Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: AATK 349: Kassavirta

(7 viestiä)
Kreach
KASSAVIRTA (349)

Ka: 7,67

Tarinat:

Salaliitto
A: 7½/10
Ei ihmeellinen tarina, mutta omaperäinen ja ihan hyvin luotu. Osittain kuitenkin melko lyhyt ja vähän mitäänsanomaton juttu. Ei perustarinaa, mutta silti tuttua ja ei kamalan erikoista. Aika perus taskarinavaustarina.

Tuplanolla (osa 2)
A: 9/10
Tämä osa tempaisi paljon paremmin mukaansa kuin ensimmäinen kehysosa. Tarinan hahmot ovat nyt tutumpia (niin uudet kuin mukaan tulleet vanhatkin (Iines, Hannu, Roope...)) ja tunnelma selkeämpi ja pirteämpi. Ehkä paras, joskin hyvin erilainen agenttitarina, mitä ollaan taskukirjoissa nähty. Tunnelma on hyvä, mutta ei yhtään perinteinen - tarina on itsessään jotenkin sopimaton arkiseen taskukirjaan. Kuitenkin loistokas osa ja parempaanpäin kenties ollaan menossa.

Karski kapteeni
A: 8/10
Aika erilainen, mutta silti odottamaton ja hyvä Mikki -tarina. Tarina oli osittain opettavainen, ja vaikka tarina oli jotenkin tyhjä, oli se silti mielestäni mukaansatempaava. Ei ollenkaan hullumpi Hedmanilta. Ainut mikä jäi vähän pimentoon oli se varaskolmikko, heistä ei sen erikoisemmin pukahdettu juuri mitään, kapteeni oli ehkä jopa liian isossa numerossa. Vaikka tarina oli ihan hyvä, Castya olisin tähän paikkaan odottanut mieluummin...

Omituinen yövieras
A: 7/10
Ei oikein onnistunut vitsitarina. Monta sivua tuhlailtiin eikä mitään sen kummallisempaa tapahtunut. Tyhjänpäiväinen siis tämä oli, paha sanoa mitään sen ihmeellisempää. 6½ ja 7 rajamailla olisi mielestäni oikea arvosana, mutta norsuaku ja puudelihannu kohtauksen takia "pyöristin" ylempään - ilmeet olivat siinä kohtauksessa loistavat.

Haarukkahirmu
A: 7½/10
Tarinan heikkous on tylsä päähahmo - Hansu. Yksinkertaisesti Hansun toikkaroinnit eivät vain jaksa innostaa. Mielestäni Hansu on aina toiminut parhaiten sivuhahmona, kaikki päähahmona Hansu -tarinat eivät ole olleet järin ihmeellisiä. No joo, tässä tarinassa oli jotain potentiaalia, mutta ei sen ihmeellisempää. Alku oli tylsä, mutta loppuunpäin parani.

Pahan ilman lunnaat
A: 7½/10
Ehkä yksi erikoisimmista Taikaviitta -tarinoista ikinä. Idea oli kyllä hyvä, mutta loppuratkaisu ontui niin sekavasti, että hohhoh. Itse en oikein käsittänyt tätä onni/epäonni yhteenliittymäjuttua. Ihan kelvollinen juttu jokatapauksessa. Loppuratkaisun hiomisella olisi voinut olla 8, jopa 8½.

Parrasvalojen säihke
A: 7/10
Mitäänsanomaton ja täytetarina Kopla. Jälleen paha kommentoitava, sillä tästä ei yksinkertaisesti voi sanoa paljon mitään. Keskinkertainen Kopla -tarina jokatapauksessa. Karhuveikkojen lyhkäiset tarinat ovat yleensäkin sen ½ pistettä huonompia kuin muut sarjat.

Salaisuus syvyyksissä
A: 7½/10
Lisää Hedmania. Jotenkin niin tuttu ja ei millään tavalla erikoisen uusi juttu. Typerää, että Hedman (vai Bancells) tekee aina ilkeän näköisen tyypin siitä roistosta. Näin lukija tietää heti, että tuo tekee jotain pahaa ja näinhän jälleen (yllätys!) kävi. Seiskaa en voi kuitenkaa antaa, sillä seikkailu oli ihan kelvollinen ja puhuvia pingviinejä en olisi arvannut.

Musta morsian
A: 8/10
Klassikot jatkuu tänä vuonnakin? Miksei herranjestas ikinä Mikki -klassikoita! Tähän väliin joku Scarpan vanha Mikki, niin aijai, kuin keskiarvo olisi ylittänyt kasin. Ja nämä Akutkin ovat mielestäni Scarpan väärältä aikakaudelta - tai siis tarinavalinnat ovat ehkä vähän kökköjä. Esimerkiksi se eväsjuttu viimevuoden taskarissa oli melko kehno, kuin samoin se epäonni ja leiri -tarinat. Tämä puolestaan yllätti ja pidin tästä. Pelistä (musta morsian) olisi kyllä saanut paljon, paljon paremmankin ja mielenkiintoisemman tarinan, mutta oli tämäkin ihan ok, ja ainakin melko uudenlainen juoneltaan.

Loppusanat:
Tuplanollan ansiosta keskiverto taskaria hiukkasen parempi (keskiverto on 7,5 keskiarvon ansainnut taskukirja). Vähän erilaisempia tarinoita, mutta ei mitään järin mahtavaa. Nykyään seikkailut jäävät vähän vähemmälle (esim. vaikka taskareiden 200-300 oli lähes aina jokin hyvä seikkailu (esim. vaikka taskarin 255 Shangri-La ja paljon muita). Niitä kaipaisin enemmän.
_______________________

Kommentteja? ;)
Aku-fani13
Hyvä arvostelu.
En ole lukenut vielä tuota taskaria ja olisin ollut hyvä jos olisit kertonut vähän juonesta eli siitä miinukset.
Tribe
Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Hyvä arvostelu.
En ole lukenut vielä tuota taskaria ja olisin ollut hyvä jos olisit kertonut vähän juonesta eli siitä miinukset.

Mutta jotkut taas eivät pidä siitä, koska yleensä on mukavampi lukea tarina, josta ei tiedä yhtikäs mitään. Tämän virheen olen tehnyt paria astetta pahemmassa tapauksessa, kun tein arvostelun kirjasta "Kymmenen avataran aarre ja muita Don Rosan parhaita" ja paljastin kahden tarinan loppuratkaisun.

No joo. Kyllä tämä hyvä arvostelu oli. Ei mitään valittamista. Juuri tänään ostin tämän taskarin ja täytyy kyllä sanoa, että se "Tuplanolla" oli kyllä helmi.
Ankkarock
Tämä on loistava taskariarvostelu.
Odotan innolla seuraavaa taskariarvosteluasi Kreach!

Ysin suoritus!

Edelleen tekijät ja sivumäärät eivät olisi pahitteeksi..
Kreach
Lainaus käyttäjältä: AnkkarockTämä on loistava taskariarvostelu.
Odotan innolla seuraavaa taskariarvosteluasi Kreach!

Ysin suoritus!

Edelleen tekijät ja sivumäärät eivät olisi pahitteeksi..

Kiitos. Mielestäni arvosteluihin kuuluu vain tarinoiden arvostelut, ja jos haluaa lisätä välttämättä nippelitietoa, niin onhan se okei, mutta itse pidän niitä tietoja vähän turhina (en siis jaksa laittaa niitä), jostain muualta ne voi kuitenkin lukea.

Taskaritietokannassa esim. tässä on lisää arvostelujani. Niitä on uusimmista numeroista.
wierii2
Loistava arvostelu. Huomenna(?) sitten ilmestyy uusin taskari sitä titenkin tulet heti tänne arvostelemaan(?). ;D
Kreach
Lainaus käyttäjältä: wierii2Loistava arvostelu. Huomenna(?) sitten ilmestyy uusin taskari sitä titenkin tulet heti tänne arvostelemaan(?). ;D
Kassavirran arvostelin tammikuun viimeisenä päivänä, joten tuskin se Vuosisadan rakkaustarinakaan tänne ihan satalasissa ilmesty.
Sivuja: 1