Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Akun onnenpäivät

(1 viesti)
Somebody
Ajattelin nyt arvostella kyseisen taskarin.

Aku, Ankkamaan prinssi

Kunnon historiallinen tarina, joka on käsittääkseni parodia Hamletista taikka jostain semmoisesta. Aku näkee unta, jossa hänestä on tulossa kuningas. Korppi varastaa kruunun ja ankat lähtevät sen perään. Asiaa mutkistavat myös varainvartija Roope ja prinssi Hannu, jotka haluavat estää Akun kuninkaaksi siirtymisen.
Tarina on kaikin puolin hyvä, vaikkakin hieman sekava. Onneksi tarinaa ovat selventämässä Mary A. Wuorion rustaamat säeparit.
9-/10

Kauniin Leokadian vanavedessä

Tämän tarinan huonoimmaksi puoleksi nousee se, että eläimiä kohdellaan todella törkeästi: apinoiden päälle vyörytetään kiviä, kenguruja mäiskitään kuonoon ja luvatonta valaanpyyntiäkin ehditään harrastaa. Näistä pikku jutuista huolimatta kyseessä on loistava aarteenetsintäseikkailu, jossa tavataan Karhukoplan Australian-osasto, soditaan Phileas Foggin pojanpoikaa vastaan ja vedetään porukkakännit veneessä keskellä merta. Itse aarretta käsitellään varsin vähän, mutta minua se ei ainakaan haittaa.
8+/10

El Sid Pampeador

Kirjan paras tarina. Jälleen kyseessä on Akun uni, mikä tarkoittaa sitä, että mielikuvituksellisuutta riittää. Aku on nyt suuri seikkailija El Sid Pampeador, joka tapaa upporikkaan Roope Ankan.
Roope aikoo kuljettaa rahansa pavuiksi sulatettuna meren yli, mutta rosvojoukot uhkaavat häntä. Heistä kuitenkin päästään siististi eroon.
9+/10
Sivuja: 1