Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: AATK N:o 314 - Likaista peliä

(9 viestiä)
Samuel
Tein tällaisen arvostelun. Arvosteluasteikko on yhdestä viiteen.

Aku & Mikki Huippuvakoojat
Käsikirjoitus: Pat & Carol McGreal
Piirrokset: Fecchi
30 sivua

arvosana: 2

Yleensä Mikki-sarjat ovat taskareissa hyviä, mutta tämä tarina on melko huono. Akun ja Mikin yhteisesiintyminen on positiivinen asia, mutta paljon muuta hyvää tässä tarinassa ei olekaan. Tarinan juoni on todella olematon: Mustakaapu uhkaa taas maailmaa, mutta Mikki ja Aku pilaavat Mustakaavun juonen.

-------------------------------------------------------------------------------------

Roope-Setä Kepulikonsteilla kärkeen
Käsikirjoitus: Riccardo Secchi
Piirrokset: Marco Mazzarello
30 sivua

arvosana: 1

Mielestäni Riitta Hanhi on ärsyttävimpiä Disney-hahmoja. Riitta Hanhen lisäksi tässä tarinassa ärsyttää tapa, jolla Roopen hahmoa käytetään. Minun kuvani Roopen luonteesta perustuu ehkä suurimmaksi osaksi Don Rosan tarinoihin, joissa Roope antaa itsestään kuvan kovana liikemiehenä, mutta tämän kovuuden alta paljastuu kuitenkin pehmeä ja omaisistaan välittävä yksinäinen Ankkavanhus. Tämä tarina kuvaa Roopen sydämettömänä ja epäluotettavana huijarina.

-------------------------------------------------------------------------------------

Indiana Hopo Kadonneen kukan metsästäjät
Käsikirjoitus: Bruno Sarda
Piirrokset: Valerio Held
28 sivua

arvosana: 2

Tässä tarinassa Indiana Hopo seikkailee Hessun kanssa ilman Mikkiä. Indianan ja Hessun dialogi toimii melko hyvin, mutta kokonaisuutena tarina on melko tylsä.

-------------------------------------------------------------------------------------

Aku Ankka Huijari
Käsikirjoitus: Michael T. Gilbert
Piirrokset: Bancells
34 sivua

arvosana: 5

Tämä on todella hauska tarina! Tarinassa Aku alkaa tehdä tekaistuja sensaatiojuoruja Juttu ja juoru -lehteen, mikä raivostuttaa Ankkalinnalaisia. Mutta sitten Aku pääsee kaikkia sepittämiään juoruja uskomattomamman jutun jäljille, joka kaiken lisäksi on täyttä totta: roskapöntöiksi naamioituneet jättiläissienet uhkaavat vallata Ankkalinnan! Aku yrittää epätoivoisesti saada ihmiset uskomaan, että vaara on todellinen, mutta kuka uskoisi Ankkalinnan suurinta huijaria?
"Roskapöntöt tulevat! Roskapöntöt tulevat!" -Aku Ankka

-------------------------------------------------------------------------------------

Pelle Peloton Vieraanvaraisuutta
Käsikirjoitus: Nino Russo
Piirrokset: Danilo Barozzi
15 sivua

arvosana: 1

Tylsä Pelle-tarina, jossa käytetään jo moneen kertaan aikaisemmin käytettyä juonta, jossa Pelle rasittuu ystäviensä auttamisesta.

-------------------------------------------------------------------------------------

Milla Magia Täydellinen sihteeri
Käsikirjoitus: Bruno Sarda
Piirrokset: Lara Molinari
29 sivua

arvosana: 2

Milla Magian käyttö tarinan päähenkilönä on huonosti toimiva idea. Tarina ei muutenkaan ole kovin mielenkiintoinen.

-------------------------------------------------------------------------------------

Aku Ankka Mysteeri suorassa lähetyksessä
Käsikirjoitus: Vincenzo Mollica ja Tito Faraci
Piirrokset: Giorgio Cavazzano
36 sivua

arvosana: 3

Radiokuunnelman päähenkilö on joutua Akun kattoon ripustaman flyygelin alle. Syyllinen ei kuitenkaan ole Aku, sillä flyygeliä kannattanut vaijeri oli syövytetty poikki hapolla. Tässä hauskassa ja leppoisassa tarinassa esiintyy Akun lisäksi mielenkiintoisia sivuhahmoja.

-------------------------------------------------------------------------------------

Taikaviitta Kuumaa kemiaa
Käsikirjoitus: Andreas Phil
Piirrokset: Mårdøn Smet
48 sivua

arvosana: 4

Tämä on erittäin hyvä Taikaviitta-tarina. Tarinassa on käytetty dramaattisia lähikuvia, jotka tuovat mieleen Aku Ankassa muutama vuosi sitten jukaistun tarinan Erään ankan nousu ja tuho, joka sisälsi myös vaikuttavia lähikuvia.
Tässä tarinassa parasta antia ovat viittaukset ensimmäiseen Taikaviitta-tarinaan, joka julkaistiin Aku Ankan Taskukirjassa 41 Aku Taikaviitta. Ruusulinnan mainitseminen uusissa Taikaviitta-tarinoissa on aina vavahduttavaa. Tässä tarinassa on myös hienoa pohdintaa eräästä Akun Taikaviitan uran alkuun liittyvästä asiasta: Hannu Hanhesta olisi voinut tulla Akun sijasta Taikaviitta. Akuhan sai tietää Ruusulinnasta vahingossa. Oikeastihan Hannu Hanhi voitti Ruusulinnan arpajaisissa, mutta postinkantajan erehdyksen takia arpajaisvoittokirjeen sai Aku.
Tässä tarinassa Taikaviitta kohtaa uuden tuttavuuden, joka Taikaviitan arkistojen mukaan on Ireyon, alkuperäisen taikaviitan kanssa yhdessä toiminut nainen. Tarinan päätös antaa olettaa, että Ireyon tulee vielä esiintymään tulevaisuudessa Taikaviitta-tarinoissa.
submin
Mulla ei just nyt ole valitettavasti aikaa lukea ihan kokonaan, mutta oikein hyvältä näyttää! Olisitko sattumoisin kiinnostunut tekemään arvosteluja Ankkalinnakkeelle, Ankkiksen sisarsivustolle? www.ankkalinnake.org (kunhan vaan toimisi, serverillä on jotain vikaa...)
Samuel
No, olin ajatellut, että kirjoittaisin tällaisen arvostelun kaikista tämän vuoden taskareista tänne Ankkikseen, mutta jos ne kelpaavat, niin kyllähän minä voin ne lähettää sinne Ankkalinnakkeeseen. Jos ne eivät kelpaa sinne, niin julkaisen ne sitten täällä. :D

Seuraavaksi aion tehdä arvostelun taskarista 313.
samppali
Tämä on niitä taskareita, joista moni tykkää, mutta en minä... Muutama huono tarina pilaa kokonaisuuden.

ja ai niin. Kiva arvostelu!
KoDo
Minusta paras tarina oli Huippuvakoojat. Ai niin Ihan hyvä arvostelu :D
akuankka1313
Kyllä minun mielestä on huono se vakoojatarina. Ei ole tullut luettua kun kerran ja olen ostanut sen puoli vuotta sitten... :)
jarski
Muutama hyvä tarina, mutta suurin osa on aika moskaa. Parhaita tarinoita: Huijari ja Täydellinen Sihteeri.
Crosby
Huijari ja Kuumaa Kemiaa parhaat tarinat tästä taskarista. Kokonaisuutena tämmönen perustaskari eli ei loistava muttei mikään ihan huonokaan.
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: Samuel. Tarinassa on käytetty dramaattisia lähikuvia, jotka tuovat mieleen Aku Ankassa muutama vuosi sitten jukaistun tarinan Erään ankan nousu ja tuho, joka sisälsi myös vaikuttavia lähikuvia.
Andreas Pihl tunnetaan yleensä dramaattisista lähikuvista ja...Kas kas! Molemmissa tarinoissa on sama käsikirjoittaja!
Sivuja: 1