Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Teemanumero 14: Laki ja Järjestys

(5 viestiä)
Crosby
Kansi

Melko komea. Kultainen merkki jossa lukee Ankkalinnan Rikospoliisi ja keskellä on vaaka. Alareunassa merkkiä numero 14. Tausta on sininen ja siinä näkyy Simo Sisua, Rankku Kanuunaa, Taikaviittaa yms.

Esipuhe: Ankkalinnan lainvalvojat

Tekijä: Timo Ronkainen

Varsin asiallista ja sulavaa tekstiä Ronkaiselta Ankkalinnan poliisiin, etsiviin yms. liittyen.

Taikaviitta: Kesäterässä

Käsikirjoitus: Bruno Concina
Piirrokset: Massimo De Vita
33s.

Mukavan erilainen Taikaviitta-tarina. Karhukopla nappaa Taikaviitan välineet ja auton ja Taikaviitan on pärjättävä heille ilman apuvälineitä taistellen omia välineitään vastaan samalla. Arvio 4/5.

Mikki Hiiri: Altacrazin karkuri

Käsikirjoitus: Romano Scarpa
Piirrokset: Romano Scarpa
65s.

Ovela Mikki-tarina Scarpalta jälleen kerran. Juonenkäänteitä riittää yllin kyllin. Sutjakkaa menoa alusta loppuun. Arvio 4/5.

Etsivä Kaasi: Salapoliisiromaani

Käsikirjoitus: Rudy Salvagnini
Piirrokset: Massimo Asaro
1s.

Aika mukava tarina yksisivuiseksi. Kaasi ''hieman'' dramatisoi parkkisakkoraporttiaan. Arvio 3,5/5

Roope-Setä: Uskollisen palvelijan petos

Käsikirjoitus: Giorgio Figus
Piirrokset: Andrea Freccero
39s.

Roope-Setä epäilee Juusoa timantin ryöstöstä ja paosta sen jälkeen. Aku ja Touho lähetetään etsimään Juusoa ja he sähläävät minkä kerkeävät. Vieläpä Juuson kaksoisvelin kintereillä. Aika peruskauraa. Ihan mukavaa luettavaa ei sen kummempaa. Arvio 3/5.

Etsivä Kaasin pitkä yö

Käsikirjoitus: Tito Faraci
Piirrokset: Giorgio Cavazzano
30s.

Kaasi saa ylennyksen ja on lähdössä jo muualle töihin. Ankkalinnan rikolliset päättävät järjestää Kaasille kunnon möhläyksen hänen viimeisenä työvuoronaan jolloin hänen ylennys ehkä peruttaisiin. Mukana vauhdikkaassa menossa on myös poliisi Konsta Apeli jonka pitäisi tulla Kaasin tilalle. Aika mukavaa menoa ja itsekin kun tykkään Cavazzanon jäljestä niin aika hyväksi tarina muodostuu. Arvio 3,5/5.

Superhessu: Todennäköinen Tapaus

Käsikirjoitus: Stefano Ambrosio
Piirrokset: Luigi Piras
28s.

Superhessu taistelee uutta rikollista Jymy Yllättäjää vastaan Ankkalinnassa. Pikku-Pelle on Hessun apuna jutussa. Ei kovin ihmeellinen tarina. Arvio 2,5/5.

Simo Sisu: Kuulustelu

Käsikirjoitus: Augusto Macchetto
Piirrokset: Roberto Vian
1s.

Kaasin kuulustellessa keskustelu ajautuu hieman väärille raiteille. Arvio 3/5.

Touho ja Rankku: Punaisten seinien tapaus

Käsikirjoitus: Gianfranco Cordara
Piirrokset: Giorgio Cavazzano
24s.

Touho ja Rankku selvittävät kaapatun tiedemiehen tapausta. Sähläten tietysti tapansa mukaan samalla. Ihan hauskaa luettavaa tämäkin. Arvio 3/5.

Poliisimestari Sisu ja kuumat paikat

Käsikirjoitus: Silvano Mezzavilla
Piirrokset: Giorgio Cavazzano
64s.

Musta Pekka löytää laitteen jolla hän pystyy hallitsemaan koneita ja muita laitteita. Simo ja Kaasi ym. ovat siis pahassa pulassa. Musta Pekka nöyryyttää heitä mutta sitten poliiseillakin välähtää ja he saavat Pekan kiikkiin hänen mokansa takia. Ihan jännä idea mutta tarinassa ei ole mitään mikä nostaisi sen loisteliaaksi. Arvio 3/5.

Taikaviitta vastaan Saastuttaja (2-osassa taskarissa)

Käsikirjoitus: Giorgio Pezzin
Piirrokset: Massimo De Vita
45s.

Taikaviitan päänvaivana on tällä kertaa Saastuttaja niminen rikollinen. Saastuttaja terrorisoi Ankkalinnaa sotkemalla ja sabotoimalla joka puolella kaupunkia. Taikaviittakin tuntuu olevan voimaton. Lopulta Saastuttaja pyytää lunnaita kaupungilta luvaten jättää kaupungin rauhaan jos ne saa. Taikaviittahan ei tätä kaikkien nöyryytysten jälkeen niele... Varsin mukava tarina Taikaviitta-faneille ainakin mutta ei mitään klassikkoainesta. Eli arvioni: (jälleen) 3/5.

Simo Sisu: Kyttäyskeikka

Käsikirjoitus: Augusto Macchetto
Piirrokset: Roberto Vian
1s.

Jo kolmas suhteellisen hauska yksisivuinen tässä taskarissa. Itse tykkäsin ehkä kuitenkin enemmän kahdesta ensimmäisestä. Simo Sisu kertoo tarinassa väijymisen rasittavuudesta. Arvio: 2,5/5.

Mikki Hiiri: Rikospaikalla (2-osassa taskarissa)

Käsikirjoitus: Tito Faraci
Piirrokset: Giorgio Cavazzano
45s.

Pankkiin tehdään ryöstö. Jutun ottaa hoitaakseen poliisi nimeltä Harri Hurmala joka on melko fiksu mutta hiven maalaisjärkeä ei olisi pahitteeksi. Kaasi ja Konsta Apeli muodostavat hyvän parivaljakon sähläyksiinsä ja Hurmala taas epäilee Mikkiä ryöstöstä. Musta Pekka kietoutuu myös kuvioihin. Varsin hulvaton tarina. Varsinkin Kaasin ja Apelin pohdiskeluja ja toimintaa lukiessa ainakin itseäni hymyilyttää. Hyvä ja humoristinen rikosdekkari josta itse pidin. Arvio 4/5.

Simo Sisu: Sormenjäljet

Käsikirjoitus: Augusto Macchetto
Piirrokset: Roberto Vian
1s.

Jo kolmas yksisivuinen tässä taskarissa tältä parivaljakolta. Ei nyt niin mahdottoman hauska yksisivuinen jossa Sisu saa jauhojen käytöstä kuittia vaimoltaan. Arvio: 2/5.

Kokonaisuus

Kokonaisuutena taskarista jää varsin hyvä maku. Painojälki ja ulkoasu on ihan hienoa ja tarinat ovat tasokkaita läpitaskarin. Mukana ei ainakaan omasta mielestäni ollut yhtään surkeaa tarinaa. Lisää tällaista kiitos. Arvio kokonaisuutena taskarista nousee itselläni tasaisuuden takia niinkin korkealle kuin:
3,5-4/5.

Mielipiteitä ja kritiikkiä otan mieluusti vastaan. Saa sanoa vapaasti ja realistisesti mitä mieltä oli arvostelusta ja taskarista. Katsellaan sitten palautteen mukaan että vieläkö tekisin jossain vaiheessa lisää arvosteluja. Lisäksi haluan että annat mukaan perustelut miksi arvostelu/taskari oli hyvä/huono sillä sellaiset viestit ovat turhia joissa lukee vain: Hyvä arvostelu tai jotain vastaavaa vain muutamalla sanalla.

-Crosby
akuankka1313
Aika hyvin aloittelijalta. Vielä kun saisit ahdettua enemmän tekstiä noihin perusteluihin ja juoneen. Esim. http://www.ankkis.net/index.php?topic=1164.0

Hyvä taskari!
Crosby
Niin voisihan sitä olla enemmänkin. Toisaalta taas en haluaisi paljastaa liikaa ja en nyt jaksakaan noin paljoa kirjoittaa kuin tuon esimerkin arvostelussa joka tarinaan, niin luultavasti nuo juonipätkäni jäävät suhteellisen lyhyiksi mutta ehkä tuosta vähän pitenevät.
HN Erkka
Lainaus:Etsivä Kaasi: Salapoliisiromaani

Käsikirjoitus: Rudy Salvagnini
Piirrokset: Massimo Asaro
1s.

Aika mukava tarina yksisivuiseksi. Kaasi ''hieman'' dramatisoi parkkisakkoraporttiaan. Arvio 3,5/5

Tuo on mielestäni hyvä tarina!
Joo, saisi olla ehkä hiukan enemmän tekstiä vaikka jotkut eivät ole lukeneetkaan
eli sen vuoksi ihan keskinkertainen arvostelu.
Ja taskarista: Ihan hyvä mutta ehkä liian paljon yksisivuisia ja jotkut huonojakin.
Karhula
Ihan hyvä arvostelu, koska se pn tehty hyvin, mutta harjoittele vielä. :D Kokonaisuutena hyvä arvostelu ja teemanumero. :)
Sivuja: 1