Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Kirjoittaja

Aihe: A-F - Kässäripalvelu

(169 viestiä)
Kääk13
No, niin. Saan näemmä kunnian julkaista ihka ensimmäisen A-F kässäripalvelun kautta tehdyn sarjakuvan. Vaikka tämä nyt onkin vain tällainen yhden sivun mittainen vitsi, niin idea on mielestäni varsin hauska. Kerron hieman tekemisen etenemisestä.

Tarjouduin siis toissa päivänä tekemään A-F:n ensimmäisen Taikaviitta-tarinan mielenkiinnosta ja siksi, että kyseinen viittasankari on suosikki hahmoni. Oli myös kiva piirtää taas pitkästä aikaa kunnolla Disneysarjakuvaa. Olen näet pitänyt tässä pitkää taukoa Disney-sarjojen ja yleensäkin sarjakuvien piirtämisestä. Viimeisimmän Disney-aiheisen sarjiksen sain valmiiksi toukokuussa ja sen pääosassa oli Superhessu. Vitsisarja on julkaistu täälläkin, omassa Fanart Galleriassani.

Seuraavana päivänä(eli eilen) Aku-fani13 lähetti minulle käsikirjoituksen, jonka hän oli omakätisesti naputellut tekstimuotoon. Käsikirjoituksessa oli kuvailtu tarkasti, miltä kunkin ruudun kuuluu näyttää.

Luettuani tekstin, rupesin luonnostelemaan ruutujakoa paperille. Aku-fani oli suunnitellut sarjasta vain puolisivuista, mutta minäpä järjestin ruudukot, niin, että niistä sai sopivan kolmirivisarjan.

Tämän jälkeen tein tarkat hahmo- ja taustaluonnokset, jonka jälkeen poikkesin tavoistani ja lähetin luonnossivun Aku-fani13:lle etukäteen tarkasteltavaksi. Hän ilmoitti tyytyväisyytensä ja aloin tussaamaan sarjakuvaa. Ehdin työskennellä parin ruudun ajan, kunnes väsähdin ja minun oli painuttava punkkaan. Tänään viimeistelin tussauksen, väritin sarjakuvan ja tekstasin sen. Loppuun tein vielä pari muutosta puhekupliin ja vaihdoin tarinan nimen loppuratkaisuun liittyen osuvammaksi.

Viimeiseksi sovimme Aku-fanin kanssa, että julkaisen sarjkauvan tässä osiossa.
Laitan mukaan myös luonnossivun vertailun haluisia varten.

Keinonsa kullakin-sarjakuva

Keinonsa kullakin-luonnos
EmRA
Minunhan sinänsä pitäisi kommentoida Kääkin omaan topicciin (kö?)
Mutta tuo idea vaikutti aivan liian tutulta.. Aku-Fani, tarjositko minulle tuota ideaa sillon kun hain ideaa
sarjakuvalle tuolla joulukuun puolella?
Pidin tuossa paljon kolmannesta ja neljännestä ruudusta, oikein vauhdikkaita.
Jos minulta kysytään, suosittelisin sinulle ohuempaa tussia, luonnoksissasi kun kaikki näyttää paljon tarkemmalta ja ammattitaitoisemmalta.
Aku-fani13
Joo suosittelin sitä sinulle EmRA. Tarjosin sen sitten Kääkille kun sinulla oli joku muu juttu jo. Eihän sitä kässäriä kannattanut roskakoriin heittää. Voi kommentoida tässä topicissa.
Pitää miettiä A-F Fanart gallerian tekoa.
Ducker97
Ehdotan kumminkin että kaikki A-F:n tarinat laitettaisiin Lukunurkkaan, että saataisiin sinnekkin lisää sarjakuvia. Voisihan ne laittaa tännekkin, mutta mielummin lukunurkkaan! Ja kyllähän siellä näkee käsikirjoittajan paikallta aina, että onko se A-F:n, vai?
Aku-fani13
Lainaus käyttäjältä: Ducker97Ehdotan kumminkin että kaikki A-F:n tarinat laitettaisiin Lukunurkkaan, että saataisiin sinnekkin lisää sarjakuvia. Voisihan ne laittaa tännekkin, mutta mielummin lukunurkkaan! Ja kyllähän siellä näkee käsikirjoittajan paikallta aina, että onko se A-F:n, vai?
Sen voimme tehdä pitkien tarinoiden kohdalla. Esimerkiksi Kääk julkaisee vain yli viisi sivuisia tarinoita lukunurkassa, joten pitää miettiä A-F fanartin tekemistä, missä voisi kommentoida myös tarinoita.
Ducker97
Löytyyhän lukunurkasta lyhyempiäkin tarinoita... Ja minusta olisi järkevintä että laitamme kaikki lukunurkkaan ja kommentit tänne/piirtäjien omiin topicceihin.
Bomber
Lainaus käyttäjältä: EmRAJos minulta kysytään, suosittelisin sinulle ohuempaa tussia, luonnoksissasi kun kaikki näyttää paljon tarkemmalta ja ammattitaitoisemmalta.
Jep, varsinkin toisiksi viimeinen ruutu näyttää paljon epätarkemmalta ja hieman suttuisemmalta tussattuna.
Aku-fani13
Voimme laittaa lukunurkkaan kaikki tarinat, mutta mitä tehdään kun taiteilija ei halua julkaista sarjaa lukunurkassa?
Ducker97
Sitten laitetaan se haluamaan ::). Noo, ei vaiskaan. Sitten kysytään haluaako piirtäjä julkaista sitä ylipäätänsä täällä, jos haluaa, mutta ei silti halua julkaista sitä lukunurkassa voi hän julkaista sen vaikka omassa fanart topicissa.
Aku-fani13
Lainaus käyttäjältä: Ducker97Sitten laitetaan se haluamaan ::). Noo, ei vaiskaan. Sitten kysytyyn haluaako piirtäjä julkaista sitä ylipäätänsä täällä, jos haluaa, mutta ei silti halua julkaista sitä lukunurkassa voi hän julkaista sen vaikka omassa fanart topicissa.
Sopii. Nyt pitää kysyä Kääkiltä haluaako julkaista sen lukunurkassa.

PS: Ducker ei enään keskustella tässä topicissa ettei tulee liikaa spämmiä.
Peetukka
Tuosta Kääkin sarjakuvasta. Todellakin, suosittelen käyttämään ohuempaa tussia. Muuten mitä tussia käytät ja minkä kokoinen se on?
Peetukka
Elikkä, elikkä.. Sain nyt tämän Aku-fani13:n kirjoittaman tarinan valmiiksi. Tarinan nimen keksin kylläkin ihan itse. Puhekuplat jäivät ensimmäisessä ruudussa aika pieniksi, joten jouduin ahtaamaan tekstin pieneen tilaan.. No, eipä tässä muuta.. Klikatkaa ja lukekaa!

Sudenpennut - Inha lahjoitus
Ducker97
Hauska juoni ja kivat piirrokset. Hauskaa kun rahat menivätkin takaisin Roopen taskuun. Olinkin jo nähnyt käsikirjoituksen, mutta piirrosten kanssa se on aina mukavempaa luettavaa.

Ja muuten Kääk, jokin vähän ohuempi tussi sopisi tuohon tarinaasi ja muutenkin, mutta muuten hauska ja hieno.
Kääk13
Kivaa, että toinenkin A-F tarina ollaan jo saatu valmiiksi.
Piirrokset ovat oikein Peetukkamaisia. Jos pientä kritiikkiä pitää antaa, niin perspektiiveissä on hieman parantamista. Ota tämä kuitenkin rakantavana palautteena, älä haukkuna. :)
Ymmärrän kyllä, kuinka vaikeaa ruutusommittelu ja mittasuhteet voivat olla.

Sitten täältä taisi löytyä liuta kysymyksiä joihin minun lienee syytä vastailla.
Aloitetaan vaikka näistä lainauksista:
Lainaus käyttäjältä: EmRAJos minulta kysytään, suosittelisin sinulle ohuempaa tussia, luonnoksissasi kun kaikki näyttää paljon tarkemmalta ja ammattitaitoisemmalta.Lainaus käyttäjältä: BomberJep, varsinkin toisiksi viimeinen ruutu näyttää paljon epätarkemmalta ja hieman suttuisemmalta tussattuna.
Kanssanne samaa mieltä. Tuosta ammattitaitoisuudesta nyt en tiedä, mutta itsekin hieman pelkäsin julkaista tätä tussattua versiota. Varsinkin toiseksi viimeinen ruutu pitäisi piirtää kokonaan uusiksi, muttei kärsivällisyyteni enää riittänyt, muutenkin jo normaalia yksityiskohtaisemman työn paranteluun.
Pahoitteluni ja nöyrimmät anteeksi pyyntöni jokaiselle, joka sai vatsanväänteitä kyseisestä ruudusta. :(

Sitten tällainen lainaus:Lainaus käyttäjältä: PeetukkaTodellakin, suosittelen käyttämään ohuempaa tussia. Mitä tussia käytät?Ostin vastikään Suomalaisesta muutaman tussin, jolla nyt tussailen lähinnä julistemuotoisia kuvia, mutta myös tämän kyseisen sarjakuvan. Tussissa näyttäisi lukevan Fabrico ja se on kaksikärkitussi. Toinen kärki on kuin siveltimen ja tussin sekoitus ja toinen kärki taas savallinen tussi. Kärkien koosta on paha mennä sanomaan(kun ei lue), mutta siitä olen kanssanne samaa mieltä, että joihinkin kohtiin se on liian paksu. Tussasin sarjakuvan kokonaisuudessaan sivellinpäällä.

Toteutin sarjakuvan muutenkin hieman poikkeuksellisemmalla tavalla.
Jotkut varmasti jo tietävätkin, etten yleensä tussaa sarjakuvasivuja vaan piirrän tarkat ja selkeät lyijykynäpiirrokset ja skannaan ne niillään tietokoneelle, jolla sitten muutan viivat mustiksi, jolloin värittäminen selkeytyy. Laiskana ihmisenä säästän näin piirrostyön toistamisen. Mm. hjhh:n kanssa tehdyt "Supersankarikoulu" ja "Kirjoista kallein" on tehty edellä mainitulla tavalla. Käykääpä lukunurkassa tarkistamassa jäljen ero.

Sitten bongasin kommenttien seasta tällaisen mielenkiintoisen keskustelun pätkän:
Lainaus käyttäjältä: Ducker97Ehdotan kumminkin että kaikki A-F:n tarinat laitettaisiin Lukunurkkaan. Ja kyllähän siellä näkee käsikirjoittajan paikalta aina, että onko se A-F:n, vai?
Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Sen voimme tehdä pitkien tarinoiden kohdalla. Esimerkiksi Kääk julkaisee vain yli viisi sivuisia tarinoita lukunurkassa.
Lainaus käyttäjältä: Ducker97Löytyyhän lukunurkasta lyhyempiäkin tarinoita... Ja minusta olisi järkevintä että laitamme kaikki lukunurkkaan ja kommentit tänne/piirtäjien omiin topicceihin.Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Voimme muuten, mutta mitä tehdään kun taiteilija ei halua julkaista sarjaa lukunurkassa?Lainaus käyttäjältä: Ducker97Sitten kysytään haluaako piirtäjä julkaista sitä ylipäätänsä täällä, jos haluaa, mutta ei silti halua julkaista sitä lukunurkassa voi hän julkaista sen vaikka omassa fanart topicissa.Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Sopii. Nyt pitää kysyä Kääkiltä haluaako julkaista sen lukunurkassa.
Niin. Toivoin, ettei sanomastani syntyisi riitaa. Onneksi ei vielä olekaan.
Kuten olen ennenkin sanonut, kerroin myös Aku-fani13:lle, että julkaisen Lukunurkassa vain yli 5-sivuisia sarjakuvia. Tämä on tietenkin vain oma, hekilökohtainen pyrkimykseni.
Syy tähän on seuraava:
Vaikuttaa siltä, että olen (ainakin vielä tällä hetkellä) tämän foorumin nopein sarjakuvien piirtäjä(arvioitu päivätahti kokonaisena "työpäivänä" 3-5-sivua), ja koska pidän enemmän pitkistä sarjoista, teen myös enemmän niitä. Lyhyet, sivusta muutamaan, luokittelen vain täytetarinoiksi ja samaan kategoriaan kuin yksi sivun kokoinen julistekuva. Päätin jo silloin kun Jukka pyysi minua tekemään sarjakuvia Ankkalinnakkeelle, että julkaisen siellä vain pidempiä, yli 5:den sivun mittaisia tarinoita ja päätökseni on pitänyt. Kun Ankkalinnake "kaatui", ansaitsivat siellä julkaistut sarjakuvat mielestäni edelleen tulla nähdyksi, ja anoin lupaa Lukunurkan luomiseen. Halusin sen toimivan omalla kohdallani samanlailla, kuin Ankkalinnakkeenkin. Tähän osioon vain kuka tahansa pystyi liittämään sarjakuvan silloin, kun itselleen se parhaiten sopii. Tämä on suurin ero Lukunurkan ja Ankkalinnakkeen välillä, jonne vain sen ylläpitäjät lisäsivät tavaraa, silloin kun kerkesivät.

Itse kukin päättää miten pitkiä sarjakuvia Lukunurkassa julkaisee. Itse haluan sen keskittyvän pidempiin sajoihin omalta osaltani kun minulla siihen kerta on mahdollisuus. Tuntuu hölmöltä linkittää sinne vain yksi sivu kerrallaan. Enhän tee niin edes Fanart-galleriassani. Yleensä jokaisen sarjakuvan mukana on ollut ainakin pari yksittäistä piirrustusta. A-F tarinoiden kohdalla voin kyllä tehdä poikkeuksen siten, että otan piirrettäväkseni vaikka sitten viiden sivun edestä sarjakuvaa. Vaikka viisi sivun mittaista vitsisarjaa. Tämä siksi, että niin sanotut spämmi- ja turhat yksittäispostailut jäisivät kokonaan lähettämättä. Uskon, että valtaosasta teistäkin on mukavampi lukea moni lyhyt sarjakuva samasta viestistä, kuin jokainen erikseen omastaan.

Mitä tulee tuohon Lukunurkan kommentointi-osioon, Squid lähetti kyselyyni tällaisen vastauksen:
Lainaus käyttäjältä: squidLaitan tämän viikon aikana toteutukseen
Tosin, huomatkaa päiväys. Viikkoa takaperin...

Tulipahan turinoitua. Toivottavasti kaikki kuitenkin saivat vastaukset kysymyksiinsä ja kaunis kiitos kaikille "Keinonsa kullakin"-sarjakuvaa kommentoineille. :)
akuankka1313
Minä tehtailen enimmäkseen pitkien, noin 20-50 sivuisten tarinoiden käsikirjoituksia, tosin en ole vielä päässyt kuvakässärin loppuun asti.
Tosin, minulla on kuvakässäri yhteen Mikki-strippiin. Ken haluaa, saa varata...
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12