Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Kreachin arvosteluja

(43 viestiä)
Kreach
Eli, jotta foorumi ei täyty lukuisista taskari tai kovakantisarvosteluistani, pistän uusimma nyt yhteen topiciin. Arvostelujen laatu voi vähän ailahdella, eikä ne ikinä kovin kaksisia olekaan. Lisää taskari-arvostelujani voi lukea taskaritietokannasta.

Arvostelu koostuu: Taskukirjan nimi ja numero, taskukirjan tarinoiden keskiarvo (joka on myös taskukirjan arvosana), tarinoiden nimet ja jokaiselle oma arvosana ja kommentti (joka on yleensä 3-5 lausetta). Et välttämättä saa arvosteluista paljon irti, jos et ole lukenut julkaisuja. En nimittäin paljasta tarinoiden juonia.

Kommentteja olisi kiva saada.

Arvosteluasteikosta saan kiittää Mikko M:ää, hänen keskimä. Asteikko on sama, kuin Aku Ankka -lehtien arvosteluissani, mutta niissä on mukana myös 0,25 arvosanat.

Arvosteluasteikko

5: Kelvoton
Tästä ei tarina voisi huonontua. Ei mitään hyvää sanottavaa.

5½: Huono
Epäonnistunut tarina miltei kaikin puolin. Jokin tietty pointti saa kuitenkin tarinan nousemaan yhden puolikkaan parempaan suuntaan. Kenties säälin, yrityksen tai piirrosten takia.

6: Heikko
Huono tarina, yksinkertaisesti. Hyvät puolet eivät ole tarpeeksi suuressa roolissa, jotta tarinaa voisi luonnehtia toisella tavalla.

6½: Kehno
Tarinasta ei jää hyvää makua ja se kärsii monista ongelmista. Pääpiirteiltään perustarinatasoa, mutta huonoa sellaista.

7: Keskinkertainen
Perustarinan makua. Tarinassa on kuitenkin jotain sellaista, mikä tekee siitä liian heikon suoraksi keskivertotarinaksi.

7½: Keskiverto
Hyvät ja huonot puolet ovat tarpeeksi hyvin tasapainossa, jotta tarinaa voisi kallistaa keskinkertaiseksi tai hyväksi. Perustarina, jossa ei kuitenkaan ole mitään erityisen hyvää, muttei myöskään vahvasti erottuvia huonoja puolia.

8: Hyvä
Keskiverron rajoilla seilaavat tarinat ovat hyvällä tuurilla ihan hyviä. Tarinassa on jotain sellaista, jonka takia se ylittää perustarinan kriteereitä ja nousee normaalia korkeammalle muista. Tällaiset tarinat ovat sekä viihdyttäviä että tarinallisesti hyvälaatuisia.

8½: Mainio
Erinomainen tarina, jossa on paljon hyvää. Tämän arvion saa, mikäli tarina on onnistunut pääpirteiltään. Tätä ylempiä arvioita saavat ne tarinat, joissa on tasaisen vahvuuden lisäksi jotain erikoislaatuisen hyvää.

9: Kiitettävä
Laadukas tarina, joka omaa yhden askeleen verran enemmän loistoa kuin yleensä. Tällaisiin arvosanoihin tekijöiden kuuluisi pyrkiä.

9½: Mahtava
Tarina, joka todella erottuu edukseen. Jokin nostaa tarinan näinkin suuriin arvoihin ja se, jos mikä on todellista laatua.

10: Mestarillinen
Loistava tarina, joka ei välttämättä ole täydellinen, mutta omaa tarpeeksi paljon sellaisia aineksia, jotka tekevät siitä ylivertaisen lähes kaikkiin tarinoihin verrattuna. Tarinan toteutus on tavalla tai toisella mestarillista tai sitten tarinassa on tarpeeksi syvyyttä, jotta sen lukeminen toisi aivan omanlaisen tunnun. Tällaisen arvosanan saaminen on melkoista tuuripeliä, vaikka se ei merkitsisikään täydellisyyttä. Se vastaa lähinnä taskaritietokannan arvosanaa 5, mutta merkitsee hieman sitäkin parempaa tarinaa.

(Arvostelut ilmestyvät aina tuohon alle, kommentteja toivoisin mielelläni!)
Kreach
Paalupaikka (223)

Keskiarvo: 7,69

Mustakaavun synttäriyllätys
A: 8/10
Tarinassa oli mielenkiintoa ja ideaa, mutta loppu kallistui turhan tavanomaiseksi. Alku ja erilaiset ansat olivat mielenkiintoisia ja varsinkin pidin kohtauksesta, jossa Mikin piti valita hyppääkö hän vai ystävänsä alligaattoreiden kitaan. Lopusta sanottakoon vielä, että se oli myös hieman sekavahko.

Mahtikivi
A: 8/10
Oikein kiva ja hyvä perustarina. En keksinyt itse tätä "maailma" -sanankäyttöjuttua, ilman sitä tarina olisi ehdottamasti ollut niin normaali, kuin olla ja voi. Kelvollinen, ihan hyvä kokonaisuus kuitenkin.

Taistelevat taiteilijat
A: 7½/10
7 ja 7½ välissä kiikkuva tarina, joka on melko perinteinen, joskin hieman sekava Aku vs. Tulppu. Hyvä alku ja hyvä loppu. Keskiväli (jossa oltiin teatterissa) alkoi jo puuduttamaan.

Sähäkkä superroisto
A: 7/10
Aika mitäänsanomaton ja tylsä Taikaviitta -seikkailu. Rosvoa ei esitelty sen kummemmin ja ensin Taikaviitta on alakynnessä ja sitten yllättäen voittaa. Perjaatteessa tarinassa ei ollut mitään huonoa, muttei kyllä hyvääkään. Lopun "selostuksen" takia pyöristin tämänkin ylöspäin.

Viimeinen pisara
A: 7½/10
Perinteinen Akun sähellys. Ei erityisen hyvä, muttei huonokaan.

Uskomaton Vladimir
A: 7½/10
Kivoja juonenkäänteitä, mutta kokonaisuutena tarina ei maistuu tavalliselta. Hahmoja on ehkä turhankin paljon, varsinkin, kun Minnin setä olikin sitten joku superagentti ja niin. Kuitenkin ihan ok...

Ken kuuhun kurkottaa
A: 7½/10
Alku oli erittäin sekava, ihmettelin Roopen vaatetusta ja kaikkea sähläystä, paikat ja muistelmat vaihtuivat eikä tästä ottanut selvää. Kuitenkin puolestavälistä lähtien tarina muuttui hyvin ja vitsikin oli ihan hyvä. Tämä arvostelussa menisi alku 7, loppu 8, eli 7½ siis.

Seitsemän pahetta
A: 8½/10
Ihan hyvä tarina. Erikoinen ja osittain mielenkiintoinenkin. Varsinkin loppu ja viekkaus (vai mikä olikaan, vihreä hahmo kuitenkin) oli mieleeni. Se pelasti ja antoi tarinalle ½ pistettä lisää.

Loppusanat:
Oikein hyvä taskukirja. Eipä paljon muuta sanottavaa. Yksi vähän parempi tarina, muttei yhtään erikoisen huonoa.
Aku Vankka
No ääh, olisinpa itsekin tajunnut tehdä tällaisen, kun eilen aloin arvostelemaan vuoden 2007 taskareita järjestyksessä. Nyt kun ensimmäinen taskari on jo arvosteltu ja julkaistu omassa topicissaan tänne. on jo liian myöhäistä, eli kaikki kaksitoista arvostelua on tehtävä omiin topikkeihinsa.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaNo ääh, olisinpa itsekin tajunnut tehdä tällaisen, kun eilen aloin arvostelemaan vuoden 2007 taskareita järjestyksessä. Nyt kun ensimmäinen taskari on jo arvosteltu ja julkaistu omassa topicissaan tänne. on jo liian myöhäistä, eli kaikki kaksitoista arvostelua on tehtävä omiin topikkeihinsa.
Ajattelin, että näin arvosteluja olisi helpompi selailla. Mutta voithan pyytää Barksia poistamaan aloituksesi ja aloitat omaan topiciisi arvostelut alusta?
Kreach
Seuraavaa pukkaa!

238 - Se siitä!

Ka: 6,94

MIllenniummullistus
A: 6½/10
Hupsu ja sekava tarina, jossa ei ole järjen häivää. Yleensä tälläisissä tarinoissa on edes huumoria, tässä sitäkään ei oikein löytynyt. Epäaito tarina kaikin puolin, en pitänyt.

Kovan onnen Okku
A: 7½/10
Kelvollinen perussarja, vaikka koko tarinan idean tajusikin heti alkuunsa. Ei missään tapauksessa huono tarina, mutta jotakin erikoista tai räväyttävää olisi tarvittu. Aika tasapaksu.

Pako vaarojen planeetalta
A: 6/10
Naurettava ja pitkitetty sankaritarina. Toivottavasti "Ankat avaruudessa" sarja päättyy tähän (jos se mikään sarja edes on). Huono tarina, josta on vaikea löytää oikein mitään hyvää.

Paluu alkulähteille
A: 8/10
Tarinan rento meininki on hyvin kuvattu ja omalaatuinen käsikirjoitus takaa kelpo tarinan. Kohtaukset olivat kovin dramaattisia (enimmäkseen hyvä, kuin huono juttu). Pienellä parantelulla tästä olisi saanut kiitettävänkin tarinan. Huono puoli oli osittain sekavuus. Kokonaisuudessaan omalaatuinen, tavallista hieman parempi tarina.

Noidan oppipoika
A: 7/10
Tylsähkö ja ilman sen suurempia yllätyksiä tai juonenkäänteitä etenevä tarina. Luettavaa kamaa, mutta ei kamalan moneen kertaan.

Rouva Tuppuraisen arvoitus
A: 6½/10
Täytyy myöntää, että en oikein pidä Rankku Kanuuna -hahmosta. Tämäkin tarina oli kehno ja ärsyttävä. Rankun tyhmyys muuttui jo ärsyttäväksi ja tarinasta jäi hyvin vähän käteen.

Kultasaari ja musta perjantai
A: 7½/10
Vähän humoristisempi seikkailusarja. Ei silti juonellisesti kovin kummoinen, vaikka vähän yllättävä olikin.

Teksasin mitalla
A: 6½/10
Tarinan tapahtuvat tapahtuivat liian nopeasti ja niitä oli liian paljon. Kaikki oli melko sekavaa ja hahmoja oli liian paljon. Juonellisesti 7-7½ tarina kylläkin. Kaikki hahmot olivat myöskin hirveän ilkeitä ja vihaisia... Rakettivartiomies, raketinjohtaja, pääpahis, tuomari, poliisit... En oikein pitänyt tästä tarinasta

Loppusanat
Erittäin kehno taskukirja. Vain yksi vähän parempi tarina, monta ala-arvoista. Petyin melkoisesti tähän taskariin.
________
Kommentteja!
Kreach
Seuraavaa pukkaa :) Niitä kommentteja?

Kalliovuorten kauhu (266)

Ka: 7,31

Tarinat:

Korpien kasvatit
A: 7/10
Perjaatteessa ihan hyvä aloitussarja, mutta en henkilökohtaisesti pidä näistä "hirviö on rakastunut Akuun" -tyylisistä tarinoista. Alku on oikein lupaava, mutta noin puolessa välissä tarinaa (kun Isojalka on saatu napattua) tarina kulkee hyvin hitaasti ja vähän pitkästyttävästi. Typerä, mutta silti hauska pakenemiskeino on tarinan hauskin osuus, mutta silti tästä jäi vähän 'plääh' kuva. Ei huono tai kehno, mutta kehnoa perustarinaa.

Kotitalousnero
A: 7/10
Tarina pyörii täysin samalla idealla kokoajan, jonka jo tiedämmekin - siis että Roope syö halvalla jne. Lisäksi tarina on turhan pitkitetty. Mielestäni kuitenkin ihan ok kertomus, mutta silti ei ihan perustarinan arvosanaa saa.

Uhkaavat unet
A: 8/10
Tarina, josta jotkut pitävät, jotkut eivät. Itse pidin. Idea on vähän hullu, mutta se lisää lukijan mielenkiintoa ja viimeistään loppuratkaisu on hyvä. Kerrankin ei näytetty lukijalle, että KK suunnittelee jotain, siitä plussaa. Melko hyvä tarina.

Tuhon tsunami
A: 7½/10
Vähän sellainen erikoinen, mutta silti juonirakenteeltaan hyvin perusmikkijuttu. Taaskin kyllä selvittiin sillä, että päävastus on ylityhmä. Lopun taistelu on ihan mielenkiintoinen ns. raudan ja veden välillä, mutta se ei arvosanaa kohottamaan riitä. Ihan kelvollinen perusmikki kuitenkin.

Riippumaton kuluttaja
A: 7/10
Tarkoitetaanko tarinan nimellä riippumattoa, että riippumaton kuluttaja, vai riippumatonta, eli ei mitään väliä mitä kuluttaa, riippumaton kuluttaja?
No joo. Mielestäni tässä tarinassa ei ole oikein mitään erikoista tai järkeä, mutta ei se kuitenkaan miltään kantilta "huono"kaan ole.

Ryntäys Hiekkajoelle
A: 7½/10
Oikein onnistunut, muttei silti nappaava tarina. Kilpailu (varsinkin tämäntapainen) ovat mieleeni aina ankkasarjoissa, ja tämäkin oli ihan hyvä tarina. Keksijäkunta tuo hyvän uutuuden tarinaan, mutta loppu jäi jotenkin epäselväksi ja lyhyeksi - siitä pitää vähän rokottaa pisteissä.

Mahti kihahtaa hattuun
A: 6½/10
Vähän mitäänsanomaton juttu. Hirveän pitkä selitys, ja sen perusteella odotin tarinasta paljon parempaa. Kuitenkin ei edes selitetty, kuka kypärän on löytänyt, mistä ja miksi ja sitten vain Taikaviitta lähti taistelemaan, voitti ja se siitä. Ja sitten vielä ylidramaattinen loppuratkaisu "kypärän tähden ei kärsi enää kukaan" - se oli kaikkein huonoin loppuratkaisu. Jotenkin tämä tarina ei vain kilahtanut minun hattuun.

Vietävän kivet
A: 8/10
Vähän erikoinen, mutta silti ihan hyvä seikkailu. Tässä on oma tunnelmansa, mutta ratkaisut tiesi liian helposti. Esimerkiksi arvasin heti kun pojat ja Aku saapuivat, että kiviveistokset olivat vain kivettyneitä eläimiä/asioita. Kuitenkin tarina on sopivan outu, salaperäiset tyttöset ja mango, joka loppujen lopuksi pelastaa kaiken... Ei ehkä kasin arvoinen, mutta pyöristän nyt ylöspäin (tähdennetty arvosana olisi varmaan 8-).

Loppusanat:
Melko kehno taskari. Yleensä on eniten 7½ arvosanoja, nyt oli eniten 7:ja. Vain pari vähän parempaa tarinaa, eivätkä nekään mitään erikoisen hyviä olleet. Ja huono Taikaviitta.
Kreach
Vesiliirto (272)

Ka: 7,63


Törmäyskurssilla
A: 8/10
Nokkela idea ja tarina, varsinkin autoihmisille mieleen (jonkinlainen F1 -fani minäkin olen). Mitä mielenkiintoisempia ja mielikuvituksellisia keksintöjä Moore olikaan tähän keksinyt. Hyvä. Andersenin piirroksetkin toi oman mausteensa tarinaan.

Diplomiagentti
A: 7½/10
Tarina on alussa hyvinkin sekava ja tylsä, mutta loppuunpäin paranee huomattavasti. Jos tarina olisi kolmiosainen, sen ensimmäinen osa olisi huono, toinen keskiverto ja kolmas hyvä. Näin ollen määrittelin arvosanaksi tuollaisen keskiverron. Touho tyhmyys on vain joskus erittäin ärsyttävääkin, mutta toisaalta hauskaa.

Hurmaavat hirmut
A: 7½/10
Ihan mukiin menevä korttihullutustarina. Paha sanoa sen enempää. Tarina pyöri saman idean avulla ja onnistui ihan kelvollisesti.

Punakallion tornikello
A: 8/10
Tämä on varsin onnistunut ja mielenkiintoinen Mikki -tarina. Oikeasti minua kiinnosti tietää, miksi huono tuuri vainosi Hessun ja Mikin kauppayritystä. Huono puoli oli se, että tässä ei sitten loppujen lopuksi selvinnytkään, miksi Mikillä ja Hessulla kävi niin huono tuuri. Sattumaako?

Ääniä yössä
A: 7½/10
Vaikea arvioitava. Omanlaisensa, mutta silti jotenkin puuduttava. Tarina ei saanut lukijaa haluavan tietää, mistä ääni tulee. Aku sen kuitenkin tekee, arvasihan sen jo. Omaperäinen oli kyllä tuo kuorsausjuttu, mutta kun koko tarina pyöri sen ympärillä... Tämä olisi kaksisivuisena toiminut paremmin, nyt jotenkin pitkitetty ja täynnä turhahkoja kohtauksia. Mm. Avaruushirviöiden oikea hyökkäys ja ankanpoikien kaksi yritystä päästä Akun kannoille. Kuitenkin tarina oli ihan ok.

Taikaviitta ja tuntematon sankari
A: 8/10
Omaperäinen Taikaviitta -tarina. Mestaritekijät Faraci ja Cavazzano vielä tarinan takana. Myöskin melko mielenkiintoinen, mutta en oikein saanut selville, että mikä tämä toinen maailma nyt olikaan - ehkä se olikin tarinan tarkoitus.

Serkkuni leijonamieli
A: 8/10
Jo pelkkä tarinan nimi ja Touho alkuruudussa pistää hymyn huulille. Tarina oli ihan kelvollinen, mutta varsinkin piirrosten hassut ilmeet olivat loistavat! Faccinin tyylistä en muutemmin pidä, mutta ilmeet ovat sopivan hassuja. Ja oli se tarinakin hauska.

Lentoon lähdössä
A: 6½/10
Rechthoppen voisi mennä samantien opettelemaan suomea. Jo pelkästään se verottaa heti tarinasta puolipistettä. Shciis oicheasti, arvhaa oncho ärsytchävää luchea tälläisfä fasfanjauchantaa. Sanatkin vielä meni kun toistepäin ärsyttävästi silleen. Ilman Rechtoppenin huonoa suomea tarina olisi kiikkunut 7 ja 7½ rajamailla. Jos tämäkin tarina olisi kolmeosainen, sen ensimmäinen osa olisi keskinkertainen, toinen hirveä ja kolmas hyvä. Siis meinasin nukahtaa, kun luin Rechtoppenin opetuksia. Vaikka sitä kestikin vain kahdeksan sivun verran, sen ymmärtäminen ja lukeminen kesti Rechtoppenin huonon suomen takia. Loppu oli oikein viihdyttävä ja hyvä. Mutta se yksi vaihe oli vain niin puuduttava - harmi. Koko tarinan arvostelun avainsanaksi voisi laittaa "Rechtoppenin huono suomi".

Loppusanat:
Monta hyvää tarinaa, ei erityisiä tähtiä ja vain yksi huonompi, sekin vasta taskarin lopussa. Hyvän keskiarvon antaa nämä 8 arvoiset ihan hyvät tarinat, mutta toisaalta eipä tämä taskari nyt kuitenkaan mikään ihmeellinen ollut. Jos taskarien keskiarvo on suunnilleen 7,5, niin ylitti tämä sen vähän nipin napin.
___

Kommentteja!
Aku Vankka
Oikein mainioita arvosteluja. Näiden arvostelujesi perusteella voisin jopa harkita tuon Paalupaikka -taskarin ostamista, vaikutti aika hyvältä nimittäin. Sen sijaan Se siitä! -taskari ei taas vaikuttanut miltään hyvältä, joten ainakin näin aluksi taidan jättää sen sinne divarin hyllylle. Nyt pitänee itsekin lähteä tekemään seuraavaa arvostelua..
akkaridekkari
Jottei tämä menisi Vankan ja Kreachin kaksinpuheluksi, niin minäkin voisin heittää tähän jotakin pientä kommenttia...

Arvostelujasi on hauska lukea, sillä olen lukenut näistä arvostelluista taskareista vain yhden, ja voin hankkia näistä myös ostosvinkkejä. Erityisen kivoilta vaikuttivat Vesiliirto ja Paalupaikka.

Negatiivista:
-Olisi hyvä, jos jokaisen tarinan otsikon kohdalla kertoisit myös hahmon ja tarinan tekijät.

-Tarinoista voisi myös kertoa hiukan enemmän, päällisin puolin, mitä tarinassa tapahtuu. Nyt keskityt vain kommentteihin, etkä ota lainkaan huomioon häntä, joka ikinä ei ole taskaria lukenut. Esimerkiksi tarinan Lentoon lähdössä kohdalla, puhuit vain Rechtoppenin huonosta suomesta, eikä arvostelusta saanut selkoa, onko se Roopen aarteenetsintätarina vaiko Taikaviitta-tarina.

Positiivista:

-Kielesi on mainiota ja tarina kuulostaa heti joko mielenkiintoiselta tai mielenkiinnottomalta.

Olet hyvä tekemään arvosteluja, ja kunnioitan sitä, että jaksat tehdä näitä näin paljon näin usein. Mutta täydellinen et vielä ole, ja olisi kiva jos ottaisitkin neuvoistani vaarin!
Kreach
Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariNegatiivista:
-Olisi hyvä, jos jokaisen tarinan otsikon kohdalla kertoisit myös hahmon ja tarinan tekijät.

Valitettavasti en tule lisäämään näitä. Jos kiinnostaa enemmän, niin taskaritietokannasta saa paljon tietoa.

Lainaus käyttäjältä: akkaridekkari-Tarinoista voisi myös kertoa hiukan enemmän, päällisin puolin, mitä tarinassa tapahtuu. Nyt keskityt vain kommentteihin, etkä ota lainkaan huomioon häntä, joka ikinä ei ole taskaria lukenut. Esimerkiksi tarinan Lentoon lähdössä kohdalla, puhuit vain Rechtoppenin huonosta suomesta, eikä arvostelusta saanut selkoa, onko se Roopen aarteenetsintätarina vaiko Taikaviitta-tarina.
Totta, mutta arvosteluni on päällisin puolin suunnattu niille, jotka ovat lukeneet taskarin ja muistavat tarinat. Ongelmana on vähän lisäksi se, että nämä arvostelut olen tehnyt aika kauan sitten, enkä enää itsekään muista tarinoita kunnolla. Pidän nämä kuitenkin vain arvosteluina, en jaksa tehdä oikein näitä, jos pitää selata taskaria ja yrittää muistaa mitä siinä tapahtuikaan. Se menee sellaiseksi vängertelyksi. Nyt yksi arvostelu tulee hetkessä ja kaikki sanat kuin loksahtavat paikoilleen ;D

Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariOlet hyvä tekemään arvosteluja, ja kunnioitan sitä, että jaksat tehdä näitä näin paljon näin usein. Mutta täydellinen et vielä ole, ja olisi kiva jos ottaisitkin neuvoistani vaarin!
Kiitos, arvostan sitä, että jaksat lukea näitä! Valitettavasti olen vain niin tottunut tuohon arvostelukaavaani, joten en tule muuttamaan sitä. Vähemmän vaivaa sinulle kuitenkin tulee, jos esimerkiksi pidät toisella sivulla taskaritietokantaa auki ja katsot sieltä arvostelemani taskarin hahmot ja juonet.

Kiitos kommentista, toivottavasti kommentoit aina jatkossakin!
Kreach
Polttava ongelma (274)

Ka: 7,61

Vettä ja tulikiveä
A: 7½/10
Aika omaperäinen seikkailusarja, mutta silti jotenkin tasapaksu ja tylsä, lopun käänteen saattoi arvatakin. Ei oikein minun suosikkitarinoita, mutta ihan ookoo.

Pakotiellä kaikki selviää
A: 7/10
Aika turhanpäiväinen Kopla -tarina. Vaikea kommentoida sen enempää. Vähän kuin venytetty 1-sivuinen, mutta silti ihan kiva, vaikkei erikoinen tai muutenkaan erityisen hauska ollutkaan.

Matka mikroskosmokseen
A: 8/10
Ei parhaimpia Scarpan dekkareita. Ihan oiva, mutta kunnollinen jännitys puuttui. Parempi tarina kuitenkin, kuin nykyiset Egmontin Mikit.

Kaupungin varjot
A: 8/10
Tarinan paras anti on omanlaisensa kotoisuus. Taikaviitta seikkailee tutussa ympäristössä. Lukijan kannalta melko leppoisa tarina, joka kuitenkin säilyttää mielenkiintonsa. Myöskin yllättävän leppoisat ja hyvät piirrokset.

Tarjouskilpailu
A: 7/10
Sekava Roope vastaan Kroisos kamppailu. Hutaisten tehty. Loppuratkaisu oli kyllä ihan kelvollinen, mutta sisältöä ei ollut tarpeeksi. Liian lyhyt.

Lavastettu juttu
A: 7½/10
Ei edellisen Faccinon tarinan veroinen, mutta silti ihan kelvollinen. Reipas ja rento - ei toisaalta Akun ja Touhon kannalta. Loppu oli myöskin aika hauska.

Kova kuuri
A: 7½/10
Hansu -tarinat eivät oikein pure. Tämä olisi ollut Aku -tarinana sellainen 8, ehkä 8½, mutta Hansu ei vain innosta. Kaikki muu meni aika nappiin, paitsi päähenkilö.

Vanhassa vara parempi
A: 8/10
Pirteä tarina. Akun Kirppis olisi voinut olla aivan koko tarinan pääjuttu, olisi kiinnostanut kovasti. Mutta tämäkin kenkäsekaallus oli ihan hyvä loppuun saakka.

Kadonnut maanalainen
A: 8/10
Itse pidin tästäkin, vaikka epälooginen (viemärikansa) ja kaikenpuolin ylivetävä tarina olikin (velho). Hahmoihin ei ehkä aivan päässyt sisälle, varsinkin tämä velho jäi jotenkin nynnyksi - tosin se taisikin olla tarkoituskin? Loppujen lopuksi oli ehkä huono veto tämä velho ja viemärikansa jäi vähän latteaksi. Loppu oli kuitenkin hyvä.

Loppusanat:
Aivan himpun verran huonompi, kuin "Vesiliirto". Jälleen muutama kasin arvoinen tarina, mutta enemmän seiskoja kuin "Vesiliirrossa". Keskinkertaista himpun verran parempi taskari (keskiverto = 7,50), ihan pirteä, muttei järin erikoinen
________
Kommentteja? Nyt noissa arvosteluissa on sentään vähän, minkä hahmon tarina on jne.
Aku Vankka
Mm. Itse pidän tästä taskarista. Joskus olen tämänkin arvostellut, mutten tarkkaa keskiarvoa muista, mutta epäilisin sen olevan jotain 7,70 luokkaa tms. että kyllä aika samoilla linjoilla mennään.
akkaridekkari
Minäkin pidin tästä taskarista, parhaita ns. nykytaskareita. Mikään sarja ei ollut erityisen huono, ja mukana oli muutama loistokertomus, Vettä ja tulikiveä, Matka mikrokosmokseen ja Lavastettu juttu.

Arvostelussa ei kummempaa kommentoitavaa... Tekstisi ovat lyhyitä, mutta niissä on enemmän asiaa kuin miltä näyttää.
AKUANKKA12
Ompas hyvää tekstiä! Olet kyllä mainio arvostelija, Kreach! Paitsi se on ikävä juttu, etten omista noista taskareista mitään! Nuo juuri 27-alkuiset ovat hiipumassa, mutta 26- ja 30-alkuisia löytyykin. Mutta hienoja arvosteluja. Kreachilla on taito. :-O
Kreach
Kiitos kommenteista. "Matka Mikroskosmokseen" -tarina kiikkui juuri ja juuri 8 ja 8½ välissä, näköjään pyöristin sen alaspäin.

Seuraavaksi tulee tänään tai huomenna arvio taskarista 243, Viimeinen pisara.

Tämä ei ole oikea topic kysyä, mutta kysyn nyt samalla, että Vankka, koska tulee seuraava arviosi? Sanoit eilen, että se olisi tullut eilen, eikä vielä tänäänkään näy...
Sivuja: 1 2 3