Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Ankkikselle oma Oscar-gaala?

(26 viestiä)
July
Ahm. Eli siis. Olen tässä jo muutaman vuoden ajan hautonut ajatusta Ankkiksen omasta Oscar-gaalasta, sillä olen tähän ideaan törmännyt jo muutamassa muussakin foorumissa. Tapahtuma järjestettäisiin siis kerran vuodessa, jolloin äänestettäisiin ensin kategoriat (vaikkapa vuoden Aku, vuoden Roope, vuoden..) ja sen jälkeen kun kategoriat on julkaistu, äänestettäisiin henkilöitä, joiden pitäisi mielestänne saada kyseiset pystit. Kategorioita saisi ehdottaa tietyn ajan sisällä yksäröimällä minulle ja kun kategorioiden äänestys olisi loppu, julkaisisin kaikki ehdotetut kategoriat ja ankkislaiset saisivat äänestää (tietenkin yksi henkilö/kohta) voittajia. (Voiko sen selvemmin ilmaista?)
Omasta mielestäni idea on varsin toteutuskelpoinen ja toisi edes jotain mukavaa, joka toisi kaikki ankkislaiset yhteen. Titteliä saisi sitten pitää esillä vaikkapa allekirjoituksessaan ja sillä voi sitten vaikka kehuskella tuleville sukupolville :D Tietenkin, jos jollakulla riittää hermoja, aikaa ja yritystä, voihan palkinnoista tehdä vaikka eräänlaiset bannerit/avatarit, joita voi sitten pistää jonnekin esille. Myös palkintogaalan/palkintojen nimet voidaan vaihtaa Oscareista joksikin ankkamaisempaan.

Joka tapauksessa tässä nyt tuli esiteltyä tämä idea karkeasti ja nyt onkin minun aikani kysyä teiltä, hyvä Ankkiksen väki, tahdotteko te oman Oscar-gaalan vai ette? Perusteluja olisi mukava olla äänten kaverina ja kysymyksiä saa tietenkin esittää.
jho
Lainaus käyttäjältä: Julyensin kategoriat (vaikkapa vuoden Aku, vuoden Roope, vuoden..) ja sen jälkeen kun kategoriat on julkaistu, äänestettäisiin henkilöitä, joiden pitäisi mielestänne saada kyseiset pystit.
Mitä tarkotat tolla kategoria hommalla? Siis noita aihealueita vai mitä? Ja kun äänestetään henkilöitä niin varmaan ketä on paras postaaja vai miten? Hyvä ajatus, mutta voisitkos selittää vähän tarkemmin kun mä en ainakaan ymmärtäny ihan kaikkea. :D
HN Erkka
Minäkään en oikein ymmärtänyt, muuten kyllä kiinnostaisi... ::)
TKal
Idea on kyllä ihan hyvä, mutta miten estetään se, ettei kukaan rekisteröi Ankkikseen uusia tunnuksia itseään äänestääkseen?
July
Lainaus käyttäjältä: jhoMitä tarkotat tolla kategoria hommalla? Siis noita aihealueita vai mitä? Ja kun äänestetään henkilöitä niin varmaan ketä on paras postaaja vai miten?
Juu, olin tosiaan kirjoittanut tuon viestin aika pikaisesti (pirun juna-aikataulut, aina tulee kamala kiire), mutta siis vastauksena kysymyksiisi:
Kategorioilla tarkoitan siis niitä pystien aiheita. Samalla tapaa kuin Oscareissa jaetaan Vuoden draama, Vuoden ohjaaja, Vuoden näyttelijä jne, voitaisiin Ankkiksessa jakaa vaikkapa Vuoden postaaja, Vuoden valvoja, Vuoden Hessu... Eli aihealueita juuri. :) Ja henkilöt tosiaan äänestettäisiin kuluneen vuoden perusteella.
Esim. Jos vaikkapa Submin olisi ollut nyt kovinkin aktiivinen postaaja, muttei kirjoittaisi kovinkaan paljoa asiaa, voitaisiin häntä äänestää vaikkapa kategoriaan Vuoden tyhjänpuhuja (jos sellainen kategoria siis olisi :D). Jos taas kategorioita on myös hahmojen mukaan (Aku, Roope, Iines...), voidaan ihmisiä äänestää yhtenevien luonteenpiirteiden mukaan (jos vaikkapa Egoisti olisi kovinkin äreä, häntä voitaisiin äänestää Vuoden Roopeksi :D)

Ankkislaiset itse siis pääsevät vaikuttamaan siihen, mitä kategorioita kunakin vuonna on (hyväksi todettuna käytäntönä on ollut äänestää ensimmäisellä kerralla tietyt kategoriat, joita lisäillään ja vähennetään seuraavien vuosien mittaan miten tarve vaatii) ja ketkä palkitaan.

Olikohan tämä nyt tarpeeksi selkeästi selitetty...

Lainaus käyttäjältä: TKalIdea on kyllä ihan hyvä, mutta miten estetään se, ettei kukaan rekisteröi Ankkikseen uusia tunnuksia itseään äänestääkseen?
Ja mitä tähän tulee.. Tietenkään asiasta ei ole minkäänlaisia takuita, mutta jos joku on todellakin niin raukkamainen, ettei voi hyväksyä tappiota ja pilaa samalla muiden ilon, niin omasta mielestäni hän on vapaa tekemään niin. Yritän kyllä parhaani mukaan katsoa, ettei samanlaisia "äänijonoja" syntyisi, mutta kuten sanottu, en tietenkään voi mennä takuuseen siitä, etteikö kukaan tekisi noin.
Tietysti voisin yrittää saada jonkinlaista apua epäilyttävien tunnusten setvimiseen arvon ylläpidolta.
Tai sitten äänestäjille voitaisiin tehdä vaikka kymmenen postin viestiraja (eli alhaisemmalla viestimäärällä ei saisi äänestää). Ehdotuksia otetaan toki vastaan.
jho
Ehdottomasti tällänen pystyyn. :) Mutta mihinkäs aikaan vuodesta tää sit kuuluis järjestää?
July
Löimme viisaat päämme yhteen Egoistin kanssa ja aloimme pohtia, milloin tämän järjestäminen olisi fiksuinta. Itselläni oli aluksi mielessä joku Ankkiksen synttäreihin liittyvä aika, mutta käsittääkseni kyseinen juhla on joulukuussa, jolloin kaikki mahdollinen stressi kasaantuu (keoviikot, deadlinet...). Mietimme myös kesää ja syksyä, mutta kesällä ei kukaan jaksa raahautua minnekään Ankkikseen äänestämään minkäänlaisia pystejä ja syksyllä alkaa koulu (ja stressi), joten sekään ei ole oikein hyvä aika. Alkukevät nyt tuntuisi olevan paras ajankohta kyseiselle ohjelmalle, sillä ylppäreiden kirjoittajien/wanhojen/jne osuus jää loppujen lopuksi hyvin pieneksi.

Lyhyestä virsi kaunis. Siis alkukeväästä (=ennen koulujen loppua).
rulezman
Kannatan ideaa! Gaala vaan pystyyn.
akuankka1313
Tämmöistä tänne vaan! Oscar-gaalaa odotellaan!
July
Ihan mukavaa että idea saa jopa näin paljon kannatusta, mutta minua kiinnostaisi kuulla sen henkilön perusteet valinnalleen "ei".. Kuka lie onkaan :)
Etsivä Kaasi
Kannatan ehdottomasti. Todella hyvä idea July. :D
July
Kiitoksia. :D Olen gaalaa järjestellyt jo eräällä muullakin foorumilla (neljän vuoden ajan) ja oli mielestäni ihan mukava ajatus yrittää tuoda kyseinen idea tännekin.
jho
Lainaus käyttäjältä: JulyOlen gaalaa järjestellyt jo eräällä muullakin foorumilla
Mikä foorumi kyseessä? Kai siellä on vielä se/ne ketju(t) tallella? Olis kiva nähdä. :)
July
Siis ketjut ovat kyllä tallella. Loftiksessa olen ollut toinen "sormuspottamafian" jäsenistä. :D Jos tahdot(te) käydä katsomassa niitä sääntöjä/gaaloja/tjsp siellä, vaeltakaa osoitteeseen http://lotrff.nwps.ws ja sieltä Sormus-potat -osio.
Sieltä näette sitten mistä on käytännössä kyse. :)
Bomber
Tosi hyvä idea! Kyllä saa ääneni
Sivuja: 1 2