Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kirjoittaja

Aihe: Musiikkimakunne?

(139 viestiä)
Bomber
Lainaus käyttäjältä: Aksu ankkaEi nyt mitenkään pahalla, mut metallica on maailman surkein bändi!
Eri mieltä kanssasi ovat kuitenkin ne 50 miljoonaa jenkkiä...
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Aksu ankkaTurmion Kätilöt, se rulettaa.
Minulla ei ole mitään Turmion kätilöitä vastaan, en tähän hätään muista edes yhtään biisiä, mutta Metallicaa ei välttämättä kannata haukkua maailman huonoimmaksi bändiksi jos mielimusiikkiin kuuluu joku suomalainen, keskiverto yhtye. Metallica on kuitenkin Metallica. Ja laulaja on kyllä ehdottoman kova äijä. Ääni on mahtava, Dickinsonilla tosin ehkä vielä tyylikkäämpi.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: BomberEri mieltä kanssasi ovat kuitenkin ne 50 miljoonaa jenkkiä...
Lainaus käyttäjältä: BarksiMinulla ei ole mitään Turmion kätilöitä vastaan, en tähän hätään muista edes yhtään biisiä, mutta Metallicaa ei välttämättä kannata haukkua maailman huonoimmaksi bändiksi jos mielimusiikkiin kuuluu joku suomalainen, keskiverto yhtye. Metallica on kuitenkin Metallica. Ja laulaja on kyllä ehdottoman kova äijä. Ääni on mahtava, Dickinsonilla tosin ehkä vielä tyylikkäämpi.
Puhuvat vähän, mutta asiaa. Metallica on tosiaan Metallica. Maailmanluokan bändi jonka tyyli on vaikuttanut yleisesti koko thrash-metal-genreen. Vuoteen 2004 mennessä myynyt 90 miljoonaa albumia (pelkästään jenkeissä 57 miljoonaa) joten nykyisin reilusti yli 100 miljoonaa. Uskon, ettei tuosta paljon levymyynti enää parane. Luulen, että ohi menevät vain The Beatles, Led Zeppelin, Elton John, AC/DC, KISS ja Aerosmith. Mutta onhan Turmion kätilöidenkin levymyynti sama kuin Metallicalla (tosin ensin pitää tiputtaa noin neljä nollaa pois...).

Ja lisätään nyt tuohon Metallican merkitykseen vielä sen verran, että monesti olen nähnyt kun aloittelevat kitaristit harjoittelevat Nothing Else Mattersilla ja Enter Sandmanilla.

Lainaus käyttäjältä: jojo3Fauntleroy, aiotkos mennä katsomaan?
Jaa-a, tuli nyt vähän äkkiä. 14. kesäkuuta on jo sovittua menoa joten... Ei ole edes varaa. :|

--------------------------------

Pitääkö kukaan täällä Apocalypticasta? Minä pidän, aivan loistavia kappaleita löytyy. Parhaita ovat ne jossa on mukana laulaja. Oma innostukseni bändiin lähti siitä kun olin Yleisurheilun Helsingin MM-kisojen avajaisissa ja kyseisessä tapahtumassa soitti tämä bändi. Kuunnelkaa edes nämä (yuutuubista löytyy videon kera):

Apocalyptica feat. Corey Taylor - I'm Not Jesus
Apocalyptica feat. Adam Gontier - I Don't Care
Apocalyptica feat. Cristina Scabbia - S.O.S (Anything But Love)
Apocalyptica feat. Ville Valo & Lauri Ylönen - Bittersweet
Apocalyptica feat. Matthew Tuck & Max Cavalera - Repressed
samppali
Tulihan tuota Apocalypticaakin joskus rokitettua. Mutta ei enää aikoihin.
---
Nykyään tulee kuunneltua monia eri bändejä. Parhaimpina Pain, Metallica (tosin vain muutama kappale), CoB (Muutamia kipaleita tältäkin...), Dreamtale, Ensiferum ja monia muita. Myös Borgir on aikas kova.

Ja vielä sen sanon tuohon Metallica -keskusteluun, että ei se määrä vaan laatu. Bändi voi olla vaikka kuinka suosittu, mutta se ei kerro mitään bändin hyvyydestä. Tästä hyvänä esimerkkinä Slipknot. Suosittu mutta biisit täyttä kräppiä. Tosin tällaisissa asioissa esimerkkejä on hankala antaa kun kaikki tykkää vähän erilaisesta musasta.
Kurmeloinen
Lainaus:Kuunnelkaa edes nämä (yuutuubista löytyy videon kera):

Apocalyptica feat. Corey Taylor - I'm Not Jesus
Apocalyptica feat. Adam Gontier - I Don't Care
Apocalyptica feat. Cristina Scabbia - S.O.S (Anything But Love)
Apocalyptica feat. Ville Valo & Lauri Ylönen - Bittersweet
Apocalyptica feat. Matthew Tuck & Max Cavalera - Repressed

Hitto.. Tuota Repressed-biisiä en ollut koskaan kuullutkaan. Yllätyin kun tuossa luki Matthew Tuck, pidän sen äijän äänestä todella paljon! Bullet for My Valentine on yksi ykkösbändeistäni, ollut jo kauan.

Tuo Repressed oli ihan ok biisi. Tuo rankemmalla äänellä laulava, Max Calavera, kuulosti hyvältä myös.

Oma musiikkimakuni on muuttunut aika paljon tämän vuoden aikana, tai oikeastaan laajentunut. Rankempi metalli on aina hyvää..mutta nykyään soi todella paljon My Chemical Romance, sekä 30 Seconds to Mars jne. Gerard Way on vaan niin hyvä.

En ota kantaa kyllä siihen, tulisinko itse haukkumaan Metallican ja Hetfieldin täysin, ja sitten ylistää Turmion Kätilöitä, mutta miten vain. ;D
Aku Vankka
Lainaus käyttäjältä: BomberLainaus käyttäjältä: Aksu ankkaEi nyt mitenkään pahalla, mut metallica on maailman surkein bändi!
Eri mieltä kanssasi ovat kuitenkin ne 50 miljoonaa jenkkiä...

Ja aika moni muukin... ::)
Fauntleroy
No huhhuh... Huuto.netissä on jo monta kappaletta Metallican konsertin lippuja. Tämä lienee hurjin kohde tällä hetkellä. Jos tyyppi on ostanut kaksi kpl lippuja noin 140 euron hintaan, hän on jo yli 300 euroa voitolla. Ilmeisesti osakkeiden sijasta kannattaa sijoittaa konserttilippuihin...

Lainaus käyttäjältä: KurmeloinenHitto.. Tuota Repressed-biisiä en ollut koskaan kuullutkaan. Yllätyin kun tuossa luki Matthew Tuck, pidän sen äijän äänestä todella paljon! Bullet for My Valentine on yksi ykkösbändeistäni, ollut jo kauan.
Tuckilla on tosiaan hieno ääni. Itsekin olen alkanut pitämään BFMV:stä. Hearts Burst Into Fire on aivan mahtava biisi.
Fergus
Ei voi kyllä kuin ihmetellä Metallican yliarvostusta ja suosiota. Perusheviä, ei mitään mikä siitä tekisi erikoista. Biisit tosi tasapaksuja ei mitään muistettavia melodioita tai legendaarisia riffejä. Soittotaidoiltakaan ei mitenkään huomionarvoinen bändi.. Aika kummallista ettei esimerkiksi TÄMÄ bändi ole paljon suositumpi. Ehkä kikkailu ja progeilu ei vain sitten istu valtavirran korvaan.

Siis ihan hyvää perusheviä/hardrockia, ja genren ystäville varmasti kolahtaa, muttei musiikillisesti kovin kummoista ole. En siis sano Metallicaa huonoksi, mutta yliarvostetuksi.
Kurmeloinen
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyTuckilla on tosiaan hieno ääni. Itsekin olen alkanut pitämään BFMV:stä. Hearts Burst Into Fire on aivan mahtava biisi.
Todellakin. Aivan mahtava biisi. Hearts Burst Into Fire on myös erityisen tärkeä biisi minulle, vetoaa tunteisiin todella ytimekkäästi, varsinkin minun tämän vuoden kokemusten kautta. Yksi parhaista biiseistä mitä koskaan on tehty. Myös akustisena todella mahtava. Olen myös rummuilla kyseistä biisiä soitellut. ;)

Lainaus käyttäjältä: FergusEi voi kyllä kuin ihmetellä Metallican yliarvostusta ja suosiota. Perusheviä, ei mitään mikä siitä tekisi erikoista. Biisit tosi tasapaksuja ei mitään muistettavia melodioita tai legendaarisia riffejä. Soittotaidoiltakaan ei mitenkään huomionarvoinen bändi.. Aika kummallista ettei esimerkiksi TÄMÄ bändi ole paljon suositumpi. Ehkä kikkailu ja progeilu ei vain sitten istu valtavirran korvaan.

Siis ihan hyvää perusheviä/hardrockia, ja genren ystäville varmasti kolahtaa, muttei musiikillisesti kovin kummoista ole. En siis sano Metallicaa huonoksi, mutta yliarvostetuksi.

Olen kyllä täysin samaa mieltä, että Metallica on yliarvostettua. Vaikka suosittu ja ihan hyvä bändi onkin, ja on vaikuttanut eri asioihin vuosien aikana..se kuitenkin on suht. ennalta-arvattavaa ja tasapaksua. Musiikillisesti siis aika löyhää. (aina kun radiosta tulee joku tutunkuuloinen biisi, jota ei kuitenkaan ole koskaan kuullutkaan, voi vain arvata "jaahah, tää on varmasti Metallicaa") Todennäköisesti kuitenkin juuri yksinkertaisuuden takia se on suuren suosion saavuttanutkin, joidenkin suosituimpien biisien melodiat kyllä jää päähän soimaan, ja niitä on myös helppo harjoitella itse soittamaan. Mutta Hetfield on kuitenkin hyvä laulamaan, pistää menemään omalla tyylillään ja erittäin tunnistettava ääni. Esim. Lars Ulrich ei todellakaan ole mikään huippurumpali, hyvä kun osaa juuri soittaa omat biisinsä. :D

Dream Theater on musiikillisesti ja erittäin mahtavaa ja teknistä soittamista. Muusikoiden korvaan tämä yleensä iskee varmaan helpommin, kuin muiden "tavisten"..joillekin on varmasti liian teknistä ja vaihtelevaa, kuten sanoitkin. Itse pidän siitä juuri siksi.
jojo3
Itse sain sitten liput tuonne Metallican keikalle. Maanantaipäiväksi, sinne ylimpiin katsomoihin. Mutta eipä haittaa yhtään, jos Hartwall Areenassa jääkiekko-otteluissa näkee sieltä ylhäältä kiekonkin, niin kyllä näkee hyvin lavankin.

Äitin pistin lippupalveluun jonottamaan aamulla, kuulemma oli toistasataa ihmistä jonottamassa.
Aksu ankka
Omasta mielestä tämä on musiikkia: http://www.turmionkatilot.fi
sitte sieltä vaan laitatte oliko se siittä
etusivun kuvan alta suomenlipun kuvan
ja sitte ku siihen ilmestyy valikko nii sieltä saa kaikkia musiikkivideoita
pyörimään ;)
Tribe
Kyllä Metallica on hieman yliarvostettu bändi, mutta on niillä kyllä hyviäkin biisejä kuten esim. Nothing else matters. En kyllä itse ole mikään Metallica-fani, mutta hyvin he kyllä osaavat soitaa. Itse tykkään eniten kuunnella Steve Vaita. Hän on aika ilmeikäs ja sielukas kitaristi.
Fergus
Steve Vai on kyllä taitava ukkeli. Ehkä hieman liian sellaista taiteellista mulle. Plus se on kitaristien musaa :D, enhä minä sellaista voi kuunnella kun olen basisti.

Kitaramiehille suosittelisin Paco De Luciaa:
http://www.youtube.com/watch?v=Uz4_hHLBO4o

:P kannattaa tsekata.

Ja itse tosiaan basistina kuuntelen basistien musaa (:D) eli funkki ja jazzi maistuu. Jamiroquai suosikkibändini. Kannattaa kattoa jos tykkää groovesta 8)
http://www.youtube.com/watch?v=gzyj3Wxhjr4
Futis-Ankka
Täytyy nyt tähän vastata, kun musiikkia kerran kuuntelen ;D

Pidän lähinnä Rockista, Punkista ja Surf -musiikista. Surf -biiseistä (joita ei ole paljon) suosikkejani ovat "Misirlou" ja "Pipeline". Surffissa parasta on hyvät kitarasoolot. Sitten myös Bomberin mainitsemat Green Dayn, Bon Jovin ja Jimmy eat Worldin "The Middle" ovat hyviä biisejä.
Lisäksi pidin vuoden 2009 Suomen Euroviisukarsinnan osallistujasta nimeltä Vink (bändi kotoisin Lohjalta :D)
AKUANKKA12
Minun mielestä musiikki on turhaa humpuukia, enkä sitä erityisesti kuuntele, paitsi Crash-pelin musiikkia, ne jää soimaan päähän. Loistokamaa, vaikkei se mitään radiomusaa ole, mutta pelimusiikkia, musiikkia sekin.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10