Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Kirjoittaja

Aihe: Offtopic-topic III

(643 viestiä)
Vaari
Lainaus käyttäjältä: Rohvessoritason tietäjäMuuten olikos Vaari sullakin tänään pääsykoe ja mihinkäs sitten hait, kun muistelen, että silloin joskus puhuit hakevasi uudelleen? Mullakin oli tänään pääsykoe tekniikan ja liikenteen alalle, jes. Paljon helpompi koe oli kuin esim. ylioppilaskokeet.Yleiset aineet juu tänään, huomenna sitten mediatekniikan erikoiskokeet. Toisin sanoen piirrän taas vuoden kiintiöni saman päivän sisään, kahdeksassa tunnissa kolme näytetyötä eri kategorioista. Viime vuonna testattiin luovuus, elävän mallin kopiointitaidot sekä kirjallisesti selitetyn tilanteen hahmottaminen kuvallisesti paperille. Löysin muuten yhden viimevuotisista tehtävälappusistani, ja mielikuvitustesti kuului seuraavasti:

"Kaunotar ja hirviö on tuttu klassinen teema, joka esiintyy monissa tarinoissa ja saduissa. Sen pohjalta on tehty myös oopperoita, näytelmiä ja elokuvia. Tehtävänäsi on nyt luoda hirviöhahmo, joka sopii käytettäväksi oman aikamme tulkintana tästä olennosta vaikkapa kirjankuvituksessa. Kuvassa voi näkyä myös hahmon elinympäristöä.

Piirustus laaditaan värillisenä A3-paperiarkille. Arkin oikeaan alakulmaan kuvapuolelle tekstataan tekijän nimi ja syntymäaika jäkätijäkäti..."

Lienee aika lailla valmiiksi selvää että mietin ensimmäisen puoliskon ajasta mitä ylipäänsä tekisin. :D Ei ole helppo lähteä tuosta vain toteuttamaan näin vapaata aihetta.

Lainaus käyttäjältä: Sama seppäMieleeni on sadellut jos jonkinmoista ideaa, mitä haluaisin toteuttaa ja mahdollisimman pian, mutta eipä onnistu, ainakaan tänä kesänä.Sama, nyt päälimmäisenä Vectran kesäkuntoon laitto, mutta aikaa ei ole. Pitäisi helmat hioa ja maalata uusiksi, näyttäisi huomattavasti nätimmältä valkoisena ruskean sijaan. Pitäisi se tuulilasi vaihtaa, nyt ei näe yhtikäs mittään kun aurinko vähänkään liian matalalta paistattelee. Ilmastointilaitteeseen pitäisi saada kylmäainetta ja muutenkin huolto suorittaa. 17-tuumaiset DTM-kiekot olisi vaan kaksi renkasta uupuu, sellaisetkin kun jostain löytäisi loppujen ympärille. Aika vaan ei riitä, vaikka rahaa olen viimein saanut säästettyä tarpeeksi. Put different, en ole ostellut mitään polttoaineiden lisäksi ja piirilläkin olen säästänyt naftaa kävelemällä suurimman osan reitistä. Untahan tässä nyt tarvitsisi, mutta katsotaan sitten kun siihen on aikaa. Jos nyt jaksan niin pitkälle. :'D

Mattipoikaa en olekaan vielä ehtinyt onnitella pandapipon johdosta, joten tiukka kädenpuristus ja onnittelut yhden mailitolpan ohittamisesta elon maantiellä.^^ Systerihän näitä lakkiaisiaan vietti myöskin viikonloppuna, ja tontti oli todellakin täysi. Vielä vajaa viikko sitten olimme Kajaanissa (Apua, sori BM, unohdin soitella Suonenjoen paikkeilla! D:) siskon Kajak:n pääsykokeiden merkeissä. Parin vuorokauden ja tuhannen kilometrin reissu tuli tehtyä, pääsinpähän edes johonkin ilmansuuntaan pienellä parin yön "lomallani" tänä kesänä. Sitten heti perään ne juhlat, melkoinen stressi päällä kaiken kiireen keskellä.
Mutta, ei mitään niin rankkaa ettei jotain keventävääkin, huoneeni oli suosittu nähtävyys juhlien ajan. :'D Kolmatta kymmentä vierasta kehui seinäntäytteitäni, siis piirroksiani. o_o Ensimmäistä kertaa saan tällaista huomiota ja kunnon palautetta kasvokkain ihmisiltä, olin todellakin hämilläni ja samalla hieman epätodellisella fiiliksellä. Jopa oma isä paasasi innokkaasti kuinka hän ei itsekään vielä muutama viikko sitten tiennyt miten piirrän kaikenlaista muutakin kuin pelkkiä pelihahmoja tai ankkoja. 8"D Viimeistään erään vanhemman, suvussa hyvinkin kunnioitetun päämiehen puhemuotoinen ja kannustava mielipide sai miettimään tulevaa. Hän kehotti hakeutumaan alan hommiin (ylläri?) ja toivoi meistä (minusta, siskokkeesta sekä pikkubroidista) vielä joitain ammattilaisia joskus. Saas nähdä, vaikka mediatekniikka taiteellista näkemystäkin edellyttää, en tiedä haluanko luoda sitä työkseni. Toisaalta en ole lukionörtti, joten mitä muuta sitten kykenisin tekemään? Kai se on tyydyttävä toteamaan perinteinen tulevaisuus näyttää.
Mattiii
Lainaus käyttäjältä: Vaarien VaariMattipoikaa en olekaan vielä ehtinyt onnitella pandapipon johdosta, joten tiukka kädenpuristus ja onnittelut yhden mailitolpan ohittamisesta elon maantiellä.^^ Systerihän näitä lakkiaisiaan vietti myöskin viikonloppuna, ja tontti oli todellakin täysi.
Kiitoksia vain, kyllä se lakin saaminen oli hieno kokemus! Ja onnittelut myös siihen suuntaan systerillesi!:D Oli sitä meilläkin talo täynnä vieraita, joka kerta kun sai edellisten vieraiden kanssa kippistettyä ja tyhjennettyä kuohuviinilasin, niin eikös siellä ovella ole jo seuraavat venaamassa. Mutta joka toisen vieraan kohdalla otin kyllä kuoharin sijasta Pommacia, muuten olisin varmaan makoillut loppujuhlan lattialla tietämättä mistään mitään. 8D

Lainaus käyttäjältä: MestaripiirtäjäMutta, ei mitään niin rankkaa ettei jotain keventävääkin, huoneeni oli suosittu nähtävyys juhlien ajan. :'D Kolmatta kymmentä vierasta kehui seinäntäytteitäni, siis piirroksiani. o_o Ensimmäistä kertaa saan tällaista huomiota ja kunnon palautetta kasvokkain ihmisiltä, olin todellakin hämilläni ja samalla hieman epätodellisella fiiliksellä. Jopa oma isä paasasi innokkaasti kuinka hän ei itsekään vielä muutama viikko sitten tiennyt miten piirrän kaikenlaista muutakin kuin pelkkiä pelihahmoja tai ankkoja. 8"D Viimeistään erään vanhemman, suvussa hyvinkin kunnioitetun päämiehen puhemuotoinen ja kannustava mielipide sai miettimään tulevaa. Hän kehotti hakeutumaan alan hommiin (ylläri?) ja toivoi meistä (minusta, siskokkeesta sekä pikkubroidista) vielä joitain ammattilaisia joskus. Saas nähdä, vaikka mediatekniikka taiteellista näkemystäkin edellyttää, en tiedä haluanko luoda sitä työkseni. Toisaalta en ole lukionörtti, joten mitä muuta sitten kykenisin tekemään? Kai se on tyydyttävä toteamaan perinteinen tulevaisuus näyttää.
Ja ihan syystä ovat kehuneetkin, ei joka pojalla ole tuollaisia taitoja. :DD Itselläni huoneeseeni ei tullut mitään yleisöryntäystä, mutta muutamalle piti näyttää Don Rosan nimmari, kun sitä niin pyysivät. Jaah, minä kun luulin, että olen tämän suvun ainut ankkafani, mukava yllätys tämä oli kuitenkin. Ei kannata murehtia tulevasta, kai. Ääh, en itsekään oikein vielä tiedä, mitä haluaisin tulevaisuuteni sisältävän. Olen vain ajatellut, että "sen näkee sitten" -tyylillä. Suunnitelmat ovatkin selviä vain tästä parin vuoden ajalle, mutta mitäs sitten? Oma mummoni sanoi kerran minulle, että ei kannata turhaan murehtia, jokaiselle kyllä löytyy paikkansa täältä maapallolta.
July
Aamulla siis odottelin tietoa opiskelupaikasta. 45:n turhauttavan minuutin kuluttua, kun Perho ei ollut vieläkään laittanut oppilasvalintojaan esille nettiivuilleen, meikäläisellä meinasi palaa käpy ja sillä sekunnilla, kun päätin lähteä koneelta leipomaan hermoja tasatakseni - postiluukku kolahti.
Nyt ylistän postikustia, sillä tieto jatko-opiskelupaikasta tuli tällä kertaa nopeammin etanapostin kuin internetin välityksellä. MATKAAN HOPEA, KIIDÄ KUIN TUULI! :)

Julysta tulee ylioppilaspohjainen ravintolakokki. <3
_wonderlust_
Lainaus käyttäjältä: JulyJulysta tulee ylioppilaspohjainen ravintolakokki. <3
Onnea Julylle:) Olen utelias, miten päädyit tähän vaihtoehtoon ja missä vaiheessa keksit hakea tuonne? Pitäisi jossain vaiheessa kai itsekin alkaa suunnitella, mitä tekisi lukion jälkeen. Onneksi vielä ei ole mikään kiire, mutta koska olen kroonisesti hidas, pitää aloittaa aivotyö ajoissa. Pelkästään kevätjuhlan jälkeen kolme (aikuista) on kysynyt, mitä teen koulun jälkeen. Mur, en tiedä, eikä kaikki edes ymmärrä sitä. "Kai sulla nyt joku ajatus on? Edes joku?" Tekisi mieli sanoa, että joo, ei ainakaan sun ammattis, mutta en ole toistaiseksi viitsinyt. En edes tiedä haluanko yliopistoon vai en. Tavallaan joo, mutta entä jos sittenkin.. On tää niin vaikeaa.
July
Lainaus käyttäjältä: _wonderlust_Onnea Julylle:) Olen utelias, miten päädyit tähän vaihtoehtoon ja missä vaiheessa keksit hakea tuonne?
Kiitos, kiitos. :) Itse asiassa ravintola-alahan ei ollut meikäläisen ainoa vaihtoehto, sillä hain myös taide- ja hoitoalalle. Kuitenkin hakupapereiden pistäminen juuri Perhoon johtui melko kummallisesta syystä: Kaivelin alkuvuodesta vanhoja journalimerkintöjäni viiden vuoden takaa ja ilmeisesti jo silloin minulta oltiin muutamaan otteeseen kysytty, miksen ole/olenko ravintola-alalla. Ajattelin, että koska intoni ruoanvalmistusta kohtaan on vain kasvanut vuosien mittaan (kokemuksen myötä), loogisin vaihtoehto olisi vihdoin ja viimein hakea kunnon koulutuskin alalle. :) Lisäksi olen täysin tietoinen siitä, minkälaista kyseinen työ on: Yli puolet ajasta menee siivoamiseen ja keittiön valmisteluun (ainesten paloittelu, esikeittäminen jne.), täytyy jatkuvasti tarkkailla keittiön ja salin yhteistoimintaa (missä tahdissa salin väki vie ruokaa asiakkaille ja miten nopeasti se pitää valmistaa) ja loppuosa on sitten pääasiallisesti ruoan valmistamista. Huonoina puolina tietenkin stressi, kiire ja mahdollisuus saada niin pahat ruoka-aineallergiat, ettet pysty enää koskaan tekemään ruokaa. Ravintola-alalla on kuitenkin myös hyvät mahdollisuudet menestyä, työ on mielekästä ja pääset tekemään uusia juttuja tai voit vaihtoehtoisesti pitäytyä "vanhassa ja turvallisessa". Ajatuksena on Perhon jälkeen jatkaa keittiömestariksi.
Päätös hakea Perhoon ei siis tullut pitkän ajan kuluessa, vaan spontaanisti kuten monet muutkin tekemäni päätökset, joihin kuitenkin olen tähän mennessä ollut äärimmäisen tyytyväinen ("Hei, haenpa kuvataidelukioon! Oho! Pääsin sisään! Mahtavimmat kolme ja puoli vuotta koskaan!" " "Hei, lähdenpä matkalle viikon varoitusajalla... Ensimmäistä kertaa yksin! Sikainfluenssaepidemian aikaan! Irlantiin! Jee, olipas kivaa!")

Lainaus käyttäjältä: _wonderlust_Pitäisi jossain vaiheessa kai itsekin alkaa suunnitella, mitä tekisi lukion jälkeen. Onneksi vielä ei ole mikään kiire, mutta koska olen kroonisesti hidas, pitää aloittaa aivotyö ajoissa. Pelkästään kevätjuhlan jälkeen kolme (aikuista) on kysynyt, mitä teen koulun jälkeen. Mur, en tiedä, eikä kaikki edes ymmärrä sitä. "Kai sulla nyt joku ajatus on? Edes joku?" Tekisi mieli sanoa, että joo, ei ainakaan sun ammattis, mutta en ole toistaiseksi viitsinyt. En edes tiedä haluanko yliopistoon vai en. Tavallaan joo, mutta entä jos sittenkin.. On tää niin vaikeaa.
Sitähän sanotaan, että lukio käydään nykyisin vain miettimisajan lisäämiseksi. Voin kuitenkin sanoa kokemuksen syvällä rintaäänellä, ettei sitä tulevaisuuden ammattia oikeasti tarvitse tietää vielä silloin. Omassa suvussani ei ole ennenkuulumatonta, että alaa vaihdetaan kahdenkymmenen vuoden jälkeen, koska työ ei ollutkaan enää mielekästä. Mielestäni on kuitenkin äärimmäisen ihailtavaa, jos joku tietää jo pienestä pitäen mitä haluaa tehdä ja pääsee tekemään sitä (... Poikaystäväni on hyvä esimerkki tämän sortin ihmisestä). Ei siitä kannata ottaa paineita. Se oma ala löytyy ajan ja aivotyön kanssa. :) Ja kuka tietää? Ehkä minäkin päätän Perhosta valmistumisen jälkeen lähteä seuraamaan isäni jalanjälkiä paleontologian opiskelun merkeissä.
Vince Ankka
Hepskukkuu! Vince on täällä taas. Tuota noin... mitäs mä nyt sanoisin? No, Ankkailua olen edelleen harrastanut, pääasiassa Taskarien parissa. Musiikkia olen myös kuluttanut kovalla innolla ja kirjastosta olen uusia suosikkeja löytänyt. Elokuvatkin ovat olleet suurkulutuksessa ja uusia kertyy koko ajan lisää. Minkäs leffahullu itselleen mahtaa. :D Kalliiksihan se menee, jos ei ole tarkkana. Itse yritän ostaa niitä yhden tai kaksi kerrallaan, ja yleensä ne ovat halvemmasta päästä.

Ens kuussa on Tampereen reissu, ja se on vaihteeksi. Saa olla vaihteeksi poissa kotoa, vaihteluhan piristää. Uimaan en ole vielä päässyt, olen liian seurallinen yksin menemään rantsulle... Pöh! Mut vielä tätä kesää on jäljellä. Joten ei mun vielä kannata masentua. :) Jos se uiminen ensi kuussa vielä toteutuisi. Lämpenisi vaan vesikin mukavasti.

Oli kiva palata ja yritän käydä täällä useammin. Täällä on näköjään ollut melko hiljaista. Ymmärtäähän sen, kuka nyt kseällä jaksaa koko olla koneen ääressä. Mut toivottavasti porukka taas innostuisi.
Hermanni313
Tervehdys kaikille!

Meikäläistä ei ole (taaskaan) näkynyt pitkään aikaan, joten nyt päätin kirjoitella ja liittyä joukkoon iloiseen! Kesä on alkanut ja lämpötilat ovat olleet kesäkuussa melkein kokonaan alle 20c. Tosin keväällä Toukokuussa lämpötilat ylsivät jo kolmeenkymmeneen asteeseen :)

Juhannus olisi ensi viikonloppuna, vaikka huomenahan olisi "virallinen juhannusaatto" 24.6.

Itse en ole vielä tänä kesänä tehnyt oikeastaan mitään, vaikkakin mopoiltua ja datailtua on tullut jonkin verran, mutta kuten Mambakin laulaa "Vielä on kesää jäljellä" ;)

Vinceäkin näkyy pitkästä aikaa ;)
Vince Ankka
Lainaus käyttäjältä: Hermanni313Itse en ole vielä tänä kesänä tehnyt oikeastaan mitään, vaikkakin mopoiltua ja datailtua on tullut jonkin verran, mutta kuten Mambakin laulaa "Vielä on kesää jäljellä" ;)
Totta, kun kerran kesää heinäkuussakin on, niin ehtii sillonkin vielä nauttia. :) Elokuu onkin jo sitten eri asia. Mieleen tuleekin hauska tapaus ammattikoulusta. Sillon oli elokuu ja viimeiset kesäpäivät. Keskusradiosta soi just tuo Mamban kappale ja eräs meidän luokkailen valitti, että "miksi tuotakin soitetaan vielä, kun on jo elokuu". Minusta se oli todella pessimistinen näkemys, sillä itse yritin nauttia viimeisistä kesäpäivistä, vaikka oli elokuu.

Lainaus:Vinceäkin näkyy pitkästä aikaa ;)
Juu, täytyy sitä täälläkin käydä ja moikata ylläpitoa ja ankkistovereita, kun kerran ollaan tänne liitytty. Muuten tänne liittyminen olisi aika turhaa, vai mitä?
Salwer1st/
Lainaus käyttäjältä: Vince AnkkaKeskusradiosta soi just tuo Mamban kappale ja eräs meidän luokkailen valitti, että "miksi tuotakin soitetaan vielä, kun on jo elokuu". Minusta se oli todella pessimistinen näkemys, sillä itse yritin nauttia viimeisistä kesäpäivistä, vaikka oli elokuu.
Itse kutsuisin sitä humoristiseksi näkemykseksi.
Vince Ankka
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Itse kutsuisin sitä humoristiseksi näkemykseksi.
Niin no, kyllä se minustakin oli huvittava tapa suhtautua kyseiseen lauluun. Mutta hän hermosti siitä oikein kunnolla ja heitti jonkun palikankin lattiian - ja vielä lujaakin. Ei se musta oikein humoristiselta vaikuta. Tai voi olla että hänellä oli huono päivä. Mene ja tiedä.
Imfromfinland08
Onnittelut souffleur m'lle!!!!!!!!!!!!!!!!111111 ;D 2 vuotta on jo kunnioitettava ikä!!!!!!!!111 ;D ;D ;D ;D
souffleur m
Lainaus käyttäjältä: Imfromfinland08Onnittelut souffleur m'lle!!!!!!!!!!!!!!!!111111 ;D 2 vuotta on jo kunnioitettava ikä!!!!!!!!111 ;D ;D ;D ;D
Ei yhtä kunnioitettava kuin 99 vuotta. http://i31.tinypic.com/18elxw.gif Jostain syystä se nimittäin oli ikäni vielä eilen, kunnes ajattelin, että taitaa olla pienen nuorennusleikkauksen aika. http://i28.tinypic.com/vq6rzn.gif ;D

Ja sitten ihan vakavasti ottaen. Jos ei muualla, niin ainakin täällä Ankkiksessa on tänään tullut se kaksi vuotta minullakin täyteen. Siitä siis tuo uusi ikäkin juontaa juurensa. Niin ne vuodet vierii!
Kääk13
Onnet joo Souffleurillekin.... ;D

Meikäsorsa se lähtee tästä armeijan harmaisiin.
Pahoittelut kaikille keskenjääneistä projekteista.
Piipahtelen tällä ajoittain kun/jos ehdin josko saataisiin edes tuo Ankkismi 2 jossain vaiheessa kasaan.
Siihen saa edelleen lähettää materiaalia...

Kääk13 toivottaa hauskaa kesää kaikille. :)
juketsu
Terve tännekin, pitkästä aikaa :D
akuankka1313
Tervetuloa takaisin! Mukavaa, että nämä vanhatkin käyttäjät piipahtavat täällä joskus, esim. Heka, joka kävi täällä kirjoittelemassa n. kuukausi sitten parin vuoden tauon jälkeen. :)
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43