Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Missä ulkomaissa olette käyneet?

(86 viestiä)
akkaridekkari
Jee! Innokkaana lähdössä Roomaan vain muutaman päivän päästä... Maltan tuskin odottaa! Toinen Italian-matkani tulee olemaan. Hotelli loistava, ja mainiolla paikalla! ;D
mtvester
Paljon on tullut matkusteltua, 24 maassa olen k ynyt (!).
Lista on aakkosj rjestyksess seuraavanlainen:
- Brasilia (vuonna 2003 lekottelin Rio de Janeiron ja Salvadorin auringossa. Matkalta j i kiinnostus capoeiraa kohtaan, jota harrastinkin myòhemmin vuoden p iv t)
- Bulgaria (Sunny Beach tuli koettua perheen kanssa vuonna 2004, juhlinpa siell per ti 18-v. syntym p iv ni! :) )
- Espanja (tarkemmin sanoen Alicante, Benidorm, Elche, Gran Canaria, Santa Pola ja Sevilla on n hty, yhteens 4 kertaa olen Espanjassa ollut, vuosina 1997, 1998, 2007 ja 2008)
- Islanti (todella kaunis saari! Vuonna 2004 k vin t ll ja kiersin melkeinp koko saaren ymp ri.)
- Iso-Britannia (Lontoossa vietin viikon vuonna 2002, ja onhan se hieno mesta)
- Italia (niin no, nykyinen kotini. Ennen t nne muuttoa ehdin k yd muistaakseni 5 kertaa, l hinn keski- ja pohjois-Italiaa olen kierrellyt)
- Kanada (vuonna 2000 k vin Torontossa, Niagaran putouksilla ja Reginassa, Saskatchewanin osavaltiossa)
- Kiina (vuonna 2005: Peking ja Kiinan muuri!)
- Kreikka (Kreetaa kiersin vuonna 1999 perheen kanssa, l mmint oli ja safka maistui)
- Kypros (T nne suuntautui matka vuosituhannen alussa vuonna 2001, kaunis ja etenkin l mmin saari)
- Latvia (Riikassa tuli pist ydytty risteilyll vuonna 2004, ellen v rin muista. Kaunis kaupunki.)
- Mongolia (vuoden 2005 reissulla tuli t m kin kaunis maa n hty , Ulan Batoria ja Karakorumia myòten, unohtumaton kokemus)
- Nepal (Himalajaa ihastelin ja Kathmandun kaduilla pyòrin vuonna 2007. Ihanat ihmiset!)
- Portugali (Koko etel rannikko tuli kierretty vuonna 1998)
- Ruotsi (rakas kaamea naapuri... Tukholmassa ja Visbyss , Gotlannin saarella olen k ynyt, yhteens 6 kertaa. Ekan kerran vuonna 1993 ja edellisen kerran vuonna 2008)
- San Marino (vuonna 2005 t ll k vin, ja pikkumaa lumosi aivan t ysin! Pakko on p st uudestaan...)
- Saksa (Rostock ja Lingen, yhden ainoan kerran olen Saksaan p ssyt, se oli vuonna 2002 se...)
- Suomi
- Tanska (x1, Kòòpenhamina tuli n hty vuonna 2000)
- Unkari (Budapest on yksi maailman kauneimpia kaupunkeja, n in se on n ht v . Vuonna 2006 vietin siell muutaman p iv n, ja kaipuu j i)
- Vatikaanivaltio (vuonna 2005)
- Ven j (ehdoton suosikkimatkailumaani, 5 kertaa olen Ven j ll pist ytynyt, n hty on Pietari, Viipuri, Moskova ja Irkutsk! Paljon n ht v ja koettavaa, ja ven l iset ovat syd mellist kansaa.)
- Viro (kahdesti koluttua on tullut Tallinna)

...Nyt on sellainen tunne, ett joku unohtui. :/ No, ei voi mit n.
Pian saa lista jatkoa, koska seuraava reissu suuntautuu Pariisiin! :D

Mielest ni jos parasta matkakohdetta haetaan, niin omat suositteluni ovat:
- Pietari (Ven j ): kulttuurimatkailun aarreaitta, josta ei n ht v ja tekeminen lopu! Ja shashlik maistuu aina. :)
- Islanti: hieno maa, erikoinen luonto. Blue Lagoon lienee yksi rentouttavimmista paikoista maailmassa.
- Mongolia: yksin isyytt ja luontoa kaipaavan paratiisi. T ll hermo lep kauneuden keskell .
- Toscana, Italia: t ll on melkeinp kolmasosa koko Euroopan taideaarteista, se riitt nee jo syyksi matkustaa t nne. Lis ksi maisemat ovat kauniita, ruoka on tunnetusti hyv ja aurinko paistelee!
T@IK@VIITTA
Olen käynyt Ruotsissa, Virossa, Espanjassa, Tunisiassa, Intiassa ja Thaimaassa. Aika paljon olen käynyt ulkomailla ;D . Kaikki paikat olivat hyviä. Kun kävimme Virossa olin vielä pieni, joten en muista siitä mitään.
Bomber
Lainaus käyttäjältä: T@IK@VIITTAOlen käynyt Ruotsissa, Virossa, Espanjassa, Tunisiassa, Intiassa ja Thaimaassa.
Niin, Ahmadabadin lentokenttä on hienoa nähtävää, vai?
noor
Mä oon käyny Unkarissa, Avennanmaalla, Libanonissa Ruotsissa ja Turkissa. :)

Haluaisin käydä Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Kreikassa ja Bulgariassa
hjhh
Lainaus käyttäjältä: noorMä oon käyny Unkarissa, Avennanmaalla, Libanonissa Ruotsissa ja Turkissa. :)
Jessus missä välissä Ahvenanmaa on päästetty itsenäistymään? >:( :o :P
akkaridekkari
Lainaus käyttäjältä: mtvester- Brasilia
- Bulgaria
- Espanja
- Islanti
- Iso-Britannia
- Italia
- Kanada
- Kiina
- Kreikka
- Kypros
- Latvia
- Mongolia
- Nepal
- Portugali
- Ruotsi
- San Marino
- Saksa
- Suomi
- Tanska
- Unkari
- Vatikaanivaltio
- Ven j
- Viro

Tuossahan onkin jo melkoinen lista... Ei voi muuta sanoa! Lyöt melkein erään hyvän kaverini, jolla pelkästään viime kesän aikana tuli kymmenen maata nähtyä, ja joka sen jälkeen on ollut neljä kertaa matkalla!

Itse saavuin Roomasta hyvillä mielin pari viikkoa sitten. Rooma oli (ja on) hieno kaupunki, vaikkei lyökään Toscanan ihastuttavia pikkukaupunkeja.
Bomber
Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariTuossahan onkin jo melkoinen lista... Ei voi muuta sanoa! Lyöt melkein erään hyvän kaverini, jolla pelkästään viime kesän aikana tuli kymmenen maata nähtyä, ja joka sen jälkeen on ollut neljä kertaa matkalla!
Eksoottisuudessa mtvester kuitenkin varmastikin hakkaa kaverisi kuusnolla.
akkaridekkari
Lainaus käyttäjältä: BomberEksoottisuudessa mtvester kuitenkin varmastikin hakkaa kaverisi kuusnolla.
Eipäs, vaan satanolla.
Eivätpä nuo Nepalit ja Mongoliat taida meille eurooppalaisille niin erityisen tuttuja lomakohteita olla!
AKUANKKA12
Vain Ruotsissa, Kanarian saarilla ja Bulgariassa. Tahtoisin ehdottomasti USA:han.
Tribe
No yhden meidän luokkalaisen äiti on asettanut itselleen tavoitteen käydä kaikissa maissa ja se meidän luokkalainen sitten pääsee usein hänen matkoilleen mukaan. Kivat hänelle, nähnyt varmaan jo viitisenkymmentä maata...
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: TribeNo yhden meidän luokkalaisen äiti on asettanut itselleen tavoitteen käydä kaikissa maissa ja se meidän luokkalainen sitten pääsee usein hänen matkoilleen mukaan. Kivat hänelle, nähnyt varmaan jo viitisenkymmentä maata...
Aika hullunhauskaa. ;D

Pientä päivitystä:
Ruotsi x 4
Viro x 3
Japani x 3
Yhdysvallat x 1

Lentojen välilaskut:
Islanti x 1
Ruotsi x 1
Saksa x 1
Tanska x 1

Ei vielä kovinkaan monessa ole tultu käytyä...
Mac Ducky
Lainaus käyttäjältä: BomberNiin, Ahmadabadin lentokenttä on hienoa nähtävää, vai? Äläs nyt, Ahmedabadin lentokenttähän on oikein viehättävä ja upea paikka. ;D Lentokenttärakennustakin on uusittu jokunen vuosi sitten. Samana iltanakin lähti jopa 3 lentoa!

Noh, on tullut käytyä näissä maissa:

Ruotsi x 1
Kanarian saaret x 1
Kreikka x 1
Kypros x 2 (Tietenkin, Kreikan puolella)
Egypti x 2
Thaimaa x 1
mtvester
Terveisià Pariisista! :D Juuri olen tànà iltana tullut takaisin sieltà 4 pàivàn miniloman jàlkeen, ja voin sanoa rakastuneeni tàysin ko. kaupunkiin... Paljon tuli nàhtyà ja koettua, ja pakko on joskus pààstà takaisin kokemaan lisàà! Nyt on nàhty mm. Notre Dame, Sacre Couer, Eiffel-torni, Versaillesin linna, Riemukaari, Louvre, Orsayn taidemuseo, Père Lachaisen hautausmaa ja Bastille... Suosittelen ehdottomasti Pariisia kaikille kulttuurin ja elàmysten ystàville! Menkàà sinne, ihmiset! Tykkàsin jopa enemmàn kuin Lontoosta ja Moskovasta (upeita paikkoja nekin)!
Samaa tasoa ehkàpà vain Rooma, Pietari ja Budapest.
Salwer1st/
Pakko on minunkin osalistua keskusteluun...:

Olen käynyt:

Ruotsissahan suunnileen jokainen suomalainen on käynyt, minäkään en tee poikkeusta. Olen ruåttinlaivalla käynyt siellä useita useita kertoja, maissa tosin vain kolme kertaa, joista kaksi Gotlannissa. Tukholma, jossa siis olen käynyt, on hieno paikka, siellä tuli kiertoajelu tehtyä. Kuninkaan linna oli hieno ja muutenkin mukavanoloinen kaupunki, ainakin päiväsaikaan. Gotlanti vasta on hieno, tasaista on ja näkee pitkälle jo bussista. Kiertoajelu on sielläkin tultu tehtyä. Nähtävyyksiä ja histroriaa alueella oli yllättävän paljon.

Virossa oli käynyt useita kertoja myöskin. Tallinnassa monia kertoja ja Pärnussa kerran. Tallinnassa on uutta ja vanhaa sekaisin, joka tekee kaupungissa mielenkiintoisen vierailla. Vanha kaupunki on hieno. Pärnua pitäisin jopa Tallinnaa hienompana, kaupungissa on hieno moderni uusi puoli ja todella hieno vanha kaupunki + lämpimät hiekkarannat, joilla kyllä vietti aikaa. Tuli myös kierrettyä kaupunkia tandemilla. :D

Kreikassa olen käynyt kaksi kertaa, 2004 ja 2006. Hieno maa, itse asiassa lampimaani ja mielestäni paras lomakohde ikinä. Maisemat ova niin lumoavia kaikkialla, myöskin kaupungeissa kuin myös maaseudulla. Hotellit ja uimarannat ovat hienoja ja on lämmintä. Suosittelen kaikille, erityisesti saaria, mantereella olen käynyt vain kerran, nimittän vanhassa olympialehdossa. Juoksin muuten vahan olympiajuoksuradan, kuinkas moni ankkislainen on sen tehnyt? :-P Kreikan saarista olen käynyt Korfulla (1 päivä), Santorinilla (1 päivä), Patmoksella (1päivä) ja Kreetalla (8 päivää, 2 eri kertaa). Jokainen näistä saarista on pirullisen hieno ja suosittelen jokaista. Kreikkaan täytyy kyllä päästää vielä monia kertoja.

Turkissa olen viettänyt yhden päivän, käytiin samalla reissulla kun käytiin toisen kerran Kreikassa. Käytiin katsastamassa Efesoksen rauniot, päivä oli sateinen, joten luonto ei ollut kauneimmillaan ja siksi en voi kertoa Turkin luonnosta paljon. Kaupustelijat ovat hulluja.

Kroatiassa olen vieraillut yhden päivän ajan, Dubrovnicissa. Päivä oli sateinen, mutta kaupunki todella hieno. Aurinkoisena päivänän varmasti hyvin hieno.
Alunperin viime kesänä piti käydä myös Tanskassa (Kööpenhamina), Iso-Britanniassa (Shetlannin-saaret), Norjassa (Fär-saaret) ja kiertää Islanti ympäri, mutta matka ajautui kirjaimellisesti karille, Akuhullu ja MaD ainakin tietävät miten kävi, ei siitä sen enempää.

Niin kuin ehkä huomaatte, on minulla yhä mm. Kanaria, Mallorca ja Ämöriikkä kiertämättä, ainakin kyseisiin paikkoihin pitäisi päästä. Ja tietysti Kannakselle pitää mennä. Tänä kesänä olisi tarkoitus mennä automatkailemaan Viroon.

Tähän mennessä suosikkilomamaani on ollut siis Kreikka, jota suosittelen kaikille. Lisää voi lukea Kreikka--kohdasta jos kiinnostaa. Hieno maa, mutta aina Suomi silti muut maat voittaa, vaikka siellä kuinka hieno olisi. Suomi on sentään se kotimaa, ainakin minulle!
Sivuja: 1 2 3 4 5 6