisen nesteen maahan ja siitä olisi syntynyt maailmanloppu ilman, että Aku, pojat ja Roope olisivat käyneet hakemassa Kertalaakin takaisin. Onhan Kertalaaki nähty myös tarinoissa Musta ritari ja Musta ritari slurppaa jälleen. Kyseisissä tarinoissa Pellen keksintö on joutunut mestarivaras Arpin Lusenen käsiin ja niinpä hän tekeekin itselleen timantti haarniskan, johon hän sivelee Kertalaakin päälle. Siitä syntyikin mahtava apuväline ryöstöihin, koska sillä haarniskalla Musta Ritari pääsi kaikkien seinien läpi, paitsi ei tietysti timantin. Loppujen lopuksi Aku, Roope, Tupu, Hupu ja Lupu lähettävät haarniskan kiertoradalle Pellen kojeen avulla.
Taavi Ankka taas on kova lukemaan ja kirjoittamaan. Hän tietää lähes kaiken maailmasta ja hän tekee keksimistään asioista heti esitelmän. Lukeminen onkin oiva harrastus ja Taavi nauttii siitä todella paljon. Aku tai Roope kysyvät joskus silloin tällöin apua Taavilta joissain asioissa, mutta kyllähän ankanpojatkin ovat kysyneet Taavilta apua kotiläksyissään.
Taavi matkustelee myös paljon, etsimässä erilaisia antiikkiesineitä tai tietoa vanhoista heimoista.
Leenu, Liinu ja Tiinu hyppivät muodin perässä, niin kuin heidän tätinsäkin Iines. He haluavat kaikenlaisia muodissa olevia leluja, ja leikkivät niillä vähän aikaa, kunnes seuraava muotivillitys alkaa. Aku Ankan ekstran takakannessa on yleensä Leenu, Liinu ja Tiinu-sarjakuva. Niissä heillä on aina erilainen lelu. Myös Iines-tädin jekuttaminen on käynyt jo varsinaiseksi harrastukseksi. Yleensä se liittyy makeisiin, niin kuin esimerkiksi Iines ei anna tyttöjen toivoa karkkia joululahjaksi. Niinpä he toivovat joulupukilta marsipaanista tehtyjä hedelmiä.
Kroisos Pennonen on Ankkalinnassa asuva Roopen vihollinen. Hänen harrastuksiinsa kuuluu tietenkin Roopen voittaminen bisneksissä ja vähän erikoisempi “harrastus” on knallin syöminen häviön jälkeen. Kroisos ei kerännyt Roopen tavoin harrastukseksi itse rahojaan, vaan peri ne.
Kroisos yrittää päivät pitkät keksiä jotain parempaa kauppojen hyllyille, kuin Roope. Hän nauttii täysin siemauksin, kun Roope vollottaa Rahasäiliössään yöt ja päivät.
Kulta-Into Pii on varmaankin Kroisosta pahempi vastustaja Roopelle. Kulta-Into varastaa mielellään Roopen nokan edestä aarteen, jota Roope on päivät pitkät etsinyt. Esimerkiksi Don Rosan tarinassa Auringon poika Pii seuraa Roopea, Akua, Tupua, Hupu ja Lupua Andien vuoristoon etsimään tarumaista Manco Capacin temppeliä, joka pitää sisällään tarumaisia kulta-aarteita. Pii yritti päästä ennen Roopea temppelille, mutta Roope ehti edelle ja lopulta Roope saakin aarteen haltuunsa, vaikka se onkin syvän järven pohjassa.
Varastaminen kuuluu siis oikeastaan Piin harrastuksiin. Muilta hän ei ole varastanut, paitsi hänen pahimmalta viholliselta, eli Roopelta. Joskus Pii on jopa meinannut tappaa ankat, että saisi heidän äkkäämänsä aarteen haltuunsa. Se ei kuitenkaan ole onnistunut, vaan Roope on saanut pitää aarteensa itsellään.
Teppo Tulppu, Akun naapuri taas on keskittynyt harrastuksissaan sekä löhöilyyn että kasvien kasvattamiseen. Yleensä tarinoissa Tulppu taistelee Akun kanssa vihoissaan aivan ilman syytä, joten sekin on oikeastaan harrastus Tepolle.
Kasvien kasvattaminen on siis yksi Tulpun harrastuksista. Hänellä on yleensä pihallaan tulppaaneja, jotka ovatkin voittaneet monia palkintoja. Joissakin tarinoissa Aku tuhoaa ne ja siitä syntyykin valtava sota, johon joskus on poliisinkin puututtava.
Löhöily on tietysti yksi Tulpun harrastuksista. Hän katselee omaa televisioonsa esimerkiksi, kun illalla tulee joku hyvä elokuva joltain kanavalta.
Kaikki Aku Ankan lukijat tietävät, että Aku ja Tulppu taistelevat keskenään paljon. Sitä voidaan sanoa harrastukseksi, koska se aloitetaan yleensä ilman syytä tai kostomielessä. Heidän tappelunsa on joskus niin suuri, että koko Paratiisitie on tuusan nuuskana. Yleensä tappelun jälkeen kummallakaan ei ole jäljellä enää omaa taloa, vaan pelkät rauniot savuavat siellä.
Ankkalinnassa riittää myös rosvoja, joiden harrastus on tietenkin rahan anastaminen pankeista tai museoista taideteoksia. Jotkut roistot ovat ovelampia työssään/harrastuksessaan, ja esimerkkinä onkin Mustakaapu. Hän kehittää kaikenlaisia huimia juonia Mikin päänmenoksi, mutta epäonnistuu niissä aina. Hän on yrittänyt murhatakin Mikin, mutta yritykset ovat menneet aivan päin puuta. Lopulta Mikki on kuitenkin ovelampi kuin Mustakaapu, mutta yleensä Mustakaapu pääsee Mikiltä tarinan lopuksi pakoon.
Myös Musta Pekka on Mikin vihollinen, muttei niinkään viisas, kuin Mustakaapu. Hänen juonensa eivät ole läheskään niin mahtava, kuin Mustakaavun, mutta hänen voimansa korvaa sen. Mikki joutuu joskus Mustan Pekan ansoihin hänen voimansa takia, onhan Mikki paljon pienempi kuin Musta Pekka. Musta Pekka joutuu kuitenkin melkein aina loppujen lopuksi telkien taakse, mutta jatkaa harrastustaan heti päästyään pois vankilasta.
Ankkauniversumissakin on tietysti omat roistonsa. Karhukopla harrastaa myös ryöstämistä ja he ryöstävätkin yleensä Roopen rahoja. Joskus heidän apunaan on koira nimeltään 64. Se saa kuitenkin melkein kaiken menemään pieleen, joten Karhukopla toimii töissään lähes aina omillaan. Roope ei olekaan mikään helppo vastus Karhukelmeille, vaan Roope on aina lopulta ovelampi. Karhukopla on koittanut vaikka mitä yrittäessään ryöstää Roopen rahasäiliön, mutta turhaan.
Milla Magia on noita ja harrastaa liemien ja Roopen ensilantin ryöstelyä. Milla tekee omassa mökissään Vesuviuksen rinteillä kaikenlaisia liemiä, jotka auttavat häntä saamaan Ropeen ensilantin itselleen. Millan liemet ovat kaikki aivan eriskummallisia, ja jotkut saattavat sisältää rupikonnan maksaa tai vaikkapa lohikäärmeen varpaankynsiä.
Milla kasvattaa pihallaan kaikenlaisia kummallisia kasveja. Sitä voidaan sanoa harrastukseksi ja Milla käyttää kasvattamiaan kasveja liemiensä tekoon. Kasvimaalla on ainakin kasvanut erimerkiksi kolikonsyöjäkasvin, jonka Milla oli kehitellyt lihansyöjäkasvista.
Tarinoissa tarvitaan aina kaikenlaisia harrastuksia. Ilman harrastuksia, ei olisikaan niin paljon ideoita ankkatarinoihin. Harrastukset ovat hyvin tärkeitä Ankkalinnassa, eikä ilman niitä lukijakaan jaksaisi lukea montaa sellaista tarinaa, jossa Aku seisoo valkoisella ruudulla, ilman minkäänlaisia puhekuplia.
Jokaisessa tarinassa on näkyvillä ainakin kaksi harrastusta. Toinen voi olla vaikka löhöily ja toinen lukeminen. Ei siis haittaa, vaikka tarinassa olisi montakin harrastusta. Yhdessä tarinassa voi olla vaikka kaksikymmentä eri harrastusta ja se voi vaikkapa parantaa tarinaa entisestään.
Yhteenveto: Ankkalinnassa on siis kaiken karvaisia harrastuksia. Jokaiselta Ankkalinnalaiselta löytyy jonkinlainen harrastus, toisilta helpompi, kuten löhöily ja toisilta taas vaikeampi, esimerkiksi rosvojen kiinniottaminen. Jokaisella harrastuksella on Ankkalinnassa jokin tarkoitus. Esimerkiksi ilman jalkapalloa ei Ankkalinnassa katsottaisi niinkään paljon TV: tä ja sen seurauksena on, että löhöilykin vähenee. Kummallisia harrastuksia Ankkalinnasta löytyy paljon, esimerkiksi rahoissa kylpeminen on yksi niistä. Toki Ankkalinnassa on myös jotain järkevääkin puuha, kuten esimerkiksi kirjojen lukeminen. Tarinoissakin voi nähdä paljon harrastuksia, vaikka se ei kuuluisi sen juoneen ollenkaan. Taustalla voi nähdä vaikkapa lenkkeilijän tai muusikon. Ankkalinnassa harrastetaan siis päivittäin kaikenlaista, aina origameista karateen.
Sivuja:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
Kirjoittaja
Aihe: Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
(833 viestiä)
T@IK@VIITTA
Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
Viesti 121 -
18.10.2009 klo 09:53:15
Pullasorsa
Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
Viesti 122 -
18.10.2009 klo 09:58:28
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)Ankkain/Hiirten harrastukset
Kuten oikeassa elämässäkin, myös Ankkalinnan fiktiokaupungissa sen asukkailla on mitä erilaisimpia ja monipuolisimpia harrastuksia ja askareita. Harrastusten monipuolisuus ja ääripäisyys tekee hahmoista mielenkiintoisia ja se tekee heistä yltiömäisen taitavia ja paatuneita omissa perinteikkäissä harrastuksissaan.
Aku Ankan harrastukset ovat kaikille tuttuja. Laiskan luonteensa vuoksi Akua ei nähdä missään kovinkaan ruumiillisissa harrastuksissa - ainakaan Aku ei moista tee vapaaehtoisesti, vaan rikkaan enonsa leivissä Akun mittavan velkalistan velvoittamana. Akun harrastukset ovat yleensä huolettomia ja hänen laiskuutelleen sopivia. Hyvänä esimerkkinä Akun ainainen riippumatossa löhöily. Aku katselee erittäin paljon televisiota ja latkii sihi-juomaa. Aku tunnetaan myös kovana penkkiurheilijana. Usein hän valitseekin mieluummin Ankkalinnan Palloseuran ottelun Hanhivaaraa vastaan kuin sivistävän ja romattisen illan Iiineksen seurassa oopperassa. Vaikka Aku saattaisi vaikuttaa tähän asti kertomani perusteella kovin huonokuntoiselta läskiltä, sitä hän ei kuitenkaan ole. Yrittäessään Aku on myös melkoisen kova urheilemaan. Se on tullut ilmi useissa tarinoissa. Akun yksi "harrastus" on toki myös ainainen Roope Ankan rahojen kiillottaminen naurettavalla palkalla. Aku harrastaa myös supersankariutta Taikaviitan muodossa. Tämä harrastus lienee kaikkein tärkein harrastus Akulta.
Roopen kiistatta rakkain harrastus on rahoissa uiminen. Roopesta on ihanaa muutenkin olla rahojensa parissa, ja siksi hän säilöökin suuren osan omaisuudestaan valtavaan rahasäiliöönsä. Roope siis myös keräilee yksinkertaisesti rahoja, sillä hän tuhlailee rahojaan vain pakon edessä. Roope matkustelee myös erittäin paljon aarteenetsinnän lomassa. Maailmassa sellaiset kolkat, joissa Roope ei olisi pistäytynyt, ovat varmasti harvassa. Samalla Akunkin harrastuksiin kuuluu matkustaminen, sillä usein Roope pakottaa Akun matkaansa tämän muhkeaakin muhkeamman velkalistansa turvin.
Akun sisarenpojat Tupu, Hupu ja Lupukin harrastavat useita eri asiota, joista tärkeimpänä mainittakoon partioharrastus Sudenpennut -nimisessä partiojärjestössä. Joskus ankanpojat myös intoutuvat pelaamaan baseballia, tosin siinä puuhassa Ankkain ikkunat ovat suurtakin suuremmassa vaarassa. Joskus ankanpojat ovat myöskin harrastaneet koulusta pinnaamista, mutta onneksi tätä harrastusta ei paljon nähdä.
Mikki Hiiren harrastus on koko Ankkalinnan yhteiskunnalle erittäin tärkeä. Hän nimittäin auttaa ystäväänsä Simo Sisua ja koko poliisivoimia erinäisten rikosmysteerien parissa. Mikki onkin useaan otteeseen pelastanut monen monituisia asioita rikollisten kynsistä. Mikillä on myös Pluto -koira ja hän seurustelee Minni Hiiren kanssa.
Hiiriveljekset Mortti ja Vertti puolestaan harrastavat jalkapalloa Ylävirran Yritys -nimisessä joukkueessa.
Mummo Ankka, ankkain suvun pää harrastaa pääasiassa maatilan askareita ja ruoanlaittoa, jossa Mummo onkin erittäin taidokas. Maatilan tavallisiin askareisiin kuuluvat ainakin lehmän lypsäminen, eläinten ruokkiminen, sekä erilaiset peltotyöt. Niin, ja totta kai myös Mummon rengin, Hansun pitäminen hereillä. Hansun harrastuksethan ulottuvat ainoastaan loikoiluun ja ruoan ahmimiseen. Mummoa voidaan pitää yhtenä Aku Ankan ahkerimmista hahmoista. Hansua puolestaan Akuakin laiskempana.
Yhteenveto: Käytännössä kaikki ankkalinnalaiset omaavat ainakin sen yhden harrastuksen. Usein kyseinen henkilö on myös poikkeuksellisen taitava harrastuksessaan tai siitä on tullut hänelle tyypillinen piirre, josta hahmon tunnistaa helposti. Harrastukset voivat olla myös erittäin vaihtelevia.
Ajanpuute mahdollisti tämän(kin) rimanalituksen.
Kuten oikeassa elämässäkin, myös Ankkalinnan fiktiokaupungissa sen asukkailla on mitä erilaisimpia ja monipuolisimpia harrastuksia ja askareita. Harrastusten monipuolisuus ja ääripäisyys tekee hahmoista mielenkiintoisia ja se tekee heistä yltiömäisen taitavia ja paatuneita omissa perinteikkäissä harrastuksissaan.
Aku Ankan harrastukset ovat kaikille tuttuja. Laiskan luonteensa vuoksi Akua ei nähdä missään kovinkaan ruumiillisissa harrastuksissa - ainakaan Aku ei moista tee vapaaehtoisesti, vaan rikkaan enonsa leivissä Akun mittavan velkalistan velvoittamana. Akun harrastukset ovat yleensä huolettomia ja hänen laiskuutelleen sopivia. Hyvänä esimerkkinä Akun ainainen riippumatossa löhöily. Aku katselee erittäin paljon televisiota ja latkii sihi-juomaa. Aku tunnetaan myös kovana penkkiurheilijana. Usein hän valitseekin mieluummin Ankkalinnan Palloseuran ottelun Hanhivaaraa vastaan kuin sivistävän ja romattisen illan Iiineksen seurassa oopperassa. Vaikka Aku saattaisi vaikuttaa tähän asti kertomani perusteella kovin huonokuntoiselta läskiltä, sitä hän ei kuitenkaan ole. Yrittäessään Aku on myös melkoisen kova urheilemaan. Se on tullut ilmi useissa tarinoissa. Akun yksi "harrastus" on toki myös ainainen Roope Ankan rahojen kiillottaminen naurettavalla palkalla. Aku harrastaa myös supersankariutta Taikaviitan muodossa. Tämä harrastus lienee kaikkein tärkein harrastus Akulta.
Roopen kiistatta rakkain harrastus on rahoissa uiminen. Roopesta on ihanaa muutenkin olla rahojensa parissa, ja siksi hän säilöökin suuren osan omaisuudestaan valtavaan rahasäiliöönsä. Roope siis myös keräilee yksinkertaisesti rahoja, sillä hän tuhlailee rahojaan vain pakon edessä. Roope matkustelee myös erittäin paljon aarteenetsinnän lomassa. Maailmassa sellaiset kolkat, joissa Roope ei olisi pistäytynyt, ovat varmasti harvassa. Samalla Akunkin harrastuksiin kuuluu matkustaminen, sillä usein Roope pakottaa Akun matkaansa tämän muhkeaakin muhkeamman velkalistansa turvin.
Akun sisarenpojat Tupu, Hupu ja Lupukin harrastavat useita eri asiota, joista tärkeimpänä mainittakoon partioharrastus Sudenpennut -nimisessä partiojärjestössä. Joskus ankanpojat myös intoutuvat pelaamaan baseballia, tosin siinä puuhassa Ankkain ikkunat ovat suurtakin suuremmassa vaarassa. Joskus ankanpojat ovat myöskin harrastaneet koulusta pinnaamista, mutta onneksi tätä harrastusta ei paljon nähdä.
Mikki Hiiren harrastus on koko Ankkalinnan yhteiskunnalle erittäin tärkeä. Hän nimittäin auttaa ystäväänsä Simo Sisua ja koko poliisivoimia erinäisten rikosmysteerien parissa. Mikki onkin useaan otteeseen pelastanut monen monituisia asioita rikollisten kynsistä. Mikillä on myös Pluto -koira ja hän seurustelee Minni Hiiren kanssa.
Hiiriveljekset Mortti ja Vertti puolestaan harrastavat jalkapalloa Ylävirran Yritys -nimisessä joukkueessa.
Mummo Ankka, ankkain suvun pää harrastaa pääasiassa maatilan askareita ja ruoanlaittoa, jossa Mummo onkin erittäin taidokas. Maatilan tavallisiin askareisiin kuuluvat ainakin lehmän lypsäminen, eläinten ruokkiminen, sekä erilaiset peltotyöt. Niin, ja totta kai myös Mummon rengin, Hansun pitäminen hereillä. Hansun harrastuksethan ulottuvat ainoastaan loikoiluun ja ruoan ahmimiseen. Mummoa voidaan pitää yhtenä Aku Ankan ahkerimmista hahmoista. Hansua puolestaan Akuakin laiskempana.
Yhteenveto: Käytännössä kaikki ankkalinnalaiset omaavat ainakin sen yhden harrastuksen. Usein kyseinen henkilö on myös poikkeuksellisen taitava harrastuksessaan tai siitä on tullut hänelle tyypillinen piirre, josta hahmon tunnistaa helposti. Harrastukset voivat olla myös erittäin vaihtelevia.
Ajanpuute mahdollisti tämän(kin) rimanalituksen.
Eltharion
Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
Viesti 123 -
18.10.2009 klo 10:23:18
Tuliskohan jostain rankingia osakilpailun loppuun?
Aku Vankka
Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
Viesti 124 -
18.10.2009 klo 10:35:34
Nyt jännittää. Olen melkein varma, että pääsin palkintopallille, mutta mille sijalle. Toivon, että sain ohitettua Mattiiin, jolloin suurella todennäköisyydellä pääsisin hopealle. Dekkari putosi nyt muutaman sijan, mutta eiköhän hänkin ole viiden parhaan joukossa. Nyt vain odotellaan tuloksia...
// Wierii, salwer? Joku nyt niitä tuloksia tekemään, tässä on yli tunti jo odoteltu.
//2: Vae että Salwukka meni pommiin nukkumaan.. olikos eilen illalla villit bileet? (:
// Wierii, salwer? Joku nyt niitä tuloksia tekemään, tässä on yli tunti jo odoteltu.
//2: Vae että Salwukka meni pommiin nukkumaan.. olikos eilen illalla villit bileet? (:
Salwer1st/
Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
Viesti 125 -
18.10.2009 klo 11:31:13
Myös Salwukka osaa nukkua pommiin. Odottakaas nyt, kyllä ne tulokset sieltä kohta tulevat.
//Ehm... Formuloissa meni myöhään... :)
//Ehm... Formuloissa meni myöhään... :)
Imfromfinland08
Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
Viesti 126 -
18.10.2009 klo 11:43:26
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)Viestimaraton
Viestimaraton on eräänlainen netissä parhaillaankin käynnissä oleva kilpailu, jossa on tarkoituksena kirjoittaa mahdollisimman pitkä viesti, mutta jos pitkä viesti rikkoo sääntöjä seuraa siitärangaistus. Pitkällä, ja kieliopillisesti ja muutenkin sisällöllisesti hyvällä viestillä varmasti pärjää hyvin. Tässä tekstissä kerron Viestimaratonin historiasta, kilpailijoista, talleista, ylläpitäjistä ja säännöistä yms. hiukan tarkemmin.
Viestimaratonin perusti eräs aktiivinen Ankkailija nimimerkiltään Salwer1st/. Tämä kilpailu oli alunperin vain Akuankka.fi-sivuston kilpailu. Perustamispäivä oli 6.9.08, eli Viestimaraton on nykyään jo yli vuoden vanha. Tuolloin kukaan tuskin uskoi, miten menestyvä Viestimaratonista vielä joskus tulisi.
Ensimmäisen AA.fi-Viestimaraton-kauden säännöt olivat aika yksinkertaisia ja sääntöjä oli huomattavasti nykyistä vähemmän. Eräs huomattava asia Akuankka.fi'n viesteissä on se, että kappalejaot olivat vielä viidellä ensimmäisellä kaudella kiellettyjä. Ensimmäisellä kaudella aika moni satunnainen kirjoittaja sortui kopioimiseen ja jo tuolloin siitä seurasi ankara rangaistus. Ensimmäiset osakilpailut olivat siitä erikoisia, että ne kestivät kaksi viikkoa, pian kuitenkin kilpailun pituudeksi muotoutui yksi viikko. Ja sunnuntaista tuli melkeinpä heti alusta lähtien osakilpailuiden vaihtamispäivä. Ensimmäisellä Akuankka.fi'n Viestimaraton-kaudella osakilpailuita oli suurinpiirtein samanverran, kuin nykyisilläkin VM-kausilla. Ensimmäisen kauden taso ei ollut mitenkään kova, mutta parhaimmillaan viestit olivat useiden kymmenien rivien pituisia, joskus jopa melkein sadan rivin pituisia. Ankuankka.fi'n maratonin ensimmäisillä kausilla viestien pituuden laskettiin riveillä, mutta viimeisimmillä kausilla sielläkin ollaan päädytty merkkilaskusysteemiin. Vielä tuolloin ei ollut syynäreitä, tallipäälliköitä ja jotkin muutkin nykyiset tärkeät asiat puuttuivat. Ensimmäinen kausi ei ollut erityisen tiukka, ja minä voitin mestaruuden kaikkien aikojen ensimmäiellä Viestimaraton kaudella. Nykyisistä kilpailijoista tuolloin oli mukana ainakin Akuhullu ja pari muutakin, jotka eivät tosin ole juuri tällä kaudella Ankkiksen Viestimaratonissa kilpailleet. Pistelaskusyysteemikin oli ensimmäisellä kaudella varsin erilainen: pisteitä jaettiin vain muutamalle parhaalle kilpailijalle.
Toinen kausi Akuankka.fi'n Viestimaratonissa oli jo hieman erilainen, mutta edelleenkin oltiin vielä kaukana nykyisestä maineesta. Kaudella 2 tuli muutamia uusia kilpailijoita mm. Ankkarock, joka tuolloin voitti mestaruuden. Kausi 2 oli tasoltaan jo kovempi, kuin ykköskausi. Viestien kopioijia oli kakkoskaudella vähemmän. Itse olin kauden 2 loppupisteissä toinen, Ankkarock ja minä hallitsimme kautta, ja en pystynyt tuolloin voittamaan Ankkarockia vaikka kovasti yritinkin. Pikkuhiljaa kauden 2 ja 3 aikoihin mukaan alkoivat tulla edelleenkin Viestimaratonissa kisaavat akkaridekkari ja Karhukelmi. Myös wierii taisi tulla kaudella 2 mukaan, tosin hän oli jo ykköskaudella ollut parissa osakilpailussa mukana. Wieriistä tuli melko pian rankingien tekijä (VM'ssä aina välillä tehdään väliaikatilanteita). Kausi 2 oli ehkä mielenkiintoisempi kausi kuin ykköskausi.
Kolmannella Akuankka.fi'n Viestimaratonkaudella hallitsivat uudet kilpailijat. Akkaridekkari ja Karhukelmi (karhula) tekivät tuolloin läpimurtonsa, samoin myös T@ik@viitta. Karhukelmi voitti kolmannen kauden. T@ik@viitta oli hyvä kakkonen ja kolmannelle sijalle kurottautui akkaridekkari. Kolmannella kaudella tuli myös muutamia muita uusia kilpailijoita, jotka aina välillä osallistuivat joihinkin osakilpailuihin. Itse voitin kauden ensimmäisen osakilpailun, mutta pian sen jälkeen motivaationi katosi, enkä jaksanut tuolla kaudella enää osallistua muihin osakilpailuihin. Olin lopulta yhteispisteissä viides. Kauden kolme taso oli jo varsin hyvä, tosin porukka ei tuolla kaudella ollut hirveän aktiivista. Välillä saattoi nähdä pitkiäkin viestejä, joilla saattaisi pärjätä jopa nykyäänkin. Kaudella kolme BONUS-kilpailut tulivat mukaan Viestimaratoniin. BONUS-kilpailuidean keksi akkaridekkari.
Akuankka.fi'n neljäs Viestimaraton-kausi oli omasta mielestäni hyvin mielenkiintoinen, ja tasainen. Kausi 4 oli myäs siihenastisista kausista kovatasoisin. Heti ensimmäinen osakilpailu oli melko kovatasoinen ja 4 parasta kilpailijaa kirjoittivat yli 100 rivin pituisen viestin. Tuon osakilpailun voitti Karhukelmi ja minä olin toinen. T@ik@viitta ja akkaridekkari seurasivat perässä. Kilpailijoiden suhteen ei siis tullut suuria muutoksia neljännelle kaudelle. Kauden toinen osakilpailu oli tasoltaan todella kova. Tuossa osiksessa rikottiin ennätyksiä, pitkillä viesteillä. Edelleenkin Karhukelmi, Akkaridekkari ja minä olimme kärkipäässä (myös T@ik@viitta). Tätä itseasiassa jatkui koko kauden ajan. Karhula oli ennen paria viimeistä osakilpailua ottanut melko suuren etumatkan minuun ja dekkariin, mutta kuitenkin yritin vielä saada Karhun etumatkan kiinni ja pääsinkin vaivaisen puolen pisteen päähän Karhulasta. Tuolloin minua harmitti aika paljon noin niukka tappio. Neljännen kauden lopussa mukaan tuli Kirja, joka on sittemmin menestynyt hyvin Ankkiksen Viestimaratonissa.
Kaudelle 5 säännöt olivat edelleenkin muuttuneet ja säännöt alkoivat jo vähän muistuttaa nykyisiä. Osittain Akuankka.fi'n sääntöuudistukset johtuivat muiden foorumeiden Viestimaratoneista ja Salw päätti laittaa lähes samanlaiset säännöt kaikillle Viestimaratoneilleen. Kauden taso ei ollut aivan yhtä kova, kuin edelliskauden taso, sillä aikaisemmilla kausilla menestyneet (mm. akkaridekkari, Karhukelmi ja minä) eivät kunnolla jaksaneet oallistua viitoskauden osakilpailuihin. kauden mestaruuden vei ansaitusti T@ik@viitta, joka oli tuohon mennessä ollut jo varsin pitkään mukana AA.fi'n maratonissa. Hopeaa otti Frodo, joka oli ennen kautta 5 kilpaillut satunnaisesti jo ensimmäisistä kausista lähtien. Pronssin nappasi hiukan uudempi tuttavuus, Mattii. Kaudella 5 Salwer kyllästyi Akuankka.fi'n Viestimaratoniin ja tuolloin hän päätti lopettaa sen kokonaan. Kauden lopputuloksiakaan hän ei enää jaksnaut tehdä, ennen elokuuta. Nyt kuitenkin Salwer päätti aloittaa Akuankka.fi'n VM'n kuudennen kauden, jossa on samat aiheet kuin Ankkiksenkin Viestimaratonissa.
Akuankka.fi'n maratonissa oli sitä jotain. Silloin VM oli varsin mielenkiintoinen, mutta välillä oli ärsyttävää, kun eräät tekivät kopio-maratoneja, ja spämmääjiäkin siellä oli. Akuankka.fi'n maratonissa monet kirjoittivat vähän aiheen vierestä ja siellä ei jaettu rangaistuksia kovinkaan helpolla. Kuitenkin AA.fi-Vm oli mielenkiintoinen. Useimmiten kaudet olivat kärkipään osalta tasaisia, ja jännittäviä.
Ankkiksen Viestimaraton starttasi täällä Ankkiksessa 14. joulukuuta vuonna 2008. Ankkiksen maraton on siis toiseksi vanhin Viestimaraton. Aluksi Ankkiksessakaan ei riittänyt VM'lle kovin paljon kilpailijoita, mutta vähitellen kilpailijoiden määrä, sekä taso paranivat...
Ensimmäinen Ankkiksen VM-kausi siis käynnistyi 14.12.08. Kuten AA'n Viestimaratonin, Salwer perusti myös Ankkiksen VM'n. Ensimmäisillä VM-kausilla säännöt olivat ykinkertaisemmat kuin nykyisin. Noihin aikoihin Ankkiksen maratonin asema oli erilainen: se ei ollut vielä tuolloin Salwerin maratoneista tärkein ja suosituin, vaan Akuankka.fi'n Viestimaraton oli suositumpi, sillä käyttäjiä kyseisellä sivustolla on paljon enemmän kuin Ankkiksessa. Myös Ankkiksen ensimmäisellä VM-kaudella näki kopiointia ja vähän heikkotasoisia viestejä, mutta myös kieliopillisesti erittäin hyviäkin viestejä jotkut kirjoittelivat. Ykköskauden ensimmäinen viikko oli todella hiljainen, eikä muutenkaan ekalla kaudella kirjoiteltu kovinkaan aktiivisesti. Kuten Akuankka.fi'ssäkin, myös Ankkiksessa ensimmäiset rankingit laskettiin riveinä ja melko pian myös sanoina. Ensimmäisen kauden mestareita olivat Kreach ja Bomber, jotka jakoivat mestaruuden. Nämä kaksi ovat mukana Ankkiksen Viestimaratonissa nykyäänkin. Karhula kyllä olisi voittanut mestaruuden ensimmäisellä kaudella, mutta hän rikkoi sääntöjä ja hänen suorituksensa lopulta hylättiin. Nykyäänkin kilpaileva Aku Vankka oli pisteissä neljäs.
Vielä toisella Ankkiksen Viestimaraton-kaudella säännöt olivat melko yksinkertaiset. Kuitenkin asetelmat muuttuivat kaudelle lähdettäessä ja joitakin pieniä muutoksia toiselle kaudelle mentäessä tuli. Toisella kaudella ei vielä oltu otettu BONUS-kilpailu-menetelmää Akkiksen maratoniin, vaikka se jo olikin otettu käyttöön AKuankka.fi'n puolella. Kuten edeltäjilläsäkin myös toinen Ankkiksen VM-kausi sisälsi kuusi osakilpailua, jotka kaikki kestivät viikon ajan. Toisella kaudella taso noui jonkun verran, kilpailijoitakin oli vähän enemmän ja moni heistä kirjoitti viestejänsä varsin innokkaasti ja aktiivisesti. MM. Karhula (Akuankka.fi'n maratonissa Karhukelmi) kirjoitti eräässä osakilpailussa varsin pitkän viestin, viestin pituus oli noin 17 000 merkkiä, joka oli siihen asti Ankkiksen pisimpiä VM-viestejä. Osa kauden 2 aiheista oli samoja, mitä oli myös Akuankka.fi'n maratonissa. Tällöin kuitenkaan ei saanut kirjoittaa yhtä viestiä, ja laittaa sitä molempiin maratoneihin. Pistelaskusysteemikin muuttui hiukan kaudelle 2 tultaessa. Vaikka kauden 2 taso oli ykköskauden tasoa parempi, kuitenkin kaksi kilpilijaa hallitsivat kautta melko suvereenisti: Pullasorsa ja Karhula kamppailivat mestaruudesta, ja lopulta ensimmäisellä kaudella hylätyksi tullut Karhula vei mestaruuden. Pullasorsa oli hyvänä pisteissä kakkosena ja jo melko kokenut VM-kilpailija wierii oli yhteispisteissä kolmas. Vaikka taso olikin jo parantunut, kovin monelle Ankkiksen VM ei vielä merkinnyt kaudella 2 kovinkaan paljoa.
Ankkiksen Viestimaratonin kolmas kausi alkoi 18.huhtikuuta. 09. Kolmannelle kaudelle tultaessa moni asia muuttui merkittävästi Ankkiksen Viestimaratonissa. Säännöt muuttuivat edelliskausia tarkemmiksi ja sääntöjä tuli enemmän. Myös pistelaskusysteemi muuttui jonkun verran ja kaudella kolme voittaja sai vain 8 pistettä osakilpailuvoitosta. Tuolloin viisi parasta sai pisteitä ja yli 800 merkilläkin sai lohdutukseksi puolikkaan pisteen. Lohdutuspiste-käytäntö on ollut mukana Viestimaratonissa jo puolisen vuotta. Pikkuhiljaa osakilpailujen aiheetkin muuttuivat: parilla neimmäisellä kaudella aiheet olivat aika tavanomaisia, joista on helppo väsätä tekstiä vain katsomalla ensin faktatietoa netistä. Mutta kolmannella kaudella aiheet muuttuivat varsin mielenkiintoisiksi ja selaisiksi missä kirjoittajalle tulee enemään pohdittavaa. Kaudenlla kolme Salwer ilmoitti hakevansa uusia syynäreitä, syynäämään kilpailijoiden viestejä. Aikeisemmaillakin kausilla oli ollut tuomaristo, joka syynäsi kilpailijoiden viestejä, mutta kauden 3 aikoihin alettiin käyttämät nimitystä "syynäri". Kolmannella kaudella ongelmaksi alkoi tulla se, että kilpailijoiden kirjoittamat pitkät viestit veivät paljon tilaa, mutta tuolloin ei kuitenkaan vielä spoilereita pahemmin käytelty, vaikka se olisi ollutkin tarpeen. Viestien pituuden laskemiseen alettiin käyttää merkkimäärää, nyt rivit ja sanat hylättiin lähestulkoon lopullisesti. Kauden taso oli ihan kohtuullinen. Ensimmäisen osakilpailun taso oli varsin kova. Monta kilpailijaa ylitti 10 000 merkin rajapyykin, mutta sen jälkeen kaikki vähän lässähti eikä loppukaudella taso olltukaan ensimmäisen osakilpailun vertainen. kahden kärjen osalta mestaruustaisto oli jälleen kerran hyvin tiukka. Kamppailu käytiin Aku Vankan ja edelliskauden mestarin, Karhulan kanssa. Lopulta Karhula vei jälleen voiton, mutta vaivaisen yhden pisteen erolla Vankkaan. Jo aiemmin Akuankka.fi'n maratoniin osallistunut T@ik@viitta oli loppupisteissä kolmas. Kauden päätyttyä alettiin suunnittelemaan suuria uudistuksia neljännelle kaudelle, jo kolmannen kauden lopussa keksittiin Talli-idea. Suunniteltiin, että Tallit otettaisiin käyttöön neljännelle kaudelle, ja jokaisessa tallissa tulisi kisaamaan joko yksi tai kaksi kilpailijaa. Kolmannella kaudella aktiivinen maratoonei akkaridekkari alkoi julkaista blogeja, joissa hän käsitteli/käsittelee Viestimaratonin ajankohtaisia asioita.
Kauden kolme ja neljä välissä oli kautta 4 edeltävät testit. Nämä testit olivat ensimmäiset. Testeissä sai kilpailla jos halusi, mutta moni muutamat kirjoittelivat viestejä vain huvin vuoksi eivätkä he oikein jaksaneet kirjoittaa tosissaan. Osa tulevista kauden 4 kilpailijoista ei osallistunut testeihin, vaan he säästivät energiansa itse kauteen. Testeissä käytettiin kauden 3 sääntöjä. Osakilpailuja teisteissä oli vain 5. Testiosakilpailujen pituus poikkesi paljon aiempien VM-kausien osakilpailujen pituuksista. Kaikki testiosakilpailut kestivät vain 1-3 päivää. Eräässä osakilpailussa viestit piti lähettää YV'llä kirjalle ja taas eräässä toisessa vain ensimmäinen kilpailuviesti hyväksyttiin. Näitä erikoisia sääntöjä kokeiltiin testeissä, mutta niitä ei kuitenkaan otettu mukaan neljännelle kaudelle. Jo kauden 3 ja 4-välisissä testeissä tallit tulivat mukaan ja KPw (Karhula, Pullasorsa ja wierii) hallitsi testikautta. KPw'n Pullasorsa voitti kaikkien aikojen ensimmäisen testikauden, Peetukka oli toinen ja Bomber kolmas. Toinen KPw'n edustajista, Karhula, oli testikauden neljäs. Testeissä taso ei ollut erityisen hyvä, se oli itseasiassa huomattavasti huonompi kuin vaikkapa kolmoskaudella. Tämä johtui osin siitä, että yksi testiosakilpailu oli kestoltaan vain pari päivää.
Ankkiksen neljäs Viestimaraton-kausi on ehkäpä koko VM'n historian mielenkiintoisin ja kovatasoisin kausi. Tälle kaudelle tuli muutamia isoja uudistuksia, merkittävämpänä varmaankin tallit. Jokainen halukas sai perustaa oman tallinsa ja talleja ilmoitettiinkin yhteensä yhdeksän, tosin Salwerilla oli pari tallia joissa ei ollut kovin paljon kilpailijoita. Pistesysteemikin muuttui rajusti kun kaudesta ennustettiin varsin kovatasoista. Jopa osakilpailun kahdeksalle parhaalle oli tarjolla kunnolla pisteitä. Heti kauden alkupuolella Viestimaraton-kilpailijat keskustelivat sääntömuutoksista varsin kiiaalla tavalla yksityisviesteillä. Vimkykin perustettiin. Kauden osakilpailujen aiheet olivat varsin mielenkiintoisia, mutta osa niistä oli hyvin vaikeita. Kauden taso oli kova. Jo heti ensimmäisestä osakilpailusta lähtien kirjoitettiin erittäin pitkiä viestejä, ja osa kilpailijoista lannistui näistä superpitkistä viesteistä. Jo heti parin ensimmäisen osakilpailun aikana tehtiin ennätyspitkiä viestejä. Neljännen kauden alusta lähtien jokaisen kilpailijan piti käyttää spolereita, sillä useimmat kirjoitetut viestit olivat todella pitkiä. Kauden pisimmän viestin kirjoitti Akuhullu97, jonka viesti oli huimat 46 000 merkkiä pitkä, muutenkin kyseinen (neljäs) osakilpailu oli tasoltaan äärimmäisen kova. Minä, joka olin neljäs, kirjoitin tuossa osakilpailussa 39 000 merkin pituisen viestin. Kauden edetessä syntyi jopa pieniä kiistoja sääntömuutoksista. Lopulta kauden voittajaksi nousi kirja, joka itseasiassa voitti kauden melko selvästi. Yhteispisteissä toinen oli Akuhullu joka oli mahtavassa vireessä kauden loppupuoliskolla. Itse olin kauden kolmonen ja olen suoritukseeni varsin tyytyväinen. Neljäs kausi on epäilemättä legendaarinen ja sitä tullaan muistelemaan vielä tulevaisuudessakin. Akkaridekkarin blogit olivat mahtavia kaudella neljä, ja oikeastaan kyseisestä kaudesta lähtien hän on ollut VM-blogisti.
Viides kausi oli mielestäni varsin mielenkiintoinen kausi. Myös kaudella 5 tallit olivat mukana. Joissakin talleista oli tapahtunut kisaajanvaihtoja, mutta neloskauden parhaat olivat pysyneet samoissa talleissaan. kausi alkoi 16.elokuuta.09. Pistelaskusysteemiä muutettiin kaudelle 5 mentäessä, sillä oli odotettavissa, että kauden taso ei olisi aivan niin kova, mitä se neloskaudella oli. Kuitenkin myös viitoskaudella nähtiin melkoisen pitkiä viestejä. Viitoskaudella osakilpailun kuusi parasta saivat kunnolla pisteitä ja loput saivat vain jämäpisteitä. Eräällä tallilla ei ollut yhtään motivaatiota. Flipsism Race Team ei saanut kauden aikana kerättyä yhtäkään pistettä, sillä heidän tallian jäsenistä kukaan ei osallistunut yhteenkään osakilpailuun. Jo heti kauden alkupuolella syntyi pieniä kiistoja ja suuriakin keskusteluita sääntömuutoksista ym. asioista. Ehkä yksi suurimmista puheenaiheista oli eräs osakilpailu, jonka aikana Ankkis ei kunnolla toiminut (lauantaina). Tämä harmitti etenkin niitä, jotka eivät menestyneet osakilpailussa kovinkaan hyvin. kausi oli lopulta melko tasainen, ainakin kolmen kärjen osalta. Lopulta minä, siis Imfromfinland08, voitin kauden 5 mestaruuden. Kirja oli hyvänä kakkosena, ja pronssin nappasi Akuhullu joka osallistui kaudella vain kolmeen osakilpailuun. Oli aivan mahtavaa voittaa mestaruus, kun edellisen voittamisesta oli kulunut jo 10-11 kuukautta.
Kuudes kausi alkoi vasta vähän aikaa sitten. Kauden 6 säännöt eivät ole kauheasti muuttuneet edelliskaudesta. Tallit ovat edelleenkin mukana, vaikka pari VM'n parissa puuhailevaa onkin ehdottanut että tallit voitaisiin ainakin väliaikaisesti ottaa pois. Talleja tuli kaudelle 6 lisää, ja samalla myös varteenotettavia kilpailijoita. Pistelskusysteemiä on vähän muutettu, sillä on odotettavissa, että kaudesta tulee kovatasoiunen. Ainakin ensimmäisen osakilpailun perusteella näyttää siltä. Kirja on kirjoittanut jo heti ensimmäisessä osakilpailussa hirveän viestin, jonka pituus o yli 50 000 merkkiä! Kukaanei ole aiemmin ylittänyt 50 000 merkin rajaa ja tästä hyvästä kirja sai ylimääräisen puolikkaan pisteen. DuDu talli vaihtoi täski kaudeksi nimeä, kilpailijat tosin ovat täysin samat. He vain halusivat aloittaa puhtaalta pöydältä. Kauden ennakkosuosikkeja ovat varmaankin kirja, Vankka, Karhula ja pari muuta.
Myös Akun313-nimisellä sivustolla on järjestetty Viestimaraton, ja myös tätä maratonia ylläpitää ahkera Vistimaratonin perustaja, Salwer. Akun313'n maraton on kaikista Salwerin maratooneista uusin, sillä sen ensimmäinen kausi starttasi 25.maaliskuuta. 09. Akun313-maraton on siitä erikoinen, että yksi kausi sisältää vain kolme osakilpailua, joten sen takia sitä kutsutaankin Miniatyr.maratoniksi. Ensimmäisen, ja tähän mennessä ainoan kauden taso ei ollut kovinkaan kummoinen. Mestaruuden voitti Karhula, ja varsin helpolla tavalla. Hänen ei tarvinnut kirjoittaa kovinkaan tosissaan voittaakseen kauden. Hopeaa otti Djlordi ja pronssille pääsivät aktivisti-wierii ja HiivaLihaKiisseli, joka tunnetaan Ankkiksessa nimellä Mac Ducky. Toistaiseksi ei ole vielä varmaa, että aloitetaanko Akun313-maratonissa ollenkaan kakkoskautta, mutta viitteitä tästä on kuitenkin kuultu.
Kopiomaratonit ovat Viestimaratonin yksi varjopuolista. Melko monet ovat kopioineet Salwerin maratooneja eri sivustoille ja useimmat näistä kopioista ovat varsin huonoja, eikä niihin riitä paljoakaan osallistujia. Ehkä menestynein kopio-maratoni on Formulaviestimaraton, jonka minä noin vuosi sitten tein. Oikeastaanminulla oli erityislupa ylläpitää Formulviestimaratonia, mutta lopulta päätin lopettaa sen, liian vähäisen osallistujamäärän takia.
Viestimaratonissa taktikoinnilla on jonkinverran merkitystä, miten tulee jossain osakilpailussa pärjäämään. Ehkäpä yksi kuuluisimmista ja yleisimmistä taktiikoista on Bomber-taktiikka. Tämä tarkoittaa pitkän kilpailuviestin lähettämistä juuri ennen osakilpailun loppumista. Nimi tulee kilpailijasta nimeltä Bomber, joka Kreachin(?) kanssa suunnitteli käyttävänsä tällaista taktiikkaa eräässä osakilpailussa neljännella kaudella. Tällöin taktiikka toimi mainiosti eikä kukaan ollut varauunut,että Bomber tulisi vielä viime metreillä kaikkien ohi, voittoon. Myös monet muut ovat ainakin joskus käyttäneet tätä taktiikkaa. Jotkut kilpailijat suosivat tasaisen tappavaa taktiikkaa, jossa osakilpailun alusta alkaen kirjoitetaan viestiä, tällä taktiikalla saadaan vastuatajat väsytettyä. Joskus myös näkee käytettävän sellaista taktiikkaa, jossa viestin kirjoittaminen aloitetaan jo ennen osakilpailun alkamista. Tällä taktiikalla voidaan saada osa kilpailijoista lannistettua, toisin sanoen luovuttamaan.
Viestimaratonin nykytilanne: Viestimaraton on nykyisin mahtava kisailu. Se on levinnyt jo kolmelle eri sivustolle ja kilpailun säännöt vaativat enää pientä hiomista. Moni asia on kehittynyt VM'ssä merkittävästi, ja sääntömuutokset ovat huomattavan suuria, jos vertaa vaikkapa kaikkien aikojen ensimmäistä VM-kautta ja Ankkiksen kuudetta kautta keskenään, voi sanoa, että VM on lähes täysin eri kisa nykyisin. Itseänihän tämä ei haittaa. Nyky-säännöt ovat varsin hyviä, eikä niitä pahemmin tarvitsisi muuttaa, pientä hiomista lukuunottamatta. Onh mukavaa että VM'ssä on toisinaan aika rento tunnelma, ja sitä VM'ssä on ollut aina. Tosin ankeampiakin päiviä on nähty. nykyisin VM vaatii paljon aikaa ja kirjoitusintoa, joten ei ole ihme, että välillä kilpailijoilta katoaa motivaatio kirjoittamiseen. Toisinaan sitä ei vaan jaksa kirjoittaa. Viestimaraton on huolellisesti suunniteltu peli ja se on kehittynyt pikkuhiljaa aina vain parempaan ja parempaan suuntaan. Todella moni on tuonut oman kortensa kekoon Viestimaratonin parantamiseksi. Jokainen VM'n parissa toimiva henkilö tuo myös sitä omaa lisävärikkyyttä Viestimaratoniin. Nykyään kukaan ei ole ollut koko kauden aikana ylivoimainen, vaan usein on ollut melko tasaista. Tosin aina joku saattaa olla yksittäisissä osakilpailuissa melko suvereeni, mutta se ei Viestimaratonia huononna.
Omasta mielestäni ehkä paras kaikista kausista oli edellinen, viides kausi. Tämä kausi on mieleeni sen takia, että voitin kyseisellä kaudella mestaruuden. Kauden teki mielenkiintoiseksi myös muutamat hyvät haastajat. Mielestäni juuri mikään Viestimaratonin kausista ei ole ollut tylsä, mutta joitakin pitkäveteisiä osakilpailuja olen kokenut ainakin Akuankka.fi'n puolella. Ehkäpä eräät parhaimmista osakilpailuista koin Ankkiksen Viestimaratonin kausilla 4 ja 5. Yksi hyvistä hetkistä oli myös ensimmäinen SRT'n kaksoisvoitto.
Vimky on "Viestimaraton: kilpailijoiden yhdistys". Vimkyssä on mukana kaikki kilpailijat jotka kisaavat Viestimaratonissa, myös tallipäälliköitä ja ylläpitäjät ovat mukana Vimkyn toiminnassa. Vimky'n jäsenet saavat ehdottaa uusia sääntöjä tuleville Viestimaraton-kausille, jotka sitten ylläpitäjät hyväksyvät/ tai hylkäävät. Vimkyssä voi myös keskustella muista Viestimaratonin ajankohtaisista ja tärkeistä asioista. Jotkin kilpailijat ovat halunneet eroon Vimkystä, sillä YV-laatikko saattaa täyttyä Vimky-viesteistä.
Kirjoittajat/kilpailijat:
Useimmat melko hyvin menestyneistä kilpailijoista ovat olleet noin 12-17-vuotiaita kilpailijoita, mutta myös nuorempia ja vanhempiakin kilpailijoita on aika monia. Ankkiksen puolella vähän vanhempia kirjoittajia on enemmän, kuin vaikkapa Akuankka.fi'n maratonissa. Tämä näkyy myös viestin sisällöstä. Useimmilla Ankkiksen maratoonareilla kieliopillisuus on ainakin suht koht hyvin kohdallaan, ja kappalejako ym. ovat aika hyvin hallussa. Mutta välillä taitavsti kirjoittavatkin saattavat joskus alentua vähän huolimattomaan kirjoittamiseen ja minä olen siitä hyvä esimerkki. Kovatasoisissa osakilpailuissa on vain vaikea tehdä viestistä kieliopillisesti loistavaa. Akuankka.fiän kilpailijat ovat olleet usein ikähaitariltaan pari tai kolme vuotta Ankkiksen maratoonareita nuorempia, ja tämä näkyy myös viestin laadussa. Akun313'ssa on sekä vähän vanhempia, että nuoriakin kirjoittelijoita.
Yhteenveto: Viestimaraton on eräs Salwerin järjestämä kilpailu, jossa on tarkoituksena kirjoittaa mahdollisimman pitkä viesti, jossain meneillään olevasta aiheesta. Lähes aina osakilpailuiden aiheet liittyvät jollin lailla Disneyn maailmaan. Alunperin Viestimaratonis järjestettiin pelkästään Akuankka.fi-sivustolla, mutta melko pian se levisi parille muullekin saivustolle ja nykyään suosotuin Viestimaraton on Ankkiksessa. Kaikenkaikkiaan Viestimaraton-kausia ollaan järjestetty tähän mennessä 13 kappaletta, joista 6 Ankkiksessa, 6 Akuankka.fi'ssä ja yksi vaivainen Akun313'ssa. Nykyään Ankkiksen Viestimaratonissa on tallit, joissa saa olla korkeintaan kaksi kilpailijaa.
Viestimaraton on eräänlainen netissä parhaillaankin käynnissä oleva kilpailu, jossa on tarkoituksena kirjoittaa mahdollisimman pitkä viesti, mutta jos pitkä viesti rikkoo sääntöjä seuraa siitärangaistus. Pitkällä, ja kieliopillisesti ja muutenkin sisällöllisesti hyvällä viestillä varmasti pärjää hyvin. Tässä tekstissä kerron Viestimaratonin historiasta, kilpailijoista, talleista, ylläpitäjistä ja säännöistä yms. hiukan tarkemmin.
Viestimaratonin perusti eräs aktiivinen Ankkailija nimimerkiltään Salwer1st/. Tämä kilpailu oli alunperin vain Akuankka.fi-sivuston kilpailu. Perustamispäivä oli 6.9.08, eli Viestimaraton on nykyään jo yli vuoden vanha. Tuolloin kukaan tuskin uskoi, miten menestyvä Viestimaratonista vielä joskus tulisi.
Ensimmäisen AA.fi-Viestimaraton-kauden säännöt olivat aika yksinkertaisia ja sääntöjä oli huomattavasti nykyistä vähemmän. Eräs huomattava asia Akuankka.fi'n viesteissä on se, että kappalejaot olivat vielä viidellä ensimmäisellä kaudella kiellettyjä. Ensimmäisellä kaudella aika moni satunnainen kirjoittaja sortui kopioimiseen ja jo tuolloin siitä seurasi ankara rangaistus. Ensimmäiset osakilpailut olivat siitä erikoisia, että ne kestivät kaksi viikkoa, pian kuitenkin kilpailun pituudeksi muotoutui yksi viikko. Ja sunnuntaista tuli melkeinpä heti alusta lähtien osakilpailuiden vaihtamispäivä. Ensimmäisellä Akuankka.fi'n Viestimaraton-kaudella osakilpailuita oli suurinpiirtein samanverran, kuin nykyisilläkin VM-kausilla. Ensimmäisen kauden taso ei ollut mitenkään kova, mutta parhaimmillaan viestit olivat useiden kymmenien rivien pituisia, joskus jopa melkein sadan rivin pituisia. Ankuankka.fi'n maratonin ensimmäisillä kausilla viestien pituuden laskettiin riveillä, mutta viimeisimmillä kausilla sielläkin ollaan päädytty merkkilaskusysteemiin. Vielä tuolloin ei ollut syynäreitä, tallipäälliköitä ja jotkin muutkin nykyiset tärkeät asiat puuttuivat. Ensimmäinen kausi ei ollut erityisen tiukka, ja minä voitin mestaruuden kaikkien aikojen ensimmäiellä Viestimaraton kaudella. Nykyisistä kilpailijoista tuolloin oli mukana ainakin Akuhullu ja pari muutakin, jotka eivät tosin ole juuri tällä kaudella Ankkiksen Viestimaratonissa kilpailleet. Pistelaskusyysteemikin oli ensimmäisellä kaudella varsin erilainen: pisteitä jaettiin vain muutamalle parhaalle kilpailijalle.
Toinen kausi Akuankka.fi'n Viestimaratonissa oli jo hieman erilainen, mutta edelleenkin oltiin vielä kaukana nykyisestä maineesta. Kaudella 2 tuli muutamia uusia kilpailijoita mm. Ankkarock, joka tuolloin voitti mestaruuden. Kausi 2 oli tasoltaan jo kovempi, kuin ykköskausi. Viestien kopioijia oli kakkoskaudella vähemmän. Itse olin kauden 2 loppupisteissä toinen, Ankkarock ja minä hallitsimme kautta, ja en pystynyt tuolloin voittamaan Ankkarockia vaikka kovasti yritinkin. Pikkuhiljaa kauden 2 ja 3 aikoihin mukaan alkoivat tulla edelleenkin Viestimaratonissa kisaavat akkaridekkari ja Karhukelmi. Myös wierii taisi tulla kaudella 2 mukaan, tosin hän oli jo ykköskaudella ollut parissa osakilpailussa mukana. Wieriistä tuli melko pian rankingien tekijä (VM'ssä aina välillä tehdään väliaikatilanteita). Kausi 2 oli ehkä mielenkiintoisempi kausi kuin ykköskausi.
Kolmannella Akuankka.fi'n Viestimaratonkaudella hallitsivat uudet kilpailijat. Akkaridekkari ja Karhukelmi (karhula) tekivät tuolloin läpimurtonsa, samoin myös T@ik@viitta. Karhukelmi voitti kolmannen kauden. T@ik@viitta oli hyvä kakkonen ja kolmannelle sijalle kurottautui akkaridekkari. Kolmannella kaudella tuli myös muutamia muita uusia kilpailijoita, jotka aina välillä osallistuivat joihinkin osakilpailuihin. Itse voitin kauden ensimmäisen osakilpailun, mutta pian sen jälkeen motivaationi katosi, enkä jaksanut tuolla kaudella enää osallistua muihin osakilpailuihin. Olin lopulta yhteispisteissä viides. Kauden kolme taso oli jo varsin hyvä, tosin porukka ei tuolla kaudella ollut hirveän aktiivista. Välillä saattoi nähdä pitkiäkin viestejä, joilla saattaisi pärjätä jopa nykyäänkin. Kaudella kolme BONUS-kilpailut tulivat mukaan Viestimaratoniin. BONUS-kilpailuidean keksi akkaridekkari.
Akuankka.fi'n neljäs Viestimaraton-kausi oli omasta mielestäni hyvin mielenkiintoinen, ja tasainen. Kausi 4 oli myäs siihenastisista kausista kovatasoisin. Heti ensimmäinen osakilpailu oli melko kovatasoinen ja 4 parasta kilpailijaa kirjoittivat yli 100 rivin pituisen viestin. Tuon osakilpailun voitti Karhukelmi ja minä olin toinen. T@ik@viitta ja akkaridekkari seurasivat perässä. Kilpailijoiden suhteen ei siis tullut suuria muutoksia neljännelle kaudelle. Kauden toinen osakilpailu oli tasoltaan todella kova. Tuossa osiksessa rikottiin ennätyksiä, pitkillä viesteillä. Edelleenkin Karhukelmi, Akkaridekkari ja minä olimme kärkipäässä (myös T@ik@viitta). Tätä itseasiassa jatkui koko kauden ajan. Karhula oli ennen paria viimeistä osakilpailua ottanut melko suuren etumatkan minuun ja dekkariin, mutta kuitenkin yritin vielä saada Karhun etumatkan kiinni ja pääsinkin vaivaisen puolen pisteen päähän Karhulasta. Tuolloin minua harmitti aika paljon noin niukka tappio. Neljännen kauden lopussa mukaan tuli Kirja, joka on sittemmin menestynyt hyvin Ankkiksen Viestimaratonissa.
Kaudelle 5 säännöt olivat edelleenkin muuttuneet ja säännöt alkoivat jo vähän muistuttaa nykyisiä. Osittain Akuankka.fi'n sääntöuudistukset johtuivat muiden foorumeiden Viestimaratoneista ja Salw päätti laittaa lähes samanlaiset säännöt kaikillle Viestimaratoneilleen. Kauden taso ei ollut aivan yhtä kova, kuin edelliskauden taso, sillä aikaisemmilla kausilla menestyneet (mm. akkaridekkari, Karhukelmi ja minä) eivät kunnolla jaksaneet oallistua viitoskauden osakilpailuihin. kauden mestaruuden vei ansaitusti T@ik@viitta, joka oli tuohon mennessä ollut jo varsin pitkään mukana AA.fi'n maratonissa. Hopeaa otti Frodo, joka oli ennen kautta 5 kilpaillut satunnaisesti jo ensimmäisistä kausista lähtien. Pronssin nappasi hiukan uudempi tuttavuus, Mattii. Kaudella 5 Salwer kyllästyi Akuankka.fi'n Viestimaratoniin ja tuolloin hän päätti lopettaa sen kokonaan. Kauden lopputuloksiakaan hän ei enää jaksnaut tehdä, ennen elokuuta. Nyt kuitenkin Salwer päätti aloittaa Akuankka.fi'n VM'n kuudennen kauden, jossa on samat aiheet kuin Ankkiksenkin Viestimaratonissa.
Akuankka.fi'n maratonissa oli sitä jotain. Silloin VM oli varsin mielenkiintoinen, mutta välillä oli ärsyttävää, kun eräät tekivät kopio-maratoneja, ja spämmääjiäkin siellä oli. Akuankka.fi'n maratonissa monet kirjoittivat vähän aiheen vierestä ja siellä ei jaettu rangaistuksia kovinkaan helpolla. Kuitenkin AA.fi-Vm oli mielenkiintoinen. Useimmiten kaudet olivat kärkipään osalta tasaisia, ja jännittäviä.
Ankkiksen Viestimaraton starttasi täällä Ankkiksessa 14. joulukuuta vuonna 2008. Ankkiksen maraton on siis toiseksi vanhin Viestimaraton. Aluksi Ankkiksessakaan ei riittänyt VM'lle kovin paljon kilpailijoita, mutta vähitellen kilpailijoiden määrä, sekä taso paranivat...
Ensimmäinen Ankkiksen VM-kausi siis käynnistyi 14.12.08. Kuten AA'n Viestimaratonin, Salwer perusti myös Ankkiksen VM'n. Ensimmäisillä VM-kausilla säännöt olivat ykinkertaisemmat kuin nykyisin. Noihin aikoihin Ankkiksen maratonin asema oli erilainen: se ei ollut vielä tuolloin Salwerin maratoneista tärkein ja suosituin, vaan Akuankka.fi'n Viestimaraton oli suositumpi, sillä käyttäjiä kyseisellä sivustolla on paljon enemmän kuin Ankkiksessa. Myös Ankkiksen ensimmäisellä VM-kaudella näki kopiointia ja vähän heikkotasoisia viestejä, mutta myös kieliopillisesti erittäin hyviäkin viestejä jotkut kirjoittelivat. Ykköskauden ensimmäinen viikko oli todella hiljainen, eikä muutenkaan ekalla kaudella kirjoiteltu kovinkaan aktiivisesti. Kuten Akuankka.fi'ssäkin, myös Ankkiksessa ensimmäiset rankingit laskettiin riveinä ja melko pian myös sanoina. Ensimmäisen kauden mestareita olivat Kreach ja Bomber, jotka jakoivat mestaruuden. Nämä kaksi ovat mukana Ankkiksen Viestimaratonissa nykyäänkin. Karhula kyllä olisi voittanut mestaruuden ensimmäisellä kaudella, mutta hän rikkoi sääntöjä ja hänen suorituksensa lopulta hylättiin. Nykyäänkin kilpaileva Aku Vankka oli pisteissä neljäs.
Vielä toisella Ankkiksen Viestimaraton-kaudella säännöt olivat melko yksinkertaiset. Kuitenkin asetelmat muuttuivat kaudelle lähdettäessä ja joitakin pieniä muutoksia toiselle kaudelle mentäessä tuli. Toisella kaudella ei vielä oltu otettu BONUS-kilpailu-menetelmää Akkiksen maratoniin, vaikka se jo olikin otettu käyttöön AKuankka.fi'n puolella. Kuten edeltäjilläsäkin myös toinen Ankkiksen VM-kausi sisälsi kuusi osakilpailua, jotka kaikki kestivät viikon ajan. Toisella kaudella taso noui jonkun verran, kilpailijoitakin oli vähän enemmän ja moni heistä kirjoitti viestejänsä varsin innokkaasti ja aktiivisesti. MM. Karhula (Akuankka.fi'n maratonissa Karhukelmi) kirjoitti eräässä osakilpailussa varsin pitkän viestin, viestin pituus oli noin 17 000 merkkiä, joka oli siihen asti Ankkiksen pisimpiä VM-viestejä. Osa kauden 2 aiheista oli samoja, mitä oli myös Akuankka.fi'n maratonissa. Tällöin kuitenkaan ei saanut kirjoittaa yhtä viestiä, ja laittaa sitä molempiin maratoneihin. Pistelaskusysteemikin muuttui hiukan kaudelle 2 tultaessa. Vaikka kauden 2 taso oli ykköskauden tasoa parempi, kuitenkin kaksi kilpilijaa hallitsivat kautta melko suvereenisti: Pullasorsa ja Karhula kamppailivat mestaruudesta, ja lopulta ensimmäisellä kaudella hylätyksi tullut Karhula vei mestaruuden. Pullasorsa oli hyvänä pisteissä kakkosena ja jo melko kokenut VM-kilpailija wierii oli yhteispisteissä kolmas. Vaikka taso olikin jo parantunut, kovin monelle Ankkiksen VM ei vielä merkinnyt kaudella 2 kovinkaan paljoa.
Ankkiksen Viestimaratonin kolmas kausi alkoi 18.huhtikuuta. 09. Kolmannelle kaudelle tultaessa moni asia muuttui merkittävästi Ankkiksen Viestimaratonissa. Säännöt muuttuivat edelliskausia tarkemmiksi ja sääntöjä tuli enemmän. Myös pistelaskusysteemi muuttui jonkun verran ja kaudella kolme voittaja sai vain 8 pistettä osakilpailuvoitosta. Tuolloin viisi parasta sai pisteitä ja yli 800 merkilläkin sai lohdutukseksi puolikkaan pisteen. Lohdutuspiste-käytäntö on ollut mukana Viestimaratonissa jo puolisen vuotta. Pikkuhiljaa osakilpailujen aiheetkin muuttuivat: parilla neimmäisellä kaudella aiheet olivat aika tavanomaisia, joista on helppo väsätä tekstiä vain katsomalla ensin faktatietoa netistä. Mutta kolmannella kaudella aiheet muuttuivat varsin mielenkiintoisiksi ja selaisiksi missä kirjoittajalle tulee enemään pohdittavaa. Kaudenlla kolme Salwer ilmoitti hakevansa uusia syynäreitä, syynäämään kilpailijoiden viestejä. Aikeisemmaillakin kausilla oli ollut tuomaristo, joka syynäsi kilpailijoiden viestejä, mutta kauden 3 aikoihin alettiin käyttämät nimitystä "syynäri". Kolmannella kaudella ongelmaksi alkoi tulla se, että kilpailijoiden kirjoittamat pitkät viestit veivät paljon tilaa, mutta tuolloin ei kuitenkaan vielä spoilereita pahemmin käytelty, vaikka se olisi ollutkin tarpeen. Viestien pituuden laskemiseen alettiin käyttää merkkimäärää, nyt rivit ja sanat hylättiin lähestulkoon lopullisesti. Kauden taso oli ihan kohtuullinen. Ensimmäisen osakilpailun taso oli varsin kova. Monta kilpailijaa ylitti 10 000 merkin rajapyykin, mutta sen jälkeen kaikki vähän lässähti eikä loppukaudella taso olltukaan ensimmäisen osakilpailun vertainen. kahden kärjen osalta mestaruustaisto oli jälleen kerran hyvin tiukka. Kamppailu käytiin Aku Vankan ja edelliskauden mestarin, Karhulan kanssa. Lopulta Karhula vei jälleen voiton, mutta vaivaisen yhden pisteen erolla Vankkaan. Jo aiemmin Akuankka.fi'n maratoniin osallistunut T@ik@viitta oli loppupisteissä kolmas. Kauden päätyttyä alettiin suunnittelemaan suuria uudistuksia neljännelle kaudelle, jo kolmannen kauden lopussa keksittiin Talli-idea. Suunniteltiin, että Tallit otettaisiin käyttöön neljännelle kaudelle, ja jokaisessa tallissa tulisi kisaamaan joko yksi tai kaksi kilpailijaa. Kolmannella kaudella aktiivinen maratoonei akkaridekkari alkoi julkaista blogeja, joissa hän käsitteli/käsittelee Viestimaratonin ajankohtaisia asioita.
Kauden kolme ja neljä välissä oli kautta 4 edeltävät testit. Nämä testit olivat ensimmäiset. Testeissä sai kilpailla jos halusi, mutta moni muutamat kirjoittelivat viestejä vain huvin vuoksi eivätkä he oikein jaksaneet kirjoittaa tosissaan. Osa tulevista kauden 4 kilpailijoista ei osallistunut testeihin, vaan he säästivät energiansa itse kauteen. Testeissä käytettiin kauden 3 sääntöjä. Osakilpailuja teisteissä oli vain 5. Testiosakilpailujen pituus poikkesi paljon aiempien VM-kausien osakilpailujen pituuksista. Kaikki testiosakilpailut kestivät vain 1-3 päivää. Eräässä osakilpailussa viestit piti lähettää YV'llä kirjalle ja taas eräässä toisessa vain ensimmäinen kilpailuviesti hyväksyttiin. Näitä erikoisia sääntöjä kokeiltiin testeissä, mutta niitä ei kuitenkaan otettu mukaan neljännelle kaudelle. Jo kauden 3 ja 4-välisissä testeissä tallit tulivat mukaan ja KPw (Karhula, Pullasorsa ja wierii) hallitsi testikautta. KPw'n Pullasorsa voitti kaikkien aikojen ensimmäisen testikauden, Peetukka oli toinen ja Bomber kolmas. Toinen KPw'n edustajista, Karhula, oli testikauden neljäs. Testeissä taso ei ollut erityisen hyvä, se oli itseasiassa huomattavasti huonompi kuin vaikkapa kolmoskaudella. Tämä johtui osin siitä, että yksi testiosakilpailu oli kestoltaan vain pari päivää.
Ankkiksen neljäs Viestimaraton-kausi on ehkäpä koko VM'n historian mielenkiintoisin ja kovatasoisin kausi. Tälle kaudelle tuli muutamia isoja uudistuksia, merkittävämpänä varmaankin tallit. Jokainen halukas sai perustaa oman tallinsa ja talleja ilmoitettiinkin yhteensä yhdeksän, tosin Salwerilla oli pari tallia joissa ei ollut kovin paljon kilpailijoita. Pistesysteemikin muuttui rajusti kun kaudesta ennustettiin varsin kovatasoista. Jopa osakilpailun kahdeksalle parhaalle oli tarjolla kunnolla pisteitä. Heti kauden alkupuolella Viestimaraton-kilpailijat keskustelivat sääntömuutoksista varsin kiiaalla tavalla yksityisviesteillä. Vimkykin perustettiin. Kauden osakilpailujen aiheet olivat varsin mielenkiintoisia, mutta osa niistä oli hyvin vaikeita. Kauden taso oli kova. Jo heti ensimmäisestä osakilpailusta lähtien kirjoitettiin erittäin pitkiä viestejä, ja osa kilpailijoista lannistui näistä superpitkistä viesteistä. Jo heti parin ensimmäisen osakilpailun aikana tehtiin ennätyspitkiä viestejä. Neljännen kauden alusta lähtien jokaisen kilpailijan piti käyttää spolereita, sillä useimmat kirjoitetut viestit olivat todella pitkiä. Kauden pisimmän viestin kirjoitti Akuhullu97, jonka viesti oli huimat 46 000 merkkiä pitkä, muutenkin kyseinen (neljäs) osakilpailu oli tasoltaan äärimmäisen kova. Minä, joka olin neljäs, kirjoitin tuossa osakilpailussa 39 000 merkin pituisen viestin. Kauden edetessä syntyi jopa pieniä kiistoja sääntömuutoksista. Lopulta kauden voittajaksi nousi kirja, joka itseasiassa voitti kauden melko selvästi. Yhteispisteissä toinen oli Akuhullu joka oli mahtavassa vireessä kauden loppupuoliskolla. Itse olin kauden kolmonen ja olen suoritukseeni varsin tyytyväinen. Neljäs kausi on epäilemättä legendaarinen ja sitä tullaan muistelemaan vielä tulevaisuudessakin. Akkaridekkarin blogit olivat mahtavia kaudella neljä, ja oikeastaan kyseisestä kaudesta lähtien hän on ollut VM-blogisti.
Viides kausi oli mielestäni varsin mielenkiintoinen kausi. Myös kaudella 5 tallit olivat mukana. Joissakin talleista oli tapahtunut kisaajanvaihtoja, mutta neloskauden parhaat olivat pysyneet samoissa talleissaan. kausi alkoi 16.elokuuta.09. Pistelaskusysteemiä muutettiin kaudelle 5 mentäessä, sillä oli odotettavissa, että kauden taso ei olisi aivan niin kova, mitä se neloskaudella oli. Kuitenkin myös viitoskaudella nähtiin melkoisen pitkiä viestejä. Viitoskaudella osakilpailun kuusi parasta saivat kunnolla pisteitä ja loput saivat vain jämäpisteitä. Eräällä tallilla ei ollut yhtään motivaatiota. Flipsism Race Team ei saanut kauden aikana kerättyä yhtäkään pistettä, sillä heidän tallian jäsenistä kukaan ei osallistunut yhteenkään osakilpailuun. Jo heti kauden alkupuolella syntyi pieniä kiistoja ja suuriakin keskusteluita sääntömuutoksista ym. asioista. Ehkä yksi suurimmista puheenaiheista oli eräs osakilpailu, jonka aikana Ankkis ei kunnolla toiminut (lauantaina). Tämä harmitti etenkin niitä, jotka eivät menestyneet osakilpailussa kovinkaan hyvin. kausi oli lopulta melko tasainen, ainakin kolmen kärjen osalta. Lopulta minä, siis Imfromfinland08, voitin kauden 5 mestaruuden. Kirja oli hyvänä kakkosena, ja pronssin nappasi Akuhullu joka osallistui kaudella vain kolmeen osakilpailuun. Oli aivan mahtavaa voittaa mestaruus, kun edellisen voittamisesta oli kulunut jo 10-11 kuukautta.
Kuudes kausi alkoi vasta vähän aikaa sitten. Kauden 6 säännöt eivät ole kauheasti muuttuneet edelliskaudesta. Tallit ovat edelleenkin mukana, vaikka pari VM'n parissa puuhailevaa onkin ehdottanut että tallit voitaisiin ainakin väliaikaisesti ottaa pois. Talleja tuli kaudelle 6 lisää, ja samalla myös varteenotettavia kilpailijoita. Pistelskusysteemiä on vähän muutettu, sillä on odotettavissa, että kaudesta tulee kovatasoiunen. Ainakin ensimmäisen osakilpailun perusteella näyttää siltä. Kirja on kirjoittanut jo heti ensimmäisessä osakilpailussa hirveän viestin, jonka pituus o yli 50 000 merkkiä! Kukaanei ole aiemmin ylittänyt 50 000 merkin rajaa ja tästä hyvästä kirja sai ylimääräisen puolikkaan pisteen. DuDu talli vaihtoi täski kaudeksi nimeä, kilpailijat tosin ovat täysin samat. He vain halusivat aloittaa puhtaalta pöydältä. Kauden ennakkosuosikkeja ovat varmaankin kirja, Vankka, Karhula ja pari muuta.
Myös Akun313-nimisellä sivustolla on järjestetty Viestimaraton, ja myös tätä maratonia ylläpitää ahkera Vistimaratonin perustaja, Salwer. Akun313'n maraton on kaikista Salwerin maratooneista uusin, sillä sen ensimmäinen kausi starttasi 25.maaliskuuta. 09. Akun313-maraton on siitä erikoinen, että yksi kausi sisältää vain kolme osakilpailua, joten sen takia sitä kutsutaankin Miniatyr.maratoniksi. Ensimmäisen, ja tähän mennessä ainoan kauden taso ei ollut kovinkaan kummoinen. Mestaruuden voitti Karhula, ja varsin helpolla tavalla. Hänen ei tarvinnut kirjoittaa kovinkaan tosissaan voittaakseen kauden. Hopeaa otti Djlordi ja pronssille pääsivät aktivisti-wierii ja HiivaLihaKiisseli, joka tunnetaan Ankkiksessa nimellä Mac Ducky. Toistaiseksi ei ole vielä varmaa, että aloitetaanko Akun313-maratonissa ollenkaan kakkoskautta, mutta viitteitä tästä on kuitenkin kuultu.
Kopiomaratonit ovat Viestimaratonin yksi varjopuolista. Melko monet ovat kopioineet Salwerin maratooneja eri sivustoille ja useimmat näistä kopioista ovat varsin huonoja, eikä niihin riitä paljoakaan osallistujia. Ehkä menestynein kopio-maratoni on Formulaviestimaraton, jonka minä noin vuosi sitten tein. Oikeastaanminulla oli erityislupa ylläpitää Formulviestimaratonia, mutta lopulta päätin lopettaa sen, liian vähäisen osallistujamäärän takia.
Viestimaratonissa taktikoinnilla on jonkinverran merkitystä, miten tulee jossain osakilpailussa pärjäämään. Ehkäpä yksi kuuluisimmista ja yleisimmistä taktiikoista on Bomber-taktiikka. Tämä tarkoittaa pitkän kilpailuviestin lähettämistä juuri ennen osakilpailun loppumista. Nimi tulee kilpailijasta nimeltä Bomber, joka Kreachin(?) kanssa suunnitteli käyttävänsä tällaista taktiikkaa eräässä osakilpailussa neljännella kaudella. Tällöin taktiikka toimi mainiosti eikä kukaan ollut varauunut,että Bomber tulisi vielä viime metreillä kaikkien ohi, voittoon. Myös monet muut ovat ainakin joskus käyttäneet tätä taktiikkaa. Jotkut kilpailijat suosivat tasaisen tappavaa taktiikkaa, jossa osakilpailun alusta alkaen kirjoitetaan viestiä, tällä taktiikalla saadaan vastuatajat väsytettyä. Joskus myös näkee käytettävän sellaista taktiikkaa, jossa viestin kirjoittaminen aloitetaan jo ennen osakilpailun alkamista. Tällä taktiikalla voidaan saada osa kilpailijoista lannistettua, toisin sanoen luovuttamaan.
Viestimaratonin nykytilanne: Viestimaraton on nykyisin mahtava kisailu. Se on levinnyt jo kolmelle eri sivustolle ja kilpailun säännöt vaativat enää pientä hiomista. Moni asia on kehittynyt VM'ssä merkittävästi, ja sääntömuutokset ovat huomattavan suuria, jos vertaa vaikkapa kaikkien aikojen ensimmäistä VM-kautta ja Ankkiksen kuudetta kautta keskenään, voi sanoa, että VM on lähes täysin eri kisa nykyisin. Itseänihän tämä ei haittaa. Nyky-säännöt ovat varsin hyviä, eikä niitä pahemmin tarvitsisi muuttaa, pientä hiomista lukuunottamatta. Onh mukavaa että VM'ssä on toisinaan aika rento tunnelma, ja sitä VM'ssä on ollut aina. Tosin ankeampiakin päiviä on nähty. nykyisin VM vaatii paljon aikaa ja kirjoitusintoa, joten ei ole ihme, että välillä kilpailijoilta katoaa motivaatio kirjoittamiseen. Toisinaan sitä ei vaan jaksa kirjoittaa. Viestimaraton on huolellisesti suunniteltu peli ja se on kehittynyt pikkuhiljaa aina vain parempaan ja parempaan suuntaan. Todella moni on tuonut oman kortensa kekoon Viestimaratonin parantamiseksi. Jokainen VM'n parissa toimiva henkilö tuo myös sitä omaa lisävärikkyyttä Viestimaratoniin. Nykyään kukaan ei ole ollut koko kauden aikana ylivoimainen, vaan usein on ollut melko tasaista. Tosin aina joku saattaa olla yksittäisissä osakilpailuissa melko suvereeni, mutta se ei Viestimaratonia huononna.
Omasta mielestäni ehkä paras kaikista kausista oli edellinen, viides kausi. Tämä kausi on mieleeni sen takia, että voitin kyseisellä kaudella mestaruuden. Kauden teki mielenkiintoiseksi myös muutamat hyvät haastajat. Mielestäni juuri mikään Viestimaratonin kausista ei ole ollut tylsä, mutta joitakin pitkäveteisiä osakilpailuja olen kokenut ainakin Akuankka.fi'n puolella. Ehkäpä eräät parhaimmista osakilpailuista koin Ankkiksen Viestimaratonin kausilla 4 ja 5. Yksi hyvistä hetkistä oli myös ensimmäinen SRT'n kaksoisvoitto.
Vimky on "Viestimaraton: kilpailijoiden yhdistys". Vimkyssä on mukana kaikki kilpailijat jotka kisaavat Viestimaratonissa, myös tallipäälliköitä ja ylläpitäjät ovat mukana Vimkyn toiminnassa. Vimky'n jäsenet saavat ehdottaa uusia sääntöjä tuleville Viestimaraton-kausille, jotka sitten ylläpitäjät hyväksyvät/ tai hylkäävät. Vimkyssä voi myös keskustella muista Viestimaratonin ajankohtaisista ja tärkeistä asioista. Jotkin kilpailijat ovat halunneet eroon Vimkystä, sillä YV-laatikko saattaa täyttyä Vimky-viesteistä.
Kirjoittajat/kilpailijat:
Useimmat melko hyvin menestyneistä kilpailijoista ovat olleet noin 12-17-vuotiaita kilpailijoita, mutta myös nuorempia ja vanhempiakin kilpailijoita on aika monia. Ankkiksen puolella vähän vanhempia kirjoittajia on enemmän, kuin vaikkapa Akuankka.fi'n maratonissa. Tämä näkyy myös viestin sisällöstä. Useimmilla Ankkiksen maratoonareilla kieliopillisuus on ainakin suht koht hyvin kohdallaan, ja kappalejako ym. ovat aika hyvin hallussa. Mutta välillä taitavsti kirjoittavatkin saattavat joskus alentua vähän huolimattomaan kirjoittamiseen ja minä olen siitä hyvä esimerkki. Kovatasoisissa osakilpailuissa on vain vaikea tehdä viestistä kieliopillisesti loistavaa. Akuankka.fiän kilpailijat ovat olleet usein ikähaitariltaan pari tai kolme vuotta Ankkiksen maratoonareita nuorempia, ja tämä näkyy myös viestin laadussa. Akun313'ssa on sekä vähän vanhempia, että nuoriakin kirjoittelijoita.
Yhteenveto: Viestimaraton on eräs Salwerin järjestämä kilpailu, jossa on tarkoituksena kirjoittaa mahdollisimman pitkä viesti, jossain meneillään olevasta aiheesta. Lähes aina osakilpailuiden aiheet liittyvät jollin lailla Disneyn maailmaan. Alunperin Viestimaratonis järjestettiin pelkästään Akuankka.fi-sivustolla, mutta melko pian se levisi parille muullekin saivustolle ja nykyään suosotuin Viestimaraton on Ankkiksessa. Kaikenkaikkiaan Viestimaraton-kausia ollaan järjestetty tähän mennessä 13 kappaletta, joista 6 Ankkiksessa, 6 Akuankka.fi'ssä ja yksi vaivainen Akun313'ssa. Nykyään Ankkiksen Viestimaratonissa on tallit, joissa saa olla korkeintaan kaksi kilpailijaa.
Aku Vankka
Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
Viesti 127 -
18.10.2009 klo 11:46:53
IFF jumankauta, koko viikon kirjoittanut tuota viestiä. Tämä on selvä hyvin aikainen Bomber-taktiikka, tällaista ei ole ennen nähtykään. Noh, ei se Vankkaa lannista.
//Lähden nyt mökiltä kotiinpäin, palaan kommentoimaan sijoitustani (ja tallini sijoitusta) noin tunnin kuluttua kun ne tuloksetkin ovat silloin varmaan tulleet.
//Lähden nyt mökiltä kotiinpäin, palaan kommentoimaan sijoitustani (ja tallini sijoitusta) noin tunnin kuluttua kun ne tuloksetkin ovat silloin varmaan tulleet.
Donald-91
Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
Viesti 128 -
18.10.2009 klo 11:54:49
Voisiko Salwer1st tai joku muu julkaista ensimmäisen, tänään aamulla päättyneen "Ankkain/Hiirten harrastukset"-osakilpailun ns. päätöstilanteen. Kiinnostaisi nimittäin kovasti tietää, että nousinko minä edes jumbo-sijalta pois vai en. ;)
Salwer1st/
Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
Viesti 129 -
18.10.2009 klo 12:03:50
Hanhivaaran osakilpailun tulokset:
1. Kirja, WF, 50 073
2. Aku Vankka, MM, 24 084
3. Mattiii, PA, 19 526
4. T@IK@VIITTA, MCD, 18 211
5. Akkaridekkari, MM, 18 183
6. Eltharion, WF, 17 225
7. Toke, MCD, 16 914
8. Niketin, PA, 12 487
9. Karhula, KPw, 11 970
10. Imfromfinland08, KPw, 6 097
11. Donald-91, DWT, 3 549
12. Hirmu, FW2*, 3 528
13. Pullasoesa, KPw2*, 3 196
14. wierii2, KPw2*, 3 050
15. Padi, DWT, 3 038
16. Hermanni13, TUS, 2 022
Pistetilanne 1/6:
1. Kirja, WF, 12,5p.
2. Aku Vankka, MM, 10p.
3. Mattiii, PA, 8p.
4. T@IK@VIITTA, MCD, 6p.
5. Akkaridekkari, MM, 5p.
6. Eltharion, WF, 4p.
7. Toke, MCD, 3p.
8. Niketin, PA, 2p.
9. Karhula, KPw, 1p.
10. Imfromfinland08, KPw, 1p.
11. Donald-91, DWT, 1p.
12. Hirmu, FW2*, 1p.
13. Pullasoesa, KPw2*, 1p.
14. wierii2, KPw2*, 1p.
15. Padi, DWT, 1p.
16. Hermanni13, TUS, 0,5p.
Tallien pistatilanne 1/6
1. FW 16,5p.
2. MM 15p.
3. PA 10p.
4. MCD 9p.
5. KPw 2p.
=. DWT 2p.
=. KPw2* 2p.
8. FW2* 1p.
9. TUS 0,5p.
*=En muista tallin lyhennettä oikein. ;D
TUS:sin toisena kirjoittajana toimii tulevaisuudessa Frodo.
1. Kirja, WF, 50 073
2. Aku Vankka, MM, 24 084
3. Mattiii, PA, 19 526
4. T@IK@VIITTA, MCD, 18 211
5. Akkaridekkari, MM, 18 183
6. Eltharion, WF, 17 225
7. Toke, MCD, 16 914
8. Niketin, PA, 12 487
9. Karhula, KPw, 11 970
10. Imfromfinland08, KPw, 6 097
11. Donald-91, DWT, 3 549
12. Hirmu, FW2*, 3 528
13. Pullasoesa, KPw2*, 3 196
14. wierii2, KPw2*, 3 050
15. Padi, DWT, 3 038
16. Hermanni13, TUS, 2 022
Pistetilanne 1/6:
1. Kirja, WF, 12,5p.
2. Aku Vankka, MM, 10p.
3. Mattiii, PA, 8p.
4. T@IK@VIITTA, MCD, 6p.
5. Akkaridekkari, MM, 5p.
6. Eltharion, WF, 4p.
7. Toke, MCD, 3p.
8. Niketin, PA, 2p.
9. Karhula, KPw, 1p.
10. Imfromfinland08, KPw, 1p.
11. Donald-91, DWT, 1p.
12. Hirmu, FW2*, 1p.
13. Pullasoesa, KPw2*, 1p.
14. wierii2, KPw2*, 1p.
15. Padi, DWT, 1p.
16. Hermanni13, TUS, 0,5p.
Tallien pistatilanne 1/6
1. FW 16,5p.
2. MM 15p.
3. PA 10p.
4. MCD 9p.
5. KPw 2p.
=. DWT 2p.
=. KPw2* 2p.
8. FW2* 1p.
9. TUS 0,5p.
*=En muista tallin lyhennettä oikein. ;D
TUS:sin toisena kirjoittajana toimii tulevaisuudessa Frodo.
Mattiii
Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
Viesti 130 -
18.10.2009 klo 12:18:33
Oho, pääsin siis lopulta jopa kolmanneksi. Positiivinen yllätys itselleni ja aika hyvä suoritus ensikertalaiselle ankkiksen VM:ssä. Osakilpailun keskivaiheilla huomasin, että minullahan hyvät mahdollisuudet palkintosijoille ja sen jälkeen tavoite olikin päästä palkintosijoille. Viimeisen rancingin jälkeen huomasin olevani neljäntenä ja sitten puolen yön aikoihin alkoi vimmattu kiri ja lopulta pääsin Token ja Akkaridekkarin ohi. Vankka meni vain ohi yökirjoituksellaan ja Kirja nyt oli muutenkin omaa luokkaansa. Ei siinä mitään, tästä on hyvä jatkaa ja kiitokset Salwerille hyvästä aiheesta.
Donald-91
Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
Viesti 131 -
18.10.2009 klo 12:21:02
On tuo minulta aika hyvin, ensikertalainen kun olen! Tästä kelpaa kyllä jatkaa eteenpäin Viestimaratonia. :)
Eltharion
Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
Viesti 132 -
18.10.2009 klo 12:29:13
Olen tosi onnellinen. 6. sija, 4 pojoa ja tallille johtopaikka. Seuraavan osakilpailun aihe on ensikertalaiselle aika hankala mutta saa jotain kirjoitettua.
$MCD
Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
Viesti 133 -
18.10.2009 klo 12:47:46
Laitetaan jotakin nyt tähän alkuun ;D
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)Viestimaraton
Viestimaraton on Salwer1st/:in kehittämä kirjoituskilpailu.Viestimaraton on kaikenikäisille sopiva kilpailu, mutta suositeltu ikähaitari on yläasteikäisistä ylöspäin, mutta kyllähän nuoremmatkin voivat osallistua ja hyvä olisikin, jos porukkaa osallistuisi. Kyseessä olevassa kilpailussa kirjoitetaan mahdollisimman pitkästi aiheista jotka Salwer määrää, toki omiakin aiheita voi ehdotella, mutta Salwer1st/ ja kilpailukomitea päättää, mitkä aiheet otetaan kilpailuun mukaan. Viestimaratonissa kilpaillaan osakilpailuissa. Eri osakilpailussa on kuviteltu kisapaikka ja eri aiheet. Viestimaraton on levinnyt Ankkikseen, Akun313:seen ja jopa Akuankka.fi- sivustolle. Viestimaratonin pääidea on kirjoittaa mahdollisimman pitkästi aiheista. Tekstissä voi olla omia mielipiteitä, sekä faktaa. Tarkoituksena olisi kuitenkin kirjoittaa mahdollisimman todenmukaisesti ja leppoisasti. Tällä hetkellä pisimmät viestit ovat olleet noin kahdenkymmenentuhannen merkin pinnassa. Tuunetuimpia ja pisimpien viestien kirjoittajia ovat Imfromfinland08, Akuhullu97, Kirja ja Bomber. Nämä käyttäjät saattavat kirjoittaa jopa kymmenientuhansien merkkien pituisia viestejä, joilla voittaa melkeinpä varmasti ja he kirjoittavat viestinsä asiasta ja todenmukaisesti. Viestimaraton on aika uusi keksintö, mutta se on ehditty kilpailla jo viisi kertaa. Tällä hetkellä on menossa kuudes Viestimaraton. Uutena mausteena kilpailussa on Tallit. Talleissa on jäseniä, jotka kilpailevat eri osakilpailuissa ja täten heillä on enemmän aikaa valmistautua uuteen osakilpailuun. Ilman tallejakin voi tietenkin kilpailla, mutta freelancerinä on vaikea osallistua osakilpailuihin, sillä kirjoittaminen on työlästä ja osakilpailut vaihtuvat äkkiä. Osakilpailuiden lisäksi joka kaudella on kaksi Bonuskilpailua, joiden aiheet julkistetaan vasta H-hetkellä., joten on hyvä olla jossakin tallissa. Tunnettuja talleja ovat KPw, Writerfighters, Mystical Masters ja Wordfighters B-team. Uutena tulokkaana tallini Messagemarathon Club Duckbourgh.
Kirjoittaminen ja osallistuminen. Osallistuminen Viestimaratoniin on ilmaista, eikä velvoita mihinkään muuhun, kuin kirjoittamiseen. Osallistuminen ilmoitetaan Salwer1st/:lle yksityis- tai julkisena viestinä. Viestimaratoniin ei ole pakko osallistua ja päätös on kiinni sinusta. Kirjoittaminen tapahtuu tiettyinä päivinä. Päivät näet Salwerin Osakilpailut-listasta, jotka ilmoitetaan kauden aloitusviestissä sääntöjen lomassa. Viestimaratoniin kirjoittamisessa on kyse aiheesta kirjoittaminen mahdollisimman pitkästi ja viestin pitää sisältää enimmäkseen faktaa. Mielipiteitäkin voi ottaa esille, mutta tärkein osa on faktan kertominen ja todenmukaisuus, sekä pituus. Yleensä jo kuuden-kymmenentuhannen merkin viesteillä pärjää aika hyvin kilpailussa, mutta riippuu tietenkin aiheesta, sillä jotkin kokeneet saattavat repiä helpoista aiheista kymmenientuhansien merkkien pituisia tekstejä ja voittaa ylivoimaisesti.
Kaudet. Viestimaratonissa on ns. kausia, jotka koostuvat kuudesta osakilpailusta ja kahdesta Bonus-kilpailusta. Kausia on ollut tähän mennessä viisi ja traditiota jatketaan hyvällä menestyksellä jo kuudetta kautta. Kausissa on aina erilaisia aiheita, mutta yleensä ne liittyvät ankka- ja hiirimaailmaan, kuten esimerkiksi kuudennen kauden aihe "Ankkalinnan Kulttuuri". Akuankka.fi-sivustolla ja Akun313:ssa on myös kausia, mutta erikoisuutena Akun313:ssa on kauden sisältö : kyseessäolevan sivuston kausi on niinsanottu Miniatyr-kausi, koska siinä on vähemmän aiheita, kuten esimerkiksi täällä Ankkiksessa. Tällä kaudella kirja on kirjoittanut yli viidenkymmenentuhannen merkin tekstin ja rikkoi täten haamurajan ja sai 0.5 pistettä lisää ennätyksestään, joten viisikymmentätuhatta merkkiä on kaikkien kausien viestimaraton-ennätys
Osakilpailut Osakilpailut ovat lisämauste viestimaratonin houkuttelevuuteen ja on myös tärkeä osa koko peliä. Osakilpailut järjestetään kuvitteellisissa paikoissa, kuten "Hanhivaara", "Sulkala" ja "Ankkalinna". Eri osakilpailuissa on eri aihe ja tietyt kilpailijat. Osakilpailu viittaa Formuloihin, joissa järjestetään osakilpailuja. Osakilpailut itsessään eivät velvoita mihinkään, vaan kirjoittaja voi olla ylpeä olvensa "Hanhivaarassa" löhötessään näytön edessä. Osakilpailuista on hyötyä, sillä kilpailijat saadaan organisoitua helposti eri osakilpailuihin ja sijoittaa varamiehet sen mukaisesti. Varsinaisesti tästä kesinnöstä ei ole haittaa ja sekös vasta hyvä asia. Kyseessä oleva idea on pelkkää plussaa Viestimaratonille ja sen mukavuudelle. Osakilpailu viittaa Formuloihin, joissa järjestetään osakilpailuja
Tallit ovat aika uusi keksintö Viestimaratonin historiassa. Se on erittäin hyvä idea, sillä kaikki kilpailijat eivät ehdi kirjoittelemaan jokaikiseen aiheeseen, koska kirjoitettavaa on todellakin paljon ja välttämättä kilpailija ei halua kirjoittaa kaikista aiheista. Aiheiden vaihdon lisäksi on myös vapaa-ajan kiiret, kuten koulu ja harrasteet, joten talli-systeemi on erinomainen keksintö. Tallijärjestelmä toimii siten, että ensin valitaan kilpailijat ja jaetaan heidät osakilpailuihin. Tämän jälkeen asetetaan varakirjoittelijat, jotka korvaavat / tukevat esimerkiksi 1. osakilpailun kirjoittajia jos he eivät pysty tai voi kirjoittaa osakilpailuun. Tallijärjestelmässä on etunsa, sekä haittansa, sillä välttämättä joienkin kohdalla on vaikeaa toimia ryhmänä / paineen alaisena, sekä olla tallipäällikön komennettavana.
Tallittomuus. Maratonissa ei ole pakko kilpailla talleissa, mutta se on suositetavaa jokaiselle. Tallittomana voi osallistua normaalisti kisaan, mutta se on työlästä, sillä osakilpailut ovat lyhyitä ja kirjoituksen on oltava pitkä. Tallittomia ovat yleensä uudet kisaajat, sekä ryhmässä toimintaan kykenemättömät henkilöt. Tallit saattavat herättää myöskin epäluuloja, joten jotkin käyttäjät tyytyvät kirjoittelemaan itsenäisesti. Joskus tämä toimii, joskus taas ei.
Bonuskilpailut ovat akkaridekkarin keksintö. Hän keksi bonuskilpailut, joissa kirjoitetaan ennalta paljastamattomista aiheista. Bonuskilpailut toimivat lisänä tallin tai kisailija "pisteille". Bonuskilpailut ovat aika uusi keksintö myös. Ne ovat säilyttäneet mielenkiintonsa ja jatkavat sitä edelleenkin. Kilpailuissa kirjoitetaan aiheista, jotka paljastetaan tosin vasta juuri ennen kisan alkamista, joka lisää yleistä jännitysmomenttia. Tämän takia ne ovat suosittuja ja mielenkiintoisia. Aiheet vaihtelevat kilpailuttain ja voivat olla melkeinpä mistä tahansa Ankkamaailmaan liittyvistä aiheista, kuten kaikki osakilpailutkin.
Jatkuu..
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)Viestimaraton
Viestimaraton on Salwer1st/:in kehittämä kirjoituskilpailu.Viestimaraton on kaikenikäisille sopiva kilpailu, mutta suositeltu ikähaitari on yläasteikäisistä ylöspäin, mutta kyllähän nuoremmatkin voivat osallistua ja hyvä olisikin, jos porukkaa osallistuisi. Kyseessä olevassa kilpailussa kirjoitetaan mahdollisimman pitkästi aiheista jotka Salwer määrää, toki omiakin aiheita voi ehdotella, mutta Salwer1st/ ja kilpailukomitea päättää, mitkä aiheet otetaan kilpailuun mukaan. Viestimaratonissa kilpaillaan osakilpailuissa. Eri osakilpailussa on kuviteltu kisapaikka ja eri aiheet. Viestimaraton on levinnyt Ankkikseen, Akun313:seen ja jopa Akuankka.fi- sivustolle. Viestimaratonin pääidea on kirjoittaa mahdollisimman pitkästi aiheista. Tekstissä voi olla omia mielipiteitä, sekä faktaa. Tarkoituksena olisi kuitenkin kirjoittaa mahdollisimman todenmukaisesti ja leppoisasti. Tällä hetkellä pisimmät viestit ovat olleet noin kahdenkymmenentuhannen merkin pinnassa. Tuunetuimpia ja pisimpien viestien kirjoittajia ovat Imfromfinland08, Akuhullu97, Kirja ja Bomber. Nämä käyttäjät saattavat kirjoittaa jopa kymmenientuhansien merkkien pituisia viestejä, joilla voittaa melkeinpä varmasti ja he kirjoittavat viestinsä asiasta ja todenmukaisesti. Viestimaraton on aika uusi keksintö, mutta se on ehditty kilpailla jo viisi kertaa. Tällä hetkellä on menossa kuudes Viestimaraton. Uutena mausteena kilpailussa on Tallit. Talleissa on jäseniä, jotka kilpailevat eri osakilpailuissa ja täten heillä on enemmän aikaa valmistautua uuteen osakilpailuun. Ilman tallejakin voi tietenkin kilpailla, mutta freelancerinä on vaikea osallistua osakilpailuihin, sillä kirjoittaminen on työlästä ja osakilpailut vaihtuvat äkkiä. Osakilpailuiden lisäksi joka kaudella on kaksi Bonuskilpailua, joiden aiheet julkistetaan vasta H-hetkellä., joten on hyvä olla jossakin tallissa. Tunnettuja talleja ovat KPw, Writerfighters, Mystical Masters ja Wordfighters B-team. Uutena tulokkaana tallini Messagemarathon Club Duckbourgh.
Kirjoittaminen ja osallistuminen. Osallistuminen Viestimaratoniin on ilmaista, eikä velvoita mihinkään muuhun, kuin kirjoittamiseen. Osallistuminen ilmoitetaan Salwer1st/:lle yksityis- tai julkisena viestinä. Viestimaratoniin ei ole pakko osallistua ja päätös on kiinni sinusta. Kirjoittaminen tapahtuu tiettyinä päivinä. Päivät näet Salwerin Osakilpailut-listasta, jotka ilmoitetaan kauden aloitusviestissä sääntöjen lomassa. Viestimaratoniin kirjoittamisessa on kyse aiheesta kirjoittaminen mahdollisimman pitkästi ja viestin pitää sisältää enimmäkseen faktaa. Mielipiteitäkin voi ottaa esille, mutta tärkein osa on faktan kertominen ja todenmukaisuus, sekä pituus. Yleensä jo kuuden-kymmenentuhannen merkin viesteillä pärjää aika hyvin kilpailussa, mutta riippuu tietenkin aiheesta, sillä jotkin kokeneet saattavat repiä helpoista aiheista kymmenientuhansien merkkien pituisia tekstejä ja voittaa ylivoimaisesti.
Kaudet. Viestimaratonissa on ns. kausia, jotka koostuvat kuudesta osakilpailusta ja kahdesta Bonus-kilpailusta. Kausia on ollut tähän mennessä viisi ja traditiota jatketaan hyvällä menestyksellä jo kuudetta kautta. Kausissa on aina erilaisia aiheita, mutta yleensä ne liittyvät ankka- ja hiirimaailmaan, kuten esimerkiksi kuudennen kauden aihe "Ankkalinnan Kulttuuri". Akuankka.fi-sivustolla ja Akun313:ssa on myös kausia, mutta erikoisuutena Akun313:ssa on kauden sisältö : kyseessäolevan sivuston kausi on niinsanottu Miniatyr-kausi, koska siinä on vähemmän aiheita, kuten esimerkiksi täällä Ankkiksessa. Tällä kaudella kirja on kirjoittanut yli viidenkymmenentuhannen merkin tekstin ja rikkoi täten haamurajan ja sai 0.5 pistettä lisää ennätyksestään, joten viisikymmentätuhatta merkkiä on kaikkien kausien viestimaraton-ennätys
Osakilpailut Osakilpailut ovat lisämauste viestimaratonin houkuttelevuuteen ja on myös tärkeä osa koko peliä. Osakilpailut järjestetään kuvitteellisissa paikoissa, kuten "Hanhivaara", "Sulkala" ja "Ankkalinna". Eri osakilpailuissa on eri aihe ja tietyt kilpailijat. Osakilpailu viittaa Formuloihin, joissa järjestetään osakilpailuja. Osakilpailut itsessään eivät velvoita mihinkään, vaan kirjoittaja voi olla ylpeä olvensa "Hanhivaarassa" löhötessään näytön edessä. Osakilpailuista on hyötyä, sillä kilpailijat saadaan organisoitua helposti eri osakilpailuihin ja sijoittaa varamiehet sen mukaisesti. Varsinaisesti tästä kesinnöstä ei ole haittaa ja sekös vasta hyvä asia. Kyseessä oleva idea on pelkkää plussaa Viestimaratonille ja sen mukavuudelle. Osakilpailu viittaa Formuloihin, joissa järjestetään osakilpailuja
Tallit ovat aika uusi keksintö Viestimaratonin historiassa. Se on erittäin hyvä idea, sillä kaikki kilpailijat eivät ehdi kirjoittelemaan jokaikiseen aiheeseen, koska kirjoitettavaa on todellakin paljon ja välttämättä kilpailija ei halua kirjoittaa kaikista aiheista. Aiheiden vaihdon lisäksi on myös vapaa-ajan kiiret, kuten koulu ja harrasteet, joten talli-systeemi on erinomainen keksintö. Tallijärjestelmä toimii siten, että ensin valitaan kilpailijat ja jaetaan heidät osakilpailuihin. Tämän jälkeen asetetaan varakirjoittelijat, jotka korvaavat / tukevat esimerkiksi 1. osakilpailun kirjoittajia jos he eivät pysty tai voi kirjoittaa osakilpailuun. Tallijärjestelmässä on etunsa, sekä haittansa, sillä välttämättä joienkin kohdalla on vaikeaa toimia ryhmänä / paineen alaisena, sekä olla tallipäällikön komennettavana.
Tallittomuus. Maratonissa ei ole pakko kilpailla talleissa, mutta se on suositetavaa jokaiselle. Tallittomana voi osallistua normaalisti kisaan, mutta se on työlästä, sillä osakilpailut ovat lyhyitä ja kirjoituksen on oltava pitkä. Tallittomia ovat yleensä uudet kisaajat, sekä ryhmässä toimintaan kykenemättömät henkilöt. Tallit saattavat herättää myöskin epäluuloja, joten jotkin käyttäjät tyytyvät kirjoittelemaan itsenäisesti. Joskus tämä toimii, joskus taas ei.
Bonuskilpailut ovat akkaridekkarin keksintö. Hän keksi bonuskilpailut, joissa kirjoitetaan ennalta paljastamattomista aiheista. Bonuskilpailut toimivat lisänä tallin tai kisailija "pisteille". Bonuskilpailut ovat aika uusi keksintö myös. Ne ovat säilyttäneet mielenkiintonsa ja jatkavat sitä edelleenkin. Kilpailuissa kirjoitetaan aiheista, jotka paljastetaan tosin vasta juuri ennen kisan alkamista, joka lisää yleistä jännitysmomenttia. Tämän takia ne ovat suosittuja ja mielenkiintoisia. Aiheet vaihtelevat kilpailuttain ja voivat olla melkeinpä mistä tahansa Ankkamaailmaan liittyvistä aiheista, kuten kaikki osakilpailutkin.
Jatkuu..
Kreach
Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
Viesti 134 -
18.10.2009 klo 12:53:17
Hyvä WF! Salwer, toinen tiimi on vaikka lyhenteeltään WF-B.
Ensimmäistä kertaa, kun joku talli ei ottanut kaksoisvoittoa ekasta kisasta (?). Jännittävän pieni ero MysMasin ja meidän välillä. Nyt ei selkeästi ole yhtä hirmu (xD) -tallia, vaan tasaisen vahvoja kaikki. Ensimmäistä kertaa olen itsekin todella innoissani! =)
Kirja, ylsit juuri ja juuri siihen mihin vaadittiikin :D
Eltharion, vahvaa, tasaista kirjoittamista, hyvin tehty. Seuraavaan osakilpailuun sitten vain koluamaan edellisiä topiceja.
Uusia tulokkaitakin on tullut. Eltharionin lisäksi siis Mattiii, Niketin ja Hermanni. Nyt saadaan kunnon kilpailu myös pokaaligaalan puolelle sitten "kauden tulokkaasta".
Mestaruudesta taistelevat melko varmasti nämä neljä tallia: WF, MysMas, Pa ja MCD (hmm... aika puskista tuli tuo MCD). KPw voi kovalla suunnan muuttamisella vielä nousta palkintotaisteluun, samoin DWT ja KPw:n toinen tiimi. TUS ja WF-B tuskin enää pääsevät mukaan lopputaisteluun, ellei jotain erittäin dramaattista tapahdu.
Pahin vastustajamme on ehdottomasti MysMas. Seuraava osakilpailu tuo ehkä' MysMasille enemmän pisteitä kun meille: Akkaridekkari on ollut VM:n puolella myös AA.fi'ssä ja Aku Vankka on ollut mukana täällä Ankkiksessa aktiivisesti. Tälläinen aihe on huono tulokkaille, ihmettelenkin, miksi sellainen on valittu (oli jo ollut kaudella 4 Bonus -aiheena), ja Bonukseen se sopikin paremmin.
Aiheista vielä:
1. Ankkain ja hiirten harrastukset on aihe, josta saa paljon irti ja juuri oikea VM -aihe. Tämän tyylisiä pitää olla. 9
2. Viestimaraton, kerroin jo aikaisemmin sen haittapuolet. Hyvät puolet ovat erikoisuus ja antaa etua niille, jotka ovat aina jaksaneet olla mukana VM:ssä. Toisinpäin taas haittaa heille, ketkä ovat tulokkaita. 7
3. Parhaat Aku Ankka (hahmo) -sarjat. Yksi "omasta lempijutusta" -kertova aihe on aina hyvä olla kaudella mukana. Niissä tosin aika on enemmän oleellista kuin kirjoitustaito, sillä lempisarjoja varmasti riittää. 8
4. Menopelit. Jälleen tälläinen "legendaarinen" Viestimaraton -aihe. Normaali, ei suosi ketään ja kaikki voivat kirjoittaa "samanlailla". Vaatii taitoa ja kekseliäisyyttä. 9
5. Hannu Hanhi. Perjaatteessa tämäkin on hyvä aiheeksi. Mielestäni joka kaudella voi olla myös yksi yhdestä hahmosta kertova aihe. Siinä ratkaisee se, kuka osaa kirjoittaa kaikkein moniulotteisemmin ko. hahmosta. 8
6. Ankkalinnan kulttuuri. Haastava aihe, ei ehkä ihan sopisi viimeiseksi aiheeksi, jonka pitäisi olla sellainen, josta saa kunnon jättiviestin (Menopelit, Harrastukset). Tästä tulee varmasti vähän kränää, mitä kulttuuri kokonaisuudessaan meinaa. 8
Hyviä aiheita jälleen. Muutaman järjestystä olisin kuitenkin muuttanut: Harrastukset (laaja aihepiiri, hyvä aloitus, saa jättiviestin), Viestimaraton, Lempisarjat, Kulttuuri, Hannu Hanhi, Menopelit (laaja aihepiiri, loppukiriin voisi saada vielä jättiviestin).
Tulikin kirjoitettua vähän enemmän kuin piti :/
Loistava kauden aloitus!!
Ensimmäistä kertaa, kun joku talli ei ottanut kaksoisvoittoa ekasta kisasta (?). Jännittävän pieni ero MysMasin ja meidän välillä. Nyt ei selkeästi ole yhtä hirmu (xD) -tallia, vaan tasaisen vahvoja kaikki. Ensimmäistä kertaa olen itsekin todella innoissani! =)
Kirja, ylsit juuri ja juuri siihen mihin vaadittiikin :D
Eltharion, vahvaa, tasaista kirjoittamista, hyvin tehty. Seuraavaan osakilpailuun sitten vain koluamaan edellisiä topiceja.
Uusia tulokkaitakin on tullut. Eltharionin lisäksi siis Mattiii, Niketin ja Hermanni. Nyt saadaan kunnon kilpailu myös pokaaligaalan puolelle sitten "kauden tulokkaasta".
Mestaruudesta taistelevat melko varmasti nämä neljä tallia: WF, MysMas, Pa ja MCD (hmm... aika puskista tuli tuo MCD). KPw voi kovalla suunnan muuttamisella vielä nousta palkintotaisteluun, samoin DWT ja KPw:n toinen tiimi. TUS ja WF-B tuskin enää pääsevät mukaan lopputaisteluun, ellei jotain erittäin dramaattista tapahdu.
Pahin vastustajamme on ehdottomasti MysMas. Seuraava osakilpailu tuo ehkä' MysMasille enemmän pisteitä kun meille: Akkaridekkari on ollut VM:n puolella myös AA.fi'ssä ja Aku Vankka on ollut mukana täällä Ankkiksessa aktiivisesti. Tälläinen aihe on huono tulokkaille, ihmettelenkin, miksi sellainen on valittu (oli jo ollut kaudella 4 Bonus -aiheena), ja Bonukseen se sopikin paremmin.
Aiheista vielä:
1. Ankkain ja hiirten harrastukset on aihe, josta saa paljon irti ja juuri oikea VM -aihe. Tämän tyylisiä pitää olla. 9
2. Viestimaraton, kerroin jo aikaisemmin sen haittapuolet. Hyvät puolet ovat erikoisuus ja antaa etua niille, jotka ovat aina jaksaneet olla mukana VM:ssä. Toisinpäin taas haittaa heille, ketkä ovat tulokkaita. 7
3. Parhaat Aku Ankka (hahmo) -sarjat. Yksi "omasta lempijutusta" -kertova aihe on aina hyvä olla kaudella mukana. Niissä tosin aika on enemmän oleellista kuin kirjoitustaito, sillä lempisarjoja varmasti riittää. 8
4. Menopelit. Jälleen tälläinen "legendaarinen" Viestimaraton -aihe. Normaali, ei suosi ketään ja kaikki voivat kirjoittaa "samanlailla". Vaatii taitoa ja kekseliäisyyttä. 9
5. Hannu Hanhi. Perjaatteessa tämäkin on hyvä aiheeksi. Mielestäni joka kaudella voi olla myös yksi yhdestä hahmosta kertova aihe. Siinä ratkaisee se, kuka osaa kirjoittaa kaikkein moniulotteisemmin ko. hahmosta. 8
6. Ankkalinnan kulttuuri. Haastava aihe, ei ehkä ihan sopisi viimeiseksi aiheeksi, jonka pitäisi olla sellainen, josta saa kunnon jättiviestin (Menopelit, Harrastukset). Tästä tulee varmasti vähän kränää, mitä kulttuuri kokonaisuudessaan meinaa. 8
Hyviä aiheita jälleen. Muutaman järjestystä olisin kuitenkin muuttanut: Harrastukset (laaja aihepiiri, hyvä aloitus, saa jättiviestin), Viestimaraton, Lempisarjat, Kulttuuri, Hannu Hanhi, Menopelit (laaja aihepiiri, loppukiriin voisi saada vielä jättiviestin).
Tulikin kirjoitettua vähän enemmän kuin piti :/
Loistava kauden aloitus!!
Eltharion
Ankkiksen Viestimaraton: Kausi 6
Viesti 135 -
18.10.2009 klo 13:01:58
Kiitoksia Kreach. Juu, pitää jo tänään aloittaa vanhojen vm-toppien koluaminen ja sanotaan rohkea tavoite: 10k rikki :-). Onpa jotain mitä tavoitella