Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8
Kirjoittaja

Aihe: Kouluruoka

(118 viestiä)
Dewey
^^ Hehe, tulee ihan mieleen yläaste. ;D Meillä oli oikeasti melkein koko ajan samat ruuat, keittäjät olivat vain muuttaneet niiden nimet aina!! xDD Esim. Kalaleike oli ensin tuolla nimellä, sitten Uunikala ja sitten ties mitä ihmeellisimpiä, kerran Tomaattikala.... :)
Mirkku
Omasta mielestäni kouluruuan ei tarvitse olla mitään loistoruokaa. Itsekin sitä joutuu joskus maksamaan veroja, ja minä en ainakaan haluaisi tuhlata rahojani koululaisiin, jotka keksisivät valittamista ravintolaruuistakin.
_wonderlust_
Eihän kouluruoka ole sitä makuaisteja hivelevintä särvintä, muttei sen tarvitse ollakaan. Ei verorahoilla tarvitse kuolulaisia/opiskelijoita liiaksi ruokkia: P Pienelläkin budjetilla saa kelvollista aikaan, jos tekee ihan simppeliä perusruokaa eikä yritä vääntää mitään liian erikoista. Tästä tuloksena on useimmiten katastrofi. En voinut yläasteella kuin ihmetellä, että leipään ja ruokaan ei ole tarpeeksi rahaa, mutta silti tarjolla oli oliiveja ja jalopenoja yms. turhaa, josta valtaosa ei edes pidä ja loput voisivat syödä niitä kotona. Samoin kaikki omituiset teemaviikot mukaitalialaista-ruokaa-kakkoslaadun-tavarasta eivät oikein mahdu kaaliini. Ja ohrapuuro, ei se ole ruokaa: /

Nykyisessä koulussani on ihan syötäväksi kelpaavaa pöperöä, kun olemme oikeastaan yksityiskoulu emmekä näin riippuvaisia kaupungin päättäjien joka oikusta ja ennen kaikki Palmian järkyttävistä "ruuista". Meillä taitaa olla Sodexo, ellen väärin muista, ja eron kyllä huomaa: ) Olen nirso, joten en tosiaankaan tykkää ruuasta aina, mutta se on oma ongelmani. Plussaa erityisesti siitä, että kasvisruokaa saa syödä kuka vain, siihen ei tarvita erityisiä lupalappusia. En ole mikään liharuokien ystävä (ja lisäksi kasvisruoka on koulussa mausteisempaa), joten on mukavaa vaihtelua syödä jotain tofua ja muuta.
Donald-91
Kyllä se kouluruoka on ihan OK. Ei siis mitään tähti-luokkaa minunkaan mielestä. Mutta tarviiko siitä Suomen kouluruuasta aina valittaa, sillä ajatelkaa nyt: Köyhemmissä maissa syödään paljon kurjemmin! Olkaamme onnellisia, että saamme kouluruuaksi edes sitä, mitä nyt saamme. Tosin enhän minä voi sitä tietää, minkälaista se jossain eri puolilla Suomea on se kouluruoka. Mutta veikkaan, että jossain Moldovassa tai Albaaniassa syödään paljon köyhempää ruokaa jne. :-/
hjhh
Lainaus käyttäjältä: Donald-91. Mutta tarviiko siitä Suomen kouluruuasta aina valittaa, sillä ajatelkaa nyt: Köyhemmissä maissa syödään paljon kurjemmin! Olkaamme onnellisia, että saamme kouluruuaksi edes sitä, mitä nyt saamme. Tosin enhän minä voi sitä tietää, minkälaista se jossain eri puolilla Suomea on se kouluruoka. Mutta veikkaan, että jossain Moldovassa tai Albaaniassa syödään paljon köyhempää ruokaa jne. :-/
Mutta tarviiko aina valittaa jos joku vähän kouluruokaa arvostelee? Noi tollaset Afrikan lapset syö sitä tätä on kaikki jo kuullut.
Imfromfinland08
Tottakai ymmärtää, että Afrikassa on huonot olosuhteet jne, mutta he ovat osittain itse soppansa siellä keittäneet (sekä kirjaimellisesti, että vertauskuvallisesti ;D ). Heidän huonot olosuhteensa eivät johdu pelkästään taudeista ja kuumuudesta.

Meillä on ollut tänä lukuvuonna koulussa ihan hyviä ruokia, ruoka on ollut jopa parempaa kuin edellisina vuosina. :)

// Noh tottahan tuo on mitä wondy sanoi, mutta on siihen köyhyyteen muitakin pieniä syitä. No, offiksi meni, ei siitä sen enmpää.
_wonderlust_
Lainaus käyttäjältä: Imfromfinland08Tottakai ymmärtää, että Afrikassa on huonot olosuhteet jne, mutta he ovat osittain itse soppansa siellä keittäneet (sekä kirjaimellisesti, että vertauskuvallisesti ;D ). Heidän huonot olosuhteensa eivät johdu pelkästään taudeista ja kuumuudesta.
...vaan myös länsimaalaisten harjoittamasta imperialismista ja väkisin väännetyista rajoista, jotka puolestaan ovat aiheuttaneet heimosotia tähänkin päivään saakka. Sry öff.

Musta tuntuu, että meillä kouluruoka on pahentunut viime vuodesta._.
jojo3
Lainaus käyttäjältä: _wonderlust_Lainaus käyttäjältä: Imfromfinland08Tottakai ymmärtää, että Afrikassa on huonot olosuhteet jne, mutta he ovat osittain itse soppansa siellä keittäneet (sekä kirjaimellisesti, että vertauskuvallisesti ;D ). Heidän huonot olosuhteensa eivät johdu pelkästään taudeista ja kuumuudesta.
...vaan myös länsimaalaisten harjoittamasta imperialismista ja väkisin väännetyista rajoista, jotka puolestaan ovat aiheuttaneet heimosotia tähänkin päivään saakka. Sry öff.

Meinasin justiin sanoa ihan saman asian. Pääasiassa juuri tuon siirtomaa-ajan peruja on se että Afrikka on kaikin puolin melko kehittymätön alue. Ei teollisuutta, ei mitään. Ja juuri nuo heimosodat ovat myös vaikeuttaneet kaikkea kehitystä siellä, nekin Eurooppalaisten aikaansaamia.
Johan nyt offiksi meni ;D

No jos pitäisi itse aiheeseenkin vastata...
Ruoka on pysynyt aika samanlaisena verrattuna viime vuoteen, tosin jotkin ruoat ovat pahentuneet viime vuodesta jostain syystä, ja joitain uusiakin safkoja tullut. Ne uudet ovatkin sitten pääosassa sieltä huonoimmasta päästi, esimerkiksi kanakastiketta jossa on ananasta. Hyi olkoon.
Pääasiassa kouluruoka on kuitenkin ihan syötävää. Osa on jopa erittäin hyvää, mutta huonojakin on.
July
Offtopic loppuu sitten tähän.
Donald-91
Pakko korjata tähän väliin vielä, että ei Moldova tai Albania ole missään Afrikassa, Imfromfinland08! Joten afrikkalaiset kouluruuat ovat ihan eri asia. Sitä paitsi on Afrikassa ihan hyviäkin olosuhteita paikoin. Nimittäin Etelä-Afrikassa ainakin, ja siellä kouluruoka on länsimaalaisten keksuudessa ainakin monen länsimaan tasolla. Ja on Etelä-Afrikassa myös teollisuuttakin. Joten se siitä Afrikan teollisuudettomuudesta.
jojo3
Lainaus käyttäjältä: Donald-91Pakko korjata tähän väliin vielä, että ei Moldova tai Albania ole missään Afrikassa, Imfromfinland08!
Onkos IIF08 jossain niin väittänytkään?
Lainaus käyttäjältä: Donald-91Ja on Etelä-Afrikassa myös teollisuuttakin. Joten se siitä Afrikan teollisuudettomuudesta.
50 muussa Afrikassa olevassa maassa ei ole. Yksi valtio ei merkitse oikeastaan mitään jos 50 muussa ei ole.

Ja nyt lopetetaan jo ihmeessä tämä offi tai täti heittää jäähylle.
July
Grau. Tämä on viimeinen varoitus.
Imfromfinland08
Lainaus käyttäjältä: Donald-91Pakko korjata tähän väliin vielä, että ei Moldova tai Albania ole missään Afrikassa, Imfromfinland08![/quote]
Niin, mistäs ihmeestä sä tuon Moldova-jutun repäisit? Itse en missään tapauksessa sekoittaisi noita maita Afrikan maiksi. :D

Viime aikoina meillä on ollut koulussa ihan hyvää ruokaa, tosin tänään kalakeitto oli harvinaisen pahaa (vaikka se yleensä onkin hyvää).

Ps. Liika pilkunviilaus ym. nipotus on ärsyttävää, tiedoksi eräille. ;D
Dewey
Yks poika oli löytänyt tälläviikolla meidän koulun ruuasta kastemadon! :-O Ei enää tee mieli syödä vaikka kuinka onkin jälkiruokia... :) :-X Täytyy varmaan ottaa omat eväät mukaan. :D
Imfromfinland08
Lainaus käyttäjältä: DeweyYks poika oli löytänyt tälläviikolla meidän koulun ruuasta kastemadon! :-O Ei enää tee mieli syödä vaikka kuinka onkin jälkiruokia... :) :-X Täytyy varmaan ottaa omat eväät mukaan. :D
Hyi! ;D Joskus meidän koulun ruoista on saattanut löytyä joku hius tai pari hiusta tai sitten jotain karvoja, muttei sentään kastematoa. :D

// Koulussa ollessani olen pannut merkille, että koulun ruokalan astiat, varsinkin lautaset ovat välillä tosi huonosti pestyjä. Välillä täytyy ihan kaivaa siitä lautaspinosta itselleen puhdas lautanen, ilmeisesti koulun kokki on käyttänyt niitä lautasia vessassa istuessaan. ;D
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8