Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: AATK-236: Taivaan täydeltä

(2 viestiä)
akuankka1313
Yritän tehdä tästä lähtien parempia arvosteluita. Jukan pyynnöstä olen nyt pidentänyt lyhyttä juonta.
Kansi: Vettä sataa Akun sateenvarjon läpi.

Aku Ankka: Arktista hysteriaa

Piirtäjä: Flemming Andersen
Käsikirjoittaja: Andreas Pihl

Sivuja: 40

Lyhyt juoni: Roope on lähettänyt Akun ja pojat kaivokselleen louhimaan harvinaista mineraalia nimeltä Arktium. Pian kuitenkin ilmenee ongelmia: Pingviini tulee häiritsemään sisätiloihin ja Akun ollessa hiihtoretkellä pojat huomaavat ruoan olevan varsin yksipuolista. Sillä välin samainen pingviini tulee häiritsemään Akuakin. Ajaessaan sitä takaa hän huomaa salaperäisen merkinnän lumessa:"VAROKAA SYVYYDEN SAALISTAJIA!". Akun palattua kaivokselle joku pyrkii sisälle. He päästävät sisälle Bjarne Brylkremin, norjalaisen tutkimusmatkaajan, joka väittää eksyneensä valloittaessaan etelänapaa. Kaikki kuitenkin saavat sätkyn, kun pian Arktiumnäytteessä lukee sama kauhea teksti:"VAROKAA SYVYYDEN SAALISTAJIA!"

Arvio: Mielestäni liian sekava tarina. Juoni on kuitenkin vähän käytetty ja Flemming ei taaskaan pettänyt!
Numero: 3

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aku Ankka: Ässä hihassa

Piirtäjä: Valerio Held
Käsikirjoittaja: Bruno Sarda

Sivuja: 36

Lyhyt juoni: Aku ja Touho ostavat huutokaupasta kameran jolla he korvaisivat Touhon rikkoman Ilta-Pulun toimituksen valokuvauskoneen. Se menee kuitenkin samassa rikki ja kun he saivat sen kokoon ja olivat lähtemässä niin sinne tallusti Hannu! Touhon kädenheilauttamisen takia hän joutui ostamaan 1600-luvun merirosvolaivan kirjoituslipaston viidellä tonnilla. Akun kirjoitettua velkakirjat Hannu alkoi saada epätavallisia allergisia oireita. Yllättäen hänelle tuli into ostaa lipasto! Akua alkoi epäilyttää Hannun äkillinen anteliaisuus, joten hän kieltäytyi jyrkästi. Touho kuitenkin kääntyi vastaan, joten he kävivät kimppaan. Mutta Hannu kompastui ja rikkoi lipaston. Yllättäen hän löysi sen jalasta pergamentin jonka sisällä oli ristiässä. Pergamentissa luki ässän kuuluneen merirosvo Jali Kurkkurakädelle joka oli jakanut muut ässät Ryöstöretkitovereilleen. Niin kukin alkoi metsästää yksin puuttuvia ässiä joissa pitäisi lukea vihjeitä aarteen kätköpaikasta.

Arvio: Tylsä ja tavallinen Aku, Hannu ja Touho-tarina jossa etsitään aarretta. Ainoa hauska juttu taisi olla se korttien etsiminen.
Numero: 2

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Roope-setä: Taivaankannen tallustaja

Piirtäjä: Alessia Martusciello
Käsikirjoittaja: Rodolfo Cimino

Sivuja: 33

Lyhyt juoni: Roope tulee ruoka-aikaan anomaan turvapaikkaa Akulta. Roope syö tavanomaisesti koko sopan jonka jälkeen hän kertoo räpylöitään polttavan valtava tuska. Autoa hän ei voi käyttää, koska koko liikennekortteli on jalankulkualuetta, joten Aku kyyditsee Roopen rahasäiliöön kottikärryillä. Roope ei keksi mitään mikä helpottaisi kipua, joten Aku ehdottaa häntä hankkimaan kengät. Pikaisen mietinnän jälkeen Roope suostuu, ja Juuso ostaa hänelle kengät. Mutta pian, kun hänen olisi pitänyt mennä liikeneuvotteluun, niin kramppi iski. Liikeneuvottelija luuli Roopen teeskentelevän, joten kaupat jäivät tekemättä. Hänelle kutsuttiin lääkäri, joka selitti Roopen raihnaisuuden johtuvan jatkuvasta juoksentelusta liikeasioiden perässä joka. Lääkäri sanoi vielä, että raihnauteen ei ole rohtoa ja vain pilvivoimistelun kautta tapahtuvalla raajojen sumblimaatiolla Roope voisi vielä kuntoutua. Seuraukset voi arvata, Roope lähti pilvierakko Kirgon luokse oppimaan tallustelemaan pilvillä.

Arvio: Ciminon tavallistakin epätodennäköisempää tarinaa saa etsiä! Roope kävelemässä pilvien päällä? Phyh!
Numero: 2

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mikki Hiiri: Mikistä on moneksi

Piirtäjä: Ferioli
Käsikirjoittaja: Stefan Pertucha

Sivuja: 36

Lyhyt juoni: Mikki on mennyt lupaiemaan viedä Minni ravintolaan tanssimaan samaan aikaan kun Hessun pelihalliin. Kreivin aikaan ikkunan taakse ilmestyy Eka Vekara, jolla on tuplauspyssy. Sen avulla voi kloonata mitä vain hedelmäkulhoista eläviin olentoihin. Virhekopiot voidaan lisäksi poistaa nappia painamalla. Kun Eka on kloonannut itsensä ja lähtenyt hedelmätorille niin Mikki saa ilkeän idean: Hän kloonasi itensä ja lähettäisi kopion ravintolaan Minnin kanssa samalla kun itse menisi Hessun kanssa pelihalliin. Pian kuitenkin ilmenee, että säteessä on jokin pahasti vialla, sillä klooni-Mikistä ilmestyy klooneja lisää! Klooni-Mikki käskee muut kloonit selittämään Mikille asian vakavuuden. Hän vie kaikki kloonit omaan taloonsa, mutta pari kloonia pääsi karkaamaan talosta. Siitäkös soppa syntyy, kun suuruudenhimoisia klooneja ilmestyy yhä lisää.

Arvio: Pertucha tekee aivan mahtavia Mikki-seikkailuita! Tämänkin juoni oli oikein hyvä, mutta kokonaisuus oli aika kökkö.
Numero: 4

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aku Ankka: Kadonnutta aikaa etsimässä

Piirtäjä: Romano Scarpa
Käsikirjoittaja: Bruno Sarda

Sivuja: 23

Lyhyt juoni: Aku oli siivoamassa vinttiä, kun sieltä löytyi huonojen koulutodistusten lisäksi kuva hänen vanhoista koulukavereistaan. Samassa Aku kuulee radiosta uutisen: Jos hänellä olisi Patak 50-kello niin rikas herra Horlooki ostaisi sen. Aku innostui, sillä hän tiesi, että hänellä olisi sellainen. Mutta sitten hän muisti, että hän oli hukannut sen kouluretkellään vanhoihin luoliin. Hänen pitäisi muistella sen päivän tapahtumia, mutta hän oli iskenyt retkellä päänsä tippukiveen, jonka seurauksena oli unohtanut koko retken tapahtumat. Aku meni lääkärin pakeille ja hän kehotti Akua kokemaan retken kaikki tärkeät hetket siinä toivossa, että tuon päivän muistit avautuisivat. Aku kutsui siis parhaat kaverinsa, mutta jengi kokikin koko jutun liian tosissaan.

Arvio: Oli kiva nähdä Akun kavereiden ilkikurisuutta, mutta tarina oli valitettavasti liian lyhyt.
Numero: 3

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Roope-setä: Ufojen linna

Piirtäjä: Gianpaolo Soldati
Käsikirjoittaja: Rodolfo Cimino

Sivuja: 31

Lyhyt juoni: Ankkalinnaa on jo monta päivää varjostanut ufojen ruuhka. Aku ja pojat alkavat huolestua, mutta vain Roope on kuin villipytty. Hän meni kuuntelemaan professori Lautasoidin puhetta, joka väittää muukalaisten olevan potentiaalisia liikekumppaneita. Roope sanoo proffan teoriaa täydeksi hölynpölyksi. Seuraavana yönä Rahasäiliön ohi kiitää ufo, joka törmää johonkin. Kaksi poliisia näki törmäyksen ja he päättivät mennä katsomaan tilannetta. Heitä odotti yllätys, sillä tiellä oli kaksi autokasaa, jotka eivät näyttäneet törmäneen mihinkään, eivätkä autoilijat muistaneet mitään. Seuraavana aamuna Roopelle tuli läjittäin postia, jossa vaadittiin hänen vakuutusyhtiöltään korvauksia. Roope kutsuu professori Partamaan hätiin, joka väittää, että autoihin törmännyt tuntematon on paljastettava. Jos se ei paljastu, Roope ei maksa. Pian ufot olivat jo unohdettuja, mutta Roope mietti vielä, miten ei maksaisi korvauksia. Silloin ovikellolle pimputtaa professori Troglodit, joka jäljittää kadonneita linnoja, joista jotkut ovat kadonneet ufojen toimesta. Roope lähtee siis etsimään ufoja.

Arvio: Taskarissa kaksi Cimino-tarinaa. Voijeiiiii! En ole saanut tästä tarinasta vieläkään selkoa, jonka takia tuo juoni on epäselvä. Ciminon ehdotonta huonoimmistoa!
Numero: 1

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Roope-setä: Uniongelmia

Piirtäjä: Peter Härdfelt
Käsikirjoittaja: Peter Härdfelt

Sivuja: 52

Lyhyt juoni: Roope valvoo yöllä, eikä hän saa nukahtaa. Hän soittaa vielä varmistukseksi Pellelle varmistaakseen turvalaitteiden toimivuuden. Pelle vastaa myöntävästi, mutta Roope epäilee yhä. Hän päättää juoda Peilijärven jaloa vettä, jotta jaksaisi valvoa. Mutta vesi oli loppu, joten uni vei voiton. Aamu koittaa ja ankanpojat tuovat nukkuvan Akun töihin ansojen kautta. Lopulta, kun Aku herää, tykinlaukauksesta, niin Roope passitti koko porukan Peilijärvelle keräämään jaloa vettä. Roope kertoo tarinan eräästä tornista, jonka rakensi Kotivalo McMagus. Poika rupesi leikkimään aineilla jo pienestä pitäen ja isona hän rupesi toimimaan kuninkaan alkemistina. Mutta eräänä päivänä tornissa kuhisi ja kun kaaos oli loppunut, Kotivalo köpötteli ulos monta vuotta vanhenpana. Kun kertomus päättyi, joukko meni tutkimaan tornia sisältä. Aku veti köydestä, jonka seurauksena koko torni luhistui. Kotivalon päiväkirja oli kuitenkin jäänyt ehjäksi ja Roope rupesi lueskelemaan sitä heti. Siinä kerrottiin viisasten kivestä ja sen reseptistä joka toimisi niin suuvetenä, lemmenjuomana, elämännesteenä kuin muuttaisi kaiken kullaksi. Vinhasti kieppuen helikopteri pääsi takaisin rahasäiliölle, jossa alettiin heti toteuttaa viisasten kiven ainetta. Pian kuitenkin joku menee pahasti vikaan, sillä Pelle, Tupu, Hupu ja Lupu muuttavat itsensä kullaksi ja Roopen rahat rupeavat elämään.

Arvio: Käsikirjoittajan sekä piirtäjän kohdalla on varmasti jokin vika; Härdfeltin tyyli ei ole tuommoista! Minusta tämä tarina oli liian pitkä, mutta sekä alku että loppu olivat lievästi sanottuna erilaisia. Siinä mielessä oikein hyvä tarina.
Numero: 3

________________________________________________________________________________________________________________________________

KOMMENTTEJA, KIITOS!
Karhula
Aivan uskomattoman hyvä arvostelu. :o En pystyisi ikinä samaan, koska olen huono esitelyjen kirjoittaja. :P
Sivuja: 1