Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Souffleur m:n töherryksiä

(28 viestiä)
EmRA
Noissa päissä ei mielestänikään ole mitään vikaa, mutta BY THE LOVE OF GOD, nuo räpylät.
Liian ohuet ja lyhyet, katso mitä vain Ankkakuvaa, yksikään ankka ei omaa noin ohuita räpylöitä (ellei ohuet räpylät ole hahmolle tarkoitettuja)
akuankka1313
Nyt vasta olen huomannut nämä piirroksesi. Pidän oikein paljon italotyylistäsi (tältä foorumilta ei tuon tien kulkijoita mahdollisesti montaa löydy?), mutta vartalo on hieman tönkkö ja räpylät lyhyitä. Joka tapauksessa, toivon todella että jaksat piirrellä vieläkin!
souffleur m
Jaahas, tämäkin aihe on taas näemmä nostettu pinnalle. :D Kiitoksia vain kommenteista, kaikki ovat olleet todella asiallisia ja olen yrittänyt ottaa niistä opikseni. Oikeastaan nyt huomaan jopa itsekin kaikki piirroksistani löytyvät virheet (jännä juttu, että itse ainakin alan hahmottaa niitä vasta myöhemmin). Olen tänäkin vuonna - totta kai - piirrellyt melko paljon sitä sun tätä, mutta skannerini on rikki, niin en pääse tuoreempia teoksiani täällä esittelemään. Työn alla on myös yksi sarjakuva, mutta saa nyt nähdä mitä siitäkin sitten tulee. Aika näyttää... ;)
souffleur m
Uutta tuotantoa! ;D
http://i33.tinypic.com/121qws7.jpg
Tässä olisi siis aloitussivu jollekin epämääräiselle sarjakuvalle, jossa yritin jollain tapaa saada ankkoja näille seuduille. No, heti ensimmäisien sivujen jälkeen tulikin tunne, ettei koko jutussa olisi mitään järkeä ja innostus haihtui savuna ilmaan. Tässä kuitenkin yksi sivu, jonka työstin huvin vuoksi aika lailla valmiiksi. Ainoastaan tekstit puuttuvat, mutta kuvat kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa...
Pullasorsa
Hienoa alustusta ehdottomasti. Taustaan voisi toki panostaa hieman enemmän, mutta mikä minä olen haukkumaan noin hyvää piirtojälkeä. :)

Mutta tosiaan, taustalle vielä jotakin tilpehööriä, niin piirrokset näyttävät entistäkin komeammilta.
Vaari
Katselinkin tätä jo päivemmällä mutten muistanut kommentoida. :)

Piirrosjälki on mukavan omaleimaista, vaikka Akun ilme ensimmäisessä ruudussa tuokin mieleen Rosan. Silmiin pisti muuten tuo rahasäiliö, se näyttää jotenkin kummalliselta... :D Jos se olisi aivan mäen huipulla niin ettei mäki näkyisi jatkuvan sen taakse, se olisi oikein hyvä, mutta nyt pespektiivi hieman kärsii. Ajatuskupla on hyvin ruudun alaosassa, mikä avartaa kuvaa taivaan näkyessä. Taustat saavat mielestäni ollakin yksinkertaiset, ne selkeyttävät piirroksia ja parantavat ehdottomasti luettavuutta. Neljännen ruudun taustan olisin ehkä värittänyt samalla sinisellä kuin läiliön seinätkin, mutta toisaalta nykyinen violetti jotenkin korostaa kuvaa taustan puuttuessa. Kokonaisuudessaan loistavaa jälkeä, toivottavasti jatkat sarjakuvien parissa, tämäkin olisi mukava lukea joskus valmiina.
Kääk13
Älä nyt hyvä ihminen jätä tätä kesken!

Noin paljon olet nähnyt aloitussivun eteen vaivaa ja nyt päätät lopettaa.
Mietipä uudemman kerran.
Käsikirjoitusta sinulla ei ilmeisesti ole?
Työstä ensin sellainen. En tiedä, miten olet juonikuvion ajatellut kulkevan, mutta voisit varata tarinan kertomiseen n.20 nelirivisivua ja vajaat puoli vuotta aikaa sen piirtämiseen. Kun juoni on valmis on kuvitustakin paljon kivempi tehdä ja etukäteen suunniteltu(mutta joustava) aikataulu pitää sinut työn ääressä.

Mieti tarinasi jatkamista. ihan oikeasti...
Vince Ankka
Oho, vautsi! Onpas hieno tuo viimeinen työ. Ankat näyttävät suunnilleen siltä kuin pitääkin ja muuten se on kehuttava.
sitä oli kiva ihastella kauempaakin. Pikkusen voisi niitä yksityiskohtia lisätä siihen yläkuvaan. ;)
Tykkäsin myös niistä vanhemmista piirroksistasi, ainakin ekasta ja tokasta Akusta ja sekä Pellestä. Älä ihmeessä lopeta, kun kerran näyttää lupaavalta. :)
souffleur m
Kiitoksia taas kommenteista! Rakentavaa palautetta on aina mielenkiintoista lukea. :D
Lainaus käyttäjältä: VaariSilmiin pisti muuten tuo rahasäiliö, se näyttää jotenkin kummalliselta... :D Jos se olisi aivan mäen huipulla niin ettei mäki näkyisi jatkuvan sen taakse, se olisi oikein hyvä, – –
Juu-u, tuon aloitusruudun perspektiiveissä sun muissa mättää kyllä jokin... Minun silmääni säiliö näyttää vähän liiankin pieneltä, eikä niin mahtipontiselta kuin pitäisi. Toisaalta isompi ei olisi mahtunut paperille, mutta kuvakulmaa parantamalla tämäkin ongelma olisi varmaan hoitunut. Pyöreät sivut taas johtuvat siitä, että yritin kuvata säiliön niin täynnä rahaa, että koko rakennus pullottaa...

Lainaus:Mieti tarinasi jatkamista. ihan oikeasti... Kyllähän tuota jatkamista tosissaan voisi harkita, mutta mietin vain, miten koko idea loppujen lopuksi toimisi. Miten ankat päätyisivät aavekaupunkiin, jossa ei yksinkertaisesti ole juuri mitään ja mitä siellä sitten tapahtuisi. Pitäisi myös tehdä jonkin verran taustatyötä koko alueen ja esimerkiksi sen säteilyarvojen ym. suhteen niinkin paljon, että pelkään sen vievän tekemisen ilon koko sarjakuvasta (varmasti helpompiakin aiheita olisi olemassa... :)). Mutta ainakin idea olisi valmiina ja siitä voisi saada paljonkin irti hyvin käytettynä...
Vaari
Lainaus käyttäjältä: souffleur mJuu-u, tuon aloitusruudun perspektiiveissä sun muissa mättää kyllä jokin... Minun silmääni säiliö näyttää vähän liiankin pieneltä, eikä niin mahtipontiselta kuin pitäisi. Toisaalta isompi ei olisi mahtunut paperille, mutta kuvakulmaa parantamalla tämäkin ongelma olisi varmaan hoitunut. Pyöreät sivut taas johtuvat siitä, että yritin kuvata säiliön niin täynnä rahaa, että koko rakennus pullottaa...
Ongelma on hyvin yksinkertainen: Polku jota Aku tallaa ei kapene riittävästi tarpeellisen syvyysvaikutelman luomiseksi, jolloin rahis näyttää liian pieneltä. Pyöreitä seiniä taasen luulin alkuun tehokeinoksi jolla pyrit saamaan rakennuksen näyttämään korkealta sen kavetessa kohti yläilmoja. :D
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Mieti tarinasi jatkamista. ihan oikeasti...Lainaus käyttäjältä: souffleur mKyllähän tuota jatkamista tosissaan voisi harkita, mutta mietin vain, miten koko idea loppujen lopuksi toimisi. Miten ankat päätyisivät aavekaupunkiin, jossa ei yksinkertaisesti ole juuri mitään ja mitä siellä sitten tapahtuisi. Pitäisi myös tehdä jonkin verran taustatyötä koko alueen ja esimerkiksi sen säteilyarvojen ym. suhteen.
Tuon kaikein miettiminen, lopulta vastaan tulevien ongelmien ratkaiseminen ja valmiin lopputuloksen, oman käden jäljen näkeminen on palkitsevinta, mitä voit sarjakuvaa tehtäessä kokea.

Usko pois...
Vaari
Naulan kantaan Kääk, itsekin perehdyn aina asioihin ennen kuin alan tehdä mitään. Jo pelkkä itselle tuntemattomamman asian piirtäminen vaatii perehtymistä, tahdon sen näyttävän juuri siltä eikä joltain hatusta vedetyltä tee-se-itse-viritelmältä joka ei todellisuudessa toimisi. Sama se on käsiksenkin kanssa, kunnon taustatiedoilla saa vakuuttavaa jälkeä tarinapuolellakin, joten se on vain palkitsevaa. Toivon totisesti että mietit sadun loppuun, mahdollisuudet olisi vaikka miten hyvään tarinaan.
souffleur m
Lienee korkea aika kertoa, miten tuon Tšernobyl-tarinan kanssa lopulta kävi. No, tuskin kenellekään tulee yllätyksenä, ettei siitä lopulta tullut yhtään mitään. Taustalla oli monia syitä, suurimpina tietenkin se, ettei taidot riittäneet luontevan juonen keksimiseen saati toteuttamiseen, mutta muutenkin taustatyön tekemisen yhteydessä tajusin, ettei idea olisi välttämättä ollut kovin Disneymäinen. Vähän niin kuin olisi tehnyt tarinan esimerkiksi syyskuun 11. päivän terrori-iskuista. Paitsi että Tšernobylin onnettomuus vaati (tai oikeastaan vaatii yhä säteilyn takia) monta kertaa enemmän kuolonuhreja. Ehkä joskus muutaman vuosisadan kuluttua harkitsen asiaa uudelleen... :)

Muutaman uuden työn ja piirroksen haluaisin kuitenkin tässä välissä esitellä. Yhden varsinaisen sarjakuvankin olen tuossa alkuvuonna tehnyt, mutta se oli lähinnä sellaista harjoittelua ja ajantappoa, minkä takia kokonaisuus jäi ontumaan jonkin verran. Ideakin on kömpelö ja ennalta-arvattava. Sen vuoksi en sitä ainakaan kokonaisena lähde julkaisemaan tässä vaiheessa. Ohessa kuitenkin tarinaan liittyvä kansikuva, joka on tehty huhtikuussa.

Arkistojen kätköistä löytyi myös satunnaisia hahmoja, jotka eivät sisällä mitään sen erityisempää. Alun perin olen piirtänyt ne lähinnä omaksi ilokseni, merkkinä siitä esimerkiksi ruudukko.
http://i49.tinypic.com/akd7qd.gifhttp://i48.tinypic.com/2v0zp1x.gifhttp://i46.tinypic.com/x1kar8.gifhttp://i48.tinypic.com/20tf7fr.gif
Tässä myös hieman vanhempi Roope, viime vuoden satoa. Ajattelin julkaista nyt tämänkin ihan vaan vertailun vuoksi, sillä täällä ei juuri ole kuviani viime vuodelta. Kuva on skannattu jo kuukausia sitten ja jostain syystä olen muuttanut taustan läpinäkyväksi. Sen takia viiva on vähän röpelöistä. Menköön nyt kuitenkin...
http://i46.tinypic.com/2j13mrs.gif

Seuraavaksi olisikin vuorossa uusin työni. Kyseessä on lähinnä sellainen normaali "vitsi", jonka olen toteuttanut kansikuvamaiseen tyyliin. Sen takia taustakaan ei ole järin erikoinen. Tosin väritykset ontuvat hieman, sillä maan väristä voisi kuvitella ankkojen olevan jossain autiomaassa. Ihan suhteellisen tyytyväinen olen kuitenkin tähän piirrosten osalta...
http://i48.tinypic.com/10453r9.gif

Ja lopuksi vielä bonuksena työni taannoiseen piirrustuskilpailuun. Tämäkin on vuodelta 2009. Lopputuloksena viisi ääntä ja kolmas sija. Ihan tyytyväinen sain siihen olla, työ ei nimittäin loppujen lopuksi ole kovin erikoinen. Tässä myös bonuksen bonuksena toisenlainen, keskeneräinen versio samaisesta aiheesta.
http://i45.tinypic.com/148lxt5.jpg
Sivuja: 1 2