Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Kirjoittaja

Aihe: Moottoriurheilu

(210 viestiä)
wierii2
Viikon päästä F1-karavaani matkaa Kiinaan. Odotuksia sieltä? Milloinkas Salwer tekee taas Formulakolummin?
Imfromfinland08
Lainaus käyttäjältä: wierii2Viikon päästä F1-karavaani matkaa Kiinaan. Odotuksia sieltä? Milloinkas Salwer tekee taas Formulakolummin?
Kiinaan? Eikös ne nyt ole menossa Englantiin?
Pullasorsa
Niin. Eikös Kiinassa käyty jo GP?
Salwer1st/
Silverstoneen ollaan viikon päästä kyllä menossa.

Brawn GP on varmasti vahva, voittaa kisan. Red Bull haastaa, mutta jää Brawni(e)n taakse. Ferrari on kolmanneksi nopein talli, ja Toyota ja Williams hengittävät niskaan. Renault ja BMW taistelevat keskenään ja McLaren, Toro Rosso ja Force India valloittavat häntäpään.

Kolumneja ehkä joskus. ;D

Ps. Olen Mika Kalliolle kaukaista sukua.
wierii2
Ainiin, Kiinassahan käytiin jo. Jonkin sortin muistikatkos. Oma veikkaukseni on se, että Ferrari haastaa Red Bullin tosissaan nyt. Voi olla, että nousee jopa taisteluun 1-3. sijoista.

P.s. Ohhoh, Salwer!
Mac Ducky
Kalliolla meni eilinen kisa ihan hyvin. Yhdeksäs oli, eli nousi yhden sijan.

Formuloissa mestaruuden vie kyllä Button. Vettel jää hopealle ja Barrichello nappaa pronssia. Mutta onhan kautta vielä jäljellä yli puolet, joten en vielä mitään takaa... 8-) Ferrarinkin kone saattaa päästä vauhtiin, nyt loppukaudesta, kuten se on todettu monia kertoja.

Juu, Kiinan GP on jo kisattu. Punaisen härän Sebastian Vettel, vei silloin voiton.

Ps. Itse olen taas Mika Häkkiselle kaukaista sukua. :)
Imfromfinland08
Kimi Räikkönen on asunut lapsena täällä Espoossa, ties vaikka olisin kaukaista sukua sille. :D
jojo3
Jooh yllättävän hyvän kisan ajoi Kallio eilen. Mutta kyllä Rossi näytti sillä viimeisen mutkan ohituksellaan että kuka on sarjan taitavin ajaja.

Eipä tuosta Buttonin F1-mestaruudesta suurta epäselvyyttä ole. Kun alla on sarjan paras auto ja kuljettajakin on ihan suhtkoht hyvä niin hyvää tulee. Ross Brawn on kyllä ihme kaveri, kun hän oli Ferrarin teknisenä johtajana niin siellä oli paras auto ja mestaruuksia tuli, nyt näyttää olevan vähän sama tilanne Brawn GP:ssä (no mestaruuksista paha puhua vielä).
hjhh
Buttonin mestaruus alkaa olla aika varma. Kertoo paljon auton ylivoimaisuudesta, kun senkin tasoinen kuski, kun Button pystyy ajamaan mestaruuteen.
Jos Barrichello saisi oikeesti haastaa Buttonia, tai jos muitten autot olisi edes lähellä Brawnin tasoa, niin Button olisi helisemässä. Buttonhan on tunnetusti ohitustilanteissa varsin pehmonen(sitä tosin ei olla tällä kaudella päästy näkemään, koska Button pääse autollaan heti lähdöstä karkuun).

Ross Brawn on kyllä aika velho. Ferrarilla mestaruuksia satoi, ja Benettonillakin pääsi mestaruuksien makuun ennen siirtoa Ferrarille. Tän vuoden auton hyvyys on kuitenkin aika pitkälti Hondan ansiota. Autoa kehitettiin jo koko viime kesä. Mutta kun Honda vetäytyi, niin Brawn tiesi auton tason, tuli ja osti tallin halvalla. Auto lähes ilman testejä kisoihin ja voittoja tulee ja taktiikat pelaa niinkuin Ferrarilla muinoin.
Imfromfinland08
Ohhoh! Äsken kävin katsomassa MTV3.fi-sivuston formulauutiset ja siellä oli uutinen jossa luki näin:

"F1-tallien yhdistys FOTA on perustamassa uutta formulasarjaa kahdeksan nykyisen tallin voimin. FOTA tiedotti asiasta varhain perjantaiaamuna.

Uutta kilpasarjaa ovat perustamassa FOTA:n jäsenet Ferrari, McLaren, Renault, BMW, Sauber, Toyota, Brawn, Red Bull ja Toro Rosso. Ratkaisun taustalla on pitkään jatkunut tallien ja Kansainvälisen autoliitto FIA:n välinen riita F1-sarjan tulevaisuuden säännöistä.

- Näille talleille ei ole annettu muuta mahdollisuutta kuin ruveta järjestelemään uutta mestaruussarjaa, joka kunnioittaa sen osanottajien ja yhteistyökumppanien arvoja, FOTA totesi tiedotteessaan.

FIA oli antanut sääntöuudistusta vastaan kapinoiville talleille perjantaihin asti aikaa muuttaa ilmoittautumisensa ensi kauden F1-sarjaan ehdottomaksi. Tähän tallit eivät kuitenkaan suostuneet.

FOTA:n edustajat päättivät ensi vuonna starttaavasta sarjasta Renault-tallin Britanniassa sijaitsevassa Enstonen päämajassa.

- Uudessa sarjassa tulee olemaan läpinäkyvä hallinto, yhteneväiset säännöt, avoimmuus uusia talleja kohtaan sekä fanien mielipiteen kunnioitus, mukaanlukien halvemmat pääsylipputulot maailmanlaajuisesti, FOTA perusteli
."

Melkonen juttu.
Hiidenkirnu
Itsekkin kävin tuon uutisen lukemassa. Aikamoinen pommi. Kuoleekohan nyt F1?
kirja
YLE tiesi sen aikaisemmin.

Mielestäni tuo on viimeinen varoitus FIA:lle. Ei vielä ole varmaa se uusi sarja.

~kirja
Salwer1st/
Olen samaa mieltä Kirjan kanssa.

FOTA yrittää saada ns. "kaksoissarjan" pois ensi kauden säännöistä ja FIA haluaa pitää sen. FOTA yrittää nyt kiristää FIA:a. Jos tämä ei auta, voi uusi sarja toteutua.

F1:sten maine kärsii kyllä kovan kolauksen, jos uusi sarja toteutuu. Onko F1 mitään, jos vain Williams, Force India, USF1, Manot ja Campos ovat mukana? Ei. Onko F1 mitään, jos vain BMW-Sauber, Brawn, Ferrari, McLaren, Red Bull, Renault, Toro Rosso ja Toyota ovat mukana? Tuskin. Sopuun siis pitää päästä, muuten ei tule mitään.
djlordi
Lainaus käyttäjältä: kirjaYLE tiesi sen aikaisemmin.

Mielestäni tuo on viimeinen varoitus FIA:lle. Ei vielä ole varmaa se uusi sarja.

~kirja

Itse uskon, että uusi sarja tulee. Tuskin tulee enää mitään sopua niille. Mosley ja Äcclöstone ei kerran halunneet sopua, niin nyt tulee uusi sarja.
Yle tosiaan tiesi tuosta paljon ennemmin, kuin MTV3.
hjhh
Kumpikaan osapuoli tässä ei halua sopua. Tallithan on uhanneet tällä vuosien varrella jo useasti.
Syy miksi F1 tulee hajoamaan käsiin on tasan kahden vanhuksen syytä. FOTA näytti nyt, ettei se siedä kaikkea mitä papat keksii. :)
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14