Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8
Kirjoittaja

Aihe: Kouluruoka

(118 viestiä)
AKUANKKA12
Minusta kouluruoka on aina ollut pahaa. Perunat ovat joko raakoja tai ylikypsiä, ja nyt kun Tampere säästää kouluruuassa, keitto ja puuro alkaa jo kyllästyttämään. Pläääh. Muutenkin ruokalassa on joku mummo joka kokoajan käskee kaapimaan lautasia.

Onneksi tänään oli lihapullia, nam, pitkästä, nam, aikaa vaihtelua. Lihapullat ovat herkkua!!
Nuno
Vastasin tuon "menettelee 7/10". Yleensä kouluruoka on ihan hyvää, mutta on niitä pahoja ruokiakin aika paljon. Lempiruokani koulussa on tonnikalapasta. Se on todella hyvää. Myös koulun puuro on hyvää (parempaa kuin kotona). Mutta yleensä kouluruoka ei todellakaan voita kotiruokaa.
Tapsa99
Nam! Tänään oli kananugetteja ja riisiä broilerikastikkeessa, lempiruokaani! :) Ja minun mielestäni kotona on silti parempaa ruoka, ainakin useimmiten.
wierii2
Huomenna on kermaperunoita ja lihapyöryköiträ. Nam! No, eihän se kotona tehtyä pippuripihviä voita... :)
Aku Vankka
Ja meillä on huomenna hernekeittoa (joka on yksi niistä ruuista, joita inhoan) :-P
DJ Kela
Kouluruoka on joskus hyvää,mutta useimmiten se on kamalaa.Varsinkin perunat.Niissä on aina sisällä jotain inhottavaa.Ja ne puurot.Ne ei täytä mahaa YHTÄÄN!
Salwer1st/
Huomaa, että porukat saavat kotona liian hyvää ruokaa... Tehkääs välillä kotona vähän huonompaa ruokaa, niin jo kouluruokakin maistuu. Ja olkaa iloisia, että koulussa saatte ilmaisen ruoan, se onkin harvinaista herkkua. Ja jos kumiperunat eivät ole mieleisiänne niin veitsi vain kauniiseen käteen ja kuorimaan keitettyjä perunoita. Minä en ainakaan kuorettomista kumiperunoista valita, olen niin kurkkuani myöten täynnä perunankuoria, enkä muutenkaan ymmärrä, mikä kuorettomissa perunoissa mättää, nehän ovat aina hyviä. Koulut tekevät parhaansa kuntien antamalla vähäisellä ruokabudjetilla, sillä ei parempaa apetta saa, siihen mitä nyt on, on tyydyttävä, ei siinä muu auta. Kouluruoka on minusta useimmiten oikein hyvää, välillä eräät ruokalajit eivät minulle maistu, ei vaikka gourmé-kokki tekisi ne, ne eivät vain sovi minun makuuni. Ja ihan hyvähän se on, jos syö välillä ei-niin-hyvää ruokaa, vaihtelu virkistää ja ruokavalion pitää olla laaja.
T@IK@VIITTA
Minun mielestä kouluruoka on ihan hyvää. Joskus on todella herkullista ruokaa ja joskus on ihan kammottavaa ruokaa. Kyllä kotona on parempaa ruokaa.
akkaridekkari
Olen toki kaikkien keittiöntätejä puolustelevien kanssa melko samaa mieltä. Ainakin täällä Helsingissä kouluruokaa saa päivittäin kunnan takia 70 sentillä ja onhan se selvä, ettei se mihinkään riitä.
Mutta joskus myös ruoanjärjestäjissä on vikaa. Esimerkiksi meidän koulumme ruoanjärjestäjä Amica tähtää aina johonkin erikoisiin sörsseleihin, johonkin kreikkalaiseen kookoskalaperunalaatikkoon! Minulle kelpaisi ihan normaalit perunat ja kalapuikot. Turha tähdätä gourmét-ruokaan, kun se kunnan antamalla budjetilla on mahdotonta.
Aku98
Kouluruoka menettelee, mutta ei ole läheskään kotiruoan tasoista. Välillä on ihan hyvää ruokaa koulussakin, mutta välillä pahaa
Anonymous
Siintä jo pystyy päätteleen minkälaista kouluruoka on jos tarjolla on joskus: Mädistä perunoista tehtyä perunamuussia. Ei kypsiä tomaatteja. Riisi on kivikovaa. Jopa kerran on löytynyt kepakoistakin luita! <-- Noiden syiden takia ruokailu on koulun kamalin asia koulupäivässä. Olen saanut trauman niistä mädistäperunoista. Ei tekis mieli syödä meinaan enään ikinä edes uusiaperunoita. :c >:(
Ps. Salw, minun ja Kelan koulussa ruoka maksaa. Ei sekään ole ilmasta myrkyttämistä tuo kouluruokan syönti. :D
Mac Ducky
Olen kyllä Salwin kanssa ihan samaa mieltä. Ei se kouluruoka, nyt niin kamalaa ole. Ainakin täällä minun kotikaupungissani on ihan hyvät pöperöt. Tosin onhan niitä monia pahojakin ruokia. Mainittakoot lähes kaikki keitot. Hernekeittokin on nykyään aikamoista litkua. Samoin kala ja kanakeitoissa ei ole juurikaan yhtään sitä kanaa tai kalaa. Siksi niitä kutsutaankin täällä "perunakeitoiksi". :D

Niitä todella hyviä ruokia, kuten uunimakkaraa, kananugetteja, tortilloja ynm. on usein kerran kuussa. Tortilloja ehkä vähän harvemminkin.

Silti jos numero pitäisi antaa kouluruoalle niin kyllä se varmaan 8 olisi.

Edit: Pelkkä kirjoitusvirhe...
Anonymous
Lainaus:MaD kirjoitti:Samoin kala ja kanakeitoissa ei ole juurikaan yhtään sitä kanaa tai kanaa.
Minä en ole koskaan kuullut että kalakeitossa olisi kanaa. (?) Vai kirjotitko vahingossa ¨kanaa¨ kun olit kirjottamassa ¨kalaa¨ .
Dewey
No mitäs tähän sanoisi.... osa on ihan hyvää, osa kamalaa. Mutta ruokaahan sekin on, ja kyllä mä tykkään melkein kaikesta. Joitain sellaisia mitä en syö on, mutta silloinpa saa esim. salaattia ja leipää tai jotain muuta jos siinä ruoan mukana oli. :) Maksalaatikkoa oli ennen meidän koulussa, mutta kukaan ei siitä tykännyt, niin se (onneksi) tiputetiin pois. Mutta yksi asia on, mistä en pidä, nimittäin ainakin täälläpäin ruokalista menee nopeasti ympäri, ja samat ruoat toistuu useasti.. joskus ne keittäjät vain laittavat seinille jotain ihmenimiä niille, mutta oikeasti ne ovat samoja ruokia!! Aika ärsyttävää! Ja jälkiruokaakaan tulee tosi harvoin, jotain 1-2 krt. vuodessa..
Imfromfinland08
No, meidän koulussa kouluruoka on ihan keskinkertaista, ei mitään kauhean hyvää, muttei pahaakaan. On meilläkin tietysti pari pahaa ruokalajia, kuten eräät keitot. Bonuksena meidän koulussa on tietysti välipalamyynti.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8