Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Kirjoittaja

Aihe: Offtopic-topic III

(643 viestiä)
Mattiii
Lainaus käyttäjältä: WondyJee, jo yksi osallistuja!:D Olisihan se piirustuskisa kiva heittää käyntiin, mutta voisinko mitenkään nakittaa jotakuta muuta siihen..? En keksisi millään taas aihetta, tällä mielikuvituksella ei paljon juhlita.:/
Heh, täällä olisi mahdollisesti yksi osallistuja lisää, vaikka taitojani epäilen. Olisipahan yksi hyvä syy aloittaa piirtäminen, kun tuli tuolle Vaarille luvattua yhtä jos toista. :D Motivaatiota se ainakin lisäisi, jos olisi valmis aihe, mistä tehdä. Ja onhan näitä osallistujaehdokkaita jo ilmestynyt aika paljon, joten pystyyn vain. Eihän sen aiheen tartte olla mitenkään ihmeellinen.
_wonderlust_
Lainaus käyttäjältä: ViiruVappu tuli ja meni, pari munkkia tuli ahmittua, mutta simat menivät hetkessä parempiin suihin, joten jouduin tyytymään persikanmakuiseen "shamppanjaan", eli lasten kuplajuomaan.
Montakohan munkkia tuhosin.. Viisi? Sipsien, Cokiksen, karkkien jne. määriä ei mainita. Tuollaista lastensamppanjaa en olekaan koskaan maistanut, mutta veikkaan sen olleen parempaa kuin muuan yltiökuivan kuohuviinin.-_-' Lasinjämät yritin saada siedettävämmän makuiseksi sekoittamalla joukkoon simaa, mutta ei se silti miksikään suosikkijuomakseni siitä muuttunut. Olenpas hyvä näiden alkomahoolien suhteen.:'D

Lainaus:Vappuväriäkin tuli suihkautettua hiuksiin, ja olin onnellisesti pinkkipää puolentoista vuorokauden ajan. Hiukan kaihomielin jouduin hinkkaamaan värin pois, mutta toisaalta (muun muassa) musikaalin ohjaaja antoi ymmärtää että sävy saa luvan kaikota kokonaan ennen ensi-iltaa... Väritököttihän ei pelkällä vesipesulla suostunut lähtemään vaikka käyttöohje lupailikin muuta, ensi vuonna taidan vaihtaa helppokäyttöisempään ja -poistoisempaan peruukkiin.
Joskus itsekin niillä leikkineenä ymmärrän hyvin tilanteen.. Mulla oli silloin kyllä lyhyempi fleda kuin nyt, mutta pitkä silti, ja värjäsin sen kirkkaanpunaisella ja mustalla, kun yksi purkki ei tietenkään edes riittänyt. Vaikka niillä ei saakaan maailman hehkeintä värjäystulosta aikaan, oli silti sääli palata ankeaan maantienkuralätäkkötylsään. Tosin se paluu hieman viivästyi, varsinkin punaisen saaminen veke latvoista edellytti hieman luovuutta. Peruukki olisi siisti, mutta mihin piilottaa 90 cm pituinen nippu hiusta? Jaa-a.

Lainaus käyttäjältä: wierii2Täällä Läntisessä Hesassa ainakin on 15v., ja samoin lentokentällä.
Asunkin jossain itähelsinkiläisessä ghetossa..:P Tai vähän sinne päin. Itiksessä jossain Citymarketissa (tai mikä se ruokakauppa olikaan) ainakin viime käynnillä oli K-18, samoin muistaakseni S-marketissa.

Lainaus käyttäjältä: MattiiiHeh, täällä olisi mahdollisesti yksi osallistuja lisää, vaikka taitojani epäilen. Olisipahan yksi hyvä syy aloittaa piirtäminen, kun tuli tuolle Vaarille luvattua yhtä jos toista. :D Motivaatiota se ainakin lisäisi, jos olisi valmis aihe, mistä tehdä. Ja onhan näitä osallistujaehdokkaita jo ilmestynyt aika paljon, joten pystyyn vain. Eihän sen aiheen tartte olla mitenkään ihmeellinen.
Hei jee, kai se on pakko sitten tosiaan pistää kisaa pystyyn, kun on osallistujiakin. Sua meinasinkin jo patistella piirtämään, satuin nääs huomaamaan, että vähän lupailit ja taas peruit piirustusharrastuksen elvyyttämistä, joten lupaatkin sitten osallistua.:P

Jos saan aivotoimintaa jotenkin heräteltyä, voisin perjantaina/tulevana viikonloppuna polkaista kisaa käyntiin. Teroittakaahan jo kyniä.
Vaari
Vappua on siis vietelty yhdessä jos toisessakin taloudessa... Ei yhtään potuta tänäkään yönä, minulla ei vappuvapaata ollut. Sen sijaan sain miltei puukosta useaankiin otteeseen aamuyön juhlijoilta, miksi lehti ilmestyi vuoden ainoana palkallisena vapaapäivänä? Ei mitään ylimääräisiä korvauksia, pelkkä peruspalkka joka sekin meni vaihteeksi bensoihin jotta riittäisi taas seuraavalle yölle. Älkää ihmiset ikinä eksykö lehdenjakajan duuniin, se aamun Etlari taikka Hesari on jonkun hengen pantilla toimitettu. :'D Vaikka lukisitte Hufvudstadsbladetia, yllättävän harvalle sitä muuten menee...
Mac Ducky
Lainaus käyttäjältä: wierii2Mullakin tänä vuonna kortin osto edessä. Pitääkö ajokokeeseen mentäessä olla jo täyttänyt 15 vaiko riittääkö se, että täyttää 15 samana vuonna? Pitää olla täyttänyt. Ja mopokortin hinta on noin 80 euroa, kun mukaan lasketaan kaikki kulut. Mopon ostan joskus kesä/heinäkuussa, jos löytyisi joku hyvä mopedi. Kiinalaisiin leluihin en kajoa pitkällä tikullakaan, eiköhän sen pitäisi olla joku laatuvehje.
Karhula
Olenkohan koko Ankkiksen ainoa, jota ei kyllä yhtään mitkään mopot tai muut kiinnosta?
Toke
Lainaus käyttäjältä: KarhulaOlenkohan koko Ankkiksen ainoa, jota ei kyllä yhtään mitkään mopot tai muut kiinnosta?
Et. Minulla ei mopoa tai mopokorttia ole, en hankkinut niitä silloin 15-vuotiaana, eikä enää olisi mitään järkeä lähteä hankkimaankaan. Vuoden päästä saan ajaa jo reilusti autolla. Hyvin olen pärjännyt nämä kolme vuotta ilman mopoa, vaikka suurin osa kavereista (eivät kuitenkaan kaikki) sellaiset hankkivatkin. Minusta mopo on kohtuullisen turha vekotin. Pyörällä pääsee yhtä hyvin. ;)

Kuinka moni mopoilijoista muuten aikoo sitten hankkia 16-vuotiaana kevarin?
Hiidenkirnu
Ette ole kaksinkaan ainoita joita mopot ei kiinnosta. Itsehän ajalisin mopolla, kun 15 tuli täyteen helmikuussa, mutta eipä kiinnosta mopoilu, joten jää korttikin ajamatta. Kaksoisveli hankki kortin ja monet muutkin kavereista, mutta mopoilu ei ole mun juttu. Pärjää hyvin pyörälläkin ja säästyyhän ilman mopoakin hyvät rahat tulevaa opiskelua ja autoa varten ;).
Aku Vankka
Älkääkä luulko että te kolme olisitte sitten ainoat.

Enpä ole minäkään koskaan ollut mitenkään kiinnostunut mopoista, enkä aio mopokorttiakaan koskaan hankkia. Meidänkin luokalta vain kaksi on aikonut hankkia mopokortin (toinen saa ensi viikolla, toinen ei ole täyttänyt vielä 15), mutta tosin moni ei ole vielä edes täyttänyt sitä viittätoista vuotta ja monet ovat vielä harkitsemivaiheessa, joten saa nähdä. Minä en kuitenkaan sellaista aio koskaan hommata.
Mac Ducky
Lainaus käyttäjältä: Hiidenkirnusäästyyhän ilman mopoakin hyvät rahat tulevaa opiskelua ja autoa varten ;). Kyllähän sen saa helposti myytyä eteenpäin, ellei kyseessä ole joku romukasa.

Lainaus käyttäjältä: TokeKuinka moni mopoilijoista muuten aikoo sitten hankkia 16-vuotiaana kevarin? En aio hankkia, mielummin ajelen mopolla sen pari vuotta ja sitten hommaan auton.
Hiidenkirnu
Lainaus:Kyllähän sen saa helposti myytyä eteenpäin, ellei kyseessä ole joku romukasa.
Saa toki myytyä eteenpäin, mutta usein se mopo kolhiintuu jne, joten arvo laskee. Muutenkin jos ajat sillä paljon ei siitä saa paljon mitään enään takaisin, kun mittarilukema osoittaa hirveitä lukemia. Jokaisella ajelu kerralla menetät rahaa, joten minä en nää siinä ideaa ajella joka päivä mopolla kun hyvin voisi odottaa muutaman vuoden auton hankkimiseen ja ajaa pyörällä tai kysyä kyytiä tarpeellisiin matkoihin.

Meitä on siis neljä ainakin jotka eivät aio hankkia korttia saatikka sitten mopoa? Joten Karhis ei ole tämän asian kanssa yksin edes Ankiksessa ; ).

Mutta eilen oli Akuhullun syntymäpäivä, joten onnea hänelle. Myös Iffen ja Frodon synttärit alkavat olla lähellä...

Tänään melko rauhallinen päivä taas koulussa, kun yksi pahimmista häiritsijöistä oli kotona kipeänä. Sää on ollut melko masentava kun on tullut vettä ja lunta koko päivän. Huomenna alkaisi ulkoliikuntakin ja vettähän se on huomiseksikin luvannut : P.
Vaari
Lainaus käyttäjältä: HiidenkirnuSaa toki myytyä eteenpäin, mutta usein se mopo kolhiintuu jne, joten arvo laskee. Muutenkin jos ajat sillä paljon ei siitä saa paljon mitään enään takaisin, kun mittarilukema osoittaa hirveitä lukemia. Jokaisella ajelu kerralla menetät rahaa, joten minä en nää siinä ideaa ajella joka päivä mopolla kun hyvin voisi odottaa muutaman vuoden auton hankkimiseen ja ajaa pyörällä tai kysyä kyytiä tarpeellisiin matkoihin.Höm, pakkoko sitä moppea sitten on kolhia? :D Tai ajaa tuhansia kilometrejä? Luulen ettei mopolla ihan vuodessa parissa täyty kuin tuhat jos sitäkään pelkistä koulumatkoista ja viisiiteistä kavereille, sellainen ei ole pitkänmatkankulkine. Kokemusta löytyy, omani mittarilukema on hikee kaksi tonnia ja ikää jo seitsemän vuotta... ;)
Entä luuletteko sitten auton pitämisen olevan halpaa lystiä kun sitä kerran mieluummin odottelette? Lasketaanpas: Mopon vuotuinen liikennevakuutus about 100 euroa, polttoainekulut 3-5 euroa per 100 kilometriä. Siinäpä se jos huoltoja ei huomioida. Auton vuotuinen liikennevakuutus 500-1000 euroa (merkki ja mallikohtainen, esim. tyypillisillä teinibemareilla erittäin korkea), polttoainekulut 1,6-litraisella bensalla vähintään 6 euroa satasella, meikäläisen 2,0-litraisella hieman yli 8 euroa samalla matkalla. Lisäksi vahinko- ja varkausvakuutukset sekä kasko muutaman satasen lisää vuodessa. Diesel menee vähemmällä, 2,0-litrainen turbo noin 5 litraa sataselle, mutta vuotuinen käyttövoimavero on melkoinen. Vanhasta Astrastani maksoin liki 700 vuodessa... *____* MUTTA, jos pappa betalar niin mikäs siinä sitten, paitsi että miksei mopoa jos sekin hoituisi yhtä lailla isileasingilla? ;D
Loppujen lopuksi ajelisin siis vieläkin mopolla jollen tarvitsisi autoa työssäni, niin paljon halvempi, huolettomampi ja ennen kaikkea vapaampi kulkine se on. Autolla en tunne mitään ajamisen fiilistä, mutta mopolla tilanne on täysin toinen. Kysykää vaikka motoristeilta mikä tekee kaksipyöräisestä nautinnollisen, itse en osaa selittää, se on vain kokeiltava ja todettava. :)
Toke
Lainaus käyttäjältä: VaariHöm, pakkoko sitä moppea sitten on kolhia? :D Tai ajaa tuhansia kilometrejä? Luulen ettei mopolla ihan vuodessa parissa täyty kuin tuhat jos sitäkään pelkistä koulumatkoista ja viisiiteistä kavereille, sellainen ei ole pitkänmatkankulkine. Kokemusta löytyy, omani mittarilukema on hikee kaksi tonnia ja ikää jo seitsemän vuotta... ;) Milloin ajoit viimeksi? Tuo ajomääräkin riippuu täysin kuljettajasta. Veljeni sai skootterin viime heinäkuussa ja on jo nyt ajanut muistaakseni noin parituhatta kilometriä.

Lainaus käyttäjältä: VaariEntä luuletteko sitten auton pitämisen olevan halpaa lystiä kun sitä kerran mieluummin odottelette?Mopoa ja autoa on ihan turha edes verrata toisiinsa. ^-^

Niin ja tuosta eteenpäin myynnistä... Jos ostat uuden (tai käytetyn) mopon tai auton ja myyt sen vaikka parin vuoden kuluttua pois, niin et tietenkään voi saada siitä takaisin samaa hintaa, millä sen myit. Ihan sama onko sitä kolhittu tai jotain... Ehkä jotain erityistapauksia toisin päin saattaa olla, mutta enpä ole sellaisiin tarkemmin tutustunut...
Vaari
Lainaus käyttäjältä: TokeMilloin ajoit viimeksi? Tuo ajomääräkin riippuu täysin kuljettajasta. Veljeni sai skootterin viime heinäkuussa ja on jo nyt ajanut muistaakseni noin parituhatta kilometriä.Joka kesä on matkoja tehty, eikä aina ihan lyhyitäkään. Fiilispohjainen ajokkihan tuo on, kaupassa joutuu tämän kokoisen talouden käymään autolla. Ja talvellahan tuolla ei luonnollisesti ajella, skopa on kesäavokas. Kaveri sai vuodessa täyteen 6 000 kilometriä samanmoisella, vaihteleehan tuo tosiaan, mutta kuten sanoin ei ole pakko ajaa paljon. Koulumatkat taittuivat mukavasti aikanaan, ja nykyisin huvikäytössä.

Lainaus käyttäjältä: SamaMopoa ja autoa on ihan turha edes verrata toisiinsa. ^-^Ei voi sitten polkupyörääkään verrata mopoon. Mutta miksei? Auto sekä mopo ovat sentään moottoriajoneuvoja kumpikin, ja vertasin niitä kulkuneuvoina, joita ne ovat vai eivätkö sinun mielestäsi sitten?

Lainaus käyttäjältä: EdellinenNiin ja tuosta eteenpäin myynnistä... Jos ostat uuden (tai käytetyn) mopon tai auton ja myyt sen vaikka parin vuoden kuluttua pois, niin et tietenkään voi saada siitä takaisin samaa hintaa, millä sen myit. Ihan sama onko sitä kolhittu tai jotain... Ehkä jotain erityistapauksia toisin päin saattaa olla, mutta enpä ole sellaisiin tarkemmin tutustunut...Moposta saa suhteessa paremman hinnan kuin autosta lähes poikkeuksetta. Kunto ja ajomäärä ovat suuria kriteereitä, mopossa on pieni kone eikä se kestää montaa kymmentätuhatta kilsaa. Autossa ei ole niin justiinsa, mutta kori on peltiä ja ruostuu auttamatta ajan myötä. Myös kriittisiä osia on huomattavasti enempi sekä ne ovat usein piilossa katseelta, joten auto on aina riskihankinta käytettynä. Pitää käydä tarkkaan läpi koko alusta sekä kori sisätiloja myöten, ja koeajolla ei nössöillä. Auto on tehty alunperin ajettavaksi, kestämään paljon enemmän kuin sitä koskaan tullaan käyttämään, joten jos esimerkiksi jarrut häipyvät jo parin pohjaanpolkaisun jälkeen satasesta, tingitään rajusti tai jätetään homma siihen. Mopo on huomattavasti helpompi käydä läpi, ja koeajo on yhtä yksinkertainen kuin polkupyörälläkin.
Toke
Lainaus käyttäjältä: VaariEi voi sitten polkupyörääkään verrata mopoon. Mutta miksei? Auto sekä mopo ovat sentään moottoriajoneuvoja kumpikin, ja vertasin niitä kulkuneuvoina, joita ne ovat vai eivätkö sinun mielestäsi sitten? Taisin mainita hieman epäselvästi, tarkoitin, että tuota auton ja mopon välistä rahoituspuolta (josta kyllä itsekin pääasiassa puhuit) on aika turha verrata toisiinsa. Kyllähän se nyt on selvää, että auto kustantaa melkoisesti mopoa enemmän. Polkupyörä puolestaan on ilmainen sekä mopoon että autoon verrattuna. Hmm... minä muuna kuin kulkuneuvoina voi verrata autoa ja mopoa toisiinsa?

Ja kyllä! Auto ja mopo ovat mielestäni kulkuneuvoja.
wierii2
En hanki mopoa, vain kortin. Se on kätevä henkkari, jota tarvitsee sitten pelatessa. ;) Ei mua mopot suuremmin kiinnosta, vaikka tottakai sellaisenkin voisi hankkia...
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43