Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Missä ulkomaissa olette käyneet?

(86 viestiä)
Bomber
Ainiin joo, kyllähän mä oon käyny 5-vuotiaana Tanskassa legolandiassa
akkaridekkari
Taidan herättää tämän keskustelun henkiin tätä viestiä kirjoittaessani!
Itselläni on tullut nähdyksi Suomi (olipas yllättävää), Ruotsi (lukemattomia kertoja), Viro (pari kertaa), Venäjä, Tanska, Ranska, Italia, Iso-Britannia ja Sveitsi. Eli jonkin verran sitä on tullut matkusteltua. Parin viikon päästä todennäköisesti ollaan lähdössä uudestaan Italiaan, Roomaan, ja tuleehan siinä sitten varmaankin nähtyä myös Vatikaanivaltio!
Tribe
Mä olen niin kateellinen teille, jotka olette käyneet niin monissa maissa. Itse olen käynyt (naapurimaiden lisäksi (lukuunottamatta Venäjää)) vain Itävallassa. Myös Tanskassa ja Saksassa olen käynyt, mutta olin niissä vain läpikulkumatkalla, kun matkustimme autolla Itävaltaan.
Olisi niin kiva päästä vaikka Ranskaan, Amerikkaan tai Oseaniaan. Perheemme rahabudjetti vain ei riitä, joten... Ehkä sitten isompana...
Nuno
Olen käynyt vain Virossa. Ja sielläkin vain yhden kerran. :( Haluasin jonnekin lämpimään paikkaan esim. Kanarian saaret, Espanja tai Portugali.
wierii2
Olen käynyt Ruotsissa (12 kertaa) Itävallassa (3) Virossa (1) Englannissa (1) Saksassa (1). Niissä nyt ainakin... Muita ei kai sitten muistu mieleen... ::)
Ronaldo
Itse olen käyny Italiassa Milanossa (2), Kreetalla (1), Ranskassa Pariisissa(1), Lontoossa (1) Saksassa (2) Münchenissa ja Frankfurtissa Ruotsissa (1), Itävällassa (1) ja Sveitsissa (1). Hiihtolomalla sitten lähdemme Lontooseen toisen kerran. :)
Akuhullu97
Minun perheelläni on kyllä ollut riittävästi rahaa matkustamiseen. Niinpä olen sitten muutamassa paikassa käynytkin.

Espanja x 3: Espanjassa kävimme kolme kertaa kun olin pieni. Sieltä ei mitään erityisiä muistoja ole jäänyt, paitsi että ainakin yhdellä matkalla olin kauheassa flunssassa, ja toinen matka sijoittui vuosituhannen vaihteeseen. Sieltä sitten katseltiin raketteja, ensimmäisen kerran ulkomailla, ehkä viimeisenkin. ;) Espanja on todella kiva ja lämmin maa, toivoisin, että pääsisin sinne vielä, kun 3-vuotiaana ei oikein osaa matkasta nauttia.
Ruotsi x 6:Ruotsissa olen käynyt eniten koko ikäni aikana. Siellä olen käynyt jopa kuusi kertaa. Ruotsi on ihan kiva maa, mutta ei mitenkään erikoinen, muistuttaa aikalailla Suomeakin. Aina kun menee Ruotsiin, kivointa on varmaankin itse laivamatka sinne. On todella kiva syödä maittava aamiainen laivassa ja nukkumaan mennessä tiirailla ikkunasta ohi meneviä aluksia. Se on mahtavaa. Yleensä olen ollut pelkästään Tukholmassa, kai 2 kertaa muutaman päivän ja 2 kertaa ihan vain risteilyllä ja viipynyt siellä muutaman tunnin. Kerran sitten olen ollut ajomatkalla ja tulimme silloin Tanskasta Etelä-Ruotsin kautta Tukholmaan. Myös Gotlannissa olen käynyt. Mahtavat näkymät, ja kesällä ihan lämminkin. Suosittelen tätä saarta. On lähellä, sinne meno ei maksa paljoa, kivat näkymät, jollaisia ei ole kovinkaan paljoa muualla.
Viro x 3 Täällä pikkumaassa olen käynyt kai 3 kertaa. Pelkästään Tallinnassa olen käynyt, mutta se on kyllä kiinnostava kaupunki. Vanha kaupunki on todella hieno, ja kesällä on mahtavaa kävellä siellä ja katsella ympärilleen. (Akkareita.. Akkareita...) . Tallinnasta on myös jäänyt mieleen ehdottomasti hyvät ruoat. Vanhan kaupungin torin vieressä on eräs todella hyvä ravintola, missä saa mahtavaa lehtipihviä. Viime kesänä olin Tallinnassa myös, silloin laivamatkakin oli todella kiva kun menimme sellaisella hieman hitaammalla, mutta suuremmalla aluksella. (Tallink Cruise).
Saksa: Saksassa olen käynyt kaksi kertaa. Saksa on todella laaja maa, ja nähtävää ainakin riittää. Ensimmäisellä kerralla olimme ajomatkalla Suomi-Saksa-Tanska-Ruotsi-Suomi. Siellä Saksan puolella yövyimme neljässä paikassa. Eräästä hotellista jäivät mieleen aamupalan mahtavat mehuvalikoimat. Kaiken maailman päärynä- banaani- kirsikka- omena- vesimelooni-mehut ja muutkin kummallisuudet. Toisella kerralla olimme sitten ihan pelkästään Saksan puolella. Siitä reissusta tuli ihan kiva, mutta rankka. Ei ole kovinkaan kiva istua päivästä päivään autossa yli 500 km. ajomatkoja. No, kävimme ihan Etelä-Saksassa, Bodensee-järven rannalla, ihan Sveitsin rajalla. Saksaa myös suosittelen kaikille, mutta en ajomatkana, ellei tykkää erityisen paljon istumisesta autossa.
Tanska: Tanskassa olen kertaalleen käynyt. Kesällä 2005. Ajomatkalla tulimme takaisin päin Tanskasta. Tanskassa on todella paljon nähtävyyksiä ollakseen niin pieni maa. Kävimme ensiksi Billundissa. Siellähän on Legoland. Totta kai nyt sielläkin piti käydä... ;D Sieltä sitten jatkoimme matkaa Kööpenhaminaan. Sieltä jäi kyllä mieleen hauska tivoli, josta löysinkin 20 Kruunun kolikon... Siellä oli myös sellainen iso ulkoallas, missä oli suuria kaloja, joita sai syöttää kalanruoalla, mitä sai eräistä automaateista rasiallisen kahdella kruunulla. Onneksi äiti maksoi monet sellaiset. : D
Kroatia: Siellä kävin 2003. Silloin olin 6 vuotta vanha. Heh! Siellä oli ihan kivaa, mutta uimarannat olivat kovaa valkoista kiveä, ja meressä oli merisiilivaroitus, niin uiminen ei ollut niin kamalan toivottavaa/kivaa. Hotellin uima-altaassa tuli sitten enemmän käytyä... Niillä kapeillla vuoristoteillä oli hiukan hankala ajaa, mutta näkymät olivat kyllä kivat. Lämminkin oli silloin, lämpöä 30 astetta ainakin yleensä.
Irlanti: Irlannissakin kävin joskus 2003 maissa. Kiva paikka ylipäätään, nummia paljon, ja peltoja myös. Lampaita näkyi paljon siellä ajaessa. Hotelli oli Dublinissa, ja eräänä päivänä kun oli satanut todella paljon, ja menimme kävelylle, niin maa oli täynnä etanoita. Täällä Suomessa ei sellaista näkyä kohtaakaan. Myöskin silloin, kun katsoi jokeen sillalta, niin lähes aina näki jonkun ison kalan, monneja kenties?
Madeira:Tuolla kävin 2006 marraskuussa. Madeiralla ei ikinä ollut kuuma, vaan ei kylmäkään. Lämpötila pysytteli aina 16-25 asteen välillä. Kokeilimme merivesiallasta, jonka lämpötila oli 18 astetta. Siellä sekin tuntui ihan jäätävältä, eikä ollut kovin helppoa edes altaaseen päästä. Pikemminkin kidutusta. ; D Olimme pääkaupunki Funchalin lähellä, ja sinne keskustaan oli helppo ihan vain kävellä. Hotellimme katolla oli uima-allas, mikä oli kivaa. Se tosin oli vain noin 7 metrin pituinen ja 5 metrin levyinen, mutta kuitenkin...
Kreeta: Tuo on jäänyt parhaimpana mieleen, ihme kyllä, ehdottomasti kivoin paikka, ja kävimme siellä toissa kesänä. Kreetalla oli kyllä ihanaa. Hotellimme oli vain kolmen tähden (vain), mutta ei siltä tuntunut. Ihana aamiais-sali, mistä näki sisäpihalla olevalle uima-altaalle. Tuolla oli kyllä todella kuuma. Lämpötila oli aamulla varjossa noin 32 astetta, ja iltapäivällä yli 40. Ja vielä kun aurinko paistoi, oli aika tukalaa. Yleensä menin aina heti aamupalan jälkeen uima-altaaseen uimaan, pistin jo aina aamupalalle valmiiksi uimahousut alle, niin ei tarvinnut enää hotellihuoneessa käydä. Illalla oli juuri sopivan lämpöistä (34 astetta...) olla parvekkeella, kun päivän lämpimin aika oli mennyt, ja syödä iltapalaa. Kävimme myös vuoristossa päin sellaisella "junalla", missä tosin oli pyörät, eikä se mennyt siis kiskoilla, vaan ajotietä ihan. Sieltä hieman korkeammalta ostimme tuoreita paikallisia appelsiineja, mitkä olivat todella mehukkaita, ja parhaita, mitä olen koskaan syönyt. Kävimme myös Elafonissi-nimisellä ranta-alueella, joka sijaitsi Lounais-Kreetalla. Siellä oli mahtavan pehmeätä hiekkaa ja ikuisuuden matalana pysynyt rantavesi, vaikka kuinka sinne merelle päin kahlasikin.

Eli: Kaikista kohteista, jossa olen käynyt, niin Kreetasta olen tykännyt eniten, suosittelen!.

Jes.. Olenkin sitten menossa taas hiihtolomalla Ruotsiin risteilylle näin vaihteeksi. Laiva ja Ruotsinmaa odottaa! ;)

Lainaus:... Kreetalla (1)... Mitäs Ronaldo tykkäsit Kreetasta, itse kun pidin, niin haluan sinunkin mielipiteesi tietää. : P
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Akuhullu97Kaikista kohteista, jossa olen käynyt, niin Kreetasta olen tykännyt eniten, suosittelen!
Täysin samaa mieltä. Muutama vuosi sitten kävin Kreetalla, Knossokset sun muut tuli kierrettyä. Olivat kyllä mahtavia paikkoja, Antiikin kulttuuri kun on aina ollut erittäin lähellä sydäntäni. Kreeta on mahtavuutta!! :)
wierii2
Lainaus käyttäjältä: wierii2Olen käynyt Ruotsissa (12 kertaa) Itävallassa (3) Virossa (1) Englannissa (1) Saksassa (1). Niissä nyt ainakin... Muita ei kai sitten muistu mieleen... ::)Pakko lisätä, että kävin myös Italiassa yhden kerran. Se oli ihanaa. Ehkäpä paras matka, jonka olen ikinä tehnyt.
Bomber
Kävittekös te siinä Afroditen lahdessa (mikälie) snorklaamassa? Itse kävin, ja oli hienoa.
Aku Vankka
Itse voin suoraan myöntää, etten ole koko elämäni aikana käynyt kuin yhdesti Ruotsissa, en missään muualla ulkomaissa. Tosin loppuvuodesta olisi tarkoitus mennä Espanjaan, mutta siihen onkin vielä aikasten pitkä aika..
Tribe
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaItse voin suoraan myöntää, etten ole koko elämäni aikana käynyt kuin yhdesti Ruotsissa, en missään muualla ulkomaissa. Tosin loppuvuodesta olisi tarkoitus mennä Espanjaan, mutta siihen onkin vielä aikasten pitkä aika..
Mahtaa olla aika ankeaa, jos vain kerran olet elämäsi aikana ulkomailla käynyt ja olet jo 13 vuotias. Eipä nuo minun matkani niin vähäisiltä kuulostakaan. Muuten, jos tekisi uran lentäjänä (mikä mahtaa olla vaikeaa), pääsisi vaikka mihin ulkomaille ja saisi vapaalippuja ja alennuksia. Eläkekin alkaa joskus 45-vuotiaana ja palkka on huippuluokkaa. Siinäpä vasta unelma-ammatti. Siihen päästäkseen ei kyllä saisi olla silmälaseja ja selkärangan pitää olla tarpeeksi pitkä, mutta mutta...

Anteeksi pieni off-topic
Ducker97
Eipä tosiaan ole itsekään tullut matkusteltua paljoakaan... Olen tainnut kerran tai kaksi käydä ruotsissa ja kerran norjassa.
djlordi
Olen käynyt Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa (pari vuotiaana).
Ronaldo
Akuhullu97: Kyllähän se Kreeta oli tosi kiva paikka. Hyvää ruokaa ravintoloissa ( kävimme joka päivä ravintolassa syömässä ;) ). Yleensä tilasin pitsaa tai spagettia, kun hyviä ruokia molemmat ovat. Uima-allas, kun Hotellissa oli niin siellä vietin melkein koko loman. Aika monilla 15-16 vuotialla pojilla oli mopo tai skootteri, mutta ei kypärää, eikä poliisit välittäneet mitään.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6