Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Kirjoittaja

Aihe: Moottoriurheilu

(210 viestiä)
wierii2
Selvä. Kyllähän sinnekkin niitä varmaan kohta ilmestyy...
hjhh
http://images.formula.hu/galeria/27774mc091.jpg[/img]

Yhdellä sanalla: Mursu.
Salwer1st/
Jep. On tuo uusi McLada aika mursu. Ei voi muuta sanoa. Ehdottomasti rumin tähän mennessä julkaistuista autoista (Terveisä vaan Larenin tehtaalle!). Ja tuorein uutinen F1-maailmalla on nyt, että perjantaimoottorit poistuivat ensi kaudelle. Lisää varmaan jännitystä aika lailla, kun koko kaudella on käytössä yhteensä 8 moottoria, ja tuohon kahdeksaan siis sisältyvät vapaat harjoitukset, aika-ajot ja kilpailut. Aikas kova pala purtavaksi vähän heikommille moottoreille tuo uusin FIA:n oivallus.

Ja rallista vielä sen verran, että siellä ei juurikaan ole mitään Subarun ja Zuzukin vetäytymisen jälkeen tapahtunut.
jojo3
Kawasakikin on vetäytynyt MotoGP:stä. Vanha uutinen, en ole muistanut siitä mainita. Pari viikkoa sitten ilmoittivat.

Eli nyt on 4 japanilaistallia jättänyt moottoriurheilun. Honda, Kawasaki, Subaru ja Suzuki.
wierii2
Tuo Mclada on suuri mursu. Ei kaunis, vaan ruma. Ei oikeastaan mitään hienoa. Ja nythän kun Whitmarsh on Tallipäälikkö niin voipi olla, että tulokset tippuvat.
Salwer1st/
Renault editteli eilen uuden värityksen saaneen uuden autonsa
http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.s ... /01/781916[/img]

Edit: Myös Williamsin ajokki esiteltiin, mutta en saa siitäkään kuvaa tänne.
wierii2
Minulla ei ainakaan tuo Rellun kuva näy. Voisitko laittaa linkin?
wierii2
Nostellaanpas tätäkin, ettei ihan unholaan vaivu... ;) Mitäs mieltä olette Hamiltonin (vaikkei oikeasti hänen lahja se ollutkaan) lahjasta tyttöystävälleen?
hjhh
Lainaus käyttäjältä: wierii2Mitäs mieltä olette Hamiltonin (vaikkei oikeasti hänen lahja se ollutkaan) lahjasta tyttöystävälleen?
Se ei kyllä liity oikeestaan mitenkään moottoriurheiluun. Lahja ei ollut lewisiltä, joten mitä mieltä tosta voi olla?
wierii2
Lainaus käyttäjältä: hjhhLainaus käyttäjältä: wierii2Mitäs mieltä olette Hamiltonin (vaikkei oikeasti hänen lahja se ollutkaan) lahjasta tyttöystävälleen?
Se ei kyllä liity oikeestaan mitenkään moottoriurheiluun. Lahja ei ollut lewisiltä, joten mitä mieltä tosta voi olla?
No, totta tuokin on. Mutta kuitenkin "tempauksen" takana oli F1 kuljettaja. Eli periaatteessa taas tapus liittyy moottoriurheiluun, toisaaalta taas ei. Eikös F1 kausi ala lähiaikoina (ensi kuussa?).
Akuhullu97
Lainaus:Eikös F1 kausi ala lähiaikoina (ensi kuussa?).
Tässä kilpailut ja ajat.

29.3 Australia
5.4 Malesia
19.4 Kiina
26.4 Bahrain
10.5 Espanja
24.5 Monaco
7.6 Turkki
21.6 Iso-Britannia
12.7 Saksa
26.7 Unkari
23.8 Eurooppa (Valencia)
30.8 Belgia
13.9 Italia
27.9 Singapore
4.10 Japani
18.10 Brazilia
1.11 Abu Dhabi

Tuo Monacon rata varsinkin on aika mahtava...
hjhh
Spa on mahtavin ja Valencia huonoin.
Monaco on legenda, vaikea ohittaa, mutta kun kaiteet on tosi lähellä niin yleensä ihan mielenkiintoinen kisa. Tämä Räikkösen ohitus Webberistä on mielestäni yksi hienoimmista ohituksista Monacossa.
Salwer1st/
Salwerin Formulakolumni

Ferrarin Kimi Räikkönen on tänäkin vuonna yksi suurimmista mestaruussuosikeista. Erityisesti alkutalven testeissä Ferrain lentävä suomalainen oli suvereeni. Nyttemmin muuta ovat tulleet hiukan lähemmäksi. Brawn GP on ainoa uusi talli kaudella 2009. Entinen Honda- ja Ferrarijehu Ross Brown osti ykkösistä vetäytyneen Hondan. Kuljettajiksi palkattiin edelliskauden Honda-kuskit Jenson Button ja Rubens Barrichello. Bruno Senna, jolle povailtiin paikkaa ex-Hondalle siirtynee odottamaan F1-pestiä odottamaan DTM-sarjaan. Brawn GP:n vauhti on ollut todella vakuuttavaa. Talli on kellottanut kärkiaikoja yksi toisensa jälkeen. Mercedesin koneet tuntuvat sopivaan Hondan pohjaan. Alun perin Brawn GP:n moottorivalmistajaksi piti tulla Ferrari, johtuen Brawnin siteistä Ferrariin. Ferrarin kone ei kuitenkaan sopinut Hondan pohjaratkaisuun ja Brawn päätyi Mercedesiin. Brawn GP on siis ollut Barcelonan viime teisteissä varsin ylivoimainen. Taakse ovat jääneet niin McLarenit kuin Ferraritkin. Ross Brawnin mukaan Brawn GP:n hyvät vedot eivät tulleet vähäisen bensamäärän johdosta, vaan tankki oli liki täynnä. Juuri tällaisia yllätyksiä ykköset kaipasivatkin. Yltääkö Brawn GP kärkeen, sitä ei kukaan tiedä, mutta näillä näkyvin ainakinvarsin lähelle. Rubens Barrichello ja Jenson Button ovat sen tason kuljettajia, että jos he saavat allensa kunnon auton, pystyvät he voittoihin. Flavio Briatore kuitenkin epäilee Brawn GP:n yllätystä pelkäksi mainostempuksi. - Jos autossa ei ole sponsorilogoja, niin siinä tapauksessa tänne tullaan tekemään mahtavia aikoja. Muussa tapauksessa keskitytään auton valmistelemiseen, Briatore totesi Barcelonan testeissä La Gazzetta dello Sport -lehdelle.

McLaren on ollut vaisu viime testeissä. Sen mikä mättää luulisi niinkin ison tallin kuin McLaren, löytävän hetkessä. Ainakaan alkukisoihin sitä vikaa ei saada korjattua, joten en liioin ihmettelisi McLarenin vaisuutta ensimmäisissä kisoissa. On tietysti mahdollista, että McLaren peittelee vauhtiaan, mutta sitä en usko. Uskottiinhan 2005:kin, että Ferrari peittelee vauhtiaan, mutta todellisuudessa tallilla oli pahoja vaikeuksia.
Sen ihmeellisempää ei taida ykkösmaailmassa olla viime aikoina tapahtunut, eiköhän tuossa kuitenkin ole hiukan luettavaa ;).

-Salwer
Bomber
Tiedätkös sinä mikä kolmuni on?

Se on artikkeli, joka sisältää vahvoja mielipiteitä ja kannanottoja. Sinä lähinnä luettelit mitä kukin talli tai ajaja on tehnyt.
Enemmänkin siis ns. uutinen kuin kolumni. Mutta ok tuokin.
hjhh
Missä testeissä Kimi oli suvereeni? Bahrainissa?

Brawn on vetänyt nyt kovia aikoja, mutta kaikenlaista on epäilty esimerkiksi, että auto olisi alipainoinen. Höyryillä varmaan ajettu noi parhaat ajat, mutta varmasti hyvä auto niillä on kasassa. Varsinkin kun ottaa huomioon testien vähäisyyden.

Mäkki tosiaan ollut vaisu varsinkin nyt Jerezin ja Barcelonan teisteissä. Ongelmia siellä on se on varmaa, mutta tilanne voi jo Austraaliassa olla toinen, tosin en usko, että McLaren(Hamilton)siellä voittaisi. Mua ei haittaa jos Mäkki rämpii koko kauden. Heikki kun jo ennen kauden alkua kakkoskuski ja Hamiltonin haluaisin nähdä rämpimässä pisteiden ulkopuolella. :) Kaikki muut sarjan parhaat kuljettajathan sen ovat jo kokeneet.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14