Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Souffleur m:n töherryksiä

(28 viestiä)
souffleur m
Kaivelin tässä työpöydän laatikoitani ja löysin muutamia piirrustuksiani. Skannasin vain muutaman kuvan näin aluksi, mutta jos haluatte, voin skannata myöhemmin lisää. Aluksi sanon, että skanneri suurensi kuvat niin, että kaikki järkyttävät yksityiskohdat tulivat esiin. Pienensin jälkeenpäin kuvia, jolloin viivoista tuli kuitenkin aika suttuisia, joten laitoin nyt vertailun vuoksi isot ja pienet versiot esille. Pidemmittä puheitta.. - tässä ne kuvat:

http://i28.tinypic.com/10zzr7a.jpg[/img]
Isompi versio
Piirros ankanpojasta. Päästä tuli aika iso alaruumiiseen verrattuna, sekä lakki jäi valkoiseksi. Muuten olen itse tyytyväinen, mitä nyt asennosta tuli aika eloton. Kädet ovat sitten selän takana, jos joku sitä miettii.

http://i27.tinypic.com/2poo31u.jpg[/img]
Isompi versio
Varhaisempaa tuotantoa. :) ..tosin tänään tussasin. Alunperin Aku istui tuolilla, mutta myöhemmin poistin tuolin. Tähän työhön en ole tyytyväinen, mutta laitoin sen kumminkin mukaan.

http://i29.tinypic.com/30a7rk1.jpg[/img]
Isompi versio
Toivoisin, ettette kiinnittäisi huomiota siihen, että Aku on tässä aavistuksen kallellaan. (Mokasin skannauksen yhteydessä) Tähän olen tyytyväinen, kasvot onnistuivat hyvin. Toisen käden asennon lainasin Don Rosan tarinasta ja lainaus toikin hieman eloa piirrokseen. Muut osat olen tehnyt itse. (Tämä kuva näyttää aavistuksen paremmalta isommassa versiossa..)

http://i38.tinypic.com/2aafqxe.jpg[/img]
Isompi versio
Veteen hyppäävä ankanpoika, jonka asento on lainattu Carl Barksilta. Käsien mittasuhteet heittävät häränpyllyä, sillä suunnittelin hahmon aluksi Aku Ankaksi, mutta lopulta päädyin ankanpoikaan ja muistin käsien lyhentämisen vasta tussausvaiheessa ja kuvankäsittelyohjelmakaan ei voi tässä vaiheessa auttaa. Vauhtiviivat epäonnistuivat täysin, joten päädyin poistamaan ne ja nyt ankanpoika näyttää siltä, kuin tanssisi balettia. :D

http://i37.tinypic.com/2lo0ied.jpg[/img]
Isompi versio
Piirsin tämän vastikään ja mielestäni tämä on kaikista täällä julkaistuista töistäni kenties parhain. Yritin värittää tätä kuvaa, mutta lopputuloksesta ei tullut mielestäni mitenkään hohdokasta ja tyydyin värittömään lopputulokseen. Nokkaan ja muuallekin tuli (taas) tussausvaiheessa muutama virhe ja en osannut virheitä korjata tietokoneella siten, että se olisi näyttänyt luonnolliselta. Korjauslakan osto olisi siis kenties paikallaan..

UUSIN TYÖ
http://i34.tinypic.com/1he1vn.jpg[/img]
Isompi versio
Sinänsä tykkään tästä työstä itse, mutta koska piirsin tämän täysin surkealle, ohuelle paperille, jouduin kumittamaan todella varovasti lyijykynän jäljet pois. Yritin vielä kumittaa tietokoneella jälkiä pois, mutta valitettavasti jonnekin saattoi hieman suttuisia kohtia jäädä. Sieraimistakin taisi tulla liian isot - ainakin tuosta toisesta. ;)

Risuja ja ruusuja otan vastaan. ;)
Anonymous
Näyttää ainakskin paremmilta kun miun ;)
Ehkä pientä hiontaa on, mutta minusta aika nättejä. 2 Ilme on hauska, mutta 3 kirii kärkeen ;D Jatka samaan malliin !
Bomber
Oletko kuullut kuvankäsittelystä?
Otat kuvasi esille, painat oikeaa nappia ja sitten ilmestyy valikko.
Paina muokkaa ja sitten sä voitkin muokata sitä Paintilla.

Hienoja on, mutta mitä noi lammikot on?
3 selkeesti hienoin.
souffleur m
Lainaus käyttäjältä: BomberOletko kuullut kuvankäsittelystä?
Otat kuvasi esille, painat oikeaa nappia ja sitten ilmestyy valikko.
Paina muokkaa ja sitten sä voitkin muokata sitä Paintilla.

Hienoja on, mutta mitä noi lammikot on?
3 selkeesti hienoin.

Taisinkin unohtaa kirjoittaa, että mm. väritystä ja muuta hienosäätöä pystyn tekemään vasta hieman myöhemmin, sillä toisella koneella on parempi kuvankäsittelyohjelma, mutta se on korjaamolla nyt pari päivää. :) Tähän huonompaan koneeseen en sitä mene lataamaan, sillä en tule oikeastaan tätä koko konetta parin päivän päästä enää käyttämään, sillä tämä on ns. "pelikone". :D ..ja ne lammikot on varjoja, tosin aika turhia tässä vaiheessa, kun en sitä kuvankäsittelyohjelmaa omista.
rhino
Lainaus käyttäjältä: souffleur mkasvot onnistuivat hyvin
Tuosta seikasta olen eri mieltä, koska noka on vähän liian iso. Minusta tuossa viimeisessä (joka on näistä parhain) parhaiten onnistui koko ankka.
Kääk13
Näistä piirrustuksista minä pidän.
Nehän ova ulkoa piirrettyjä?

Tyylisi on mukavaa katseltavaa ja läpi paistaa hulvaton omaperäisyys.
Harjoittelemalla saisit aikaan hyviä sarjakuviakin(jos et muka vielä osaa...).

Kehottaisin käyttämään enemmän mustaa kuvissasi. Siten ne saavat enemmän syvyyttä ja näyttävätkin valmiimmilta. Esimerkkinä mainittakoon Akun lakin alusta ja koristenauha, nuttu ja se lätäkkö(tiedän, varjo ;D).
Roopelta voisi hatun lisäksi mustata kaulukse, käärityt hihat ja vyön sekä kävelykepin.

Lisäksi voisit piirtää hieman taustaa hahmojen ympärille. Pelkällä puulla auringolla ja parilla kukkasella saa jo ihmeitä aikaan. Piirtelemisiin!

Niin ja olen kuullut, että kovalla harjoittelemisella saa ihmeitä aikaan. ;)
jojo3
Hienoja kuvia souffleur! Kaikki ovat todella hienoja.
Sulla on hauska omaperäinen tyyli, todella kivaa katsottavaa.
Viimeinen kuva on todellakin parhaiten onnistunut. En tiedä mikä siinä on, mutta paras se on.
Mielestäni myös tuo toinen kuva (Aku) on hieno, vaikka itse et ole siihen tyytyväinen. Ilme on todella hauska!

Lainaus käyttäjältä: rhinoLainaus käyttäjältä: souffleur mkasvot onnistuivat hyvin
Tuosta seikasta olen eri mieltä, koska noka on vähän liian iso.

Ei nokka ole yhtään liian pitkä. Se on juuri sopivan pituinen.
souffleur m
Kiitoksia vaan kommenteista. ;) Mustan värin (ja muiden sävyjen) puuttumisen syy on yksinkertaisesti se, että suunnittelin kuvat tietokoneella väritettäviksi, mutta loppujen lopuksi koko homma epäonnistui täydellisesti. Ensimmäisen, toisen ja uusimman kuvan olen piirtänyt kokonaan itse ja kolmannen ja neljännen kuvan asennot on lainattu Rosan ja Barksin tarinoista. Niidenkin kuvien kasvot olen kuitenkin itse taiteillut.

Yksi uusi kuva, sen tein n. viikko sitten.
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: souffleur mYksi uusi kuva, sen tein n. viikko sitten.Mukavan näköinen Pelle Peloton. Onhan se itse tehty?
Kopioidut työt eivät juuri innosta.

Tämä kuva on kuitenkin tosi hieno. Pelle on selvätstikin juuri saanut jonkin todella nerokkaan idean.
Hienoa muuten, että olet ottanut vinkistäni vaarin(?). Värittömissä kuvissa on käytettävä mustaa ja sitä sinä juuri olet tehnyt. Sarjakuvapiirtäjä Aapo Rapi sanoi minulle joskus, että mustan kanssa ei sovi arkailla. Sitä on mieluummin käytettävä liikaa kuin liian vähän. Nyt se on sanottu sinullekin. ;)

P.S. Missä Taikaviitta?
souffleur m
Itse tein, juu, tuonkin. Taikaviitan piirtäminen kiinnostaisi ja olenkin muutaman kerran jotain yrittänyt tuhertaa, mutta yritykseksi ne kaikki työt ovat jääneet. Saa nähdä, saisinko tulevaisuudessa jonkin suuren inspiraation. ;)
souffleur m
Voi kuinka häpeänkään noita aiempia töitäni! :D Näin kolmisen kuukautta myöhemmin sitä itsekin huomaa, miten huonosti olenkaan ne piirtänyt.. Esimerkiksi tuon aloitusviestin toisiksi viimeisen kuvan Akun lakki on liian "iso" nokasta nyt puhumattakaan.. No, nyt olen kuitenkin hiljattain piirrellyt muutaman uuden kuvan ja tässä yksi maistiainen niistä. (Miksen muuten pysty muokkaamaan aloitusviestiäni enää?) :o
http://i38.tinypic.com/xbcxoj.gif[/img]
Kuva kertoo kaiken. Roope onnistui melko hyvin, mutta Akusta en valitettavasti voi sanoa samaa.. Ankan piirtäminen sivulta katsottuna on yllättävän hankalaa (ainakin minulle). Lisäksi tussausvaiheessa piirsin räpylöistä liian pienet sekä Akun toinen käsi taisi vahingossa mennä väärin päin, mutta se ei mielestäni ole huomattavin virhe tässä kuvassa.

Tuo outo pömpeli, jonne Roope on ojentamassa kättänsä tuossa vasemmassa reunassa on oviaukko, jonne Roope ja Aku yrittävät livahtaa Millan ahdistellessa heitä. (Lattiasta tuli liian jyrkkä, en ole kovin hyvä näissä perspektiiviasioissa... :D)

Lisää tulee sitä mukaa kun jaksan skannailla, sillä meidän skanneri skannaaminen on erittäin hidasta ja työlästä..
Karhula
Lainaus käyttäjältä: souffleur m(Miksen muuten pysty muokkaamaan aloitusviestiäni enää?) :o
Ylläpitohan poisti muokkaus-nappulan. ;)

Joo, mutta kuva on aika hieno, mutta Roope ja Aku ovat hiukan epämuotoisia. Kuvassa on kuitenkin erittäin hyvä tunnelma, Roopen ilme on juuri sopoiva kun Milla on hyökkäämässä ja Akukin yrittää livahtaa paikalta. :) Laita vian lisää kuvia...
souffleur m
Pienoisen tauon jälkeen kaksi uutta piirrosta:

http://i40.tinypic.com/10i80tf.gif[/img]
"Minuako tuijotat?"

http://i44.tinypic.com/357itk3.gif[/img]
Tämä kuva on lohkaistu muuan sarjakuvani aloitusruudusta ja puhekuplan teksti olisi kai jotain tyyliin: "Hei Roope-setä! Olet ollut viimeaikoina kovin poissaoleva. Mikä sinua vaivaa?" No, ei siitä sen enempää. Paperi oli aika kärsinyt, siksi kuvasta saattaa löytyä pari suttua. Ja voitte vain kuvitella - skannaaminen ei ainakaan laatua parantanut. :D
Peetukka
Oiken hienoja, varjostuksessa olet onnistunut alemassa kuvassa oiken hyvin. Mutta pari seikkaa hairitsee. Päät ovat liian suuria suhteessa vartaloon, ja räpylät ovat liian hieman liian lyhyitä.
Mutta jatka harjoittelua!
akkaridekkari
Onkos noita piirroksia tulossa taas?

Lainaus käyttäjältä: PeetukkaMutta pari seikkaa hairitsee. Päät ovat liian suuria suhteessa vartaloon, ja räpylät ovat liian hieman liian lyhyitä.
Höpsistä! Souffleurilla on vain semmoinen tyyli, ja (muiden asioiden muassa) se tekee hänen ankoistaan helposti tunnistettavia, omaperäisiä ja hauskoja! Piirrokset ovat omasta mielestäni mainioita! :D
Sivuja: 1 2