Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Vuoden 2008 viimeinen taskari: Paluu Karhuvuorelle (348)

(1 viesti)
Kreach
Arvosteluasteikko 4-10, ilman neljäsosia (Thanks for the Mikko M). 6½ on kehno, 7 keskinkertainen ja 7½ keskiverto (Kaikkein yleisin arvosana), 8 hyvä jne.

ANTOISIA LUKUHETKIÄ

PALUU KARHUVUORELLE

Keskiarvo: 7,19

Paluu Karhuvuorelle
A: 8/10
Tarinan parhaat piirteet ovat selkeä juoni ja juonenkuljetus. Ilmeet olivat eläviä ja tarina kulki sutjakkaasti eteenpäin. Sen jouluinen tunnelma oli onnistunut, mutta alku hieman epäselvä ja kehystarina jäi vähän epäselväksi. Kuitenkin pointti oli hyvä.

Satumainen seikkailu
A: 6½/10
Nämä on näitä typeriä tarinoita, joihin Mikki ei sovi ollenkaan. Pat ja Carol eivät yksinkertaisesti saa tälläisestä tarinasta jännittävää. Juoni-idea oli omaperäinen, muttei järin loistava. Taskarin Miljoonakaappaus avaustarina (ankka kylläkin) oli varsin onnistunut, mutta tässä mättäsi taas joku. Mikki päähahmoksi huono valinta, mutta ei tämä Akunakaan olisi järin loistava ollut.

Liian täydellinen
A: 6½/10
Tarinalla ei ole mitään tarkoitusta. Sen perusidea ymmärretään helposti, mutta käsikirjoittaja on nuupahtanut sitten ensimmäisen sivun jälkeen täysin. Tarinan sivumäärä on huomattavan pieni, mutta itse tarina unohtuu helposti ja on kehno kaikilta puolin.

Tuplanolla (osa 1)
A: 8/10
Pääpiirteiltään onnistunut tarina, jossa on salamyhkäisyyttä ja ideaa. Kuitenkin tämä ensimmäinen osa on turhan sekava ja vain pohjustaa toista osaa. Väkisinväännetyn oloisesta salkku -kohtauksestakin puuttui jännitys. Parhaat puolet ovat idea ja hyvin erilainen tarina. Mietin pitkään, annanko tälle arvosanaa ollenkaan, vai jätänkö nämä tuplanollat arvostelematta kokonaan tulevista taskareista, mutta päädyin kuitenkin arvostelemiseen. Tämä on kuitenkin erittäin vaikea arvioitava. Tarina on erikoinen, mutten erityisesti pidä siitä.

Bongarit harhateillä
A: 7/10
Peruslaatuista kehnompi Touho -juttu, jossa tällä kertaa seikkailee myös Taavi. Jotain ideaa oli, mutta tuosta väärän otuksen seuraamisesta ei ollut oikein mitään hyötyä tarinan kannalta, sillä jokin vain puuttui.

Miljardiluokan projekti
A: 7/10
Tämäkin on keskinkertaista huonompi Roope vs. Kroisos kamppailu. Juonenkäänteitä ei loppua lukuunottamatta pahemmin ollut, eikä tarina onnistunut siinä vetovoimassa, jota yleensä Roope vs. Kroisos -jutut kylvävät. Loppuratkaisu ei ollut sellainen, jota olisi erityisesti odottanut tai halunnut tietää, mitä uutta tällä kertaa Roope ja Kroisos ovat saaneet aikaan.

Raiteilla
A: 7½/10
Andersenin piirrokset eivät sopineet tarinaan sitten yhtään. Aivan kuraa. Joka tapauksessa Italiaanoja Aku vs Tulppuja en ole pahemmin nähnyt, mutta ihan kelpo kamaa oli. Juoni eteni mukavasti, mutta tässäkään ei ollut sitä kilpailua ja uusia ideoita riittämiin. Ja eikös se pitänyt olla pienoismalli kisa?

Kutistamisen vaarat
A: 7/10
Tylsä Taikaviitta -tarina. Oikeasti, liian pitkä ja tarinassa ei silti ollut mitään odottamisen arvoista. No okei - ihan kelvollinen se oli, mutta tylsä, ei vain meinannut jaksaa lukea.

Loppusanat:
Erittäinkin kehno taskukirja. Ehkäpä vuoden huonoin tai ainakin huonoimmasta päästä. Avaustarinaa ja Tuplanollaa lukuunottamatta erittäinkin persoonaton taskari. Mikään ei tuntunut toimivan.
Sivuja: 1