Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: N:o 45 (2006)

(2 viestiä)
Unkka T. Kumiankka
Aloitanpa suppealla arvostelulla tuoreimmasta Akusta eli numerosta 45/2006. Mielipiteet tietysti omiani, joten älkääpä vetäkö hernettä nenään mahdollisista kärjistyksistä. Spoilereita on, joten lukekaahan se lehti ensin.

1. tarina: Aku Ankka: Onnettoman onnekas

Kai Vainiomäen käsikirjoittama juttu, jossa Aku yrittää tehdä bisnestä myymällä ihmisille oikeutta 'seurata maailman epäonnisimman ankan elämää'. Mielestäni tarina on kokonaisuutena arvosteltuna hyvä, Akkarin keskitason yläpuolella. Miinusta tulee hiukan kalutusta aiheesta (Akun epäonni), plussaa taas yllättävästä näkökulmasta, sujuvasta kokonaisuudesta sekä hyvistä irtovitseistä ("No mutta kiitos! Juuri tätä kaipasinkin."). Tämän perusteella toivoisi, että Vainionmäeltä nähtäisiin tulevaisuudessa lisää materiaalia Akkarissa.

2. tarina: Aku Ankka: Rikollisuus kuriin

Julkaistu aiemmin AA:ssa 39/97 ja nyt uudestaan Kuukauden klassikkona. Gilbertin kirjoittama ja Vicarin piirtämä. Mielestäni hyvä malliesimerkki laadukkaasta 'myöhemmän polven' ankkajutusta, numeron parasta antia. Sopivan pähkähullu idea, joka laittaa Akun hieman epätyypilliseen asemaan. Vitsit ovat hyviä. Ansaitsi uudelleen julkaisemisen.

Näkyiköhän tässä jutussa muuten nykyaikainen poliittisen korrektisuuden ilmapiiri? Sivun 21 oikean ylänurkan kuvassa Akun puhekuplan teksti nimittäin on ".. Rumat viiksenhaituvat kielletään ehdottomasti, varsinkin teini-ikäisiltä." Vuoden 97 versiossa teksti oli mielestäni ".. Rumat parrat kielletään, varsinkin naisilta." Tiedän, että käännökset tehdään uudestaan, mutta miksi aiempi (minusta) hauska vitsi vesitetään tällä tavoin?

3. tarina: Mikki Hiiri: Shamborin suojelija

McGrealin pariskunnan käsikirjoitus, Feriolin piirrokset. Jatkoa edellisestä numerosta ja osa useamman tarinan käsittävää Shambor-saagaa. Mielestäni tasoltaan siedettävä, mutta selvästi Aku-juttuja huonompi. Mikki-jutut eivät yleisestikään ole minun suosikkejani ja lisäksi vieroksun näitä fantasiaa ja disneyhahmoja toisiinsa sotkevia tarinoita. Toivoisi, että lehteen löytyisi viihdyttävämpää sisältöä, vaikka kyllähän tämänkin paremman puutteessa luki.
Bomber
itse pidän noista Feriolin Shambor tarinoista. Joskus kyllä meinaan tuon Feriolin Rodriguesiin sekoittaa... :-[
Sivuja: 1