Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Kirjoittaja

Aihe: Moottoriurheilu

(210 viestiä)
wierii2
Lainaus käyttäjältä: TokeOho! Vai että Räikköstä tavoittelee Tojota. Minäkään en kyllä jaksa uskoa, että Kimi Toyotalle siirtyisi.
Juurikin näin.

http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.s ... /10/965589

Räikkönenhän tuossa ylläolevassa haastattelussa sanoi, ettei kisaa ykkösissä, ellei pääse voittvaan talliin. Toyotahan sellainen on... ;)
hjhh
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Ei se, että Glockin optiota ei käytetä, tarkoita sitä, että Timo ei jatka japanilaistallissa. Ei ole edes Toyotalta mitenkään erityisen järkevää pistää molempia kuskeja vaihtoon.
Jep, ei tarkoita ettei jatkaisi. Luultavasti Toyota kalastelee isompia kaloja, (Kubica, Kimi ym.) ja sen takia Glockin optiota ei käytetty.
Hermanni313
En juurikaan seuraa urheilua, mutta jos katson, niin silloin tulee katsottua NASCAR-autourheilua.

Entinen F1-kuski, Juan Bablo Montoya:han ajaa nykyisin ko. sarjassa.

Jos joku ei tiedä, mitä on NASCAR, niin tässä tietopläjäys: ;)

National Association for Stock Car Auto Racing (lyhennettynä ja useimmin vain NASCAR) on pohjoismerikkalainen autourheilusarja. Sen suunnittelu aloitettiin vuonna 1947 ja ensimmäinen NASCAR-kilpailu ajettiin 19. kesäkuuta vuonna 1949 Charlotte Motor Speedway (nykyinen Lowe's Motor Speedway) -moottoriradalla.[1] NASCARiin kuuluu yli 1500 kilpailua yli 100 moottoriradalla 39 osavaltiossa niin Kanadassa kuin Meksikossakin. Suurimmille NASCAR-radoille mahtuu radanvarren katsomoihin noin 170 000 ihmistä.

Kotimaassaan Yhdysvalloissa sarja on kasvanut suosituimmaksi penkkiurheilulajiksi heti amerikkalaisen jalkapallon jälkeen. Kansainvälisesti sarjaa lähetetään yli 150

Teksti: Wikipedia
Salwer1st/
"We are the champions!" kuului Buttonin tiimiradiosta!

Jenson Button on mestari!!!!! Ehdottoman ansaittu mestaruus!

Sitä on odotettu niin kauan, niin kauan, ja nyt se vihdoin toteutui!

Jätän kisan arvioinnin myöhemmäksi ja keskityn nyt sulattamaan Jenson mestaruutta! Mikä kisa!
Toke
Räikkönenkin oli ihan liekeissä ja tuota...Toivoin mestaruutta Barrichellolle. Nyt kun ovat sitten molemmat mestaruudet ratkenneet, niin voidaan mennä ajelemaan Abu Dhabiin.
jojo3
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Jenson Button on mestari!!!!! Ehdottoman ansaittu mestaruus!
Sitä on odotettu niin kauan, niin kauan, ja nyt se vihdoin toteutui!

Sama juttu kuin Tokella, ennemmin Rubinholle olisin sitä maailmanmestaruutta toivonut... Ikuinen kakkoskuski, mitään yksittäisiä kilpailuja suurempia ei ole voittanut. Eikä ole kuskinakaan yhtään hullumpi, ei toki ihan parhaimmasta päästä. Ja kauan on ajanutkin, joten olisi Barichellollekkin ansaittu mestaruus ollut. Enemmän kuin Buttonille mun mielestä.

Mutta joo, kyllä Buttonikin kuski on kun vaan kunnon laitteen saa alle.
hjhh
Aika kova oli 2000-luvun mestareiden lista, mutta nyt mestaruuden voitti Button. Joka ei minun mielestäni ole edes nykykuskien parhaimmistoa.
Sinällään vähän huono maku jää kaudesta, kun loppukauden surkeilla suorituksilla Button pystyi voittamaan mestaruuden. Kiitokset tästä Red Bullille, joka onnistui taitavasti sössimään tilaisuutensa. :-/
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: hjhhKiitokset tästä Red Bullille, joka onnistui taitavasti sössimään tilaisuutensa. :-/
Totta. Red Bullia ei sitten koskaan onnista ja eikös vielä Barille (?) tullut se rengasrikko 10 viimeisen kierroksen sisällä.

Brawnilla piti sit ne ekat kisat onnistua. Vettelkin on mielestäni parempi kuin Brawnin kuljettajat.
kirja
Valitettavasti Ari Vatanen hävisi FIA:n puheenjohtajavaaleissa Jean Todtille selkeästi.

Tätä ei voi sanoa oikeuden voitoksi. FIA on nykyään täyttä roskaa. Todt muuttaa tilannetta hieman parempaan suuntaan, mutta Vatanen olisi muuttanut paljon enemmän.

Mikäköhän oli syynä? Pelko sai luultavasti monen vaihtamaan Vatasen Todtiksi. Tiedä sitten, mikä toi loput äänet.

***

Erään F1-visan tulokset puuttuvat yhä. :)

~kirja
wierii2
Joo, nyt on viraallisesti sitten F1 kausi paketissa. Vettel tuli MM-sarjan kakkoseksi viimeisen osakilpailun voiton ansiosta, ja Brawn voitti tallien mestaruuden.

Toyota vetäytyy ykkösistä:

http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.s ... /11/989627

Krhm... Salwer, ne tulokset F1-visasta?
Salwer1st/
Lainaus käyttäjältä: wierii2Krhm... Salwer, ne tulokset F1-visasta?
EIvät ole tulossa. En jaksa kaivaa miljoonan YV:n seasta kahta viestiä. Kirja voitti, MaD kakkonen.

Toyota tosiaankin laittoi lapun luukulle. Harmillista. Kenties joku voisi ostaa Toyotan, mutta en pidä sitä todennäköisena. Hmmm, kenties Prodrive? Noh, eiköhän tässä nyt auennut sarjapaikka kuitenkin Sauber-Qadbakille, jos positiivisia puolia haetaan.

Heikin tilanne käy vain vaikeammaksi, kun Toyotakin veti maton alta. Todennäköisimpiä vaihtoehtoja lienevät Rellu, ehkä Sauber, miksei myös Force India.

Kausi lyhyesti: Hieno kausi, paljon voittajia, ja hyvä mestari.

Plussat:

Koko kausi oli erittäin värikäs ja tapahtumarikas.
Brawnin ylivoima ja loistavat taktiikat.
Red Bullin nousu kärkeen.
McLarenin nousu suosta joukon kärkeen.
Ferrarin ja BMW:n loppukauden nousut.

Miinukset:

Suomalaisten vaisuus.
Singaporen kolarijupakka
Vatasen tappio :-P
Kimin potkut
Williamsin tason heikkeneminen loppua kohti :-P
Kreach
Kausi oli ihan ok. Toki Button mestaruuden ansaitsi, mutta alkukausihan sen ratkaisi. Ei oikein kiinnostanut enää Abu Dhabin kisaa seuratakaan.

Ratoihin toivoisin eniten muutoksia (no, ne nyt on jo julkaistu ensikaudelle, joten mitäpä enään... mutta jos kuitenkin). Pois hiivatin katuradat. Monaco voisi olla ainoa. Oma ehdotukseni:

Australia, Malesia, Kiina, Bahrain, Monaco, Turkki, Belgia, Italia, Suzuka, Brasilia, Abu Dhabi, Iso-Britannia

Poistuneet: (vähän ohituspaikkoja, muuten tylsä ja tavanomainen rata): Espanja Barcelona, Saksa Nürburgring, Unkari, (Katuradat, vähän ohituspaikkoja, äärimmäisen pitkästyttävät kisat): Espanja Valencia, Singapore

5 poistunutta rataa - tilalle tulevat:

Espanjan "permanente de Jerez" - Mukavan kimurantti, suoria, jonka jälkeen pitkiä loivia kaarteita (ulosajoja, pitkäksi menneitä mutkia) => hyviä ohituspaikkoja.
Kyalami, Etelä-Afrikka Nopeita mutkia => vaikeaa..
Hollanti, samoja perusteluja.
Etelä-Korean uusi F1 -rata
Donington (Iso-Britannia) Valencian tilalle "Euroopan" kisaksi.

Ratakalenteri voisi olla seuraava:

Australia, Malesia, Hollanti, Turkki, Monaco, Donington, Suzuka, Espanja ("permente de jerez"), Bahrain, Etelä-Afrikka, Italia, Abu Dhabi, Belgia, Kiina Etelä-Korea, Iso-Britannia, Brasilia.
hjhh
Jotain kertoo kaudesta se, että se jää monelle mieleen negatiivisista, eikä positiivisista asioista. Hamiltonin valehtelujupakka, FIA vs. FOTA, tupladiffuusori säätö, FIAn puheenjohtajan valinnan äänestyskäytäntö ja Todtille voiton pelaaminen.
Mahtuihan kauteen paljon positiivista, mutta ne oikeastaan jäivät noiden asioiden varjoon.

FIAn lista sen antamille luokituksille radoista löytyy muuten täältä: http://www.fpak.pt/homologacoes/2009/LI ... %20FIA.pdf
Käsittääkseni grade 1 radat ovat ykkösille sopivia ja mielestäni nuo missä on 2+IT on taas testaukseen mahdollisia.
Salwer1st/
Kyl DRS on hieno keksintö. Tehnyt kaikista alkukauden kisoista aivan mahtavia ja mukaansatempaavia. Toistaiseksi paras on ollut Kiina.
Valitettavasti mestaruustaistosta on tulossa aika tylsä, Vettel taitaa viedä tsämppionin ja monta kisaa ennen Abu Dhabia (tai Bahrainia).
djlordi
Joo Di Resta ajanut hyvin kolme ensimmäistä kisaa. Sutililla ollut puolestaan vähän huonoakin onnea, niin ei ole oikein kunnolla pystynyt heitä vertailemaan. Kiinan GP oli kyllä varsin viihdyttävä, vain (pakollinen) sade jäi puuttumaan.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14