Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8
Kirjoittaja

Aihe: Kouluruoka

(118 viestiä)
Tribe
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Jos kumiperunat eivät ole mieleisiänne niin veitsi vain kauniiseen käteen ja kuorimaan keitettyjä perunoita. Minä en ainakaan kuorettomista kumiperunoista valita, olen niin kurkkuani myöten täynnä perunankuoria, enkä muutenkaan ymmärrä, mikä kuorettomissa perunoissa mättää, nehän ovat aina hyviä.
Ja kumiperunoitako sitten ei ole keitetty? Ja luulen, ettei monellakaan ole mahdollisuutta valita kuorettomien ja kuorellisten perunoiden välillä. Meilläkin oli ala-asteella aina valmiiksi kuorittuja kumiperunoita. Nykyään on kuitenkin välillä kumi- ja välillä tavallisia perunoita.
Ja Salwer, miksi niitä perunoita edes pitäisi kuoria. Ei niistä nyt sentään mitään salmonellaa saa. Ja sitäpaitsi, suurin osa perunan vitamiineista on kuoressa kiinni/ihan kuoren alla, joten mitä suotta kuoria niitä, kun kumiperunat maistuvat joka tapauksessa pahemmilta.
EDIT: Vaikka en ole vielä lähettänyt viestiä... Niin, tuo viimeisen virkkeen kolme viimeistä lausetta: Jos et ymmärrä, mikä niissä mättää, niin eipä taida sinun koulussasi olla kumiperunoita, koska muuten et voisi sanoa noin. Jos todella tarkoitat kumiperunoita, niin olet yli-inhimillinen (en yritä loukata).

Kouluruoastamme vähän: Koulussamme on yleensä syötävää ruokaa. Kun luin muita viestejä, niin tajusin, että muiden koulussa on näköjään asiat vähän huonommin. Koulumme ruoka on melko vaihtelevaa, ja helmiäkin löytyy, mutta usein on ruokaa (varsinkin jotkut kastikkeet), jota ei vain pysty syödä. Tästä esimerkkinä kuorittuja perunoita ja chili con carnea.
Lempiruoiksi on noussut perunamuusi ja lihapullat/broileripihvit ja lihakeitto. Meidän koulun lihakeitto on sentään muutakin, kuin perunakeittoa. Siinä sentään on kunnolla hyvää lihaa ja se on aina todella hyvin tehty. Jotkut voivat ihmetellä tätä, mutta koulumme hernekeitto on todella hyvää. Hernekeitosta muuten tuli mieleen: kerran ala-asteella olihernekeittoa, joka haisi melko lailla p*skalle. Sitä ei syönyt kukaan (ainakaan meidän luokasta). Melkein kaikki joutuivat kuitenkin hakemaan keittoa, kunnes opettaja söi sitä, nyrpisti nenäänsä ja sanoi, ettei ole pakko syödä. Kukaan ei tietenkään syönyt vaan kaikki heittivät keitot roskiin. Se keitto vietiin johonkin tutkimuskeskukseenkin, mutta sieltä sanottiin, ettei siinä ollut mitään tavallisesta poikkeavaa. No, haisi ainakin paljonkin erilaiselta, kuin tavallisesti...

Ja niin, meidänkin koulussa on välipalamyynti, vaikka se nyt ei ole mistään välipalasta kuullutkaan. "Välipaloista yli 2/3 on kaikenlaisia herkkuja, kuten munkkeja, korvapuusteja, berliininmunkkeja, mokkapaloja ja unelmakääretorttua. Sitten kun todella on sitä välipalaa, niin se on yleensä vain kuivaa reissumiestä, jossa on juustoa ja vähän kurkkua välissä ja sekös sitten on kivaa. Välipalat siis maksavat 1,50€ kappale, ja niihin sisältyy se itse "välipala" ja yksi trippimehu.
Hyviä välipaloja, kuten patonkeja yms. on n. kerran kolmessa viikossa. Se vielä on aika vääryyttä, kun paperissa, jossa suositeltiin välipalakorttia, sanottiin, että välipalat ovat hyviä ja ravitsevia. No, se hyvä pitää siinä paikkansa, mutta jos paperin kirjoittajat pitävät vehnämössöä ja sokeria terveellisinä, niin elävät kyllä aika epäterveellisesti.
Niin, onhan siellä sitten vielä niitä 50 sentin välipaloja, joista voi valita vanukkaan, epämääräisen hedelmän, tai jogurtin. Todella useat sitten tekevät niin, että ottavat vain kolme vanukasta ja luonnollisesti syövät ne. Mutta siis, mitä järkeä tuollaista välipala-hommaa on pitää, jos siellä myydään pääasiassa herkkuja. Ihme, ettei asialle ole tehty mitään.

EDIT: Jahas, meni jo yön puolelle. JA näyttääpi siltä, että... Hyvää syntymäpäivää, Kultu_Kimallus!!! 15 on hieno ikä (ainakin vielä tähän asti...).
ankkaetsivä
Minun mielestäni on pahaa, harvoin hyvää. Perunat maistuu kumilta, liha on sitkeää, liikaa uusia pahoja ruokia (meillä oli kahtena päivänä peräkkäin sellaisia ruokia mistä todella harvat tykkäs. Eli kotona saa tuhat kertaa parempaa ruokaa kuin koulussa! Sitten tänään oli pahaa, huomenna on sellaista ruokaa, ettei edes viitsi mainita :-/ Kyllä kotona kelpaa syödä verrattuna kouluun! 8-) En edes viitsinyt katsoa mitä ylihuomineen tuo tullessaan ruokalistassa... ;D
Aku Vankka
Lainaus:Perunat maistuu kumilta
Ehkei nyt ihan kumilta kuitenkaan..
Mac Ducky
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaLainaus:Perunat maistuu kumilta
Ehkei nyt ihan kumilta kuitenkaan..
Jep. Eivät ne perunat nyt niin pahoja ole.

Pientä kritiikkiä lisää kouluruuan suhteen: Hernekeitto on mennyt taas alaspäin. Se on nyt ihan litkua. Maistuu jo enemmänvedelle, kuin keitolle ja herneitäkin siinä on vähän. Lihasta puhumattakaan. Ainoastaan ovat lisänneet porkkanaa. Ennen koulun hernekeitto oli suosikkiruokiani, mutta nykyään se on erittäin pahaa. Lisäksi miinusta uunimakkaralle. Makkarat on vaihdettu pienimmiksi ja niitä voisi sanoa enemmänkin nakeiksi. Lisäksi perunamuussia sen kanssa ei enää tarjoilla, vaan kuorittavia perunoita...

Lainaus käyttäjältä: ankkaetsiväSanoinko jo, että jälkiruoat on jätetty täysin pois Vai, että jälkiruoat. Meillä kun sellaisia ei edes ole ikinä ollut. Tosin saimmehan me joskus 3. luokalla kerran ruokailun jälkeen päärynät. Rehtori piti muistaakseni vielä oikein liikuttavan puheen, tätä herkkua koskien.
ankkaetsivä
Lainaus käyttäjältä: Mac DuckyLainaus käyttäjältä: Aku VankkaLainaus:Perunat maistuu kumilta
Ehkei nyt ihan kumilta kuitenkaan..
Jep. Eivät ne perunat nyt niin pahoja ole.

Pientä kritiikkiä lisää kouluruuan suhteen: Hernekeitto on mennyt taas alaspäin. Se on nyt ihan litkua. Maistuu jo enemmänvedelle, kuin keitolle ja herneitäkin siinä on vähän. Lihasta puhumattakaan. Ainoastaan ovat lisänneet porkkanaa. Ennen koulun hernekeitto oli suosikkiruokiani, mutta nykyään se on erittäin pahaa. Lisäksi miinusta uunimakkaralle. Makkarat on vaihdettu pienimmiksi ja niitä voisi sanoa enemmänkin nakeiksi. Lisäksi perunamuussia sen kanssa ei enää tarjoilla, vaan kuorittavia perunoita...

Mutta melkein, jos olisivat prosentin kymmenesosan pahempia, niin maistuisivat jo kumille. Sanoinko jo, että jälkiruoat on jätetty täysin pois >:( :-O Ei kyllä muuta voi sanoa kuin että kyllä kouluruoka on pahaa! :-/ Joo, että sillai. Huomasitteko, että tossa kyselyssä viestien yläpuolella, ei ole vielä yhtään ääntä tossa kohtaa: "Namilta! Parempaa kuin kotona."
Tom ankka
Meidän koulun ruoka on sellasta sontaa että....
Salwer1st/
On se jännä, että aina jaksetaan valittaa.

Keittäjät tekevät ruokaa hiki hatussa (varoen, ettei hikeä tipu ruokaan) ja yhdet vain valittavat. Kunnat ja kaupungit saavat maksaa pöperöistä pitkän pennin ja yhdet vain valittavat. Jos ei maita, niin mikään ei estä tekemestä omia maittavia pöperöitä, ja tuomalla ne kouluun. Silloin ei voi valittaa.
Kouluruoka on sentään ilmaista. Ja luulisi, että kuka tahansa pystyisi syömään kouluruokaa nälkäänsä.
Tom ankka
Tänäänkin oli meiän koulun kinkkukiusauksessa hiuksia! Oltiin kamun kaa silleen Hmm....
Aku Vankka
Vai että oikein hiuksia..?

Meillä kouluruoka on yleensä ihan syötävää, mutta muutamia ruokia kylläkin löytyy, joita en yksinkertaisesti siedä. Näitä ovat muunmuassa hernekeitto (jonka taso on tosiaan viime aikoina laskenut), maksalaatikko ja merimiespata. Hyi :-P Onhan niitä muitakin pahoja ruokia, mutta nämä nyt oluvat ne kaikista pahimmat.
Pullasorsa
Lainaus käyttäjältä: Tom ankkaMeidän koulun ruoka on sellasta sontaa että....
Aika jäätävä analyysi.

Ei sitä ruokaa mikään pakko ole koulussa syödä, jos se kerran sellaista sontaa kerran on. Pitäisi olla tyytyväinen, kun kouluruoka on ilmaista ja lähes poikkeuksetta melkoisen laadukasta. Kyllä kehitysmaalaiset osaisivat moista palvelua arvostaa.
Mac Ducky
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Keittäjät tekevät ruokaa hiki hatussaJaa, ainakin täällä päin ruuat tulevat ihan valmiina jostain. Ei tarvitse keittäjien muuta, kuin lämmittää ne soossit. Korkeintaan lisätä jotain kasviksia ja kuoria perunat, mikä onkin harvinaista.

Lainaus käyttäjältä: PullasorsaEi sitä ruokaa mikään pakko ole koulussa syödä, jos se kerran sellaista sontaa on. Näinhän se on. Ja kun meillä on jotain pahaa ruokaa niin yleensä menen kavereideni kanssa kauppaan ostamaan jotain naposteltavaa ja sun muuta. Muistakaamme, olla tyytyväisiä ruokaamme, vaikka se joskus pahaa onkin. Varmasti Somaliassakin tällä hetkellä jotkut lapsukaiset unelmoivat herkullisista kumiperunoista ja lihapullista, kun syövät isän kalastamaa särkeä, mikä on seissyt päivän auringossa. Ja kehtaamme vielä valittaa ruokaamme. Hävetkäämme.

Lainaus käyttäjältä: jojo3No kyllä joku ne ruuat tekee. Jos ei koulun keittäjät niin sitten yleisen keittiön. Eivät kouluruoatkaan tyhjästä ilmesty... En sanonutkaan, että ne sinne keittäjille itsestään tupsahtaisivat. Ainakin täällä ne aina kuljetetaan keittäjille, ja keittäjät sitten lämmittävät pöperöt. Sen verran tiedän, että suurimman osan oman kouluni ruoista tekee Saarioinen. :P
jojo3
Lainaus käyttäjältä: Mac DuckyJaa, ainakin täällä päin ruuat tulevat ihan valmiina jostain. Ei tarvitse keittäjien muuta, kuin lämmittää ne soossit. Korkeintaan lisätä jotain kasviksia ja kuoria perunat, mikä onkin harvinaista.
No kyllä joku ne ruuat tekee. Jos ei koulun keittäjät niin sitten yleisen keittiön. Eivät kouluruoatkaan tyhjästä ilmesty...
Hirmu
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Kouluruoka on sentään ilmaista.
No eipä oikeastaan, vanhemmathan maksavat veroja, joilla kouluruokakin kustannetaan. Ei se ruoka siis ihan syömäkelvotonta saisi olla (ja harvassa koulussa varmaan onkaan).

Oman kouluni ruoka on minusta aivan siedettävää. Inhokkiruokia toki löytyy, mutta en minä kotonakaan kaikesta tykkää. Ala-asteella kouluruoka oli jotenkin paljon karmeampaa, mutta se saattoi johtua siitä, että silloin syömään oli pakko mennä ja opettajat vahtasivat, ettei mitään heitetä pois. Muistan, miten jotkut ottivat pahaa ruokaa mahdollisimman vähän ja levittivät sen lautasilleen, jotta se näyttäisi syödyltä... Itsekin taisin toimia näin inhokkini pinaattikeiton kanssa (nyttemmin syön sitä ihan mielelläni, olen vain tottunut pikkuhiljaa). Ala-asteen ruokailusysteemi oli kyllä kaikin puolin hirveä, kun nyt muistelee. Ruokailla sai maksimissaan sen viisitoista minuuttia, paitsi jos sattui olemaan opettaja, jolloin syöpötellä sai vaikka kuinka kauan. ô_Ô Kauheaa kaksinaismoralismia (vaikka ymmärränkin, että aikuisilla voi mennä syömisessä kauemmin). Lisäksi oli tyhmää, että ensin pakotettiin ottamaan kunnon annos ruokaa ja sitten valitettiin, jos sitä oltiin heittämässä biojätteisiin. "Minkä olet itse ottanut, sen syöt!" :)

*palaa muistelmista maan pinnalle* Joo, eli kaikesta huolimatta kouluruoka on ihan hyvä juttu olemassa. Hirvittää ajatellakin, millä eläisin, jos koulussa ei saisi lämmintä ateriaa. Ei se kouluruoka missään koulussani ole tainnut olla mitään kertaalleen syödyn näköistä/makuista, luultavasti olin vain joskus nirsompi ja valitin kaikesta mahdollisesta. :D (No okei, sitä ihmeellistä lonkeroa kastikkeessani oli kyllä syytäkin kauhistella!) Mutta jos jossain kouluruoka on oikeasti kehnoa (= kukaan ei tykkää ikinä mistään), niin siitä on mielestäni täysi oikeus valittaa. Se, että jossain kehitysmaissa lapset olisivat iloisia kouluruoasta, ei ole mikään syy syöttää oppilaille kelvotonta ruokaa, josta periaatteessa maksetaankin.
Dewey
Meillä on nykyään jokaviikko jälkiruokaa koulussa. ;D On ainakin tähän asti ollut, joten taso on hieman noussut. Jotkut ruuat ovat kuitenkin silti aika sontaa, monet ihan maukkaitakin. Ja sitten 2 päivässä on kahvia jolloin kaikenlaista kivaa myytävävä. :-P
Ankkaristi
Vai jälkiruokaa?! Meidän koulussa tuollaisestakaan ei ole voinut edes ajatella. Koulussamme yleensä (ainakin ennen) ruuille laitetaan jokin hienompi nimi, jotta siitä tulisi muka parempaa. Nyt yläasteella ruuat ovat näyttäneet liian hyviltä ja olen sitten joutunut pettymään ja heittämään ison osan siitä pois. Yläasteella on kyllä paremmat järjestelyt olleet kuin ala-asteella, mutta ruuan laatu muuttui yllättävän vähän. Koulussamme on kyllä mahdollisuus, ettei mene syömään mitään, mutta kyllähän minäkin lämmintä ruokaa haluan, vaikka ei olisi kotiruoan veroista. Hernekeittomme menee pahempaan suuntaan, kuten pinaattiletutkin, ennen pidin molemmista kovasti. Hieman harmittaa...
Ankkaristi kiittää ja kuittaa tältä erää koulunsa ruuasta!
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8