Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Kirjoittaja

Aihe: Offtopic-topic III

(643 viestiä)
Peetukka
Muutaman vuoden päästä kuparilangat ovat happamoineet lehdet eikä niitä silloin ole enää kiva lukea, kokemusta on.
Ankkaristi
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaMuutaman vuoden päästä kuparilangat ovat happamoineet lehdet eikä niitä silloin ole enää kiva lukea, kokemusta on.
Kuinka monen vuoden päästä mukamas? Minulla on akkareita vuodesta 2003 ollut kansioissa, eivätkä ole miksikään muuttuneet. Ja jos oppii oikean tekniikan laittaa kansioihin akkareita, ei noita repeämiä tai taitoksiakaan tule. Itse ainakin luotan kansioihin ja minua ei ole haitannut lukemista pikkuruiset taitokset joita voi tulla jopa akkarin postiluukusta tullessa.

En kuitenkaan halua aiheuttaa mitään riitaa, joten kai tämäkin on hieman mielipideasia, mutta itse käytän kansioita, vaikka mitä sanoisitte, piste.
Peetukka
Mm. 90-luvun kansioden lehdet ovat aika pahasti värjäytyneet ja happamoituneet. Ja kyllä ne 2000-luvunkin lehdet muutaman vuoden päästä alkavat kulahtaa.

Ja eihän tässä mitään riitaa ole, rakentavaa ja hyvää keskustelua tämä on.
Ankkaristi
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaJa eihän tässä mitään riitaa ole, rakentavaa ja hyvää keskustelua tämä on.
Sanoin, että en halua aiheuttaa riitaa. Eihän tässä tosiaan vielä mitään riitaa olekaan, mutta katsotaan sitten parin vuoden kuluttua, kun tästä on haastettu Aku Ankka oikeuteen huonojen kansioitten takia ja minunlaiset taas puolustavat niitä keinolla millä hyvänsä.

En vain jaksa kiistellä tästä nyt, kun ei ole itselläni mitään todisteita lehtien happamoitumisesta. Ei kun hetkinen, muistin juuri, että minullahan on isosiskoni kansioita vuodesta 1995. Ei kyllä näy mitään selkeitä vaurioita värjäytymisestä tai happamoitumisesta...
Aku Baba
Itsellä ei oo ollu mitään ongelmia kansioitten kanssa, mut kaveri onnistuu aina repii ne lehdet palasiks. Luulenpa että vaihdan kansiot halvempiin puisiin kansioihin joihin voi änkeä lehtiä enemmän, eikä ainakaan repeile.
July
Lainaus käyttäjältä: Mac DuckyJaahas, minnekkäs päin Thaimaata July on menossa? Pängkökkiin vaiko jonnekkin vähän rauhallisempaan paikkaan?
Ainakin aluksi lennän Bankkarin kautta Phuketiin, josta sitten Kamala Beachille kämppimään... Kait. Ei minua kyllä ole yhtään informoitu sitä, mihin suuntaan Phuketia mä majoitun :DD No, veikkaan Kamalaa. Saa nähdä, miten paikka on suurentunut taas viime kerrasta pari vuotta sitten. Kamala Beach kun oli yksi Thaikkujen suurimmat vauriot vuoden 2004 tsunamissa kärsineistä kaupungeista. Pari vuotta sitten kaupungin ei-niin-laitamilla oli vielä lampi täynnä ruumiita, autoja ja muuta huuhtoutunutta roinaa. Lampi oli liian syvä ja vaikea paikka sukeltaa, joten ainakin silloin oltiin päädytty lammen ympäröimiseen muurilla. Tiedä sitten, ovatko ehtineet vielä raivata kaikkea ylös. Blöh.

Joka tapauksessa, pääasiallisesti punkkaan Phuketissa, mutta saatan käväistä tekemässä visa runin mahdollisesti Laosin puolella pohjoisessa. Jos veljeni perhe tulee mukaan, saatamme majoittua Nong Khaihin veljeni vaimon perheen luo. Josko sitä kävisi myös moikkaamassa iskän enoa pohjoisessa.
Varsinaisista turistimestoista pysyn kuitenkin kaukana. Kamalassakin pysyttelen paikallisten seurassa, enkä harhaile Patong- tai Kata Beachin puolelle luultavasti ollenkaan.
Toke
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaMm. 90-luvun kansioden lehdet ovat aika pahasti värjäytyneet ja happamoituneet. Ja kyllä ne 2000-luvunkin lehdet muutaman vuoden päästä alkavat kulahtaa.
Katselin kesällä divarissa kansiota, jossa oli puolivuosikerta muistaakseni vuoden 1992 lehdistä. En kyllä havainnut mitään hirveää happamoitumista, tosin en kovin tarkasti tsekannutkaan, koska en kansiota ollut ostamassa.

Itse en kuitenkaan pidä Aku Ankkojani kansioissa, siksi useita kappaleita on vuosien saatossa "hävinnyt" jonnekin ja revitty palasiksi (ei tietenkään omasta toimestani). Kaikki lehdet ovat tallessa vain vuosilta 2008 ja 2009, koska olen varjellut ja säilönyt niitä sen verran tarkoin. Lehdet ovat kuitenkin vain parissa pinossa kaapissa ja olenkin miettinyt, että missä niitä paremmin säilyttäisi. Kansiot ovat olleet harkinnassa, mutta enpä ole ainakaan vielä tilannut. Mitähän tässä tekisi, yksi puolustaa kansioita ja toinen ei suosittele missään tapauksessa...? :-P
Aku Vankka
Minä ainakin suosittelen kansioita, hyvin ovat toimineet ainakin minulla. Kahdeksan kansiollista taitaa lehtiä nyt olla ja vielä aivan järjettömät pinot irtolehtiä jäljellä... :P
Mac Ducky
Ite olin keväällä Koh Lantalla (Vain 30km pitkä oleva saari) Paikka oli mukavan rauhallinen, ei ollut kovinkaan paljon turisteja. Tsunami vaurioita siellä ei ollut kovinkaan paljon, tosin saaren eteläosassa oli jonkin verran vaurioita. Mm. Langkawista tulleiden asutus oli kuulemma mennyt kokonaan muussiksi. Siltähän se myös näytti, oli aika paljon kaikenlaista peltimoskaa siellä alueella.

Äidin serkku asui vielä pari vuotta sitten Thaikuissa. Asui muistaakseni Khao Lakissa. Oli tsunaminkin aikaan Lakissa ja voisi sanoa, että oli ihme, että selvisi. Tai kiitos siitä kuuluisi hänen koirilleen. Hänellä oli aina aina tapana joka päivä lähteä kävelemään parin koiransa kanssa rannalle heti aamusta. Kuitenkin sinä päivänä, kun he menivät tavallisesti rannalle, niin koirat vain uikuttivat ja pistivät jarrut päälle eivätkä suostuneet liikkumaan lainkaan. Äitini serkku oli tyyliin: "No on prkl, kun on teistä tullut noin laiskoja..." ja lähti kotiin. No, sinä päivänä ei sitten kävelty rannalla, eikä myöskään jouduttu tsunamiin. ;)

Tapaninpäivänä tulee muistaakseni tsunami-dokumentti. Pitää ehdottomasti katsoa.
July
Lainaus käyttäjältä: Mac DuckyOli tsunaminkin aikaan Lakissa ja voisi sanoa, että oli ihme, että selvisi.
Joo, oma veljeni ja hänen vaimonsa olivat myös Thaimaassa tsunamin iskiessä.. Heidän oli alun perin tarkoitus lähteä temppeliin ja rannalle, mutta pitkäksi venyneen illan takia molemmat olivat (onneksi) liian väsyneitä. Jossain välissä he huomasivat ihmisten juoksevan kauhuissaan rannasta poispäin heidän kämppänsä ohi, jolloin veljeni hyppäsi skootterin selkään ja lähti kuskaamaan vanhuksia ja muita ihmisiä pois rannalta toisen aallon tieltä. Vettä ulottui heidän kotinsa ulkoportaille asti ja lopulta heidän takapihaltaan löytyi iso kasa kuolleita ihmisiä.
Veljeni soitti aamuyöstä kotiin. Ensimmäisellä kerralla äitini ei jaksannut vastata puhelimeensa, mutta jaksoi onneksi nousta ylös vastaamaan puhelimen soidessa toiseen kertaan. "Me ollaan okei" oli ensimmäinen asia, jonka veljeni sanoi. Äidilläni ei ollut mitään tietoa siitä, mitä on meneillään, tietenkään. Hän kuitenkin avasi television ja selasi ensimmäiselle ulkomaiselle uutiskanavalle, jossa kerrottiin juuri tsunamin aiheuttaneesta maanjäristyksestä. "Täällä sanotaan, ettei siellä kuulemma ole mitään isoa sattunut, ei ole kuulemma kuolonuhrejakaan." Veljeni kertoi asioiden todellisen laidan ja heidän olevan läheisellä kukkulalla vettä paossa. Puhelinlinjat olivat kuulemma täysin tukossa ja ruumiita oli kaikkialla.

Loppujen lopuksihan kuolonuhrien määrä nousi mediassa eksponentiaalisesti yhdestä kahteensataan ja siitä tuhansiin.

Että tällaista.
Aku Vankka
Oikein hyvää ja iloista joulua kaikille ankkislaisille!! :)

Jouluaattoaamu, lumesta ei ole pulaa, varmaan kohta 15cm on pihalla (kumminkin vähemmän kuin missään muualla :D) ja ja... noh, en tietenkään tänään ehdi paljoa koneella olla, kunhan nyt joulukalenterin voittajan julistan ja semmoista. Mutta hyvät joulut kaikille Vankka-sedältä :)
Mac Ducky
Lumet ovat vähän sulaneet, eilen mittasin lunta olevan 20 cm. Tällä hetkellä onkin sitten vain 10cm ja lumi alkaa jo olla aika vetistä.

Pervojen kerho toivottaa kaikille Ankkislaisille joulua, ja ei missään nimessä tasapuolisesti!

// Ja hyvää syntympäivää (ja joulua) Mirkulle!
wierii2
Nyt on ainakin täällä hieman pakkasta, mutta eilen suli kyllä aika paljon lunta ja ajokelikin oli todella huono.

Hyvät joulut vaan tasapuolisesti kaikille Ankkislaisille! :)
Salwer1st/
Erittäin vekkulia joulua kaikille ankkislaisille!!

Jauh, tänään saa vihdoin avata paketit. Nähdään huomenna, Salw lähtee tästä joulun viettoon!
akuankka1313
Hyvää joulua itse kullekin säädylle! Lähdenkin piakkoin Sipooseen, sukulaisten luo ja palaan huomen-illalla.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43