Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Kirjoittaja

Aihe: Piirrokset Kääk13

(422 viestiä)
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Isot kädet ja siniset silmät häiritsevät hieman.Lainaus käyttäjältä: RoOpE aNkKa!Tuo Mikki työkin on hyvä, ainut vaan niin silmät olisivat voineet olla valkoiset.
Ensinnäkin suuret kiitokset RoOpElle kehuista. Enhän minä nyt NIIN yltiömäisen hyvä ole... ::)
Silmät ovat myös tarkoituksella sinertävät, niin kuin animaatioissakin. Sarjakuvassa ne ovat valkoiset ja ehkä siksi siis näyttävät teistä hieman oudoilta. Minulle on myös sanottu ennekin isoista käsistä. Mikki hahmoille piirrän ne tarkoituksella. Omasta mielestäni ne sopivat paremmin Mikille kuin Akulle. Syytä en osaa sanoa...

Ja aivan, Karhula. Minustakin Hessu on hieman lyhyt. :)

Kiitokset nyt kuitenkin kaikille.
Kurmeloinen
Yeah, dinoja! Hahmot ovat hienoja, Hessu tosiaan ehkä suhteessa liian pieni...mutta mutta, ainoa kritiikki nyt minultakin noista sinisilmistä: Sopisi ehkä paremmin, jos sinistä väriä olisi vain silmien reunoilla, eli ei siis kuitenkaan täysin valkoiset.

Mutta kokonaisuudessaan hieno :)
...siis dinot on niin mahtavia otuksia, että pitää varmaan itsekin joskus piirtää. Tuo T-Rex(?) on siisti. ;)
jojo3
Hei ihan mahtava Mikki-piirros!

Samaa mieltä olen kuin muutkin. Hessu on vähän hieman lyhyt, ja näyttää mielestäni vähän nuoremmalta.
Kädet ovat mun mielestä vähän liian suuret, tosin jos omasta mielestäsi ne sopivat Mikille, niin mikäs siinä :)
Sinisilmäisyys häiritsee myös mua. Kokeile vaikka seuraavaan piirrokseesi tuota Kurmeloisen neuvoa.
Vasemmassa reunassa lentävät lentoliskot ovat hienosti piirretty. Varjostus sopii niihin.

Mutta kokonaisuudessaan todella hieno.
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: nokka ankkaMahtavaa työtä! :)Oho!
nokka ankkakin on antanut vain hyvää palautetta. :DLainaus käyttäjältä: jojo3Sinisilmäisyys häiritsee myös mua. Kokeile vaikka seuraavaan piirrokseesi tuota Kurmeloisen neuvoa.Selvä! Koetan ottaa tämän huomioon seuraavaa kääk keräilykuvaa värittäessäni. Se onkin tehtävä pian...

Lainaus:Mutta kokonaisuudessaan todella hieno. Mukava kuulla. Kiitokseni nyt siitäkin...
Bomber
Minä olen vähän eri mieltä. Oikeastaan tarvitset vielä vähän harjoittelemista sekä Hessussa, että Mikissä. Mikin pää on oudon muotinen ja kädet paisuneet. Hessunkin pää näyttää kovin oudolta. Myös sinisilmäisyys häiritsee. Dino on sitä vastoin todella hieno. Mutta sitä en väitä että kuva olisi huono, en tosiaankaan
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: BomberMinä olen vähän eri mieltä.
Selvä! On varsin esimerkillistä, miten tuot juuri omat mielipiteesi esille. Siitä minä pidän. Kehuakin saa jos siihen vain on aihetta. Sen sinäkin näytät ymmärtävän. :)
Jokainen saisi tuoda omat mielipiteensä selkeästi esille ja rakentava palaute on sitä, jota kuka tahansa haluaa kaikkein eniten. Eikö vain?

Minun on varmaan turha enää sanoa, että hahmojen suuret kädet on tarkoituksella tehty. Viimeksi en muistanut syytä,(ihmettelen kyllä.. ???)mutta haluan vain painottaa sillä hahmojen hansikkaiden käyttöä.

Mikkiin olen itse kyllä varsin tyytyväinen, mutta voin sanoa, ettei kuva todellakaan ole parhaimmistoani.
Tässä ihan (lähitulevaisuudessakin) tulette näkemään lisää piirtämiäni Mikki universumin hahmoja. Esimerkkinä mainittakoon Mustakaapu työ joka tulee näytille ihan näinä aikoina. Ehkä saatte lisä osviittaa siitä, miten ne minulta sujuvat. Itse miellän tekeleeni ihan hyviksi. Yleensä... :-

Jos kiinnostaa enemmän tutustua piirtämiini harvinaisiin hahmoihin käykää ihmeessä katsomassa Ankkaliinnakkeen fanart profiiliani. Sieltä löytyy mm. paremmin onnistunut Hessukin. ;D :)
Jukka
Kääk13:n juttu tulevasta sarjakuvasta löytyy nyt Ankkalinnakkeesta!
Artikkeli kantaa nimeä "Esihistoriallinen nykyisyys" ja sen voit lukea täältä.
Erittäin hyvää työtä Kääk13, pidin tekstistä. :)
Kurmeloinen
Ohhohhoh!

Siis...Kääk, mahtavaa. :D

Oli todella mielenkiintoista tekstiä. Tuo tarina olisi todella mukava joskus nähdä, olisihan siinä tosin iso homma saada nettiin.

Hienoa, että olet ottanut viittauksia muun muassa JP-elokuvista, jne. Erittäin mielenkiintoiseksi tämän kaiken tekee juuri se, että itsekin olen aina ollut innostunut dinoista. Nyt tekee mieli piirtää jotain dinomaista, ei ehkä ihan näin kunnianhimoisesti. Roopen ja poikien ja Akun hattu nousee kyllä sulle, vaivaa tähän on varmasti nähty! :)

Oletko muuten katsonut Sir Arthur Conan Doylen kirjasta tehtyä elokuvaa Kadonnut maailma? Se on ihan mielenkiintoinen myös. Tosin siinä on sekasin dinoja kuin myös alkuihmisiä.

Ps. Tuo s.18 kuvassa Hessun auton rekkarissa näyttää lukevan "horo" x) ..tosin vain turmeltunut mieleni taisi sen havaita, hopo se taitaa ihan kuitenkin olla. Heh.
Karhula
Siis aivan mahtavaa ja kiinnostavaa tekstiä, jonka tekemiseen on varmasti mennyt kauan? Hienoa. :) Niin, ja nuo Dinot on tosi hienoja. :P
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: JukkaKääk13:n juttu tulevasta sarjakuvasta löytyy nyt Ankkalinnakkeesta!
"Tulevasta" on ehkä hieman väärä ilmaisu tällä sivulla. Tulossahan tuo sarjakuva vasta on, se on totta, mutta en aio sitä ainakaan ihan heti netissä julkaista. Olenkin jo kertonut miksi.

Katsotaan sitten tulevaisuudessa... Nyt saatte tyytyä artikkeliini, ;)
josta muuten en ole oikein tyytyväinen itse, mutta jos te olette sitä mieltä, että olen onnistunut, niin kai minä sitten olen hieman liian ankara itselleni.

Noh, pieni itsekritiikki on vain hyvästä. ::)

EDIT: Lainaus käyttäjältä: KurmeloinenOletko muuten katsonut Sir Arthur Conan Doylen kirjasta tehtyä elokuvaa Kadonnut maailma? Se on ihan mielenkiintoinen myös. Tosin siinä on sekasin dinoja kuin myös alkuihmisiä. En tiedä huomaatko tätä enää, Kurmeloinen, mutta kyllä olen tuon filmin nähnyt ja olen lukenut siitä tehdyt Aku Ankka versionkin. Sattumalta sen on vielä piirtänyt mielipiirtäjäni Giorgio Cavazzano, joten sen lukeminen oli vieläkin miellyttävämpää. Tarina löytyy AATK 187:stä ja sen nimi on Kadonnut Maailma. Suosittelen myös sen lukemista. :)
akuankka1313
Upea artikkeli. Tuli äkkiseltään mieleen, kuinka teet sarjakuvasi asteittain? Piirrät lyijykynällä, tussaat ja värität? Neloskuvasta jäi vaivaamaan, tuota tarkempaa lyijykynäjuttua en minä nimittäin tee.

EDIT. Vielä yksi juttu... Kuinka pystyt määrittämään puhekuplan koon, jos lisäät tekstit vasta jälkeenpäin.
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Upea artikkeli.Kiitokseni tästä. 8)

Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Kuinka teet sarjakuvasi asteittain? Piirrät lyijykynällä, tussaat ja värität?
Kuinkako luon sarjakuvasivuni?'
No, ihan ensiksi teen synopsiksestani kuvakäsikirjoituksen(ruutu1.).
Sitten piirrän kuvan tarkemmin ja selkeästi lyijykynällä(ruutu2.).
Näiden vaiheiden jälkeen skannaan sivun tietokoneelleni, jossa mustaan sen(näin sivuutan yhden vaiheen).
Sitten korjailen rosoisia kohtia ja väritän sivun.
Ihan lopuksi vielä tekstaan puhekuplat tietokoneella(ruutu3.).

Kuten olen aiemminkin todennut, en yleensä tussaa sarjakuviani käsin.
Julistemuotoiset kuvat ovat sitten asia erikseen, kuten Kuukauden Kääk keräilykuvat. Ne teen kaikki käsin tussilla. Jos katsotte tarkaan, niin huomaatte kyllä kuinka tussijälki on selkeämpää ja rosoisuutta näkyy huomattavasti vähemmän. Mustaamalla sarjakuvat tietokoneella, säästän vain kosolti aikaa ja säästyn sivun uudelleen piirtämiseltä.

Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Vielä yksi juttu... Kuinka pystyt määrittämään puhekuplan koon, jos lisäät tekstit vasta jälkeenpäin. Piirrän ruutuun aina ensimmäisenä puhekuplan, sen jäkeen hahmon(t) ja lopuksi taustan.
Puhekuplan koko määrittyy siten, että kirjoitan ensin repliikit käsin ja sen jälkeen rengastan tekstin puhekuplalla. Usein oma käsialani vain sattuu olemaan kovasti suurempaa kuin konetekstaus versio. Siksi lisäilenkin välillä joitan lisärepliikkejä tai vitsejä kupliin jälkikäteen.
akuankka1313
Jaa, vai tuolla tavalla... Kiitokseni neuvoista! :)

EDIT. Ai niin, voiko paintilla mustata? Itselläni ei millään onnistu. Mitä ohjelmaa käytät?
Kääk13
Ei, Paintilla mustaaminen ei onnistu, mutta jos omaat oikein hyvän mustavalkokopiokoneen, niin voit toki käyttää sitä.
Itse käytin sellaista joskus. Siinä vain saa aina olla korjailemassa joitain kohtia tussilla.

Nykyään käytän nykyään sellaista ohjelmaa kuin Nero PhotoSnap Wiewer(En tiedä mistä olen sen saanut :P)

Muista, että lyijykynäjäljen on oltava selkeää, ennen kuin tämä tapa toimii. :)
Kreach
Muuten Kääk, upea tuo sinun sarjakuvasi esittely! :)
Aloitatko esim. Akun piirtämisen nokasta, silmistä, hatusta vai mistä...?
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29