Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Roope-setä 12/07

(3 viestiä)
samppali
Eli arvosteltavana viimevuoden viimeinen Roope-setä lehti, joka oli erikoispaksu lehti jopa 148:lla sivulla. En voi ikävä kyllä nyt laittaa käsikirjoittajia, koska lehti ei ole nyt ulottuvillani, ja en muista kuin piirtäjät, ne kun on helpompi opetella...Mutta heti kun pääsen lehteen käsiksi, laitan kirjoittajatkin tähän.
________________________________________________________________________________________
Kansi: Kannessa läheltä kuvattu Roopen kasvokuva, jossa näkyy lähinnä silmät.

Arvio: Ihan hieno kansi, mutta ei mitään verrattuna edellisen (2006) ja sitä edellisen (2005) vuoden joulu-
kansiin, joissa on hienoa kiillettä, ja muutenkin parempi kuva.

Arvosana: 8
________________________________________________________________________________________

Roope-setä - Napaseudun tyranni
Piirros: Romano Scarpa
Käsikirjoitus:

Lyhyesti: Tarina alkaa lopusta, jossa Roope, Aku ja ankanpojat ajelehtivat jäälaivalla keskellä jäämerta. Heidät pelastaa kalastusalus Sardiini II miehistö, joka vie heidät takaisin Ankkalinnaan.
Tässä vaiheessa siirrytään tarinan varsinaiseen alkuun, jossa ankat lähtevät etsimään Taangis-kaanin 1200 -luvulla piilotettua aarretta. Jahti muuttuu mystiseksi, ja ankat joutuvat jäälautan alaiseen maahan, jossa elää omalaatuinen kansa.

Arvio: Tarina oli vallan mainio, mutta ei ansaitse ihan täyttä kymppiä. Syy tähän on se, että minua ärsytti se, että ensin Ankkis-kaani oli vihamielinen, mutta ystävystyi heti etenkin Roopen kanssa, ilman mitään selkkauksia. Ehdottomasti lehden paras tarina!
Arvosana: 9½
_____________________________________________

Mikki Hiiri - Ilmojen pioneerit
Piirros: Alessio Coppola
Käsikirjoitus:

Lyhyesti:Tämäkin tarina alkaa keskivaiheilta, jossa Mikki ja Hessu ovat vuoden 1909 Ranskan ilmailumessuilla. Tämän lyhyehkön pätkän jälkeen tarina palaa alkuun, jossa Marlin ja Zapotek passittavat Mikin ja Hessun aikamatkalle vuoden 1909 Ranskaan, jossa heidän pitää selvittää erään mystisesti kadonneen lentokoneen tapaus. Lentokone johdattaa ystävykset aarteen jäljille, ja kun he palaavat nykyaikaan, aarrejahti tosissaan alkaa. Tuleepa mukaan Marlinkin, ja ongelmitta ei selvitä; matkalla saalista havittelemaan ilmestyy myös eräskin hotellin johtaja...

Arvio:Jaa-a. Ei voi kehua hyväksi, mutta ei huonoksikaan. Muutama huippukohtakin tässä on, kuten hotellinjohtajan selviäminen roistoksi, mutta ei se pelasta tarinaa. Sanoisin, että tämä jos mikä on täytetarina, mutta ihan onnistunut sellainen.
Arvosana: 7-
_____________________________________________

Hansu - Erittäin salainen kattaus
Piirros: Corrado Mastantuono
Käsikirjoitus:

Lyhyesti:Hansun pitäisi kattaa pöytä jouluateriaa varten, mutta hän uinahtaa vähän väliä, ja näkee mitä kummallisinta agenttiunta. Samaisessa unessa selviää hedelmäkakkumysteeri.

Arvio: Öh. Kun tarina oli luettu, mieleeni tupsahti oitis ajatus: "Mikä tässä oli ideana?". Ja todella, tarinan idea oli se, että Hansu kattoi pöydän eri henkilöiden avustuksella, ja näki samalla erittäin sekavaa ja typerää unta. Pah.

Arvosana:6+
_____________________________________________

Etsivä Kaasi - Tonttujen jouluyö
Piirros: Giorgio Cavazzano
Käsikirjoitus:

Lyhyesti: Kaasi onnistuu kollegansa kanssa pidättämään Joulupukin, ja joulu meinaa mennä pilalle. Kuitenkin aina niin oivallinen Simo Sisu saa puhuttua tontuille järkeä, ja karkuteillä oleva Joulupukkikin päättää ottaa vanhan pestinsä takaisin. Joulu on pelastettu.

Arvio:Aika mitäänsanomaton jouluaiheinen tarina, jossa hyvät piirrokset. Juoni ei kuitenkaan ollut uusi, sillä näitä samantyyppisiä "Pelastakaa joulu, pukki on karannut" tarinoita löytyy jokaisesta Taskarin teemanumerostan, jossa aiheena on joulu.

Arvosana: 7½, mutta ilman Cavazzanon hyviä piirroksia arvosana olisi 6½.
_____________________________________________

Pokkarin keskiarvo on 7½
Kreach
Todella kiva arvostelu! Näitä lisää! (Ehkä vähän vanha numero arvosteltavaksi mutta, mutta...)
Itseni mielestä Mikki-tarina oli lehdes paras tai ainakin tasoissa Scarpan Napaseudun tyrannin kanssa. Hansu tarinasta en tajunnut pätkääkään ja Cavazzanon piirroksilla höystetty joulutarina oli peruskamaa.

Onkohan tämä ensimmäinen ropsu arvostelu? Itsekin voisin tehdä tuosta uusimmasta numerosta. Mutta samppali, jatka samaan malliin!
samppali
Juu, kiitosta vain palautteesta! ;) Ja arvostelin siksi vanhan numeron, että luin sen vasta eilen, koska en ole välillä jaksanut oikein innostua mistään ankkajulkaisuista, mutta nyt kun intoa taas riittää (vähän liikaakin) niin päätin lukea tuon.
Ja vaikka keskiarvo oli vain 7½, ottakaa huomioon että tuo ensinmäinen tarina oli 67(?) sivuinen, joten se on lähes puolet tuosta lehden koosta. Eli 7½ johtuu noista lyhyistä tarinoista, ja koska niitä on niin monta, ne laskevat keskiarvoa. Jos lyhkäisiä tarinoita taas olisi vain yksi, ja sen arvosana olisi esim. 7, keskiarvo olisi silti jotain 8+ pintaa. Eli lehti ei ollut noin huono mitä keskiarvo antaa ymmärtää, koska puolet lehdestä oli 9½ arvoista tarinaa...

E: Nyt on sitten lisätty kannen arvostelukin...
Sivuja: 1