Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Travian

(14 viestiä)
ArpinLusene
Onko Ankkiksessa yhtään aktiivisia Travianin pelaajia (muita kuin Unkka.T.Kumiankka)? Perustin nääs liittouman johon voisi kaikki Ankkislaiset Travianpelaajat liittyä. Oma accoutini Travianissa on Kekkuli62 ja pelaan 3x Speed servulla.
EDIT: Haulla ei löytynyt mitään Travianiin liittyvää.
Vähän tietoa Travianista:

Travian on selaimessa pelattava nettimoninpeli, joka sijoittuu kuvitteelliseen Travianin maailmaan. Peli on alun perin saksalainen. Pelissä on kolme heimoa: gallialaiset, teutonit eli germaanit ja roomalaiset. Pelin edetessä tulee yksi heimo lisää, nataarit, joita ihmispelaajat eivät voi käyttää. Nataareilta on tarkoitus varastaa rakennusohjeet, joilla rakennettaisiin maailman ihme (engl. Wonder of the World). Nataarikyliä tulee olemaan vain muutamia. Pelin tarkoituksena on kehittää omaa kylää, hallita resursseja, sotia sekä luoda liittoumia tai olla niissä mukana. Pelin lopullisena tavoitteena on varastaa nataareilta maailman ihmeen rakennusohjeet ja rakentaa kyseinen rakennus tasolle 100. Tällöin peli päättyy. Peliä voi pelata useilla palvelimilla. Säännöt on travianissa yksinkertaiset mutta niiden tulkinta on yleensä kirjavaa. Tuomiot on pelissä moninaiset ja niistä ei voi keskustella eikä niistä voi valittaa, mikä on aiheuttanut useita korruptioväitteitä joita tosin ei ole pystytty todistamaan todisteiden puuttumisen vuoksi.

Erilaisia rakennuksia Travianin kolmannesta versiosta löytyy 35 kappaletta - gallialaisilla tosin 36, sillä heillä on myös ansoittaja. Resursseja on neljä - puu, savi, rauta ja vilja, sekä erilaisia sotilasyksiköitä 10 heimoa kohti.

Uudet pelaajat voivat selvittää itselleen sopivan heimon ja taktiikan useilta Travianin ympärille muodostuneilta sivustoilta, joista löytyy erilaisia oppaita sekä työkaluja joiden avulla on tarkoitus hallita peliä paremmin. Kullakin heimolla on omat selkeästi jaetut vahvuutensa ja heikkoutensa, joten valinnan varaa on.

Joukot

Travianin heimoista gallialaisilla on parhaat puolustavat yksiköt yleisesti (roomalaisten pretoriaanilla on paras puolustus jalkaväkeä vastaan ja teutonien keihäsmiehellä on paras puolustus ratsuväkeä vastaan). Gallialaisten puolustajien valtti on heidän nopeutensa. Esimerkiksi druidiratsastajat ovat kolme kertaa nopeampia kuin pretoriaanit. Gallialaisilla on nopeimmat kauppiaat ja he kantavat keskinkertaisesti resursseja. Gallialaisilla on helpoin pelata puolustavasti, mutta myös aggressiivinen peli on mahdollinen. Heidän kätkönsä piilottaa kaksi kertaa enemmän resursseja kuin kahdella muulla heimolla ja lisäksi ansoittaja auttaa puolustautumaan vihollisarmeijoita vastaan. Gallialaisten hyökkäysjoukkojen valttia on taas niiden nopeus. Haeduaanit ja Teutateen Salamat (etenkin Salamat) ovat niin nopeita, että niitä vastaan on vaikea ehtiä puolustautua ellei hyökkäysmatka ole pitkä.

Teutonit ovat pelin agressiivisin heimo. Heidän perushyökkäysyksikkönsä, Kirvessoturi, on kyvyiltään "huonoin" mutta se on niin halpa, että niitä saa helposti todella paljon. Heidän joukkonsa ovat halvimmat Travianissa. Teutoniarmeijan puolustuskyky ei ole järin kehuttava. Hitautensa takia Teutoneiden on vaikea siirtää puolustusjoukkoja kylästä toiseen, vaikkakaan itse yksiköissä ei ole muuta moittimista. Teutoneilla on erityiskykynä ryöstöbonus – teutonisotilaat voivat varastaa kolmasosan kätköjen piilottamista resursseista, minkä takia tämä heimo kasvaa nopeasti alussa.

Roomalaisten erikoisuutena on kyky päivittää resurssikenttiä ja kylän keskustaa samaan aikaan. Heidän sotilaansa ovat pelin kalliimpia, mutta roomalaisten jalkaväki on pelin ylivoimaisesti tehokkain. Roomalaisten ratsuväki tosin on heikompi kuin muilla heimoilla.

Travianissa yhdellä pelaajalla voi olla monta kylää. Kyliä voi perustaa ja vallata jahka palatsi tai virka-asunto on tasolla 10 ja kulttuuripisteitä on kertynyt riittävästi. Palatseja voi rakentaa vain yhden, pääkaupunkiin/kylään. Virka-asunnon voi taas rakentaa jokaiseen kylään. Sitten voi luoda uudisasukkaita, joita tarvitaan kolme uuden kylän luomiseen. Myös senaattorilla tai päälliköllä voi hyökätä kyliin, joiden uskollisuus laskee tämän jälkeen ja kylä liittyy pelaajan valtakuntaan. Senaattorin tai päällikön saamiseksi pitää olla myös kokoontumispiste ja akatemia riittävällä tasolla.
rulezman
Juuh, pelaan kakkos ja kutos servulla. Kakkos servulla nimeni on rulezman ja kuutos servulla rulez man :)
jojo3
En pelaa enää. Lopetin joulun jälkeen. Pelasin serveri kolmosta.

Vie aivan liikaa aikaa. Jos tätä aikoo pelata (varsinkin speed-serverillä) niin koneella täytyy yksinkertaisesti istua koko ajan. Jos ei, niin ei mitään mahiksia.
Itse en istunut koko aikaa koneella, joten turhauttavaa pelata kun mikään ei edennyt.

Niille vinkki jotka eivät pelaa: Pysykää kaukana koko pelistä ;)
TKal
Server 6:sta pelaan nimellä TKal. Olen pelannut peliä vasta vähän yli kuukauden, ja tähän mennessä peli on vaikuttanut melko mukavalta. Tylsäähän se alussa oli, kun ei ollut joukkoja ja piti vain päivitellä resurssikenttiä, mutta nyt kun on päässyt pelissä vähän pidemmälle alkaa pelaaminen tuntua paljon monipuolisemmalta ja mukavammalta.

Aloittelijoille suosittelisin tuota kutosservua, se kun alkoi vasta tammikuussa, joten eroa suuriin kyliin ei ole vielä valtavan paljon.
ArpinLusene
Eikö kukaan ole kanssani speedillä? :'( ;)
Kreach
Joskus oli jotakin 5-6 kylää, reilusti yli 1000 asukasta, mutta kun MITÄÄN uutta ei tapahtunut, vain jotain "Tee 1000 katapulttia" Tms. Tylsä peli.
rulezman
Lainaus käyttäjältä: jojo3En pelaa enää. Lopetin joulun jälkeen. Pelasin serveri kolmosta.

Vie aivan liikaa aikaa. Jos tätä aikoo pelata (varsinkin speed-serverillä) niin koneella täytyy yksinkertaisesti istua koko ajan. Jos ei, niin ei mitään mahiksia.
Itse en istunut koko aikaa koneella, joten turhauttavaa pelata kun mikään ei edennyt.

Niille vinkki jotka eivät pelaa: Pysykää kaukana koko pelistä ;)

Juu, onhan tuo totta, jos aikoo menestyä, pitää aika paljon olla koneen ääressä.
Minä ainakin pelaan ihan omaan tahtiini, ei minulla mitään mesnestymistoiveitakaan ole
HN Erkka
Minäkin rekisteröidyin nimellä Selcius, pelaan kuutos servulla. Ensiksi tilanne oli ihan hyvä, mutta sitten se alkoi luisumaan alaspäin ja nyt olen jo täysin vararikossa. Päivittäminen ja rakentaminenkin kestää niin kauan että siellä pitää käydä tunnin välein ja yksi käynti kestää korkeintaan 20 minuuttia, ainakin minun tapauksessa. Minäkin suosittelen pysymään kaukana koko pelistä. :)
Aku Vankka
Pelasin ennen Suomen ykkösservua ja kansainvälistä speedia.
Ykkösservulla pelasin loppuun asti, asukkaita oli 3500 ja kansainvälisellä
speedilla sain 1000 asukasta, kunnes kaikki kylät vallattiin ;D
Anonymous
Kokeilkaa vaikka Ikariumia jos Travian ei innosta. Ikarium on hyvin paljon Traviania muistuttava, mutta mielestäni pirtsakampi. Erona Travianiin mm. se, että kyläsi on saaressa.
TKal
Eilen tuli aloitettua Travianin pelaaminen vasta alkaneessa nelosservussa. Heimona on gallialaiset, ja tili on triali (=kolme pelaajaa samalla tilillä).

Tästä linkistä voitte rekisteröityä Travianiin. Suosittelen server 4:stä, sillä se alkoi vasta eilen.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: TKalTästä linkistä voitte rekisteröityä Travianiin. Suosittelen server 4:stä, sillä se alkoi vasta eilen.
Hyödyt tuosta linkistä. No jaa, rekisteröidyn linkistäsi mielelläni, sillä eihän se minulle haitaksi ole :)
EmRA
pläh. ei ole minun makuuni tuo peli (kuten suurin osa muistakin nettipeleistä)
Liian pelaamismäärästä riippuvainen peli. Pidän itse enemmän peleista joissa voitto on kiinni taidosta,
ei siitä kuinka monta tuntia on kuluttanut oman joukon/hahmon parantamiseen.
Mutta, makunsa kullakin.
poppicone
Itse pelaan suomessa server kolmosella ja kakkosella, englannissa speed 3 sekä server 7.
Sivuja: 1