Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Kirjoittaja

Aihe: Moottoriurheilu

(210 viestiä)
Crosby
Suomihan on maailman nopein kansa ainakin maikkarin mukaan, mutta onkos Ankkikseen eksynyt moottoriurheilun ystäviä. Itse olen erityisesti viime vuosina todella kiinnostunut rata-autoilusta (erityisesti tietysti F1:stä) ja kyllä MotoGP ja rallikin kiinnostaa.

Suomihan on erityisesti ollut ja on edelleenkin rallin valtamaa ja oma MM-tason rallikin meiltä löytyy. Tapahtuma onkin Suomen mittakaavassa harvinainen, sillä mitä muita tuon tason tapahtumia meiltä miltään alalta löytyy? Kunnon kilparata olisi toki upea saada, mutta kyllähän esim. formuloiden esiintyminen Suomessa on aika utopistinen ajatus valitettavasti. Formuloihinkin meiltä löytyy vahva edustus ja tämä on oudompaa kuin rallimenestys, sillä formulat on paljon kilpaillumpi laji eivätkä Suomen olosuhteet ole mitenkään suotuisat nuorille formulakuskeille. On talvi, vähän ratoja, ei suuri sponsoroivia firmoja joiden rahoilla pääsisi jo helposti pitkälle vaan puhtaalla taidolla ne suomalaiset siellä pärjää. Ja hyvin pärjääkin.

Kimi Räikkönen on itselleni selvä ykkönen ja Ferraria fanitan valmistajista/talleista kaikessa kilpatoiminnassa missä ovat mukana. Räikkönen on lienee kaikkien aikojen lahjakkain suomalainen kilpa-ajaja lajissa kuin lajissa. Muista lajeista rinnalle voisi nostaa Litmasen.
jojo3
Itselläni iskee eniten kyllä tuo MotoGP. Se on jotenkin paljon tapahtumarikkaampaa kilpa-ajoa, toisin kuin esimerkiksi formula ykköset. Ohituksia tapahtuu enemmän, joten kilpailu on paljon mielenkiintoisempaa seurata.

Mutta kyllä Formula ykköstäkin tulee paljon seurattua (ei vain jaksa kiinnostaa niin paljon kuin MotoGP). Tosin vähän hiipui se into kun suorat lähetykset siirtyivät MAXille, ja maikkarin kanavapakettia en ole viitsinyt ostaa. Tosin kyllähän niitä koosteitakin katsoo.
Salwer1st/
Täällä ilmoittautuu yksi Formula-fani, mutta myös muu moottoriurheilu menee heittämällä läpi. Kaikki Formulakisat on tässä muutaman vuoden ajan tullut katsottua ja nippelitietoa Formuloista kyllä pisaa, testatkaa vaikka. Kyllä on hyvä juttu, että suomalaiset pärjäävät moottoriurheilun jalolla saralla, vaikka täällä ei ole siihen läheskään yhtä hyvät mahdollisuudet kuten esim. Italiassa, Saksassa ja Iso-Britanniassa.

Lempitallini Formuloissa: Jordan
Lempikuljettajani Formuloissa: monia
Lempitallini GP2-luokassa: ART Grand Prix
Lempikuljettajani GP2-luokassa (kaudella 2008): Lucas Di Grassi
Lempitallini WRC:ssä: Subaru (joka vetäytyi sarjasta hiljattain. Harmi. WRC:ssä mukana enää 2 tehdestallia.)
Lempikuljettajani WRC:ssä: Peter Solberg

Oikein maino topic. Ilmoittaudun lähes varmasti tämän topicin vakiokäyttäjiksi. On tuo moottoriurheilu katsokaas niin hieno laji.
TKal
Joskus tuli seurattua Formula 1:stä erittäin tiiviisti, mutta innostukseni lopahti formuloiden siirryttyä MAXulliselle kanavalle. Tietenkin noita voisi netin kautta tai jälkilähetyksinä seurata, mutta ei vaan ole innostanut.
Kreach
Seuraan toki Formuloita. MTV3 lisäkanava on meillä ainakin sitten taas kun formula 1 alkaa. Jos vaikka Kimi tai Heikki nyt voittaisi! Viimekauden viimeinen kisa oli kyllä jännittävä.
Karhula
Formuloita tulee enimmäkseen seurattua. Varsinkin silloin, kun ei tuli vielä suorana maikkariltakin, mutta nyt on vähän vähemmälle jäänyt. Tulee kuitenkin yhä joskus katseltua jälkilähetyksiä.
Lainaus käyttäjältä: KreachViimekauden viimeinen kisa oli kyllä jännittävä.
Niin oli. Mestaruus selvisi viimeisessä mutkassa, että minö sitten inhoan Hamiltonia ja tämän hyvää "onnea". >:(
hjhh
Formuloita on tullut seurattua jo vuosia. Ainakin Häkkisen viimeisistä vuosista asti olen kattonu.
MAX löytyy, joten suorana seurataan.

Kimi ja Ferrari on suurimmat suosikit. Heikkiin en oikeen luota. Ei parhaimpia kuskeja, ja Hamilton on kuitenkin tallin selvä ykköskuski, vaikka tallin johtajat sanoisi toista.
Salwer1st/
Mitäs muuten olette mieltä Ecclestonen ykkösiin kaavailemista mitaleista ja MM-sarjasta, jossa eniten kultamitaleja saanut kuljettaja voittaisi mestaruuden. Minusta se on aivan huuhaapuuhaa. Eihän siinä ole mitään järkeä. Viimeiset 59 mestaruuden on ratkottu MM-pisteillä, ei voitoilla, ja toivottavasti pisteet pysyvät tulevaisuudessakin.

Ja otetaan vielä käsittelyyn Hondan vetäytyminen ykkösistä ja Subarun ja Zuzukin vetäytyminen rallista. 3 japanilaistallia vetäytynyt kauden 2008 jälkeen. Kyllä nyt on moottoriurheilu menettämässä taas glamouriaan, kun tehdastalleja kaatuu solkenaan.
jojo3
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Ja otetaan vielä käsittelyyn Hondan vetäytyminen ykkösistä ja Subarun ja Zuzukin vetäytyminen rallista. 3 japanilaistallia vetäytynyt kauden 2008 jälkeen. Kyllä nyt on moottoriurheilu menettämässä taas glamouriaan, kun tehdastalleja kaatuu solkenaan.
Ja huhua on ollut liikkeellä että Kawasaki vetäytyisi MotoGP:stä. Se olisi sitten neljäs.
Talouslama, talouslama. Sehän tuohon se suurin syy on.

Niin ja tuo Ecclestonen mitalisysteemi. Ei mun mielestä mitenkään paha idea. Voitto tulisi suurempaan arvoon kuin tällä hetkellä, koska nykyäänhän siitä saa vain kaksi pistettä enemmän kuin kakkonen.
Mun mielestä tuo systeemi voisi aivan hyvin tullakkin, mutta nykyinenkin kävisi tälläisenään hyvin.
Crosby
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Mitäs muuten olette mieltä Ecclestonen ykkösiin kaavailemista mitaleista ja MM-sarjasta, jossa eniten kultamitaleja saanut kuljettaja voittaisi mestaruuden. Minusta se on aivan huuhaapuuhaa. Eihän siinä ole mitään järkeä. Viimeiset 59 mestaruuden on ratkottu MM-pisteillä, ei voitoilla, ja toivottavasti pisteet pysyvät tulevaisuudessakin.
Ehdoton ei sillä nykyinen järjestelmä on hyvä eikä kaipaa muuta muutosta kuin voiton merkityksen lisäämistä, jos jotain hienosäätöä tulee. Eli voittajalle annettaisiin 12 pistettä ja se olisi siinä. Itselleni tämä nykyinen käy hyvin myös eikä suurempaa valittamista ole.

Mitaleissa muutos olisi liian suuri ja mitäköhän keskikastin tallit ja huonot tallit tykkäisi? Varmaan tosi kiinnostavaa kun heitä ei näytetä TV:ssä ja koko kautena ei saa yhden yhtä mitalia. Kyllä tuo on hyvä systeemi, että kahdeksalle parhaalle pisteitä ainoastaan voittajan pistemäärää voisi nostaa, jos jotain haluaa muuttaa.

Talouslama iskee pahasti myös moottoriurheiluun ja erityisesti USA:n ja Japanin autotehtaat on pulassa. USA:lla ei ole oikeastaan kilpailijoita mukana täällä eli se ei eurooppalaisten seuraamaan moottoriurheiluun vaikuta, mutta Japanin ongelmat näkyvät. Vetäytymisiä on tullut paljon ja erityisesti ralli sai viimeisen naulansa arkkuun, kun vähätkin tallit kaikkoavat. No sielläkin siirrytään uusiin autoihin ensi vuonna ja homma piristynee, mutta tämä vuosi on melko tylsänoloinen eikä ne viime vuodetkaan enää kovin kiinnostavia ole olleet. F1 ja MotoGP näyttäisivät ainakin ensi vuoden pärjäävän ihan mukavasti, mutta kyllä ainakin formuloissa on vihdoin asiaan herätty ja säästötoimia on tehty ja tehdään jatkossakin. Seuraavat vuodet voivat muuttaa sarjoja aika rajullakin kädellä, kun ilmastonmuutoskin vielä pukkaa päälle ja moottoriurheilu ei kovin hyvässä valossa ole. Mutta katsotaan mitä tapahtuu.
Salwer1st/
Tuli tässä mieleen, että mitä jos pidettäisiin Ankkiksen moottoriurheilupalkintogaala, jossa annettaisiin Ankkisoscareita eri lajeissa parhaiten milläkin osa-alueella suorituneelle kuljettajalle/ajajalle/tallille. Eli esim. "Vuoden munkittaja 2008 ja 2000-luku, "Vuoden lahjakkain 2008 ja 2000 luku", "Vuoden epäonnisin 2008 ja 2000-luku" tms. Jos annettaisiin palkintoja kolmelle suositulle moottoriurheilulajille eli Formuloille, WRC:lle ja MotoGP:lle sekä talleilla että kuljettajille. Mitäs sanotte?
Tuli vähän epäselvästi, mutta toivottavasti ymmärsitte...
Crosby
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Tuli tässä mieleen, että mitä jos pidettäisiin Ankkiksen moottoriurheilupalkintogaala, jossa annettaisiin Ankkisoscareita eri lajeissa parhaiten milläkin osa-alueella suorituneelle kuljettajalle/ajajalle/tallille. Eli esim. "Vuoden munkittaja 2008 ja 2000-luku, "Vuoden lahjakkain 2008 ja 2000 luku", "Vuoden epäonnisin 2008 ja 2000-luku" tms. Jos annettaisiin palkintoja kolmelle suositulle moottoriurheilulajille eli Formuloille, WRC:lle ja MotoGP:lle sekä talleilla että kuljettajille. Mitäs sanotte?
Tuli vähän epäselvästi, mutta toivottavasti ymmärsitte...

Kyllä tuo minulle passaa. Jokainen voisi vaikka valita mihin haluaa vastata eikä varmaan mitään titteleitäkään tarvitse lyödä lukkoon. Jokainen voisi itse listata arvonimet mitkä haluaa antaa ja saajat sitten perää. Ainut rajoitus mikä voisi olla hyvä olla tässä muuten vapaamuotoisessa gaalassa voisi olla aikaraja, ettei tänne sitten muun keskustelun joukkoon tule vähän väliä nimeämisiä ja palkintoja. Ajankohtakin osuu nyt tämän gaalan suhteen kohdilleen, kun on vähän hiljaisempaa motorsportin saralla ja kuukauden parin päästä nämä suurimmat lajit starttaavat rallia lukuunottamatta.

Olisiko vaikka kaksi viikkoa aikaa postata ensimmäisestä nimeämisestä, jonka vaikka idean isä Salwer1st/ tekisi? Samalla siinä olisi alkuun mallipostaus, minkä perusteella loput halukkaat voisi katsoa vinkkiä jos haluaa.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Tuli tässä mieleen, että mitä jos pidettäisiin Ankkiksen moottoriurheilupalkintogaala, jossa annettaisiin Ankkisoscareita eri lajeissa parhaiten milläkin osa-alueella suorituneelle kuljettajalle/ajajalle/tallille. Eli esim. "Vuoden munkittaja 2008 ja 2000-luku, "Vuoden lahjakkain 2008 ja 2000 luku", "Vuoden epäonnisin 2008 ja 2000-luku" tms. Jos annettaisiin palkintoja kolmelle suositulle moottoriurheilulajille eli Formuloille, WRC:lle ja MotoGP:lle sekä talleilla että kuljettajille. Mitäs sanotte?
Tuli vähän epäselvästi, mutta toivottavasti ymmärsitte...

Juu. Tuollainen olisi todellakin hyvä.
Salwer1st/
Eiköhän aloiteta gaala. Tittelit ovat:

Vuoden munkittaja F1 2008:
Vuoden munkittaja F1 2000-luku:
Vuoden munkittaja WRC 2008:
Vuoden munkittaja WRC 2000-luku:
Vuoden munkittaja MotoGP 2008:
Vuoden munkittaja MotoGP 2000-luku:
Vuoden lahjakkain F1 2008:
Vuoden lahjakkain F1 2000-luku:
Vuoden lahjakkain WRC 2008:
Vuoden lahjakkain WRC 2000-luku:
Vuoden lahjakkain MotoGP 2008:
Vuoden lahjakkain MotoGP 2000-luku:
Vuoden epäonnisin F1 2008:
Vuoden epäonnisin F1 2000-luku:
Vuoden epäonnisin WRC 2008:
Vuoden epäonnisin WRC 2000-luku:
Vuoden epäonnisin MotoGP 2008:
Vuoden epäonnisin MotoGP 2000-luku:
Vuoden yllättäjä F1 2008:
Vuoden yllättäjä WRC 2008:
Vuoden yllättäjä MotoGP 2008:
Vuoden tulokas F1 2008:
Vuoden tulokas WRC 2008:
Vuoden tulokas MotoGP 2008:

Äänestysaikaa on siis 2 viikkoa. Eniten ääniä kuhunkin sarakkeeseen saanut saa arvonimen, jotka lukevat jo tuossa ylhäällä. Muistakaa laittaa myös kyseisen tittelin ansaitseva talli!

Itse äänestän:

Vuoden munkittaja F1 2008: Lewis Hamilton, Renault
Vuoden munkittaja F1 2000-luku: Fernando Alonso, Renault
Vuoden munkittaja WRC 2008: Justin Wilson, Citroen
Vuoden munkittaja WRC 2000-luku: Daniel Sordo, Citroen
Vuoden munkittaja MotoGP 2008: -
Vuoden munkittaja MotoGP 2000-luku: -
Vuoden lahjakkain F1 2008: Sebastian Vettel, Ferrari
Vuoden lahjakkain F1 2000-luku: Nick Heidfeld, Ferrari
Vuoden lahjakkain WRC 2008: Toni Gardemaister, Ford
Vuoden lahjakkain WRC 2000-luku: Marcus Grönholm, Subaru
Vuoden lahjakkain MotoGP 2008: -
Vuoden lahjakkain MotoGP 2000-luku: Valentino Rossi
Vuoden epäonnisin F1 2008: Nico Rosberg, Williams
Vuoden epäonnisin F1 2000-luku: Kimi Räikkönen, McLaren
Vuoden epäonnisin WRC 2008: Toni Gardemaister, Subaru
Vuoden epäonnisin WRC 2000-luku: Marcus Rrönholm, Peugeot
Vuoden epäonnisin MotoGP 2008: -
Vuoden epäonnisin MotoGP 2000-luku: -
Vuoden yllättäjä F1 2008: Timo Glock, Toro Rosso
Vuoden yllättäjä WRC 2008: Chris Atkinson, Subaru
Vuoden yllättäjä MotoGP 2008: -
Vuoden tulokas F1 2008: Timo Glock (vaikkei tulokas olekaan, mutta neljä kilpailu kaudella 2004 ei paljon paina.), Force India (Muita ei ollut.)
Vuoden tulokas WRC 2008: Per Gunnar Anderson (Muita tulokkaita ei kaipa ollutkaan, ainakaan mukana koko kautta.), Suzuki (Muita ei ollut.)
Vuoden tulokas MotoGP 2008: -
jojo3
Vuoden munkittaja F1 2008: Lewis Hamilton
Vuoden munkittaja F1 2000-luku: -
Vuoden munkittaja WRC 2008: -
Vuoden munkittaja WRC 2000-luku:-
Vuoden munkittaja MotoGP 2008: Marco Simoncelli (käyhän 125cc:n ja 250cc:nkin kuljettajat, ajavat kuitenkin samassa sarjassa vain eri luokassa)
Vuoden munkittaja MotoGP 2000-luku: Casey Stoner
Vuoden lahjakkain F1 2008: Sebastian Vettel
Vuoden lahjakkain F1 2000-luku: Robert Kubica
Vuoden lahjakkain WRC 2008: -
Vuoden lahjakkain WRC 2000-luku: Sebastian Loeb
Vuoden lahjakkain MotoGP 2008: Jorge Lorenzo
Vuoden lahjakkain MotoGP 2000-luku: Valentino Rossi
Vuoden epäonnisin F1 2008: Felipe Massa
Vuoden epäonnisin F1 2000-luku:
Vuoden epäonnisin WRC 2008: Jari-Matti Latvala
Vuoden epäonnisin WRC 2000-luku: -
Vuoden epäonnisin MotoGP 2008: Marco Melandri
Vuoden epäonnisin MotoGP 2000-luku: Mika Kallio
Vuoden yllättäjä F1 2008:
Vuoden yllättäjä WRC 2008: Mikko Hirvonen
Vuoden yllättäjä MotoGP 2008: Mike Di Meglio
Vuoden tulokas F1 2008: Sebastian Bourdais
Vuoden tulokas WRC 2008: -
Vuoden tulokas MotoGP 2008: Jorge Lorenzo (ensimmäinen kausi suurimmassa eli MotoGP -luokassa)
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14