Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Onni potkii - AATK nro 337

(6 viestiä)
Kreach
No niin, päätin aloittaa takemään tämän vuoden joka taskarista pienen arvostelun. Tässä on vain puolet taskarin tarinoista, katson jos pidätte, lisään loputkin pian. Kommentteja arvostelustani toivon siis myös teiltä!
---------------------------------------------------
Onni potkii – taskukirja numero 337

Keskiarvo: 3

Arvio: Pari vähän parempaa tarinaa, pari vähän huonompaa ja siltä väliltä olevia tarinoita löytyi tästä taskarista. Mukava aloitus 2008 vuodelle.
------------------------------------------------
Hannu Hanhi: Epäonnea oppimassa


Käsikirjoitus:Niels Roland
Piirrokset: Flemming Andersen
Sivuja: 33

Arvosana: 3

Juoni: Hannu haluaa epäonniseksi ja pyytää Akulta apua. Aku yrittää kaikin keinoin ja lopulta onnistuu osittain: Hannu ja Aku haaksirikkoutuvat saarelle.

Arvio: Tarina ei ole ollenkaan säväyttävä, oikeastaan lähes tavanomainen Hannu tarina parilla uudella jutulla. Mutta uudetkaan jutut eivät oikein toimineet, sillä varsinkin saarella olo oli melko sekalaista. Piirroksiltaa tarina oli hyvää luokkaa, noh, mitäpä muutakaan Andersenilta odottaisi? Kuitenkin kokonaisuudessaan varsin hupaisa tarina, kuorrutettu Andersenin hyvillä piirroksilla.

-----------------------------------------------------------------------------

Mikki Hiiri: Kiusalliset kaksoisolennot

Käsikirjoitus: Carlo Panaro
Piirrokset: Massimo De Vita
Sivuja: 26

Arvosana: 2

Juoni: Mikki joutuu vankilaan, kun hänet on nähty ryöstämässä kaikenlaista. Mutta eihän Mikki ketään ryöstäisi – asialla onkin varsin taitava varas, joka osaa muuntautua eri henkilöiksi.

Arvio: Tarinasta olisi saanu hyvän vanhanajan Mikin, mutta se pilataan täysin jollain elektronisella vempeleellä ja täysin epäaidoksi menee viimeistään silloin, kun Pekka muuntautuu ties miksi eläimiksi. De Vitan piirrokset olivat sentään ihan kohtuullista kamaa, mutta melko tylsäksi tarina meni.

-----------------------------------------------------------------------------

Aku Ankka: Viimeiseen muruseen

Käsikirjoitus: Gaja Arrighini
Piirrokset: Giuseppe Facciotto
Sivuja: 8

Arvosana: 3

Juoni: Hansu ja Aku syövät kilpaa: kumpi syö enemmän ja nopeammin.

Arvio: Alku ei ollut lupaava, mutta lopussa pääsikin mukaan jo tarinaan. Mutta tavallinen taskaritarina ilman mitään erityistä.

-----------------------------------------------------------------------------

Roope-setä: Neljistäjä


Käsikirjoitus: Rodolfo Cimino
Piirrokset: Romano Scarpa
Sivuja: 27

Arvosana: 3

Juoni: Roope lähtee etsimään Neljistäjää, joka pystyy muuttamaan omaisuuden neljä kertaa isommaksi. Matkanvarrella sattuu vaikka mitä, eikä vastaanotto Neljistäjän laaksossa ole mikään maailman hauskin.

Arvio: Hieman petyin tähän klassikkoon, tarina oli melko samantapainen, kuin nykyiset taskarin tylsät aarteen etsinnät. Kivointa tarinassa oli ehkä heimolaisten rituaali (päät yhteen!), sekä lopun hauskahko käänne.

-----------------------------------------------------------------------------

Taikaviitta: Sankariainesta

Käsikirjoitus: Enzo Mina
Piirrokset: Sandro Dossi
Sivuja: 27

Arvosana: 2

Juoni: Tavallinen Ankkalinnalainen alkaa yllättäen antaa Taikaviitalle ohjeita. Taikaviitta kuitenkin kimpaantuu ja alkaa taisto.

Arvio: Yksi ehkä huonoimmista ja tylsimmistä lukemistani Taikaviitta tarinoista. Oikeastaan mitään hauskaa ei löytynyt, mutta tarina ei siltikään ole aivan huono.

-----------------------------------------------------------------------------

Aku Ankka: Sudenpentukenraalien aatelia

Käsikirjoitus: Bruno Sarda
Piirrokset: Salvatore Deiana

Arvosana: 4

Juoni: Sudenpennut ovat lähdössä leirille, mutta kenraalille, sudenpentujen oppaalle, tulee yllättäviä kiireitä. Niinpä Aku joutuu lähtemään retkellä hänen sijaikseen.

Arvio: Hauska pikkutarina, josta löytyy paljon hyvää: Juoni on melko harvaan käytetty ja varsinkin se, että Aku menestyy hommassaan (muka...). Eniten pidin juuri siitä, että Sudenpennut ihailivat Akua. Niin harvoin tälläistä näkyy. Tarina olisi ollut selvästi paljon huonompi, jos Aku ei nimenomaan olisi onnistunut missään. Toinen hyvä juttu oli se, että ympäristö ei ollut tavallinen. Piirroksetkin ihan kelvolliset: Eli kokonaisuudessaan varsin hyvä, tavallista parempi tarina. Hipoi jopa täysiä pisteitä jossain kohtaa, mutta varsinkin loppu oli liian tavallinen.
akuankka1313
Nyt on sinullakin hieman taso parantunut, hyvä! Kun edellisiä arvosteluja katsoo, niin muutosta on kyllä tapahtunut. Voisit jopa harkita ryhtymistä Ankkalinnakkeen tiimiläiseksi.

Sivumäärän tosin olisit voinut lisätä.
Kreach
Kiitos Akuankka 1313. Edelliset arvostelut on tehty jotain 1,5 vuoden takaa, joten varmasti on muutosta. Laitan huomenna loput tarinat. (Sivumäärän tosin voisin kyllä lisätä, kiitos!)
Karhula
Hieno esittely, vaikka itse sanonkin, koska se on parantunut edellisistä, jotka olivat noin 1,5 vuoden takaa.
Bomber
Joo, olet kyllä huomattavasti parempi kuin pari vuotta sitten. Ehkä vielä vähän terävämmät mielipiteet? Tai nojoo, sehän on mun mielipide :) Nyt oot myös kiinnittänyt huomiota piirtäjään, esim: mitäpä muutakaan Andersenilta odottaisi? Kuulostaa siltä että olisit joku alan proffa :D .
Tosi hyvä arvostelu kokonaisuudessaan.
Kreach
Kiitos Karhula & Bomber!

Jaksoin nyt tehdä Sudenpentukenraalien aatelia, eli lisäsin sen!
Sivuja: 1